BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Matij lalic

Još će ispasti da te mrzim a u biti jedino što mi se kod tebe ne sviđa je tvoje nepoznavanje TK i prevelika egocentričnost, želiš da budeš u centru pažnje a to ničim ne zaslužuješ osim svojim glupostima i jako lošim prognozoma u kome smjeru će TK uvjek si na pogrešnoj strani a to ne želiš priznati.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

@Matij lalic

Još će ispasti da te mrzim a u biti jedino što mi se kod tebe ne sviđa je tvoje nepoznavanje TK i prevelika egocentričnost, želiš da budeš u centru pažnje a to ničim ne zaslužuješ osim svojim glupostima i jako lošim prognozoma u kome smjeru će TK uvjek si na pogrešnoj strani a to ne želiš priznati.

Ali kolega ja se i ne pravim niti ne tvrdim da znadem išta o TK.

Mene ubija nepravedno pisanje, laži obmane i slične malverzacije, a ako nešto zaradim na burzi ok. Glavno je ne sve izgubiti.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Zanimljiv članak o market makerima pa da vidimo što nas čeka:

Market Makeri – Mon(k)ey Makeri
28.02.2008. u 12:07: mich
Na hrvatskom tržištu kapitala uskoro bi trebao profunkcionirati institut market makera. Market makeri imaju obavezu da svakodnevno u određenom rasponu daju naloge za kupnju i prodaju izabrane dionice s ciljem da zarade na razlici u cijeni. Na taj način se dodatno potiče likvidnost dionica, a dodatno se olakšava kontrola nad eventualnim manipulacijama cijenom dionice.

Market makeri su obično brokerske kuće i istovremeno žele kupiti i nude na prodaju vrijednosne papire za koje su zaduženi i onda kad za njih na tržištu nema drugih kupaca i/ili prodavatelja. Kroz svojevrsnu „imitaciju života“ market makeri postaju osigurači likvidnosti i stabilnosti, a ublažavaju nagli pad ili rast cijena dionica, pa se mogu smatrati i svojevrsnim mehanizmima za sprječavanje panike na tržištu.
I dok HANFA u institutu market makera vidi pomoć u regulaciji i sprečavanju špekulativnog ponašanja tržišta, istina je zapravo – suprotna. Market making je jedan od sofisticiranih oblika špekuliranja koje nam Hanfa u skoroj budućnosti priprema.

Za ilustraciju market makera poslužit ću se pričom s početka 20. stoljeća.

Dolaskom britanskih kolonijalista u Afriku, sitni trgovci uvidjeli su da u okolici seoceta u središnjoj Africi živi puno majmuna kojih u Britaniji nije bilo. Poželješe od toga napraviti biznis i odlučiše ponuditi otkupnu cijenu seljacima od 5 funti za svakog živog ulovljenog majmuna. Afrikancima ovo bijaše privlačna ponuda i počeše masovno izlovljavati majmune.

Nakon izvjesnog vremena majmuna je u prirodi bilo sve manje, te je ulov majmuna postajao sve neizvjesniji. Britanci odlučiše ponuditi veću otkupnu cijenu, odnosno 10 funti za svakog majmuna. Majmuna bijaše sve manje, i uskoro Britanci odlučiše za svakog novog ulovljenog majmuna ponuditi najprije 20 funti, a zatim i 30 funti. Za 30 funti ulov majmuna zaista se isplatio, no majmuna više nigdje u okolici sela nije bilo…

I Britanci ponudiše za ulovljenog majmuna 50 funti.

Jedne večeri, gazda je otputovao u London, a u selu je ostao njegov pomoćnik. Družeći se sa seljacima ponudi im novi posao: dok nema gazde on će pustiti već ulovljene majmune iz kaveza, a oni će njemu za svakog puštenog majmuna dati 35 funti. S obzirom da je to bila sigurna zarada od 15 funti jer će već sutra tog majmuna prodati po 50 funti, seljaci pristadoše, a pomoćnik pusti iz kaveza sve do sad ulovljene majmune.

Drugog dana seljaci krenuše u lov, no kad su stigli do mjesta na kojem su Britanaci trebali otkupiti majmune – nikog nije bilo.

Okrenuvši se oko sebe imali su što vidjeti – SVE SAMI MAJMUNI!!!

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

poštovani moderatori

ispričavam se što zatrpavam ovaj prostor, al predlažem da odmoderirate brankicu, prvenstveno zbog konstruktivnog i kulturnog pisanja

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

poštovani moderatori

ispričavam se što zatrpavam ovaj prostor, al predlažem da odmoderirate brankicu, prvenstveno zbog konstruktivnog i kulturnog pisanja

podržavam ovaj prijedlog.

Pametan, ako to želiš.

brankica me sve više zadivljuje kako kuži burzu..zaista solidno znanje!
mozete pisat kaj hocete, al postaje respektabilan tehničar..
Mene ne fasciniraju grafovi, hoh izrazi, fensi boje teletrejdera..
rezultat je ono što se traži a brasnkica ga sve više ima

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

Fala vam gospon Dizelas na lijepim riječima.
I fala kolegama na podršci.
Dragi ste

brankice, ti si naša, volimo te!!!! pusa

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Fala vam gospon Dizelas na lijepim riječima.
I fala kolegama na podršci.
Dragi ste

Ko te ima taj te nema,
ko te nema taj te sanja,
ko te sanja taj te ljubi,
a ti o tom pojma nemaš.

i Ja bi da se Brankica odmoderira
feš je ženska i lepo piše
to treba pozdravit tak da joj se omogući još veća sloboda djelovanja i pisanja
a ne da čekamo po pol sata kad nismo logirani na njezino zlato
Napred ženske!

a dok svoj život živim samom sebi Ja se divim

Brankice da li si za jedno romantično druženje.

Kad već nije pala ponuda da ja budem prvi.

U iščekivanju Vaš kibicer media! [kiss]

LEAVE THE WORLD BEHINED

slazem se i ja da se brankica odmoderira,ipak je pogodila najvise od svih ili ti najbolje predpostavila razvoj situacije bar dosad …. uz dizela koji je sve maestralno odradio ovaj rast kapa dolje sto se mene tice…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

New Report

Close