BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

sretan vam DAN POBJEDE, uz želju da sve ove manipulatore na crobexu odnese OLUJA……..

Mislim da ovaj praznik može slaviti samo banda lopovska….
Njima se isplati, nama poštenima ne. Pa popoljuvali me neki sad kolko god hoće, ostajem pri tome.

Njima se isplati, nama poštenima ne. Pa popoljuvali me neki sad kolko god hoće, ostajem pri tome.

Danas je dan onih koje ste ti i takvi zajedno sa bandom lopovskom lijevom i desnom marginalizirali iz drušva i poslali u kazamate da dokazuju svoju nevinost.Ovo je dan onih koji su vam obranili i stvorili državu nakon pustih stoljeća i omogućili da pišete ovako slobodno i ne odgovarate ni zašto.Jer kolega da ti nije bilo branitelja danas bi ti bio dan republike a na ovo pisanje najmanje ti bi već sada bio na Golom otoku.Ovo ti je dan ljudi koji su vam omogućili stoljetni san, a što političke bande lijeve i desne neznaju voditi ovu državu to je druga stvar, pa su doveli do toga da danas Lepa Brena u odori koja je napadala nas pjeva po Zagrebu i Istri a Thompson koje ju je branio nemože.
ZATO KOLEGE SLAVI OVAJ DAN I CIJENI MRTVE KOJI SU DALI ŽIVOTE ZA HRVATSKU , a pusti bande lopovske i nemoj sa njima prljat ovaj dan jer oni dolaze i odlaze a HRVASTKA OSTAJE.

Korkyra

Lojtra
ovo je praznik kojim se veliča Dan pobjede u Domovinskom ratu i odaje zahvalnost svim poginulima u borbi za Hrvatsku. I NEMA NIKAKVE VEZE S BANDOM LOPOVSKOM, NITI S POŠTENIMA, NITI S NEPOŠTENIMA. Slavimo POBJEDU I OSLOBOĐENJE HRVATSKE. Tako da nije primjereno to što si rekao. Neka je off topic, ali morao sam reagirati. Neka pati koga smeta. Nadam se da to tebe ne smeta, nego si samo ogorčen bandom lopovskom. :))

Čestitam Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta, i svim građanima Hrvatske koje to ne smeta, a onima koje smeta neka pate.

Pozdrav i na burzi sretno svima iz hladovine ispod hotela Berulia u Brelima.

:))

Danas je dan onih koje ste ti i takvi zajedno sa bandom lopovskom lijevom i desnom marginalizirali iz drušva i poslali u kazamate da dokazuju svoju nevinost.Ovo je dan onih koji su vam obranili i stvorili državu nakon pustih stoljeća i omogućili da pišete ovako slobodno i ne odgovarate ni zašto.Jer kolega da ti nije bilo branitelja danas bi ti bio dan republike a na ovo pisanje najmanje ti bi već sada bio na Golom otoku.Ovo ti je dan ljudi koji su vam omogućili stoljetni san, a što političke bande lijeve i desne neznaju voditi ovu državu to je druga stvar, pa su doveli do toga da danas Lepa Brena u odori koja je napadala nas pjeva po Zagrebu i Istri a Thompson koje ju je branio nemože.
ZATO KOLEGE SLAVI OVAJ DAN I CIJENI MRTVE KOJI SU DALI ŽIVOTE ZA HRVATSKU , a pusti bande lopovske i nemoj sa njima prljat ovaj dan jer oni dolaze i odlaze a HRVASTKA OSTAJE.
[/quote]

Ovo što si nadrobio sada su kompletne gluposti!! Lojtra ima potpuno pravo.

Da se razumijemo, ja volim Hrvatsku i nigdje ne bih radije živio nego ovdje (bez obzira na ljude koji vode našu zemlju), ali ovo što ti pišeš nema veze sa razumom.

