zar si očekivao da će branitelji raditi probleme? činjenica je da vlada kontrolira većinu braniteljskih udruga putem lažnih branitelja i invalida. šta misliš zašto ne žele objaviti popis branitelja? pa za svakog pravog branitelja je čast biti na popisu. objava smeta isključivo lažnim braniteljima i kad je ta tema na tapetu onda je većina udruga protiv objave.
nije mi cilj otvarati temu nego sam samo htio reći zašto me uspješan dogovor nije iznenadio.
Ali postoji tema koju želim otvoriti: financiranje profi sporta.
Naime, svi klubovi od osamostaljenja većinu prihoda ostvaruju putem sponzorstva domaćih firmi u državnom vlasništvu. S druge strane većina novca zarađena od transfera ide u privatne džepove. Isto tako se masu novca ulupa u organizaciju kojekakvih natjecanja a glavni razlog je promocija grada ili države. Pri tom me uopće ne zanimaju postignuti rezultati jer meni u životu ništa ne znači hoće li netko biti svjetski prvak ili će nastupiti na olimpijadi dok god mi djeca nemaju osiguranu kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, vrtić ili školu i na kraju krajeva sportsko društvo sa stručnim kadrom za rad s djecom. U nas je dovoljno biti bivša sportska zvijezda (s tim da su kriteriji za postati zvijezda jako pali) pa si automatski stručnjak za fizičku spremu, taktiku, pedagogiju i psihologiju.
Zanimljivo je da nitko (pozicija, opozicija, mediji, ekonomisti, crkva itd.) ne dira u ovu temu jer očito svi imaju neki interes od profi sporta. Najčudnije mi je da sad kad je država pred kolapsom nitko ne revidira ugovore po klubovima. Svima se može dirati u prihode ali sportašima ne. A ovi jedini uopće ne zarade plaću.
Osim argumenta osobnog financijskog interesa onih koji o profi sportu vode brigu postoji i argument iskompleksirane nacije koja svoje komplekse liječi kroz kvazi sportske uspjehe i savršenu organizaciju sportskih manifestacija (bolji smo u tome i od Japanaca)
Sanaderovi suradnici: Bio je egocentrični poludiktator i hedonist koji je Hrvatsku odveo u stečaj
Piše: Davor Butković
Foto: Boris Kovačev, Davor Pongračić/CROPIX
——————————————————————————–
Sanader je više vjerovao medijima nego meni”, stoji golemim slovima na prekjučerašnjoj naslovnici Novog lista koja najavljuje velik intervju s Vladimirom Šeksom.
Ta je Šeksova izjava, vjerojatno, posljedica njegove barem dvodesetljetne frustracije novinama.
Podsjetimo, Vladimir Šeks je prije otprilike sedamnaest godina, kao ondašnji javni tužitelj, bio toliko bijesan na novine da je pokušao dignuti optužnicu čak i protiv Tanje Torbarine, što je izazvalo podjednaki podsmijeh/zgražanje i u HDZ-u i u najvećem dijelu hrvatske javnosti: Globus je tadašnju Šeksovu akciju protiv novina ilustrirao fotografijom tog neobičnog političara koja je namjerno jako asocirala na Raskoljnikova.
No, u intervjuu što ga je Vladimir Šeks dao Novom listu njegove opservacije o medijima mnogo su manje zanimljive od opaski o njegovu donedavnom neupitnom šefu, premijeru u bijegu Ivi Sanaderu.
Šeks je, među ostalim, u tom važnom i zabavnom intervjuu, izjavio kako je “Sanader oštro nastupao” i kako je saborskim zastupnicima, koji se nisu s njim slagali, “prijetila potpuna marginalizacija, brisanje iz stranke i pokretanje postupka za vraćanje zastupničkog mandata”.
Stranački stav
Šeks je, dakle, optužio Sanadera za svojevrsnu diktaturu.
[wink]
Darovana jabuka nije uvijek otrovna
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/29420/Branitelji-podrzali-smanjenje-mirovina.html
Čestitke Jaci i braniteljima na poštenom dogovoru.
