MI SMO ČUDNI, A NE EMAC FOND…..
U svaku županiju se svake godine , dostavljaju općinska izvješća o planovima i razvoju teritorija.
Dovoljno se da se ode k Pročelniku i uzmu izvještaji, te da se vidi unaprijed 4 godine , gdje će se
graditi kuće, tvornice i groblja…… ako imaš lovu,kupiš ta jalova zemljišta i eto ti zarade..
Ako imaš još više love, onda angažiraš arhitektu / ured / – dogovoriš se sa Općinskim vijećem
da se izglasa ODLUKA uređenje zone / prenamjena/ , ODLUKA o odabiru najpovoljnijeg ponuđača,
Odluka o ………… svemu što treba… Napravi se projekat kuća ,posađenih drveća
i infrastrukture / ceste, vode, kanalizacije, struje…/ i gdje je problem..Općina rješi sve suglasnoti
i dogovara PARCELACIJU građevinskih parcela sa vlasnicima parcela, a prije toga se dogovore
za trošak za ceste, javne površine, bla bla.. komunalne doprinose i …..
Siromašne Općine na moru- na meti su investitora koji plaćaju SVE navedeno ….
NAJVAŽNIJE : TO UOPĆE NIJE SKUPO ! !!! / Jer je podnositelj i nositelj svega OPĆINA-
a za razvoj OPĆINA – otvorena su sva državna vrata….
Nitko ne zna koliko će inicijator DPU-a profitirati…..
p.s. radila sam takvo izvješće
Ne sviđa mi se jedino to kod EMAC FONDA- s l o v e n c i – kaj baš uvijek moraju našu sirotinju
iskorištavati ?
Aha, kad bi se zezali.
Nadam se da ovaj tekst nije bio napisan da se "ozbiljno" pokuša objasniti kako se posel dela, jer ovak se ne dela.
Pa ja sam se u svom mjestu đe ljetujem javio isto tako načelniku općine da uložim u luku, novi vezovi proširenje stare luke itd.. veli baja, nemože, domači čovik ima koncesiju i produžit će mu se, a ti mali id kući pjevajući.
A drugo, nek su uložili, al uložili su u poljoprivredno zemljište vrijedno 10 ojra, koje će im sad dolaskom mosta (tu je problem, jer ga mi svi moramo platiti, a o tom kaj ga 75% rvatske ne bu koristilo, nebum ni spominjal) ta zemlja odići gore na 200 ojra.
E pa ja neću posel di bum zaradio 2 puta, oću posel da kad odem kod načelnika opčine di bum zaradio 20 puta u 3 godine.
Dignem kredu u banci miljicu kuna, kamata 20-30% godišnje, za 3 godine vratim 2 milje a meni u đepeka 17, i načelniku miljica. To je posel.
Ovo kaj vi pričate je zakon, a njega se niti vi niti ja ne držimo, pa zakaj bi oni.
[/quote]
Gradićemo samo Zagreb i sve pare ćemo tamo ulagati tko hebe jug Hrvatske.
Prije je bila ona Juga radi Beograd se gradi a sada bi neki onu Hrvatska radi nek se samo Zagreb gradi.
Samo nisu rekli da li je dno u odnosu na prošlost ili u odnosu na budućnost. Razlika je poprilična… [tongue]
A drugo, nek su uložili, al uložili su u poljoprivredno zemljište vrijedno 10 ojra, koje će im sad dolaskom mosta (tu je problem, jer ga mi svi moramo platiti, a o tom kaj ga 75% rvatske ne bu koristilo, nebum ni spominjal) ta zemlja odići gore na 200 ojra.
E pa ja neću posel di bum zaradio 2 puta, oću posel da kad odem kod načelnika opčine di bum zaradio 20 puta u 3 godine.
Dignem kredu u banci miljicu kuna, kamata 20-30% godišnje, za 3 godine vratim 2 milje a meni u đepeka 17, i načelniku miljica. To je posel.
Ovo kaj vi pričate je zakon, a njega se niti vi niti ja ne držimo, pa zakaj bi oni.
Gradićemo samo Zagreb i sve pare ćemo tamo ulagati tko hebe jug Hrvatske.
Prije je bila ona Juga radi Beograd se gradi a sada bi neki onu Hrvatska radi nek se samo Zagreb gradi.
[/quote]
Kumpić, to investicija, ak je mogu tak uopće nazvat je živo pranje love, to svi znaju i boli ih limpač.
Ak ste tolko za razvoj i ulaganje u ruralne krajeve, kaj je recimo s projektom navodnjavanja, koji sigurno ima brži povrat, da ne pričam kaj donosi, a i košta tu negdje…
Ima takvih projekata kolko hoćeš,a pelješac je uvjerljivo najveći promašaj.
Ajd [kiss]
Bravo kolega, vidi se da ste od jučer jako napredovali [kiss]
A ostalim poručujem, da je to bilo dno i u odnosu na prošlost i budućnost, hehe
Bravo kolega, vidi se da ste od jučer jako napredovali [kiss]
A ostalim poručujem, da je to bilo dno i u odnosu na prošlost i budućnost, hehe
[/quote]
Nadam se da je tako
I ja se nadam, ne mogu ni ja biti 100% siguran. Ali 99% mogu [thumbsup]
INICIJATIVE
UN: G20 treba odobriti plan za siromašne vrijedan bilijun dolara
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Ujedinjeni narodi su pozvali 20 najvećih svetskih ekonomija da, na predstojećem summitu u Londonu, daju podršku planu za stimuliranje gospodarstva zemalja u razvoju, vrijednom bilijun dolara.
Potpisujem.
Njegovim odlaskom forum više neće biti isti kao prije.
Šteta.
Pozdrav majstoru
[/quote]
a šta je sad ošo se ubit jer je prognoziro da dlkv neće više od 280 i prodao?
vratiće se za koji dan kad sve ovo počne padat…nebrinite
Premješteno iz teme: IGH (Institut građevinarstva Hrvatske d.d.)
jedno pitanje za sviju.
Dokle mislite da ce ici ova dionica?
…i objasnjenje molim
P.S. ja sam drukao prije 30-ak dana da je granica 3.000 kn i sad me zanima vase misljenej
Hvala [bye]
Ja prodajem sutra na 3200.