Kakva sloboda govora? Šta ti misliš da bi ovdje i dan danas i dalje vladao nekakav komunistički režim da ne bi smio na forumu napisati što ti je na duši? Šta misliš da i dan danas i dalje postoji tamo negdje u Srbiji njihov "goli otok" i da tamo vlada komunizam najgore vrste? Zar je tamo danas zabranjena sloboda govora? Šta misliš da tamo ne postoji društvo kapitalizma i da se tamo ne ulaže na burzama?

Sjećam se nekog članka A.Tomića od prije par mjeseci koji govori o tome što bi bilo da (ne daj Bože) nismo dobili taj rat. Poanta se svodi u tome da bi on i dalje bio novinar, bez obzira u kojoj državi živio i neovisno što osjeća prema toj državi. Dakle po pitanju njegova preživljavanja (zarađivanja za kruh) i životnog poziva se ništa bitnog ne bi promijenilo.

U kojoj sam ja osobno sad prednosti? Nabrojat ću ih :
1) živim u zemlji koja se zove Hrvatska a ne Jugoslavija
2) Imam nešto bolji standard od onog kojeg sam imao u bivšoj Jugoslavije

Šta se nije promijenilo?
1) I dalje imamo "gazde" koje se brinu samo za svoju guzicu i guzice svojih trolova podanika (samo za razliku od prethodnih gazda, ove žive u Zagrebu, a ne u Beogradu)
2) Imamo i dalje užasnu gospodarsku perspektivu s takvim ljudima na čelu.
3) I dalje debelo zaostajemo za standardom najrazvijenijih zemalja (iako se furamo, bez pokrića, da smo u njihovom rangu)

Sve u svemu, isto s.r.a.n.j.e, drugo pakovanje.
Od patriotizma se ne živi. Od patriotizma se ne prehranjuju djeca. Patriotizam je zdrav i poželjan, ali patriotizam u ovom slučaju nije smisao života.

Okani se zato priče o domovinskom ratu i domoljublju, ona je već odavno isfurana i iskorištena. Ovaj praznik usitinu jedino mogu slaviti samo oni koji su se masno nakrali na ruševinama hrvatskog gospodarstva nakon rata, oni koji su od rata i nakon rata profitirali, pa i oni koji su nakon toga do dana današnjeg nastavili krasti i potkradati, oni koji ne moraju strahovati što će se dogoditi kada država bankrotira, ali običnom puku, školovanima i obrazovanima (pa čak ni braniteljima) nije ni najmanje do slavlja, iako svi odreda vole Hrvatsku.

Shvati to konačno da si pokraden, skupa samnom i s velikim dijelom našeg stanovništva od strane pojedinaca, te da ćeš posljedice te krađe plaćati i ti i tvoja djeca.

To je poanta Lojtrinog posta.
Moja je poanta da je svima nama moralo od strane vodećih ove države biti omogućeno da u sreći dočekujemo ovakve praznike, a ne puni gorčine, na koju imamo apsoultno pravo!

Ja sam vam na početku kada je Jaca postala premijerka rekao još ćete vi klicati Jaca, Jaca.
A polako ide prema tome.
Tokom ovi godina više puta sam vam nagovijestio nagovjestije, pa ste se smijali.

Kad ono vidi ovaj plavi bio u pravu.

Imao sam i pogrešaka naravno, ali tko nema. Najveća je bila što nisam vjerovao da je moguće gledati Crobex ovako nisko.
Ali u to vrijeme nitko u to nije vjerovao.
Bitno je da je tržište medvjeda završilo, to sam napisao još prije koji mjesec.
Idemo gore, na put oporavka, ali dalek je još put. Mi koji smo ostali moramo biti pohlepni, ako ništa za one koji su izgubili i više se nikada neće vratiti na ovu burzu.

e moj plavac……..ebo te jaca……glupa ko kriv .urac….što je žalosno i ti to znaš a pišeš o njoj pzitivno
[/quote]

