Nemoj se ljutiti, ali BAŠ svi ne stoji. Ne znamo baš sve ljude u RH, ali vjerujem da većina misli tako kao što si rekao, jer vidim da se trude prodavati na sve moguće načine, popusti i slično.
Pa nisam rekao BAŠ svi nego samo da ja osobno ne poznajem nikoga da planira kupiti novi auto.
Strah je sve više prisutan…
Što se tiče globalne situacije si u pravu.
Ali što se tiče situacije kod nas, ne znam nikoga a da planira sada kupiti novi auto. Apsolutno nikoga. Ljude je strah.
Pitanje je što je potrebno da bi se vratila sigurnost potrošačima?
Ja znam par ljudi, rade u javnim službama, nije ih ničeg strah i kupuju aute.
majke mi.
[/quote]
A ZAŠTO BI IH BILO STRAH?
NJIHOVA SU RADNA MJESTA I PLAĆE SIGURNI 99,9999999999999%!!!!!!!!!!!
SVI IMAJU UGOVOR NA NEODREĐENO, USKRSNICU, BOŽIĆNICU I REGRES!!!!!!!!!!!!!
Tko SVE to JAMČI zaposlenima u privatnom sektoru???
Zaposleni u javnim službama/državnom sektoru?????????
Odakle se financira država i plaće koje ona isplaćuje???
Jednog dana će biti bolje. Da… jednog dana…
A do tada je ovo surova stvarnost:
U HRVATSKOJ PRODANO 35.187 NOVIH OSOBNIH AUTOMOBILA
U rujnu prodano samo 2758 vozila, što je upola manje nego u proteklim mjesecima
Naravno razloga za brigu nema. Nije bitno to što je prodaja automobila direktan pokazatelj u kakvom su stanju potrošači, dakle oni o kojima gospodarstvo uvelike ovisi. Sve je ok. Uz HDZ do kraja. [thumbsup]
kad će ATPL u sunovrat?
zipa na što sam slučajno naletio na netu …
hebeš novi (ili rabljeni) auto, kad se na stanu ili brodu može više "ušparati" [lol]
Odakle se financira država i plaće koje ona isplaćuje???
Država je omogućila pojedincima da sudjeluju u poduzetničkim pothvatima kako bi ostvarili određenu korist. Država na ime toga ubire porez. Najizdašniji porezni prihodi su od PDV-a i doprinosa. Oni čine gotovo 2/3 prihoda državnog proračuna.
Tu je bio porez od prodaje automobila, autoosiguranja koje je bio izdašan kako je iz godine u godinu rasla prodaja automobila.
Sve što je trebalo napraviti kako ne bi došlo do kolapsa, još daleke 2007. godine početi štedjeti, a ne obećavati povečanje plaća od 6%, kako se kome sprdne davat mu pare i slično, pa bi RH još bolja prošla u ovoj krizi koja i zahvaljujući HNB-u dobro stoji. Eto, otuda i razlog odlaska premijera, a ovo što provodi nova premijerka trebao je on, ali nije. Pitanje je zašto nije, ali više nije bitno.
Najizdašniji porezni prihodi su od PDV-a i doprinosa. Oni čine gotovo 2/3 prihoda državnog proračuna.
Doprinosi nisu porezi, zato nisu ni porezni prihodi.
Najveći porezni prihodi su PDV i trošarine, a ovi dnevnopolitički porezi tipa poreza na dobit i dohodak oko kojih se lome koplja u političkoj demagogiji su relativno male stavke.
I nije država nikom ništa omogućila nego ima monopol na pravni sustav i moć prisilne naplate, bilo je poduzetnika puno prije ijedne države.
Najizdašniji porezni prihodi su od PDV-a i doprinosa. Oni čine gotovo 2/3 prihoda državnog proračuna.
Najveći porezni prihodi su PDV i trošarine, a ovi dnevnopolitički porezi tipa poreza na dobit i dohodak oko kojih se lome koplja u političkoj demagogiji su relativno male stavke.
I nije država nikom ništa omogućila nego ima monopol na pravni sustav i moć prisilne naplate, bilo je poduzetnika puno prije ijedne države.
[/quote]
nije žaba nego roda….sve što se prisilno naplaćuje možemo nazvati nametom ili porezom, to što se kod nas to naziva doprinosom negdje drugdje je jednostavno tax, nemoj sad i ti kao i ministar Šuker kad se osvrnuo na onu, mislim da je bila KPMG-ova analiza…
BTW, nije da ih volim ali porezi su stari koliko i poduzetnici i država od faraona pa nadalje…
[/quote]
nije žaba nego roda….sve što se prisilno naplaćuje možemo nazvati nametom ili porezom, to što se kod nas to naziva doprinosom negdje drugdje je jednostavno tax, nemoj sad i ti kao i ministar Šuker kad se osvrnuo na onu, mislim da je bila KPMG-ova analiza…
[/quote]
ali nije prisilna naplata kod doprinosa, to je glavna razlika.
za doprinose znaš unaprijed točno kamo i za koju svrhu ih uplaćuješ i dobivaš direktnu protuuslugu – mirovinsko ili zdravstveno osiguranje….porezi nemaju nijedno od tih svojstava i zato su prislini.
ne bi cjepidlačio da nije reko da je država omogućila poduzetniku… [smiley]
kako god okreneš PDV i doprinosi su najveći prihodi državnog proračuna (svaki cca 40 mlrd) …
što se tiče poduzetnika i poduzetništva … država nekada nije bila sklona takvim aktivnostima pojedinaca … protestanti se hvale da su omogućili razvoj zapadne civilizacije tako što su dopustili poduzetništvo …
imaš i sviježi primjer socijalizma gdje država nije omogućila … i tako …