BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Već dugo nisam vidio ovako mali interes u ovo vrijeme.[smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Zadatak: Cjenovna elastičnost potražnje za kompjuterima iznosi -2,3 dok je unakrsna cjenovna elastičnost između kompjutera i softverskih programa -1,5. U sljedećoj godini proizvođači kompjutera namjeravaju povećati prosječnu cijenu kompjutera za 2%, te očekuju da će uslijed razvoja sofisticiranijih programa biti u mogućnosti povećati cijenu softverskih programa za 5%.

a) Ukoliko prodaja kompjutera u tekućoj godini iznosi 7 000 komada, kolika se prodaja može očekivati u sljedećoj godini?
b) Koliku bi cijenu softverskim programima proizvođači trebali odrediti ako žele povećati prodaju kompjutera u sljedećoj godini za 10%?

formule: http://www.efst.hr/nastava/112/Mikroekonomija%20I%20-%20formule%20za%20ispit.pdf

Evo ti rješenja zadatka

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Najbolje mi je da ja sutra prodam cijeli portfelj,ali najvjerojatnije ću si ostaviti jednu ali vrijednu:
Ta dionica se zove ????
Tko pogodi ima od indijanca grumen zlata!!!
Sa njim sam u pregovorima oko pospremanja gornjeg doma parketa po 13 kvadratnih metara ,a to sve skupa izgleda obrnuto proporcionalno Kanaderima koji voze sve tamo-vamo ,izlazite,izlazite dijeli sapuniće ,što nisi ovako kao ja ,zar se ne sadi paradajz ,a k tome ništa nismo mogli dokazati i onda smo odlučili ,idemo na dvoboj![smiley1][smiley1][smiley1]

nego gledam nešto na VSE i tražim nove izvještaje za tromjesečje… kaj još niko ništa nije predao?

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Morat će cartman sutra maknuti mine na PTKM (oko150-160 kn) HA-HA-HA[smiley1]

Drhtave rucice i nozice nikad nisu bile blize minama, a da to niti ne sanjaju. [smiley2][smiley2]

Hoce li ih i nagaziti – vidjet cemo u slijedecoj epizodi [smiley2][smiley1][smiley2]

Usprkos ocekivanju drhtave nozice su zaobisle prvi red mina, nesluzbeno. [smiley2][smiley2]

Dobro je govoriti, a još bolje šutjeti; treba znati kada je čemu vrijeme.
stara rumunjska poslovica

prejak sam i moralno i intelektualno i verbalno i financijski da bi ikada imao potrebu igrati nepošteno - zimzelen

Ako čovjek ne mijenja svoje misli ili je veoma, veoma mudar ili budala.
vrlo stara bugarska poslovica

Evo jedne bolje – bolje s budalom pjevati nego s mudrim plakati, cini mi se da je isla tako nekako?
jos starija kineska

Ovo je post u cast jednog bivseg kolege i ne moze se upotrijebiti ni u koju drugu svrhu

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Tek kada dođe hladno godišnje doba znamo da su bor i čempres zimzeleni.

stara eskimska poslovica

evo od mene za kraj malo mudrosti i preporuka svim ulagačima:
Bolje vrabac u ruci nego kamenčić u cipeli

a za sve one koji se svađaju

Oko za oko, pasta za zube….

laku noć

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

New Report

Close