A pazi ovu
“Dosavsi u corsokak, promijeni se; promijenivsi se, mozes se izvuci”
prastara mudra kineska
Ova mi se cini mozda i najbolja do sada
“Nedokuciv pobjedjuje, vidljiv gubi”
mudri kinez Sun Tze
Ova mi se cini mozda i najbolja do sada
“Nedokuciv pobjedjuje, vidljiv gubi”
mudri kinez Sun Tze
Da, da. Umijeće ratovanja ima krasnih fraza…primjenjivo u businessu.[smiley2][smiley2][smiley2]
Europske dionice na najvišim razinama u proteklih pet godina
Cijene europskih dionica dosegnule su u utorak nove najviše razine u zadnjih pet godina, a među dobitnicima se isticao europski zrakoplovni konzorcij EADS nakon imenovanja novog čelnika u posrnulom Airbusu.
Londonski Ftse indeks bio je na dobitku 0,4 posto, dosegnuvši 6055 bodova. Ojačao je gotovo jednako toliko i frankfurtski DAX, na 6111 bodova.
Europski zrakoplovni konzorcij EADS ostvario je rast cijene dionica od 4,4 posto nakon imenovanja Louisa Galloisa novim čelnikom u posrnulom proizvođaču zrakoplova Airbusu. On je kazao da će vjerojatno doći do kresanja broja radnih mjesta zbog odgode isporuka zrakoplova superjumbo A380 i upozorenja vezanog uz dobit.
Ojačale su i dionice tehnološkog sektora pod utjecajem vijesti da je Google pristao kupiti za 1,65 milijardi dolara u dionicama tvrtku za pružanje on-line videousluga YouTube. Dobitke su ostvarile i dionice rudarskih kompanija, osiguravatelja i sektora financijskih usluga.
Fond menadžeri i stratezi kazali su kako temeljna situacija na tržištu, temeljena na aktivnostima spajanja i snažnim zaradama, ostaje i nadalje robusna te da se šteta od sjevernokorejskog nuklearnog testiranja čini ograničenom.
“Tržišta govore da je temeljna situacija tako snažna da je to puno važnije od Sjeverne Koreje”, kazao je Rolf Elgeti, europski strateg u ABN Amru. “Sve u svemu, tržište je sve to isključilo prilično brzo.”
Cijena nafte spustila se ispod 60 dolara po barelu nakon što je ranije porasla budući da je Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) razradila pojedinosti očekivanog smanjenja dnevne proizvodnje za milijun barela. “Nafta ne pruža podršku, ali ima manje utjecaja nego ranije, dok je geopolitički rizik konstantan. Ono što sada čekamo prva su izvješća o tromjesečnim rezultatima”, rekla je Andrea Williams iz Royal London Asset Managementa.
Indeks Tokijske burze Nikkei dobio je na vrijednosti 0,25 posto, dosegnuvši 16.477 bodova.
Izvor: HINA, 10.10.2006.
Ja sam novi u ovome ,zanimaju me neke stvari ,gdje mogu naći podatke o:
-vlasničkim udjelima SDA ?
-izvješčima o godišnjem poslovanju
-nominalnim vrijednostima dionica.
Hvala!
Ja sam novi u ovome ,zanimaju me neke stvari ,gdje mogu naći podatke o:
-vlasničkim udjelima SDA ?
-izvješčima o godišnjem poslovanju
-nominalnim vrijednostima dionica.
Hvala!
Ta ti je dobra!![smiley2][smiley2][smiley2]
irdeto: ” Ja sam novi u ovome ,zanimaju me neke stvari ,gdje mogu naći podatke o: -vlasničkim udjelima SDA ? -izvješčima o godišnjem poslovanju -nominalnim vrijednostima dionica. Hvala! ” Ta ti je dobra!![smiley2][smiley2][smiley2]
Ako stvarno ništa od ovoga ne znaš preporučujem ti cyber@traders idućih 6 mjeseci, u protivnom, spremi se za stečaj….
…ili kad već pitaš http://www.sda.hr i http://www.zse.hr.[smiley2]
Nemojte gospodo plašit kolegu, nije fer… jer na što god da je stavio ovih par zadnjih dana gotovo nije mogo fulat…osim možda nekih časnih bisera.
Kolega sve vam je na vse, zse i sda a ostalo pod rubrikama na ovome forumu ili onome mojnovac.com
samo hrabro i sretno!
Ps
valjda zato forum i postoji…a niko se pametan rodio nije…[smiley2][smiley1]
joj sta volim kad ruzni muskarci otvaraju nickove s glupim imenima i avatarima s ljepim zenama