BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: PTKM (Petrokemija d.d.)

Kad malo bolje pročitate linkove profesionalaca primjetit će te jako puno stručnih izraza koje prosječan čovjek ne može razumjeti. Cilj velikih analitičara je koristiti takve pojmove u cilju podizanja kredibiliteta kod prosječnog čitatelja.
Svakom novom investitoru bi proporučio da pročita litaraturu barem Andre Kostolany i Warena Buffeta koji pišu jednostavno a iza njih stoji dugogodišnje iskustvo trgovanja na burzi.
Generalno burzom vladaju strah i pohepa a fundamenti su pobjednici na duge staze. Mnogi članici i postovi na forumu imaju prikriveno značenje i psihološku poruku.
A samo rijetki mogu čekati jer svi bi slavu i novac odmah. Međutim instant slava i novac su rijetkost i zato:

Onome tko zna čekati vrijeme otvara vrata.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Zao mi je – Cartmann. Evo sve sam objavio ovdje je pod tim nickom. Jedino sam stavio slikicu (pande) a prije je nije bilo.
Nego opet kolega se vracamo na sukus stvari:
– zasto ste se tako okomili na PTKM i samo na PTKM?
– kad stalno mislite da ‘mora dolje’, koja je po vama fer valuacija i kako ste do nje dosli.

Dajte malo utvrdite argumentima te vase ‘procjene’.

E kolega, takoder.Kako bi netko razumio ovako neprirodnu fokusiranost nekoga na nesto, bitno je znati o njemu kao osobi. Znamo da se ovdje skoro svi skrivaju iza Nickova. Ali ako bih vas ja pitao u iducem postu ‘Jeste li Vi osoba XY iz Splita, direktor tvrtke P*****’ , Vi biste na to odgovorili s da ili ne, da li bi to bilo OK, imam li Vasu dozvolu za to?

Jer kazem ako covjek zna s kim ima posla kod ovako neprirodne fokusiranosti i negative, moze bolje razumjeti kako i zasto.

Jer onda znamo: osoba XY je negativno fokusirana na PTKM zbog ***; a ne zbog onoga sto je rekla na forumu jer smo to sve pobili.

Malimačak, ti si ovdje novi isto kao što Sanader nije zno da su kupili novi BMW.

Radiš iste stvari koje ustvari radiš već godinama, trudiš se diskreditirati ljude za koje smatraš da ti mogu pomrsiti planove s navlačenjem. Ali i taj novi nick je pomak naprijed, konacno si shvatio da nakon godina urlanja "rusi ce sutra dat ponudu, kupite danas, sutra ce bit preko 1000!!!" ljudi vise ne vjeruju u takve priče za koje je i vrijeme pokazalo da su bile namjerno plasirane laži s jasnim ciljem.

Nekad mi je bilo žao tih par nesretnika koji bi povjerovali u te laži i zbog toga izgubili novac, ali više nije, zaslužili su. Vrijeme je da nauce kako pohlepa moze biti opasna i da na svijetu ima ljudi koji im ne žele dobro. Posebno ako su to anonimci na internetskom forumu koji cesto mijenjaju nickove.

Za kraj cu ponoviti jos jednom:

Ulažite novac koji možete izgubiti, ne vjerujte naprovjerenim informacijama dobivenih od strane anonimaca s interneta, mnogi od njih vam nisu prijatelji kakvim se predstavljaju niti vam zele dobro, dapace, zele s vama manipulirati i iskoristiti vasu naivnost. Prije svakog ulaganja dobro razmislite.

Analiza Hypo banke: Ciljana cijena T-HT-a 412 kuna, dionicu zadržati
Business.hr 07.11.2007 13:14

Analitičari Hypo banke predvođeni Hrvojem Stojićem u analizi poslovanja T-HT grupe temeljem svoje ocjene daju preporuku dioničarima HT-a da zadrže svoje dionice s obzirom na to da je očekivana cijena koju će dionice dostići u sljedećih 12 mjeseci 412 kuna.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=a965a5c8-f3de-4f7b-a3d1-9dd759ff45df

Piše: Marko Biočina, 14.07.2008. | br. 661
JACKPOT ZA DIONIČARE INE
Početna cijena dionica Ine 4000 kuna
Čelnici fonda branitelja odlučili su da će 7 posto dionica Ine prodati najboljem ponuđaču, bez obzira na odluku Vlade
http://www.nacional.hr/articles/view/47299/

19.rujna 2008 Tik pred početak katastrofalnog pada Atlanske plovidbe izlazi ovakav tekst
Ciljana cijena dionice Atlantske plovidbe 2.786 kuna
Temeljem metode diskontiranih novčanih tokova, usporedbe sa sličnim kompanijama u industriji i izračuna neto vrijednosti imovine, analitičari Erste banke odredili su ciljanju cijenu dionice Atlantske plovidbe od 2.786 kuna te dali preporuku za njezinu kupnju.
http://www.liderpress.hr/default.aspx?sid=54851

