BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samodol je u svojem oštrom govoru poručio brokerima da ne podcjenjuju HANFA-u te najavio kako će ta Agencija za dva tjedna preseliti u nove prostore gdje će biti objedinjenija te će brže reagirati na nepravilnosti. «Ako vas nitko nije pitao za prvi milijun, svi ostali moraju biti po zakonu», kazao je Samodol i dodao kako je u agenciji koja nadzire tržište kapitala «nova ekipa» te kako «treba tržište staviti u nekakve okvire».
Prvi čovjek HANFA-e rekao je i kako se enormna količina štednje slijeva u nebankovni sektor te kako je tri do pet milijardi kuna, na koliko u HANFA-i procjenjuju da je bogatstvo «nekoliko stotina ljudi koji su se obogatili na tržištu kapitala», sasvim dovoljno da se ‘zaljulja brod’ hrvatskog tržišta kapitala.
Rekao je i kako brokeri, banke i društva ovlaštena za trgovinu na tržištu kapitala još nisu saživjeli sa novom Agencijom te dodao kako želi da shvate da su oni samo «dvije strane jednog te istog posla.»
Ukupna imovina financijskog sektora je trenutno 50% veća od bruto domaćeg proizvoda Hrvatske, napomenuo je Samodol, a prosječno je godišnje rasla 11% u posljednje četiri godine

Marinac tvrdi da je dionica Podravke prenapuhana
U ovom trenutku ne postoje fundamentalni razlozi koji bi podržavali ovako visoku cijenu dionice Podravke, rekao je Darko Marinac, predsjednik Uprave te koprivničke kompanije.
Marinac je odgovorio na poziv koji mu je tijekom 16. godišnje konferencije Zagrebačke burze koja se ovog vikenda održava u Rovinju da objasni razloge snažnog rasta Podravkine dionice u posljednjih nekoliko dana uputio Ante Samodol, čelni čovjek Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA).
Marinac je dodao kako Podravka redovito objavljuje tromjesečne rezultate poslovanja te kako bi u slučaju da dođe do poremećaja na tržištu trebao reagirati regulator.
Naime, cijena dionice Podravke u posljednjih je desetak dana snažno porasla, više od 15 posto, a u petak se približila razini od 500 kuna, postigavši u jednom trenutku cijenu jednu lipu nižu od 495 kuna. Kako se čini, u Hanfi sumnjaju da bi takvom rastu cijena razlog mogao biti i umjetno podizanje vrijednosti dionice koje bi moglo opet biti posljedica veće količine kapitala na tržištu.
Izvor: business.hr 13.10.2006.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

na ovom forumu se u zadnje od tema piše jedino na PTKM … zanima (ili bolje rečeno, pojedini pišu jedino na PTKM, a svi ostali pišu i na drugim temama) …

Zašto bih ja pisao na na končaru ,dalekovodu itd kad ih nemam u portfelju , a što je najgore od svega ima i onih koji to rade i još pišu namjerno sa ciljem da tu dionicu diskreditiraju, neznam iz kojih pobuda(valda niskih)!!!
Za što Vas smeta što se piše jedino na PTKM??
Za dobrim konjem prašina se diže!!
POZDRAV !!!
A vidi mi očala, jesu dobre ,ha’ ???

Zašto bih ja pisao na na končaru ,dalekovodu itd kad ih nemam u portfelju , a što je najgore od svega ima i onih koji to rade i još pišu namjerno sa ciljem da tu dionicu diskreditiraju, neznam iz kojih pobuda(valda niskih)!!! Za što Vas smeta što se piše jedino na PTKM?? Za dobrim konjem prašina se diže!! POZDRAV !!!

Hakela, kako bi učinio Cartmmanu uslugu evo ja ću ‘kao’ naći dokaz da pišeš s više nickova [smiley11]

nema mi druge nego se zae..ti

Dobro, svi to već znamo ,cartman je rekao da pišem sa 15-ak nickova !!
Moram vjerovati takvom ,expertu a vidim da i Vi kolega kao’ znate nešto!!!
Drago mi je da me se čita a k’tomu i proučava!!
Valda ćete nešto i naučiti i zaraditi!!![smiley2]

Zašto bih ja pisao na na končaru ,dalekovodu itd kad ih nemam u portfelju , a što je najgore od svega ima i onih koji to rade i još pišu namjerno sa ciljem da tu dionicu diskreditiraju, neznam iz kojih pobuda(valda niskih)!!!
POZDRAV !!!

Zato sto je ovo forum o investiranju, a ne, kako ga ti dozivljavas forum na kojem je “pobjednik” onaj tko na temi dionice koju posjeduje napise sto vise pozitivnih komentara u stilu “jupiii ko nije kupio moju dionicu zazalit ce jer moja dionica ce skocit 500% do kraja godine!!!!” i sl., odnosno sto prije izvrijedati onog tko napise slovo protiv dionice koju drzis u portfelju. Znam da si penzioner i da imas 24h dnevno samo za forum, a da s druge strane nemas nikakvu ekonomsku naobrazbu niti je zeli steci, pa ne mozes ni razgovarati o ekonomskim temama, vec je tvoje jedino oruđe vrijeme i uvreda. Ali, ako nemas ekonomsko znanje niti ga zelis steci, ne vidim smisao boravka na forumu koji se bavi raspravama vezanim uz ekonomiju.

POZDRAV !!!

Se mi zdi logično da se piše na oni temi kje možeš kaj smisleneg povedat brez obzira ali je to dobro ali loše. Ne vem kaj je z to Petrokemijo ampak tamo ima precej postov brez smisla.

Koja je najkorumpiranija stranka?

HDZ 72%
SDP 16%
HSP 2%
HNS 5%
HSS 1%
HSLS 1%
IDS 3%

početak ankete: 13.10.2006. broj glasova: 22373

http://www.iskon.hr

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Ne znam koja ti je bila namjera kad si odlucio na financijskom forumu iznijeti politicko misljenje ali iz ovog sto si naveo, bljedoliki, proizlazi da je najbolje glasovati za HDZ-R-A, hi,hi,hi ocigledno nosi najvecu dobit od 72% na ulozeno, hi,hi,hi

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Evo jedne pošalice.

Kundači (za one koji ne znaju: kundačenje=vođenje ljubavi) Ante Samodol svoju tajnicu na kancelarijskom stolu. I, tako, traje to već pet minuta, a tajnica upita: “Direktore, jel ušao?”. Vrli Ante kaže: “Je, mala, je, dašta da je.” A, tajnica će: “Auuu, direktore što je veliki!”

P.S. Likovi i imena u ovoj priči su izmišljeni.

"Ne brojite novac dok još sjedite za stolom."-profesionalni kockar

[smiley1][smiley1][smiley1]

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

@KuciloOro

navelo me to sto su politika i gospodarstvo jako povezani i nijedna bitna gospodarska odluka se ne donosi bez znanja i odobrenja Vlade, mislim Ive

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Zašto bih ja pisao na na končaru ,dalekovodu itd kad ih nemam u portfelju , a što je najgore od svega ima i onih koji to rade i još pišu namjerno sa ciljem da tu dionicu diskreditiraju, neznam iz kojih pobuda(valda niskih)!!! Za što Vas smeta što se piše jedino na PTKM?? Za dobrim konjem prašina se diže!! POZDRAV !!! A vidi mi očala, jesu dobre ,ha’ ???

Hekela, zašto si nedavno onda pisao na Jelenu? Sa ciljem da tu dionicu diskreditiraš ili zbog niskih pobuda?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

New Report

Close