http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/08/19/0274006.html?pos=n0
a smijali smo se bajsu i njegovom akcijskom planu u wordu. [rolleyes]
Ma kakve Bajs ima veze sa spasom sezone. I njegov akcijski plan…
Nisu sezonu izvukli ni precijenjeni hoteli, ni ( većinom) neljubazni konobari i trgovci, niti oni koji mlate turiste ako im zaklone reklamu od restorana ili ih bacaju u more ako im ovi kažu da im tečaj 7.15 ne valja. Niti lokalne samouprave koje naplaćuju parking "na drvetu" 5 kuna sat. A što, osobno sam se uvjerio u to ove godine, strancima nemilo ide na živce…
Nisu ni mještani koji naplaćuju 50-100 eura apartman a onda tim istim gostima ako su u kafiću malo duže zaružili zovu policiju. Nije sezonu spasio kvazi turizam, bez ikakve strategije, iznajmi apartman i daj pojist i popit…
[embarass]
Sezonu je spasila jednostavno prirodna ljepota našeg mora i obale, koje je, svemu gore nabrojanom usprkos, strancima toliko atraktivno da nikako ne mogu zaobići Hrvatsku. A da je do sadržaja i turističkih djelatnika, niko nam nikada ne bi doša…
Plus činjenica da je dosta ljudi i u Europi vjerovalo da će kriza potrajati ko zna koliko pa su u prvom dijelu godine bili suzdražani od putovanja, pa sada to nadoknađuju…
KREDITI
HNB: Udjel loših kredita povećan na 5,1%, bit će i gore
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Kreditni portfelj banaka blago je pogoršan već tijekom 2008., da bi se to pogoršanje intenziviralo početkom 2009., a najveći porast udjela loših kredita u ukupnim kreditima zabilježen je kod poduzeća, pri čemu su banke procijenile da se kvaliteta kredita ostalim sektorima za sada nije znatno pogoršala, navodi se u novom izvješću o Financijskoj stabilnosti Hrvatske narodne banke.
Kod stanovništva najveće su pogoršanje, stoji u izvješću, zabilježili krediti po kreditnim karticama, dok su stambeni krediti pogoršani tek neznatno, a krediti za kupnju automobila ostali su nepromijenjeni.
U HNB-u predviđaju kako će gospodarska recesija tek krajem ove godine jače povećati udio loših kredita u ukupnom kreditnom portfelju banaka. Prema sadašnjim podacima banaka taj udio iznosi 5,1 posto, premda u HNB-u smatraju kako su to previše optimistični podaci, a sami bankari su još početkom godine prognozirali kako će udio loših kredita porasti do osam ili čak devet posto krajem 2009.
Prema podacima HNB-a, udio ranjivih kućanstava (u kojima rate za kreditne otplate iznose preko 30 posto raspoloživog dohotka) u ukupnom kreditnom portfelju kućanstava sudjeluju sa tri posto.
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Barbossa, pola si zaboravio…
Kmetovi su davali 1/10 feudalcu i 1/10 Crkvi. S tim da se ovo potonje u praksi rijetko naplaćivalo, seljaci su Crkvi davali više na dobrovoljnoj bazi…
Danas je u Hrvatskoj porezno opterećenja cca 65% veće nego igdi u Europi uključujući i Skandinavske zemlje…
Nisam ništa zaboravio, samo sam pitao kako se zove trenutni režim u Hrvatskoj uspoređujući sitaciju u mračnom srednjem vjeku sa danas.
Inaće, što se crkve tiće, danas politička elita iz proračuna daje crkvi godišnje preko 350 milijuna kuna naših novaca , zajedno s ostalim davanjima koja su regulirana međunarodnim ugovorima ili o kojima je dogovoreno na zatvorenim sjednicama Vlade RH.