Erste: Kupiti dionice Atlantske plovidbe
——– na kraju —-Inače, dionice Atlantske plovidbe nalaze se u portfelju društva Erste vrijednosni papiri i/ili u sastavu portfelja ko¬jima upravlja to društvo.
http://www.poslovni.hr/93232.aspx

za nevjerojatno čudo 2 mjeseca poslije
26.11.2008 09
Domaći brodari još uvijek precijenjeni
Iako su domaći brodari zbog pokrivenosti flota dugoročnim ugovorima o prijevozu bez velikih potresa na prihodima i dobiti pretrpjeli prvi udar globalne krize i pad cijena vozarina, manji domaći brodari već su u trećem kvatralu zabilježili slabije rezultate poslovanja.

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=08e36ecd-d31f-460f-ada0-89dda8151618

Mene zanima kako nitko od novinara ovih navedenih poslovnih novina ne pita te iste analitičare kako su mogli objavljivati ovakve analize, nego oni čak objavljuju i nove (Stojić, INGRA ciljana cijena 35 kuna) Ovo što se posta na forumu nije ni kap u moru od drukeraja gore navedenih ,cijenjenih analitičara.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Zao mi je – Cartmann. Evo sve sam objavio ovdje je pod tim nickom. Jedino sam stavio slikicu (pande) a prije je nije bilo.

Svi tvoji komentari su upuceni meni, ako ja ne pisem – ne pises ni ti, kad ja napisem komentar koji nema nikakve veze s tobom odmah se javis i komentiras mene, istrazujes moj identitet i komentiras stvari koje nemaju veze s temom. Ti si bolesno fokusiran na mene, to se čak ni ne trudis sakriti.

A ja ti kazem da bezveze gubiš vrijeme i trošiš živce čitatelja ove teme koje sigurno ne zanimam ja, jer ja u cijeloj toj priči o Petrokemiji nisam ni bitan. Bitan sam isključivo tebi.

@mali
macak: Daj smijesan si, tvoji argumenti..Ni sam ne znaš što bi mi našao jer dugo ne pišem o ptkm, pa jedan dan kritiziras to sto sam napisao "moze gore, ali moze i dole" i to nazivas drukanjem, pa ti Goran napise da drukam na gore, pa ne znas sto bi jer si svoje napade temeljio na moje drukanje na dole pa se cijeli izgubis i kao kruna svega hvališ da istražuješ moj identitet. Smijeh do bola, a ja ne mogu vjerovati da netko može pasti tako nisko. Znam da ima bolesnika koji proganjaju poznate osobe, ali ja nisam jedan od tih, niti blizu, pa ako vec proganjas i bar izaberi neku poznatu osobu. Tj. nemoj izabrat nikog jer ne vidim svrhu da svoje vrijeme gubis na te gluposti, a niti da ga gubiš u policijskoj postaji.

Fino se okreni svom životu i radi nešto korisno, zaboravi na mene i ptkm. Tj. mozes i samo na mene jer sam ja zaboravio na ptkm.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Ako si iz Dalmacije, tebi nikada nema napetosti, hehe [tongue]

Ali na forumu se može napetost rezati nožem.

hahaha,ajd ako ti tako kazes ,nisam iz dalmacije i ne osjetim neku bas napetu vibru… [smiley]

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

@dodjoh

Pa ne puše valjda južina u Slavoniji !?

u zagrebu sam kolega…

moji postovi nisu poziv na kupnju ili prodaju..odraz su mojeg misljenja......

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/15165/Hrvatska-ce-odbiti-inicijativu-Ollija-Rehna.html

Hm, vidjet cemo uskoro kakve ce to reperkusije imati

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/15165/Hrvatska-ce-odbiti-inicijativu-Ollija-Rehna.html

Hm, vidjet cemo uskoro kakve ce to reperkusije imati

Ma našoj vladi paše ovaj spor sa Slovenijiom, namjerno odgađaju ulazak u EU jer će tad morati skresati dio državnog aparata i eliminirati korupciju bar u tako javnom obliku kako ju mi imamo. Da ne pričam o sudstvu i njegovoj već legendarnoj "efikasnosti"
U finim zemljama se korupcija obavlja ispod stola i ne dospije tako često u novine. Ali tamo su ljudi i pametniji, ne potroše odmah pare na novi auto [rolleyes]
Tamo vjerojatno kupe dionice preko nekog skrbničkog računa [lol]

Koja očita manipulacija, s 2 milje i kusur, spustiš grobex preko 3,5%.
Ali već smo prekaljeni i nedam dionice u bescijenje, oni sada puše, ja ne.

And God says let there be light and be light, and it was good...

Pa piše bez cenzure, onda opet nije ok…hm

And God says let there be light and be light, and it was good...

New Report

Close