BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

SAMOUVJEREN
Žderić: Odradit ćemo posao u Crnoj Gori kako treba
Autor/izvor: SEEbiz / Mina
SPLIT – Predsjednik Uprave splitskog Konstruktor inženjeringa, Željko Žderić, kao vodeći partner konzorcijuma, kazao je da se radi o jednom novom nivou poslovanja i da je taj posao od velike važnosti za firmu.
"Konstruktor ima iskustva u takvim projektima i siguran sam da ćemo to odraditi kako treba“, rekao je Žderić. „Ovo je naš najveći projekt u komadu, ali, na primjer, autoput Zagreb – Split bio je veći projekt, a ali bio je razlomljen na manje dijelove“.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/zderic-odradit-cemo-posao-u-crnoj-gori-kako-treba,40464.html

OPTUŽBE
Medojević: Konstruktor dobija poslove zbog povezanosti s "utjecajnim ministrom"

Autor/izvor: Mina-business
PODGORICA – Pokret za Promjene (PzP) zabrinut je da bi autoput, kao najznačajniji starteški projekat u Crnoj Gori, mogao biti zloupotrebljen u dnevno-političke svrhe, a nakon izbora doveden u pitanje zbog nedostatka novca.
”Svakako da će kajmak skinuti pojedinci, koji već godinama predano rade i lobiraju da na račun budžeta povećaju lična bogatstva za koju desetinu miliona EUR”, saopštio je danas predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/medojevic-konstruktor-dobija-poslove-zbog-povezanosti-s-utjecajnim-ministrom,40505.html

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

da li je moguće da u idućem padu probijemo ispod 1000 bodova

…moguće je moguće…samo ti čekaj…i ja ću…sa druge strane…
[/quote]
Ajmo ovako.
Ajmo mi čekat 2000 a on neka čeka 1000 pa ko prvi plača cugu.

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

da li je moguće da u idućem padu probijemo ispod 1000 bodova

…moguće je moguće…samo ti čekaj…i ja ću…sa druge strane…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

NOGOMET ILI POLITIKA
Slovenci uznemireni odlaskom Vatrenih: Nismo prepoznali potencijal
Autor/izvor: SEEbiz / Hina / Žurnal / Večer
MARIBOR – Je li odluka da se hrvatski nogometni reprezentativci pred utakmicu s Andorom pripremaju u Rovinju, a ne u svojoj dugogodišnjoj bazi u slovenskom Čatežu, ipak politički motivirana i kao takva sindrom narušenih odnosa nastalih blokadom hrvatskih pristupnih pregovora tema je kojom se u petak opširno bavi slovenski tisak.
http://www.seebiz.eu/hr/politika/slovenci-uznemireni-odlaskom-vatrenih-nismo-prepoznali-potencijal,40565.html

Sad sam lipo jednog cipla lešog pojila s malo maslinova ulja.Živit ću 100 godina,ako me šta ne prigazi.

Pa je l grijota lešoga…

PAD OLIGARHA
Rusal na koljenima: Putin ne želi spašavati Deripasku
Autor/izvor: SEEbiz
MOSKVA – Ruska vlada neće otkupljivati dionice najvećeg ruskog aluminijumskog holdinga Rusal u vlasništvu milijardera Olega Deripaske.

Prvi vicepremijer Rusije Igor Šuvalov kaže da država, samo u izuzetnim slučajevima, može preuzimati kapital kompanija koje su se zbog globalne krize našle u nezavidnom položaju, ali da se to za sada ne odnosi na Rusal.

"To je pitanje koje moraju samostalno riješiti Rusal i njegovi kreditori. Stav ruske vlade po pitanju dugovanja stranim bankama je da se ceo dug mora vratiti", rekao je Šuvalov dodajući da bi spašavanje privatne kompanije izgledalo kao "izvanredna mjera".

Predstavnici Rusala su rekli da kompanija nije tražila finansijsku pomoć države i da ne računa na nju. Rusal je, kao i ostale kompanije Olega Deripaske ("Bazni element", Sojuzmetalresurs, GAZ, Glavstroj), nagomilao ogromne dugove, procijenjene na 14 milijardi dolara, koje ne može refinancirati u uvjetma pada cijena metala i financijske krize.

Da bi spasio svoju najveću aktivu, Deripaski je potrebno 8,1 milijarda dolara, koliko je Rusal u obavezi da otplati ove godine. Početkom ožujka, on je dogovorio dvomesečnu odgodu otplate 7,4 milijardi dolara duga brojnim zapadnim bankama, među kojima su SMBC, ING Bank, Citigroup, BNP Pariba, Societe Generale, UniCredit, Natixis i Merrill Lynch.

