BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

KAko mislite idemo ispod 1500? Zbog čega bi išli dole, bdi raste, vani rastu 11 dana za redom, dow nadomak 9000 bodova, dax debelo preko 5100, kaj se kod nas događa da ne rastemo, pa niš se nije promjenilo, isto se stanje ko i na početku godine, iste rezove moramo napraviti?

Ne kužim izgleda, može netko pojasniti malo?

Kaj da prodam sad kaj imam?

KAko mislite idemo ispod 1500? Zbog čega bi išli dole, bdi raste, vani rastu 11 dana za redom, dow nadomak 9000 bodova, dax debelo preko 5100, kaj se kod nas događa da ne rastemo, pa niš se nije promjenilo, isto se stanje ko i na početku godine, iste rezove moramo napraviti?

optimist je mislio valjda….
da idemo ispod 1500 .."AKO" …se trend u svijetu promijeni
i da to u tom slučaju ne bi bilo teško pogoditi

@mat
lal
da krenemo unazad:
– najbolje da se ravnaš po svome za kupnju i prodaju. Sjećam se nečega sa kraja prošle godine ili početka ove sa švarcijem, ako se ne varam… (ako se varam, ispričavam se). zato bolje svatko neka si sam bira šta da radi. KNJIGE U RUKE.

A glede rezova, u pravu si. Iste rezove treba napraviti kao i na početku godine. MEĐUTIM, svi znamo da ti isti rezovi NEĆE biti napravljeni ni sada, a ni ubuduće, kao što nisu bili ni na početku godine. A šta ti to govori za smjer kuda ide ova zemlja i stanje kod nas??

Također mi se čini da bi SP i DAX trebali postaviti novi HH ovih dana. Ali pogledaj njihovo stanje spram našega. Kod njih države potiču gospodarstvo a ne da ga guše i ruše konkurentnost i likvidnost kao naša vlada… Koliki je kod nas postotak radnog stanovništva spram ukupnoga koji zarađuju umjesto da troše novac?? Dok se ne dese (a neće) ti rezovi koji stalno vise u zraku i nikako da budu, ne vjerujem da ima šanse za nas i ne vjerujem da bi mi prelazili 2050 a kamoli postavili neki HH. Mislim da vrijeme za volatilnost prema gore za našu burzu brzo prolazi i da trenutno ostaje samo polagano gore, ali moguće brzo dolje.. Sve u svemu, kod mene status quo do daljnjega…..

ostalima, sorry za offtopic

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

komarson ti je dobro odgovorio.
Ja bih ti samo dodao da ni BDI još ne raste, pogledaj npr.
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
ili futurese za BDI http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html
a da ostanemo na ovom topicu, čak ni tehnički BDI za sada nema baš nekih znakova rasta… osim ovako nakratko povremeno. Ali jačeg trenda rasta za sada nema na vidiku.
vidi npr. Vaš link

p.s. nešto nije u redu s ovim posljednjim linkom, pa ga postam ovako, a vi ga kopirajte u adresu preglednika pa otvorite ručno
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BDI&p=D&b=5&g=0&id=0

@mat
lal
da krenemo unazad:

ostalima, sorry za offtopic

– zašto knjiga u ruke, pa knjige mi ne mogu tu pomoći. Bar koliko se ja razmem. Može mi jedino pomoći jadranka da smanji rashode 10-20%, da ne dira poreze ili minimalno i da nam dođe/ne dođe mmf.
-glede gubija ste u pravu, ali moje pitanje je bilo zašto bi padali, kad smo onda, na početku godine i krajem druge bili u puno goroj situaciji nego sada…onda nismo ni priznavali krizu, rebalans je bio najavljen za 9 mj. sad je već bio jedan, drugi je iza ugla?
-Jedino na što mogu pomisliti je pad vlade i da se ljudi boje da vlada ne pljusne, ali i to je dobro jer kolko me pamćenje služe pred svake izbore smo nekaj rasli bez obzira na sve, a poslije padali, tako da u svakom slučaju zašto bi pali 20-30%?

Ne da mi se ulaziti u rasprave, da ne spamam temu pa ću ukratko…
@ mat
– smatram da ostatak svijeta ima potencijala za rast, opravdan u izvješćima kompanija
– isto tako smatram da kod nas nema puno prostora za rast zbog fundamentalnog stanja u državi. Ne mislim na firme, nego na proračun. Neću objašnjavati zašto da ne spamam temu.
@ inovator
bilo bi lijepo. sa tehničke strane graf ti je ok, ali zbog stanja u državi…..
možda malo odemo gore ovih dana, ali ne vjerujem da ćemo dalje od 1880. Eventualno tek na duže staze. Ako ne stigne MMF prije toga… Ukratko, svi se možemo složiti da su ovi dani kod nas neizvjesni i da se zapravo ne zna dovoljno…
Glede mog portfelja, ono što imam neću prodavati, ali neću ni kupovati po ovim cijenama… pa eto…

ovaj post nije ni u kojem smislu poziv na kupnju ili prodaju dionica.

