BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Velik pad na malom prometu mogao bi biti nagovještaj promjene trenda [thumbsup]
U još veći pad na još manjem prometu.
A ot znači da se prodaje pošto poto. A to nije dobar znak.
Zato vapaj NEMA PRODAJE AKO VAM NE TREBAJU NOVCI [bye]
NEMA PREDAJE-IDEMO DO FINALA.
NAPRIJED PAKLENI. [thumbsup] [thumbsup]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Bolja vremena moramo pričekati barem godinu dana
[bye]

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,1,29,recesija_EBRD,150175.jl

samo što nije...

Bolja vremena moramo pričekati barem godinu dana
[bye]

http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,1,29,recesija_EBRD,150175.jl

i KUŽIŠ FRAJERA ON STAVI [thumbsup] NA POČETAK TEXTA.
nEKE LJUDE STVARNO NE KUŽIM.
a LIJEPO IMA [bye], ILI [cry] ILI [angry] .

Veli mi frend da ima nešto dobro u tome što su Ledo i Knzm u minusu. KAJ TO?? -pitam ja [shocked]
Pa činjenica da se ipak trguje [cool]. Šta misliš da si u ZVZD ili ATLS?? [huh] Pa više prometa ima na Južnom polu.
U jbte imaš praf [thumbsup] uopće nisam na to tako gledal [embarass]-

Objavljeno
30.1.2009 16:14:40
Vrijeme zadnje promjene
30.1.2009 16:14:40

Hrvatska vlada se hitno treba zadužiti vani

Uvjeti bi bili nešto nepovoljnijij od one za Poljsku i Sloveniju zbog većeg rizika Hrvatske

Bankamagazin

Nakon što su ovaj mjesec vlade Poljske i Slovenije izdale eurobveznice u vrijednosti od milijardu eura svaka, Hrvatska bi ih mogla uslijediti. Ministar financija Ivan Šuker je već najavio zaduživanje na međunarodnom tržištu u svibnju, iako nije precizirao hoće li biti ostvareno putem kredita ili izdavanjem obveznica. Sudionici domaćeg financijskog tržišta podržavaju ideju Ministarstva financija za zaduživanje u inozemstvu međutim smatraju da bi se s tim trebalo požuriti u kontekstu zategnute likvidnosti na domaćem tržištu te globalne financijske krize.

"Apsolutno smatram da bi se država trebala zadužiti vani i trebala bi se požuriti što više može," rekao je za http://www.banka.hr Darko Brborović, predsjednik Uprave OTP Investa. Na taj način bi država donijela svježe eure u zemlju, tumači on, jer bi se u suprotnom iscrpjele mogućnosti domaćeg financijskog tržišta za financiranje potreba domaćih kompanija.

Uvjeti pod kojim bi se Hrvatska zadužila na vanjskim tržištima bili bi nešto nepovoljniji od onih za Poljsku i Sloveniju jer je Hrvatska zemlja većeg rizika, naglasio je on. Zaduženje Hrvatske bilo bi 350 -400 baznih poena iznad krivulje prinosa njemačkih obveznica.

Ako se vlada odlučiti izdati obveznice na vanjskim tržištima, to će biti prvo izdane Hrvatskih euroobveznica od 2004. U veljači dospijeva i Hrvatska euroobveznica vrijedna 500 milijuna eura a središnja banka je već rekla ranije da je spremna smanjiti pričuve za komercijalne banke da bi oslobodila novac za refinanciranje tih euroobveznica. Treba naglasiti da banke nisu pretjerano sklone financiranju potreba države.

Slovenija je ranije ovaj tjedan prodala trogodišnju obveznicu uz cijenu prinosa 246.9 baznih bodova više od odgovarajućih njemačkih vrijednosnih papira, dok je prije osam dana, prinos petogodišnjih poljskih obveznica je utvrđen na 300 baznih bodova iznad "mid-swapsa".

Vaš link

http://www.youtube.com/watch?v=j47zgQ0--Ho

Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

…znači tu pišemo o brodaru atpl, a posljedično i o kretanju cijene iste…
…pa da onda napišem nešto i i tome…
…nakon intenzivnog čitanja postova na ovoj temi, tijetko da sam pročitao koji tekst…koji ne ide…
…drys raste…mogli bi u pozitivnu blokadu…i obrnuto
…dsx raste…mogli bi u negativnu blokadu…i obrnuto
…bdi raste…strong buy i slično…i obrnuto…
…90% postova je takvo…da sad ne trošim prostor i na navodim dalje…ovo su najčešći…