Da ne ispadne kako branim plavog…ali…

Jaca je na dobrom putu jer…

a) nije glupa, dapace pametna zena
b) teta je svjesna da problem sa Slovenijom moze rijesiti samo kompromisom, a ne tvrdolinijaskim stavom
c) na ruku joj ide bezidejna i slaba oporba
d) ako ste primijetili Polancec u sjeni rjesava pitanje privatizacije brodogradilista
e) i na kraju zasto o zeni ne bi pisali pozitivno?
[/quote]

A jel ima nešto loše u tome? [smiley]
Naravno da o ženama treba pisati pozitivno, što bi mi da nema njih?
A Jaca ima perspektivu po meni i to veliku.
Glavni operativac, nakon toliko godina došla je u priliku sve voditi.
I drugima dati zadatke kako da postanu operativci poput nje što je bila.
Nije opterečena vlastitim egom, kao Sanader, i to je veliki plus.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Potpisujem Hangerovo zapažanje.

Uz to dodajem da se patritizam očitujem odnosom prema sunarodnjacima, sudržavljanima, mještanima i okolini, okolišu itd.

Ne plaćanje poreza, muljanje države nije patritizam, jer se zbog toga oni koji plaćaju dodatno opterećuju.
Ne prijavljivanje kriminala nije patriotizam.
Zagađivanje okoliša nije patritizam.
Podržavanje, u bilo kojem pogledu, odnarođene vlasti nije patriotizam.
Upotreba nepotizma i protekcije za promicanje svoje obitelji, plemena ili klana nije patriotizam. Ne prijavljivanje istoga nije patriotizam.
Ima toga na još na pretek.

Kao posljedicu imamo državu koja nam je većini maćeha, a mi kao "braća i sestre" smo jedni drugima vukovovi. Treba uvijek krenuti od sebe, kad bi se promjenio naš stav prema sunarodnjacima i vlast bi postala drukčija jer vlast izvire iz naroda i odražava stavove i moral puka.

5.8.1995. je bio jedan od najsretnijih dana mog života, jedan od rijetkh sretnih trenutaka u mom životu koji je vezan uz događaje u zajednici kojoj pripadam.
I za kraj domovina je zajednica u kojoj nam je lijepo i s kojom se možemo poistovjetiti, a ja se s osjećam us…no u ovoj zemlji, a stanje morala u ovoj zemlji mi se gadi. Srećom djeca su mi još mala, pa ih mogu ispravno uputiti vjerojatno prema van, a za mene je možda i prekasno.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

Sjećam se nekog članka A.Tomića od prije par mjeseci koji govori o tome što bi bilo da (ne daj Bože) nismo dobili taj rat. Poanta se svodi u tome da bi on i dalje bio novinar, bez obzira u kojoj državi živio i neovisno što osjeća prema toj državi. Dakle po pitanju njegova preživljavanja (zarađivanja za kruh) i životnog poziva se ništa bitnog ne bi promijenilo.

Sada mi je sve jasno kada si naveo Tomića kao uzora još si zaboravio navesti ostalu ergelu Dežulovića i Jergovića.
Ako ti je on i oni put vodilja i parametar za tvoje stavove i istinu onda ti se žalujem, ali nemojte trovati ljude sa iskrivljenom povijesti i lažima.
Dajte izdignite se iznad gluposti i podmetanja jer danas je Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan Branitelja, i to nema veze sa političkom elitom ili bandom kako to vi nazivate niti lijevom niti desnom jednostavno poštuj ljude koji su sve riskirali i dali živote za ovu zemlju.
Zato ne gledaj ni Suzanu, niti Burduša nego slavi Domovinu i pobjedu.

Korkyra

SVIMA SRETAN DAN POBJEDE!!!

Uz najbolje želje za jedinu nam domovinu!!!

Zašto moraš zagledati naokolo ako svoj svjet nosiš u sebi?

http://www.24sata.hr/news/clanak/placamo-20000-kn-za-dan-odmora-dr-ive-sanadera/129296/?context=naslovnica&web_page_id=main_page

Bivši premijer Ivo Sanader bezbrižno krstari Jadranom. Porezne obveznike njegovo ljetovanje na dan stoji između 20.000 i 30.000 kuna!