Sudar nuklearne podmornice i američkog broda
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=69a9ffba-ed1e-4687-ad98-8b0aeb7d2268

Nedavno su se sudarile dvije nuklearne podmornice međusobno

Trebaš biti i gluh i sljep da ti se ovo dogodi

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Jeli ovaj pad u usa početak spusta prema dnu. Il mala korekcija pa ponovní rast?

to će vam pojasniti klasičari.
oni koji klasičnu TA do u tančine razumiju.
[/quote]

…a što ti kažeš??? sada će se pokazatipravi grafičari…ponedjeljak-petak…???
[/quote]

Siguran sam da to nemože sa sigurnošću reći ni::::: – vidoviti Milan , Buffet , Stojić , Croman (koji usput analize hoće i da naplati – uglavnom netočne ),Todorić ,Ivano Balić , Ivana7 (ali ona ima uglavnom dividendne dionice pa od toga živi dakle njoj je svejedno [rolleyes] )… i svi drugi vrli tehničari i fundamentalisti sa ovog foruma a i šire ……

Ja sam 100% siguran za ZSE ovo : sa 10miliona kn GOLDY tj. ja mogao bih u ponedjeljak potjerat Crobi bar +2% …… koji sam takoreći ulagač početnik ….

E pa onda zamislite što mogu naši MF … Hoću reći ako i kad odluče da je vrijeme za rast Crobi mogu natjerati na 2000 u 10tak dana ………

A moja analiza za pon. je – biće otprilike isto onako kako bude u EU i USA ……………. [wink]

smanjuje se minus.......

Jeli ovaj pad u usa početak spusta prema dnu. Il mala korekcija pa ponovní rast?

[/quote]

[/quote]

Siguran sam da to nemože sa sigurnošću reći ni::::: – vidoviti Milan , Buffet , Stojić , Croman (koji usput analize hoće i da naplati – uglavnom netočne ),Todorić ,Ivano Balić , Ivana7 (ali ona ima uglavnom dividendne dionice pa od toga živi dakle njoj je svejedno [rolleyes] )… i svi drugi vrli tehničari i fundamentalisti sa ovog foruma a i šire ……

Ja sam 100% siguran za ZSE ovo : sa 10miliona kn GOLDY tj. ja mogao bih u ponedjeljak potjerat Crobi bar +2% …… koji sam takoreći ulagač početnik ….

E pa onda zamislite što mogu naši MF … Hoću reći ako i kad odluče da je vrijeme za rast Crobi mogu natjerati na 2000 u 10tak dana ………

A moja analiza za pon. je – biće otprilike isto onako kako bude u EU i USA ……………. [wink]
[/quote]
Točno u glavu.Crobex i TA ne idu zajedno.Preplitko tržište.
Jedan jači igrač na prodaji ruši crobex,a pojedinu dionicu u prah i pepeo.Isto i na kupnji.
Ali ipak svjet utječe na našu burzu i tu bi naši analitičari mogu biti korisni jer tamo ima logike i
zakonitosti.

[/quote]

[/quote]

[/quote]
Točno u glavu.Crobex i TA ne idu zajedno.Preplitko tržište.
Jedan jači igrač na prodaji ruši crobex,a pojedinu dionicu u prah i pepeo.Isto i na kupnji.
Ali ipak svjet utječe na našu burzu i tu bi naši analitičari mogu biti korisni jer tamo ima logike i
zakonitosti.
[/quote]

Totalno bezvezan odgovor jednog TA neznalice.

TA prati prošlost, i govori nam o budućam kretanju marketa.

Bio promet 2 miliona ili 200 miliona, uvijek postoje zakonitosti.

SLOVENCI SE POPRAVLJAJU…….. ?!

Danas rano ujutro krenula sam na mali shoping preko Slovenije u susjednu Austriju, ali samo
oko granice … Malo sam se začudila .
Tradicionalno, jer živimo uz granicu, naša kontrola granice je bezvezna, jer nas poznaju…na ulasku
zafrkancija, na povratku TORTURA !….. više se ne poznamo….

Dolaskom na granični prijelaz Slovenije tj. EU, začudili smo se NOVOJ PROCEDURI.
Naime, gotovo uvijek , procedura je bila slijedeća , bilo ljeto, bila zima, sunce ili snijeg…
Jedan policijac u kabini, jedan izvan kabine- radi pregleda…zatim carinska kontrola …jedan
izvan… / dakle, bez minimalno trojice službenika, nikad nismo prolazili granicu…bez toga.
Ujutro, danas, je bilo ovako: u kućici je službena osoba, jedva okrenuvši nekako pognuto glavu, klimnula o.k i pozdrav…… a carinska kontrola, samo nas je podravila: Na svidanje…. pa ,kaj su se popravili, ljubazni su, normalni, čak i kulturni……. ne mogu vjerovati ….
Povratak još ljepsi… samo pozdrav, nikakvo pitanje, ma nikakva kontrola ničega…

A onda još ljepse iznenađenje na našoj granici……samo dva ugodna pozdrava…. ???

Nema kontrole putovnica, računa, otvaranja gepeka, preračunavanje osoba i limita.. SANJAM…?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

http://www.finance.si/241661/Ste%E8aj_tovarne_aluminija_ogro%BEa_celotno_%E8rnogorsko_gospodarstvo

Mislim da ovo trebaju znati svi koji kupuju dionice građevinara ovih dana.Izgleda da će Crnogorci sanjati moderan autoput 30tak godina kao što smo mi sanjali dalmatinu….

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

New Report

Close