…već sam napisao…niti jedan od ovih činbenika nema utjecaj na trenutnu cijenu ove dionice na tk…
…što ima jest stanje u našoj maloj zemljici…koje je svakim danom sve gore…i ne ide nabolje…naprotiv…pogoršava se…
…ne moram elaborirati valjda da će…ako se ovakvo stanje nastavi…a izgledi su, kak se tu popularno veli, da se to obistini…75%…ova dionica bez obzira na svoje fundamentalne pokazatelje i dobit…nastaviti padati s više ili manje amplituda…kao i uostalom cijelo tk…moja procjena cijelu 2009…daj bože da ne bude tak…jer ja sam djelomično u dionicama…no "kladio" sam se na kakve takve pomake gore…ne velke no meni je i 2-5% dosta…tak par puta…i ok…istina možda ne "pogodim" svaki put no…u većem bi bio minusu da ostanem u njima cijelu godino…makar dugoročno nisam zabrinut…
…kao što se neki tu sjećaju…kolika je bila cijena…prije par godina…da ne idem dalje od 2004…pustite reimo dobit atpl od tog vremena…kad treba novac za…bilo što…nitko neće gledat preveč kaj to realno vrijedi…jer nažalost novac iako sama izvedenica je ipak "jače" i "unovčivije" od…dionic.e…koja pak je izvedenica novca…pa kad kreneš kratiti izvedenice…ideš od slabijih prema malo jačim…nije da sam pesimist niti druker prema dole, znaući da je puno teže povratiti povjerenje nego drukati dole i onda [pray] nego "realno" ne vidim da se sličan scenarij neće odigrati pogotovo u situaciji u našoj napaćenoj i nikad aferama rašćiščenoj državi…volio bi više od svega da griješim…a i da drukam, to neće nikoga tu nagnati da proda…jer su ljudi u ionako velikim minusima…a i ima još milju drugih razloga da me se ne posluša…ja samo iznosim svoje mišljenje…u srcu optimist…u glavi pesimist…no nismo li na kraju krajeva takvi svi…

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

prijatelju ja od 18xx govorim da nam je pad neizbjezan samo nisam tako "pametan" da kazem u kojem vremenskom razdoblju jer tu igra milijon faktora. Da ce bit u mjesec dva reko sam jos napocetku prvog sad bumo vidli.

Da ja sam daleko od panicarenja ja molim boga da ode dole

mnogi ocekuju taj jaki i veliki 5 val na kojem ce se obogatiti.

[/quote]

Evo i ja ga čekam. Nek ostane zapisano. I ja želim biti bogat. Čuo sam da je to super.
Molim Dinka Novoselca da meni, i svim ostalim kolegama s foruma proda sav svoj Ledo po 3K, a po mogučnosti i niže.

Dinko molim te pomozi mi. Sve manje podnosim zvuk budilice, a daleko sam od penzije. Hvala.

I'LL BE BACK

prijatelju ja od 18xx govorim da nam je pad neizbjezan samo nisam tako "pametan" da kazem u kojem vremenskom razdoblju jer tu igra milijon faktora. Da ce bit u mjesec dva reko sam jos napocetku prvog sad bumo vidli.

[/quote]

Evo i ja ga čekam. Nek ostane zapisano. I ja želim biti bogat. Čuo sam da je to super.
Molim Dinka Novoselca da meni, i svim ostalim kolegama s foruma proda sav svoj Ledo po 3K, a po mogučnosti i niže.

Dinko molim te pomozi mi. Sve manje podnosim zvuk budilice, a daleko sam od penzije. Hvala.
[/quote]

Prodavat će oni Ledo i za 2000kn, jer imaju jako nerazumne poteze, pa se ne bi čudio.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

[/quote]

[/quote]

Prodavat će oni Ledo i za 2000kn, jer imaju jako nerazumne poteze, pa se ne bi čudio.

[/quote]

Onda super. Nema brige za mene. Bogaćenje mi ne gine. Evo stavljam se na 2K [smiley].

I'LL BE BACK

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Onda super. Nema brige za mene. Bogaćenje mi ne gine. Evo stavljam se na 2K [smiley].
[/quote]

Šta ako te poklopi i ode na 1000kn?

Mislim, tko mari za fundamente kad je kriza.

DIONICE SU TRENUTNO BEZVRIJEDNE........CASH IS THE KING !!!

[/quote]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Šta ako te poklopi i ode na 1000kn?

Mislim, tko mari za fundamente kad je kriza.

[/quote]

OK, evo premještam nalog na 1000, ne sve ali dio. Dio ipak ostavljam na 2K. Molim Dinka Novoselca da mi proda ledo po 1000. hvala.

I'LL BE BACK

New Report

Close