Kmetovi su davali 1/10 feudalcu i 1/10 Crkvi. S tim da se ovo potonje u praksi rijetko naplaćivalo, seljaci su Crkvi davali više na dobrovoljnoj bazi…
Danas je u Hrvatskoj porezno opterećenja cca 65% veće nego igdi u Europi uključujući i Skandinavske zemlje…
Nisam ništa zaboravio, samo sam pitao kako se zove trenutni režim u Hrvatskoj uspoređujući sitaciju u mračnom srednjem vjeku sa danas.
Inaće, što se crkve tiće, danas politička elita iz proračuna daje crkvi godišnje preko 350 milijuna kuna naših novaca , zajedno s ostalim davanjima koja su regulirana međunarodnim ugovorima ili o kojima je dogovoreno na zatvorenim sjednicama Vlade RH.
[/quote]
Čini mi se da je Crkva vratila 50…
Nažalost, to je cijena koju država plaća Crkvi u Hrvata da ova šuti o pljačkama i zlodjelima koje se vrše nad Hrvatima i građanima Hrvatske. Da ne bi opet smjenili vlast kao što je to Bozanić jednom već napravio poslanicom o grijehu struktura… A taj grijeh struktura u to vrijeme je bio beba sa zvečkom. Za 10 godina nekoliko se puta kvadrirao. A sada šute. Važna im je formalna vjera, Sanadera, Kosorice i onakvih "kršćana"
[pray]
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
ljudi ovo nema smisla, ajmo svi na janjetinu i da se dogovorimo što ćemo s burzom
do sad sam mislio da tu ima nekih ozbiljnih igrača, fondova itd
ali sad vidim da mi jedni drugima prodajemo i jedni od drugih kupujemo
pa lijepo idemo u radmanove mlinice i dogovorimo da pokupujemo sve dionice do crobexa od 2.500
onda kud koji
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
Kupova bi još ali mi fali municije moraću se zadužit kod države [sad]
ljudi ovo nema smisla, ajmo svi na janjetinu i da se dogovorimo što ćemo s burzom
pa lijepo idemo u radmanove mlinice i dogovorimo da pokupujemo sve dionice do crobexa od 2.500
onda kud koji
Ja sam za, pogotovo na lešo sa šalšom [thumbsup]
Što se tiće dizanja Crobexa, unaprijed ti mogu reći da od toga ništa, jer svi mi jedva čekamao veće razine da se istovarimo…ali porazgovarati uvijek možemo!
danas je u gradu zagrebu na gradskoj skupštini formiran kontrolni odbor, koji će brojiti 11 članova
kontrolni odbor će kontrolirati rad kontrolnog ureda, koji je osnovan prije četiri godine
kontrolni ured je osnovan s namjerom da kontrolira trošenje proračunskih sredstava
gradska skupština još nije donijela odluku tko će kontrolirati rad kontrolnog odbora?
ukoliko imate prijedlog za poboljšanje rada gradske uprave ili kontrolnog ureda nazovite 01/ 610 1111
slobodno nazovite, trošak ide na vaš račun
onda kud koji
Ja sam za, pogotovo na lešo sa šalšom [thumbsup]
Što se tiće dizanja Crobexa, unaprijed ti mogu reći da od toga ništa, jer svi mi jedva čekamao veće razine da se istovarimo…ali porazgovarati uvijek možemo!
[/quote]
Krivo kolega jako krivo velika većina nema šta istovariti a po pisanju bi se reklo da ste i vi među njima.
Kosor dohvatila metlu i najavila čišćenje među državnim gubitašima
TVRTKAMA u državnom vlasništvu koje su se oglušile na zahtjev Vlade da povećaju likvidnost i smanje plaće Upravi, premijerka Jadranka Kosor na današnjoj je sjednici Vlade dala rok od 10 dana da poprave stanje.
U roku od 10 dana tako 15-ak državnih gubitaša Vladi mora dostavi planove za poboljšanje likvidnosti i očitovanje o rezanju plaća. Među najvećim gubitašima su HŽ, HEP, Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste.
Ne postupe li prema premijerkinim uputama, članovi Nadzornih odbora tih tvrtki će izletjeti iz svojih fotelja, jer kako je naglasila premijerka, "oni su dužni provoditi odluke Vlade".