Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
mislim da bi za nas bilo najbolje da padne vlada. tada bi došlo do lijepe rasprodaje i finalne akumulacije, i kamikaze bi tada ispustile i zadnju dionicu. joj kad bi bar pala vlada [pray]
Željeli mi to ili ne ,to će se dogoditi. Pitanje je samo da li već u jesen ili će izdržati do kraja godine. Ja tipujem da padaju več na jesen jer če tada biti masovni nemiri ogorčenog i gladnog hrvatskog naroda kojeg vlada sustavno pljačka [embarass]
[/quote]
12. siječnja 2010. skoro 2/3 ”novih” zastupnika u saboru puni dvije godine mandata potrebnih za ispunjavanje uvjeta za hrpom povlastica. prije toga vjerojatno ništa od pada i prijevremenih izbora.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
…e,pa nije…pijemo kavu i šopingiramo svaki dan… [proud]
a i vrlo je pametna…pravi uzor… [smiley]
Kada pogledamo koliko se ova "naša" vlada grčevito bori i to na razno-razne načine da spasi ovu držau od kolapsa,a u koji su je i oni doveli,tu mi fakat nešta jako smrdi.
Toliko se odupiru protiv dolaska MMF,a zašto?
Uh,ima puno razloga,pa da počnemo redom;
-ljudi,vjerujte oni spašavaju svoju guzicu,a ne našu,jer dolaskom MMF sve te njihove malverzacije bi isplivale na površinu
-oni i dalje su blago nakloni,prema svojem glasačkom mjenju,državni i javni sektor (u kojem ima viška zaposlenih 60 000),pa braniteljeljske mirovine (prosjek braniteljskih mirovina je 5500 kn),pa koliko tu ima lažnih branitelja
-pa ogromni broj općina,pa svaka općina ima kao svoga načelnika (a primanja imaju od 7-15000 kn,a i više),a on svoju tajnicu i dr.
I ta HDZ mašineruja ne spreza od ničega da ostanu na vlasti i da dalje crpi penzionere i radničku klasu
Oni stalno pričaju da ostanu na nogama,da oni,a mi smo već davno pali na koljena.
Nitko se nije bunio prije godinu dana sa sada je najednom sve katastrofa…
Rast našeg gospodarstva je temeljen na krivim osnovama tj. na potrošačko uvoznim osnovama i relativno visok rast bdp-a nije iskorišten za razne poticaje gospodarstvu gdje bi se stvorila šira baza od koje se naplaćuje pdv a sa takvom bazom koja nešto proivodi i izvozi ublažio bi se ili čak okrenuo omjer uvoz izvoz.
Malo kažeš da ima viška zaposlenih a malo da država crpi radničku klasu. Daj pojasni to.
Možda misliš na iskorištvanje radnika u privatnom sektoru jer u državnim službama efektivno se radi vrlo malo, imaš dugačak godišnji, redovnu plaću a šanse za otkaz su minimalne.
Na koljena si pao kad ne budeš imao za jesti a ne dok ulažeš na burzi.
I na kraju realno što to mi svi radimo za državu, jedno veliko ništa, plaćamo pdv i to je sve, svako gleda di će što ušičarit, pisat žalbe počevši od prometnih prekršaja, ne platit, ne prijavit itd.
Ne treba bit licemjeran, ovo je sad situacija da se urede mnoge stvari da prestanu generirat gubitke i sad je prilika da se to napravi kako treba.