Bio sam dragovoljac 3 godine, po prirodi sam desno orjentiran, ali odgovorno tvrdim najmanje 60% vojnih invalida je lažno. To je samo nastavak tradicije koja je nekada počela s lažnim partizanima, nastavila sa desetljećima potplaćivanja raznih komisija za mirovine u socijalizmu i na kraju završila s lažnim braniteljima i nezasluženim saborskim mirovinama. Od svih javnih službi 1/3 ljudi radi 90% posla, a ostali ne rade ništa. To je jednostavno neodrživo i bolje da pukne što prije i da se pokuša nešto održivo postaviti na noge
sokoliću problem je u ljudima a ne u vlasti. svi mi očekujemo da će se raščistiti situacija s "partizanskim mirovinama" ali opet će se naći potkupljivih liječnika i komisija i opet će biti isto. jedino je rješenje da se strpa u zatvor sve koji su koristili lažne mirovine i one koji su im to omogućili. zamisli koliko nam zatvora treba za raščistiti branitelje, HEP, INU, HAC, HL, HŽ itd? eto posl za građevinare.
dolazi račun naplatu
dobro da branitelji pokleknuše, iz nebitno kojeg razloga
još bi mi samo falilo da se oni umiješaju u prosvjede tamo u jesen
već ovako očekujem vor strit
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/29420/Branitelji-podrzali-smanjenje-mirovina.html
Bio sam dragovoljac 3 godine, po prirodi sam desno orjentiran, ali odgovorno tvrdim najmanje 60% vojnih invalida je lažno. To je samo nastavak tradicije koja je nekada počela s lažnim partizanima, nastavila sa desetljećima potplaćivanja raznih komisija za mirovine u socijalizmu i na kraju završila s lažnim braniteljima i nezasluženim saborskim mirovinama. Od svih javnih službi 1/3 ljudi radi 90% posla, a ostali ne rade ništa. To je jednostavno neodrživo i bolje da pukne što prije i da se pokuša nešto održivo postaviti na noge
[/quote]
Prijatelju, mislim da ti ne razlikuješ javne od državnih službi!
Misliš li da medicinska sestra i profesor u školi kopaju nos po cijele dane?
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Pitanje za tehničare koji prognoziraju rast crobexa debelo preko 2000…
Ne smeta li vas što je i dosadašnji rast zadnjih dana bio na mikroskopskim prometima, ponekad manjim i od 20mil. kn.!??
Kada je rastao u 4. i 5. mjesecu bilo je dnevnih prometa i preko 100mil.kn.
Možda pušem i na hladno ali eto pitam…
Nekako sam sa politikom vlade "svaki tjedan rebalans jedan" izgubio povjerenje i u crobex.
Ako ministar financija opet posegne za posudbom novca iz fondova da pokrpa rupetine nikakva vanjska kretanja nam neće pomoći.
Ponavljam možda pušem na hladno…!?
Ja nisam tehničar, ali razmišljam kao i ti. Za sad ne prodajem ovo dionica što mi je ostalo, ali mi nije ni na kraj pameti uložiti ni 1 kn u kupnju novih dionica dok se ne vidi kako će završiti ovo natezanje oko rebalansa. Manjak proračuna je ogromnih 15-20 milijardi kuna i velike su šanse da opet vlada padne, a to onda znači prijevremene izbore (par mjeseci natezanja, pa izborna kampanja, pa sastavljanje vlade pa opet isti problemi sa sindikatima, penzićima itd.). Bilo što da se dogodi od ovih loših stvari (novi izbori, nemiri, štrajkovi…) srušit će crobex ispod 1500 bodova
[/quote]
Prijatelju, mislim da ti ne razlikuješ javne od državnih službi!
Misliš li da medicinska sestra i profesor u školi kopaju nos po cijele dane?
[/quote]
Nisam mislio na njih, mada i profesori znaju zabrijati i pretjerati sa nezadovoljstvom.
Svatko onaj tko je radio u gospodarstvu itekako zna cijeniti svaki slobodni dan i zna kako je biti suočen s profitom i biti ovisan o profitu. Ne ulazim u pojedinačne slučajeve, ali smatram da svatko onaj tko je radio u gospodarstvu a sad radi u javnom sektoru ne pronalazi previše razloga za pobunu. Ovi što nisu prošli privatnički dril često nemaju ispravnu percepciju stvarnosti.
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
pod krinkom izazivanja požara
Pod krinkom? A inace nas bas briga za pozare? A i pozari ne uzrokuju emisiju CO2?
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
Pod krinkom? A inace nas bas briga za pozare? A i pozari ne uzrokuju emisiju CO2?
[/quote]
Ne razumiješ. Požar možeš izazvati i zimi a kod nas je ograničenje samo u ljetnim mjesecima i baš nigdje se ne spominje CO2 dok je u drugim zemljama to jasno napomenuto. Ne smiješ paliti ni ti na zaštićenom mjestu u svom vrtu. Kompostiranje razumiješ… da ne spamam temu dok tebi objasnim o čemu je tu riječ.