Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
ovdje više ništa nije normalno ni moralno
burza je samo preslik cijele zemlje i njenog puka
jedan dan jedno drugi drugi dan potpuno 100-to
od istog čovjeka
strava i užas
A ti očito ne prihvaćaš činjenice. Inače ove činjenice koje sam naveo: U čiji opis posla spadaju?
Šuker nema ovlasti utjecati na guvernera HNB-a, ali Roha ima ovlasti reć Šukeru što da radi i da neće dobit lipe od HNB-a, s obzirom da je ovaj izgubio kompas.
btw. Kad bi hrvatski fi(s)kus provodio monetarnu politiku bili bi gori od Zimbabvea.
[/quote]
Izbjegavaš odgovor jer ako ga daš za situaciju će biti odgovoran HNB i Roha.
Inače nisam zaljubljenik u nikoga a najmanje Šukera – ali taj čovjek nije nikada rekao ili ja nisam čuo daj Roha ovo ili ono! Iako je njegova pozicija – od naroda izabrana vlast – puno legitimnija nego Rohina.
Ja ti mogu reći kako bi proveo reformu za 5min. U državnoj službi bi mi rijetki imali plaću preko 10 000 to oni sa faksom ovi sa srednjom 5 000. Kome ne paše može privatniku. Liječnike i sestre bi malo amnestirao od toga. Kakva mirovina veća od 5000 kad radnik treba raditi za 3500. Nema.
Šlag na kraju: svima starijima od 60 oduzeti pravo glasa mlađi pod prijetnjom kazne obavezno na izbore.
Da, fascinantno je to kako kod privatnika imaš prekovremenih ko u priči, naravno neplaćenih i plaćicu od ajmo reć 4000 kuna (ako) i najednom isti taj privatnik skuži da mu taj posao ne ide i otvori nešto drugo i ponudi ti da radiš na toj drugoj djelatnosti, pa ti onda imaš izbor između biroa i novog posla, baš me zanima što bi se dogodilo da tako nešto ponudiš starijim ženama u državnim službama koje ne znaju niti upalit komp, pretpostavljam momentalni štrajk.
Pritisci su postojali, ali ih je Roha odbacio. Zato ima kredibilitet. Legimitet mu daje Sabor. Sabor odabran od naroda. 🙂
Pritisci su postojali, ali ih je Roha odbacio. Zato ima kredibilitet. Legimitet mu daje Sabor. Sabor odabran od naroda. 🙂
Evo malo o Rohinoj konstatacija da Vlada uzrokuje nelikvidnost!
Prema izvješću s aukcije trezorskih zapisa Min financija RH od 07.07.2009. Javni dug u kunama smanjen za 3,1 milijardu kuna u odnosu na 31.12.2008.
Svaka čast!
Izvor: Ministarstvo financija
Evo malo o Rohinoj konstatacija da Vlada uzrokuje nelikvidnost!
Prema izvješću s aukcije trezorskih zapisa Min financija RH od 07.07.2009. Javni dug u kunama smanjen za 3,1 milijardu kuna u odnosu na 31.12.2008.
Svaka čast!
Izvor: Ministarstvo financija
[/quote]
Što te duže čitam sve sam uvjereniji da si tu uletio kao HDZ-ov druker.
Da nisi ti MAX_Mate ili bosnar2 ili ante9753 koje je HDZ uposlio da u business.hr svaki dan pohvalno komentiraju i pišu hvalospjeve za svaku vijest o biserima HDZ-a i pljuju po drugima?
Ujutro komentiraš u business.hr, a popodne na forumima [lol]
Evo primjera:
Definitivno najbolja vijest danas za mene je ona da Todorić počinje prodaju svojih poduzeća – počelo u CG!
Nadam se da će se popraviti likvidnost u HR!
…nisu se ukrcali haaa??? boje se da će ići gore pa da čim prije vrate nazad. Pa kad su sigurni da će padati neka čekaju i ne pišu ovakve g….-čisti drukeraj…
zašto bi netko dizao kredit za stan sada kad se očekuje pad cijene nekretnina( citiram "cijene moraju pasti")
zar nije bolje još čekati taj pad o kojem se govori
suludo je sada kupovati nekretninu koja bi mogla uskoro biti 30% jeftinija
a kamate na kredit kojim ste je kupili mogle bi još rasti…
ovo je najgore vrijeme za takve investicije
u Sloveniji se tržište nekretnina ubrzano vrača u normalu
jer su kamate na stambene kredite smanjene na oko 3.6% ….(bile su oko 5.6%)a banke su time pokazale da su spremne i na manju dobit kada je u pitanju smanjeni obim poslovanja u krizi
dok slušate g Bohačeka iz ZABE koji je "dežurni odvjetnik "u konfrontacijama oko opravdanosti tako visokih kamata na kredite ,stječete dojam da je bilo uzaludno postavljati bilo kakva pitanja
o svemu tome
dakle Hrvati …
pripremite se za novi rast kamata oko Božiča i testiranje granica kreditnog sloma
(iako se toplo nadam da neće sada kada su im bankari u SLO i Srbiji pokazali da može i dolje)
Ja ti mogu reći kako bi proveo reformu za 5min. U državnoj službi bi mi rijetki imali plaću preko 10 000 to oni sa faksom ovi sa srednjom 5 000. Kome ne paše može privatniku. Liječnike i sestre bi malo amnestirao od toga. Kakva mirovina veća od 5000 kad radnik treba raditi za 3500. Nema.
Šlag na kraju: svima starijima od 60 oduzeti pravo glasa mlađi pod prijetnjom kazne obavezno na izbore.
Očito da ti je Sjeverna Koreja uzor i omiljena destinacija!
[/quote]
Na ljutu ranu ljuta trava. Šta ti misliš da je u uređenim zemljama takova anarhija kao kod nas. Začudio bi se kad bi u FR napuhao 0,51 dobio lisičine na ruke, vikend prespavao u muriji i u ponedjeljak dobio 6 mj. na tvrdo. Šta misliš kako oni vladaju?
[/quote]
zato im je tak super tamo
http://seebiz.eu/hr/analize/nafta-testira-60-dolara,50585.html dali to idemo na novi low?????? ako nis drugo bar cemo se jeftino vozit… [sad]