@Sonniboy
…a jel…a kakav je to ženski stil…što su to slova sa više oblina… [proud]
a muški možda više gotički… [cool]
Upravo sam odgledao Jadranku Kosor na dnevniku plus.Na mene je ostavila dobar dojam.Odmjerena
i bez bahatosti.Ako krenu ove uštede kroz javnu nabavu mogao bi proračun i u plus.Dobra je ova skrika i
vika sa svih strana.Mene samo zanima, kako sada razmišljaju hepovci,autocestari,hžeovci i ostali na državnoj sisi,koji plaćaju 20 ono što košta 10.(Kako je kod nas sve nenormalno sad će vjerojatno uštedjeti par milijuna kuna i na toaletnom papiru)
Pozdrav governeru.Primjećujem da se vratio sa vikenda i odmah zaredao sa 5-6 postova
PUNA dva mjeseca Uprava za poslove sigurnosti pri Ministarstvu unutarnjih poslova USKOK-u ne dostavlja podatke o angažmanu Ante Bralića, tjelohranitelja bivšeg premijera Ive Sanadera i jednoga od korumpiranih policajaca uhićenih u akciji u čijem je središtu Dražen Golemović, navodni istarski graditelj vila javnosti poznat po kumstvu s Vjekom Sliškom.
Naime, kako piše Večernji list u Ravnateljstvu policije to se doživljava kao tiha opstrukcija postupka i davanje zaštite korumpiranom policajcu samo zato što je dobar s bivšim premijerom. Podsjetimo, Bralića se tereti da je kao zaposlenik MUP-ova Ureda za osiguranje pogodovao Golemoviću, a navodno kada su se podnosile kaznene prijave premijeru Ivi Sanaderu nije bilo drago što je među prijavljenima i njegov tjelohranitelj.
Večernji tvrdi i kako je bivši ravnatelj policije Vladimir Faber osobno zamoljen da se Bralić ne procesuira što je ovaj odbio. Istraga je trenutno zapela jer MUP još nije dostavio tražene podatke.
Premješteno iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)
Šef=Ceba…ne doživljavajte ovog tipa,predlažem da mi složno krenemo svi davat besplatne jedninice jer on to najviše voli[wink]
šef 0direktor na businssu ima nick broker i ekonomist i stalno pise glposti mislim da ga nitko ozbiljno i ne dozivljava….
Ovo je predobro… [lol]
PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA DRŽAVNOG PRORAČUNA REPUBLIKE HRVATSKE ZA 2009. GODINU
PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA FINANCIJSKIH PLANOVA
– Hrvatskih voda za 2009. godinu;
– Hrvatskih cesta za 2009. godinu;
PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA DRŽAVNOG PRORAČUNA I FINANCIJSKIH PLANOVA IZVANPRORAČUNSKIH KORISNIKA ZA 2009. GODINU (konsolidirano)
Povećati će proračun, ukupne rashode nisu planirali smanjiti.
Ali pravi biser je ono o Hrvatskim Cestama. Imati će ogroman deficit. A piše:
Deficit u iznosu 990 mil kn namiriti će se zaduživanjem kod tuzemnih i inozemnih banaka.
[thumbsup] [lol] [lol]
hm u saboru Pupovac iznio zahtjev za ostanak u kolaiciji, a to je porez na kapitalnu dobit i dividendu.Kosorica ima rok za prihvačanje do petka.neznam dali pada vlada ako oni izađu iz koalicije
p.s.pametna mu je stvar zahtjev da se harač koji će se uzeti od plaća vrate kad se stavri poprave
Komentar trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala.Slažem se prvi put u nečem sa zastupnikom Kajinom al ja velim da i Samodolovu jahtu treba locirat,identificirat i usidrit kraj Golog otoka.Taj čovjek sve je ovo omogučil svojim Neradom ne pušim dnevnu politiku kao komentar na ovo kaj se tu događa jer bi več bili na Crobex 1200. http://www.index.hr/vijesti/clanak/sanaderovu-jahtu-treba-locirati-identificirati-i-usidriti-kraj-golog-otoka/443500.aspx
OTKRIJTE MI POSLOVNU TAJNU !
Kada stizu vijesti iz kompanija na objavu u vremenu DO 10.00 SATI i poslije 16.00 sati ?
Zar je moguce da ima FILTERA… kako to izgleda kod njih, tko prvi dobiva za objavu zeleno
svijetlo, kada se radi o temama koje utjecu na trziste kapitala….? Da li takve osobe imaju
i vlastite dionice ?