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Premješteno iz teme: VDKT (Viadukt d.d.)

Analitičari: Optimizam na burzi je lažan, prava kriza tek dolazi
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB – Posljednji rezultati poslovanja stranih kompanija na prvi pogled iznenađujuće su pozitivni, no analitičari upozoravaju kako bi mogla biti riječ tek o prividnim rezultatima ostvarenim zbog mjera koje su poduzele vlade.

Na domaćem tržištu rezultati za drugi kvartal također djeluju optimističnije od prognoza nekih analitičara, no uđe li se dublje u analizu očiti su poražavajući rezultati novčanog toka, odnosno likvidnosti, a koji bi se u drugom dijelu godine mogla i pogoršati, piše Večernji list.
"Glavnina poslova u zemlji koja se prihodovala u prvoj polovici 2009. godine rezultat je dobrim dijelom ugovora iz prijašnjih godina. Novi poslovi sklapaju se smanjenim tempom pa se prilično loši rezultati mogu očekivati u prvom kvartalu 2010. godine."

– Glavnina poslova u zemlji koja se prihodovala u prvoj polovici 2009. godine rezultat je dobrim dijelom ugovora iz prijašnjih godina. Novi poslovi sklapaju se smanjenim tempom pa se prilično loši rezultati mogu očekivati u prvom kvartalu 2010. godine – tvrdi Željko Kruhak, analitičar Auctora.

Moguće je, kaže, da u slučaju realno velikog rasta indeksa u svijetu dio sredstava skrene i na hrvatsko tržište kapitala i time podigne CROBEX prije nego što dođe do oporavka hrvatske ekonomije, no za takvo što šanse su veoma male. Mnoge se tvrtke redovito refinanciraju, uzimaju kredite za isplatu plaća, a što bi uskoro zbog mogućeg restrukturiranja bilanca banaka moglo postati upitno. Dakle, likvidnosti će u sljedećem razdoblju biti glavni uvjet preživljavanja.

Kako situacija domaćeg gospodarstva u najvećem dijelu ovisi o onome svjetskom, trenutačni oporavak u SAD-u mnogi stručnjaci ne promatraju sa sigurnošću, jer problemi poput nezaposlenosti ili neotplaćenih kredita još uvijek ostaju problemi. Zato se i ne isključuje sumnja da bi mogla uslijediti još veća kriza.

– Rizik u SAD-u od velikih budžetskih dugova, refinanciranja dugova, potencijalno velikih inflatornih očekivanja u sektorima u kojima inflacija nikako nije poželjna, kao što su robe i poljoprivredni proizvodi, pa s deflacijom u tzv. skupljim proizvodima, kao što su kuće ili automobili, te uz veliku globalnu stopu nezaposlenosti, padom cijene rada i sati rada, bankarskim sektorom koji još nije adekvatno solventan, mogli bismo za godinu do dvije biti suočeni s još većom krizom – tvrdi Kruhak.

Zato su prognoze da će i strane kompanije u drugom dijelu godine iskazati lošije rezultate, jer se trenutačno samo psihološki pojavio preduvjet za optimizam.

– Treba imati na umu da je mali uzlet na svjetskim tržištima od kraja ožujka ponajprije bio potaknut jednokratnim učincima, ponajviše fiskalnim i monetarnim poticajima vlada diljem svijeta – objašnjava Goran Nimac, analitičar u Hypo Alpe Adria banci, te tvrdi da je za održivi oporavak neophodna i aktivnija uloga realnog sektora, a ponajprije rast potrošnje i investicija.

Dok se ta dva čimbenika ne poboljšaju ne može se očekivati puna volatilnost kako na svjetskom, tako i na domaćem tržištu, koje uglavnom prati trendove s globalnih burza.

VEČERNJI.HR

KUH: S obzirom na krizu, pokazatelji u kampovima jako dobri

http://www.poslovni.hr/123487.aspx

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

New Report

Close