ZAJEDNICE OPCINA I GRADOVA ………ZAJEDNICKA MINISTARSTVA

1. Da bismo konkretnije srezali Drzavnu upravu pa i LOKALNU samopravu….
moramo se H I T N O vratiti na varijatu bivseg sustava upravljanja-

– UJEDINITI MJESNE ODBORE POD VECE GRADOVE/ ZAJEDNICE OPCINA I GRADOVA!!!!!!
– UKINUTI OPCINSKA VIJECA U MANJIM MJESTIMA do npr. 5000 stanovnika
umjesto npr.13 vijecnika staviti samo 3
– SMANJITI Gradska poglavarstva
– povezati resore u manje urede sa manjim brojem procelnika .

2. USTEDA NA INSTITUCIJAMA DRZAVNE UPRAVE

– npr. Drzavne inpektorate na nivou gradova organizirati samo u vecim gradovima
a za manje gradove imati samo zaposlenika s tog mjesta – zaposlenici
mogu raditi iz svojih UREDA U KUCI – te predmete NAJNORMALNIJE RJESAVATI IZ KUCE
tj. preko svojih racunala – UMREZENIH SA CENTRALOM U ZAGREBU!
– Isto tako organizirati dio s koji je povezan sa zaprimanjem zahtjeva i
pisanjem izvjestaja..
npr. REFERENT mora zaprimiti zahtjev za isplatom socijalne pomoci…
– zaprimi zahtjev, iz mreze podataka za koje ce dobiti uz ugovor o poslovnoj tajni
povuce sve podatke iz svih resora – iz katastra vidi da li je podnositelj u posjedu
zemljista, iz gruntovnice vidi vlasnistvo, iz policije vidi stanje prijavljenih
ukucana, iz porezne vidi primanje , iz suda vidi kaznjavanost…..itd.itd
I LIJEPO DONESE RJESENJE- ima pomoci ili nema!

2. SPAJANJE MINISTARSTVA

Sva srodna ministarstva treba povezati manjim brojem sluzbenika, a zgrade
koje ne trebamo – iznajmiti u bolje svrhe , udrugama, invalidima , beskucnicima…

3. I ONO NAJVAZNIJE –

Prerasporediti PODJELU poreza unutar drzave…manje u proracun , vise na raspolaganje gradovima i opcinama…… takva centralizacija poreza nas je i dovela do
zivog blata ..iz kojeg je tesko isplivati…!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

DODATAK prijasnjem postu=

Dodjem u ured , nije bitno kome i gdje i vidim djelatnica ..zakljucana… pitam je ..sto se
dogadja…. veli…. ne brem raditi stranke mi smetaju, pa nam je direktorica dala tri / ili dva
dana u tjednu da napravimo sve na miru….

Volim prijateljicu … ali vidim problem… koliko takvih zapolenika, sjedi na teretu drzave , umjesto da iz kuce – svog mini ureda- rijesi probleme oko papirologije..
Sjede u toplom ili klimatiziranom prostoru, piju kavicu, imaju placeni pauzu, telefon na
raspolaganju……..PA DA LI SE IKAD ITKO U OVOJ DRZAVI ZAPITAO ..koliko to kosta..
i da li se posao moze modernije organizirati .., a da suvremena prava covjeka ostanu
osigurana u duhu napretka – onako kako to radi civilizirani svijet!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

-zašto državni službenici ne znaju plesati?
-jer ne postoji sastav koji bi mogao svirati tako polako

– zašto državni službenici imaju naočale
– da se kad zaspu za stolom ne piknu olovkom u oko

– za vrijeme pauze državni službenik se previja od bola
– kolega ga upita što mu je: – sila mi je pišati
– pa što čekaš – idi na WC. jesi ti lud – da idem na WC za vrijeme odmora

– kakva razlika je između radnika koji su ostali bez posla i državnog službenika
– nezaposleni su nekad radili

– ja nemam ništa protiv državnih službenika – nisu nikad ništa napravili

– državnom službeniku se ukazala dobra vila i ponudila mu ispunjenje dviju želja
– moja prva želja je da živim na nekom otoku u južnim morima. isti čas se tamo i našao
– moja druga Ĺželja je da nikad više u životu ništa ne radim. ponovno se našao u svom uredu

– državni službenici se sretnu na hodniku općine, pa upita jedan drugoga:
zar ni ti ne možeš spavati?

– Državni službenik koji je zaspao za stolom u uredu se odjednom probudi, pogleda na sat i veselo uzvikne: Oh, danas sam radio dva sata prekovremeno!

