Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Sanader predlaže sjednice vlada Hrvatske i Srbije
Hrvatska i srpska vlada mogle bi jednom na godinu imati zajedničke sjednice, koji bi se naizmjenično održavale u Beogradu i Zagrebu.
To je, prema riječima potpredsjednika srpske vlade Mlađana Dinkića, u petak tijekom razgovora s premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem i članovima vlade Srbije predložio hrvatski premijer Ivo Sanader, objavila je jučer Politika.
Deca, imali bumo opet Savezno izvršno vijeće,bik mamicu.
Vidim da bi naš Sanader htel bit prvi posleratni predsednik SIV-a ko i Tito
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
to će vam pojasniti klasičari.
oni koji klasičnu TA do u tančine razumiju.
[/quote]
…a što ti kažeš??? sada će se pokazatipravi grafičari…ponedjeljak-petak…???
[/quote]
Siguran sam da to nemože sa sigurnošću reći ni::::: – vidoviti Milan , Buffet , Stojić , Croman (koji usput analize hoće i da naplati – uglavnom netočne ),Todorić ,Ivano Balić , Ivana7 (ali ona ima uglavnom dividendne dionice pa od toga živi dakle njoj je svejedno [rolleyes] )… i svi drugi vrli tehničari i fundamentalisti sa ovog foruma a i šire ……
Ja sam 100% siguran za ZSE ovo : sa 10miliona kn GOLDY tj. ja mogao bih u ponedjeljak potjerat Crobi bar +2% …… koji sam takoreći ulagač početnik ….
E pa onda zamislite što mogu naši MF … Hoću reći ako i kad odluče da je vrijeme za rast Crobi mogu natjerati na 2000 u 10tak dana ………
A moja analiza za pon. je – biće otprilike isto onako kako bude u EU i USA ……………. [wink]
[/quote]
goldy, ti bi lupao po asku, a dionice bi samo stizale na prodaju….
i to – gle cuda – uvijek na istoj razini – otporu.
netko veci bi ti nudio dionice, a ti bi ih kupovao…
ON – veliki – zna da se ide dole, pa ce pokusati utopiti sto vise.
poslije ce ih opet od "tebe" kupiti…
samo na slijedecoj nizoj potpori.
[/quote]
Nisam rekao da s 10 mil. kn Crobex mogu branit za vječnost ali 1 dan – sigurno bi zatvorio u +2 min… ,na ovim trenutnim prometima ..
Uostalom na više likvidnih dionica bi se postavio kao 3-4 kupnja sa skrivenim nalozima po 100 000 kn .
Pa na ovoj jadnoj i napaćenoj ZSE to je puno a mali i veliki bi se iz neznanja što se to događa redali ispred mojih skrivenih i eto ti recepr kako …..
I nemoj mislit da puno dioničara i hoće prodat na Crobexu 1370 …
Pogledaj primjer jedne ZVZD kad je prva kupnja 3 kom po 2800 , ukoliko netko ima na 4 kupnji 100kom. na 2650 nikom nepada na pamet da prodaje po 2800 ….
Uostalom tako se rast i odigravao onih dana kad su kako treba kupovali fondovi ….
A kolega koji me nazvao tehničkom neznalicom je u pravu – čak sam i pokušao o teh. da čitam
ali iskreno – odmah me zaboli glava od silnih podataka i odustanem brzo …
Trenutno jedina analiza kojom se služim je jebiga ova:
– kupujem samo one koje je tržište zdrobilo na minimum (INGRa,IGH,DLKV) ,
– po zadnjim transakcijama i po K/P
– i naravno po tome kakve su EU i USA burze – naime ako je u 9.30 DAX u plusu 2% , a i futuresi USA
netreba ti analiza nikakva da znaš da će i kod nas Sunce sijat….[rolleyes]
E tako ti i svi tehničari ovdje – čekaju prvo gornje signale pa onda crtaju grafove….
Sve drugo je lupetanje bez veze…
Uostalom fino Goran8 pita nek netko nacrta grafove ……… danas , sutra ….
U pon. u 9h – to može čak i Goldy ….bar odredit početni smjer trgovanja …. [wink]
Cijelu prošlu godinu eurozona je spuštala kamatne stope na sve kredite, i stambene i potrošačke, dok su banke u Hrvatskoj povećavale kamate. Kad se isključe najnovije akcije kojima banke spašavaju vlastite plasmane u stanogradnju, u ožujku bi bilo vrlo teško naći stambeni kredit uz kamatu nižu od 7 posto, što je u odnosu na eurozonu razlika od 2 do 3 posto.
Kako su rasle kamate na nove kredite, tako su banke poskupljivale stare kredite, sve pod izlikom skupog kapitala. Potrošački su krediti između 11 i 13 posto, i tu je usporedba s eurozonom još nepovoljnija, jer su u siječnju 2009, prema ECB-u, kamate na potrošačke kredite država eurozone bile od 7 do 8,60 posto.
http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/tica-kupci-stanova-su-uplaseni-i-oklijevaju-zbog-neizvjesnosti,40704.html
PREUZIMANJA
Aabar Investments kupuje 9,1% Daimlera za 1,95 milijardi eura
Autor/izvor: SEEbiz
STUTTGART – Aabar Investments iz Abu Dhabija preuzet će 9,1 postotni udjel u njemačkom Daimleru za 1,95 milijardi eura čime će postati najveći pojedinačni vlasnik njemačkog automobilskog diva.
Aabar će kupiti 96,4 milijuna novih Daimlerovih dionica po cijeni od 20,27 eura. Cijena predstavlja 5-postotni diskont u odnosu na posljednju cijenu u petak koja je iznosila 21,34 eura.
upravo se dogovorio s vjekom da me isključi s foruma.
molio da prebriše moje postove, ali kaže da ne može.
sretno i gud baus. [bye]
sretno i gud baus. [bye]
Uživaj u blagodatima drugih foruma. Bok!!! [thumbsup]
S foruma se svatko može kad god hoće isključiti, ali zašto bi ti imao pravo brisati svoje postove?
Naš’o si se uvređen i iznenađen?
Svako dobro ti želim u životu. Falit će mi tvoje analize [cry]
Sada javno, neka svi vide, isto sam napravio i ja prije dva tjedna, međutim tko su Oni pa da mi sude, osuđuju i da me navode da zbog pojedinih zlih duša napustim ovako do sada meni lijepo druženje. Vlad svako ima pravo na svoje mišljenje i viđenje, pa demokracija je.. kome se ne sviđa tvoje, moje ili druga mišljenja ima pravo replicirati, NE vrijeđati. Stoga bi bilo lijepo i usrdno da moderatori prije puštanja u opticaj posta svaki post namjenjen vređanju, bez obzira imao graf, vezan uz temu TA ili ne, IZBRŠU GA. Svi smo mi ovdje neuki i mali, učimo jedni od drugig, griješimo ali trebalo bi po meni uljudno nekoga ako smatra da je njegovo točnije, bolje korigirati a ne se sprdati ili omalovažavati. Toliko od mene.
LP i ostani s nama kao što sam i ja ostao, prem sam isto moderatore (Vijeku) zamolio da me iz baze obriše kao i moju IP adresu kako se više nikada nebih mogao konektirati pod drugim nickom.
Pozdrav svima na ovome forumu, posebice svojim prijateljima !!
Mrgud !!
Sretno…
sretno i gud baus. [bye]