Već dugo nisam vidio ovako mali interes u ovo vrijeme.[smiley2][smiley2]
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Zadatak: Cjenovna elastičnost potražnje za kompjuterima iznosi -2,3 dok je unakrsna cjenovna elastičnost između kompjutera i softverskih programa -1,5. U sljedećoj godini proizvođači kompjutera namjeravaju povećati prosječnu cijenu kompjutera za 2%, te očekuju da će uslijed razvoja sofisticiranijih programa biti u mogućnosti povećati cijenu softverskih programa za 5%.
a) Ukoliko prodaja kompjutera u tekućoj godini iznosi 7 000 komada, kolika se prodaja može očekivati u sljedećoj godini?
b) Koliku bi cijenu softverskim programima proizvođači trebali odrediti ako žele povećati prodaju kompjutera u sljedećoj godini za 10%?
formule: http://www.efst.hr/nastava/112/Mikroekonomija%20I%20-%20formule%20za%20ispit.pdf
Evo ti rješenja zadatka
Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]
Najbolje mi je da ja sutra prodam cijeli portfelj,ali najvjerojatnije ću si ostaviti jednu ali vrijednu:
Ta dionica se zove ????
Tko pogodi ima od indijanca grumen zlata!!!
Sa njim sam u pregovorima oko pospremanja gornjeg doma parketa po 13 kvadratnih metara ,a to sve skupa izgleda obrnuto proporcionalno Kanaderima koji voze sve tamo-vamo ,izlazite,izlazite dijeli sapuniće ,što nisi ovako kao ja ,zar se ne sadi paradajz ,a k tome ništa nismo mogli dokazati i onda smo odlučili ,idemo na dvoboj![smiley1][smiley1][smiley1]
nego gledam nešto na VSE i tražim nove izvještaje za tromjesečje… kaj još niko ništa nije predao?
Drhtave rucice i nozice nikad nisu bile blize minama, a da to niti ne sanjaju. [smiley2][smiley2]
Hoce li ih i nagaziti – vidjet cemo u slijedecoj epizodi [smiley2][smiley1][smiley2]
Dobro je govoriti, a još bolje šutjeti; treba znati kada je čemu vrijeme.
stara rumunjska poslovica
Ako čovjek ne mijenja svoje misli ili je veoma, veoma mudar ili budala.
vrlo stara bugarska poslovica
Evo jedne bolje – bolje s budalom pjevati nego s mudrim plakati, cini mi se da je isla tako nekako?
jos starija kineska
Ovo je post u cast jednog bivseg kolege i ne moze se upotrijebiti ni u koju drugu svrhu