– kako kažu kada pokopaju državnog službenika?
– samo su ga premjestili…

– neki uredi u državnoj upravi su kao grobovi
– moglo bi na vratima pisati: tu počiva taj i taj

– mislim da se Josip priprema na godišnji, kaže drugi kolega trećem u uredu
– po čemu to zaključuješ?
– vidi ga kako nemirno spava za stolom

Premješteno iz teme: Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Ovaj Vilim Ribič postaje sve bahatiji, arogantniji i nasrtljiviji. Eno ga ne seebizu se opet nesto kur.i sa nekakvim štrajkovima. MA da samo netko ima malo muda u Vladi pa neka krenu u štrajk. Ja bi ih odmah dočekao na Markovom trgu sa knjižicama pa neka štrajkaju kolko hoće. Idealan način da se smanji to smeće od javne uprave koja po ljigavom Ribiču "služi građanima" – vjerojatno samo za otimanje para i podmetanje nogu te primanje mita. Drugu funkciju nije baš da nešto vidim.

Hitno smanjiti javnu upravu na 30k ljudi maksimalno i raspustit taj smrdljivi sindikat. Ako Kosorica nemre razbucati tu bandu onda neka pusti nekoga tko hoće, želi i može. Evo ja sam dragovoljac kao i 91. i to bi učinio sa osmijehom na licu.

Keš je trenutno princ, do kraja godine biti će kralj a u 2010 car ili diktator!

Premješteno iz teme: Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Ovaj Vilim Ribič postaje sve bahatiji, arogantniji i nasrtljiviji. Eno ga ne seebizu se opet nesto kur.i sa nekakvim štrajkovima. MA da samo netko ima malo muda u Vladi pa neka krenu u štrajk. Ja bi ih odmah dočekao na Markovom trgu sa knjižicama pa neka štrajkaju kolko hoće. Idealan način da se smanji to smeće od javne uprave koja po ljigavom Ribiču "služi građanima" – vjerojatno samo za otimanje para i podmetanje nogu te primanje mita. Drugu funkciju nije baš da nešto vidim.

Hitno smanjiti javnu upravu na 30k ljudi maksimalno i raspustit taj smrdljivi sindikat. Ako Kosorica nemre razbucati tu bandu onda neka pusti nekoga tko hoće, želi i može. Evo ja sam dragovoljac kao i 91. i to bi učinio sa osmijehom na licu.

Ne želim ga braniti, ali nije on zapošljavao ljude u javnoj upravi, nego upravo ovi koji danas s njima imaju problema. On se bori za svoje ljude na osnovi onoga što je vlada s njima potpisala btw. i ja se slažem da ih ima viška barem 30% .

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

GUVERNER američke savezne države Californije, poznati glumac Arnold Schwarzenegger, najpoznatiji po ulogama u serijalima Terminator i Predator, objavio je u utorak na društvenoj mreži Twitter video u kojem s velikim nožem u ruci govori o velikim rezovima koje moraju poduzeti kako bi pokrpali proračunsku rupu od 26 milijardi dolara.

U videu u svom uredu zahvaljuje građanima na idejama za rezove koje su im slali. Budući da će država prodavati službena vozila, veselo priča da bi mogao na autima ostaviti svoj potpis i prodati ih za više novca. Uštede planiraju ostvariti na školama, sveučilištima i društvenim programima te slanjem radnika na tri dana neplaćenog godišnjeg odmora. Do srijede poslijepodne video je u SAD-u pogledalo više od 33.000 ljudi.

Nož dobio na poklon

Guvernerov glasnogovornik rekao je da je Schwarzenegger nož dobio u utorak od bliskog prijatelja. Dodao je i da je ozbiljan oko potpisivanja vozila za aukciju. Aute će prodavati krajem kolovoza, a aukciju su organizirali na poticaj radnika. Predviđa se da će prodajom 15 posto voznog parka od 40.000 vozila skupiti 24 milijuna dolara. Schwarzenegger je u srijedu rekao da je snimio video jer nije htio da ga se doživljava kao ‘El Stiffa’ (ukočenjaka).

"Nije da me zabavljaju rezovi, naprotiv, ali to ne znači da ne možeš mahati svojim nožem ili mačem kako bi prenio poruku da se određeni rezovi jednostavno moraju poduzeti", kaže Schwarzenegger. California se od svih američkih saveznih država našla najteže pogođenom financijskom krizom. Proračunsku rupu od 26 milijardi dolara iznimno je teško zakrpati, pa se države rješava apsolutno svih nepotrebnih troškova.

Usto, budući da još uvijek nisu donijeli proračuna za novu fiskalnu godinu, zadnjih mjesec dana su bili prisiljeni izdavati zadužnice da bi administracija koliko toliko funkcionirala.

New Report

Close