Hvala ti što si me ispravio i to je istina eto da pišem točno pola milijarde Kn……. 500 000 000!!
Eto što jedna nula znači[smiley1]
Morao sam intervenirati Veliki Gazda, jer nije u redu da se podcjenjuje tvoja cifra. Vidiš, sad nema primjedbi.
A na 50 mil su se bunili. [smiley1] Howgh
pa nemaju svi 100 000, to je mozda prosjek, jer neki ovdje imaju i preko 500 000 tako da tvdrnja od bigbossa stoji.
nego ajmo na nesto zanimaljivije. Danas vijest:
Polančec izjavljuje: ”…nakon što se nađe model kako pomorsko dobro izvući iz temeljnog kapitala, ove godine mogla krenuti privatizacija pulskog brodogradilišta Uljanik.
Potpredsjednik Vlade, koji je gospodarstvenicima govorio o gospodarskoj politici Vlade, najavio da se ovih dana može očekivati da i MMF iziđe s pozitivnim izvješćem o Hrvatskoj. Bit ćete svi iznenađeni analizom MMF-a o stanju u Hrvatskoj, kazao je. Polančec je istaknuo da će Vlada uskoro izići s novim zakonom o privatizaciji, koji će predvidjeti i novi koncept organiziranog radničkog dioničarstva…”
Mislim da je ovo pic-pic vijest za sve spekulante u uljaniku i za one koji to misle postati. meni je ovo naj dinica koju muci malo likvidnost. Polugodisnji izvjestaj je najavio kamo ce poslovanje i pitanje vremena je kada ce ce se dici na nominalu i preko, jer ako gledamo primjer TOZ-a onda ovo vrijedi 500kn.
Pad vrijednosti domaćih burzovnih indeksa
20. rujan 2006.
Utorak je donio značajan pad vrijednosti domaćih burzovnih indeksa, od čega je CROEMI indeks pao za 2,05%. Na Zagrebačkoj burzi zabilježen je promet dionicama od 63,8 milijuna kuna, dok je u Varaždinu protrgovano 18,3 milijuna kuna dionica.
Najlikvidnija dionica u Zagrebu bila je dionica Plive sa 12,8 milijuna kuna i padom cijene na 809 kuna. Dionica Šećerane zabilježila je promet od 11,2 milijuna kuna, uz pad cijene na 616 kuna, dok je dionica Slavonskog PIF-a ostvarila 9,8 milijuna kuna prometa. Pad cijene od 3,35% (na 4.010 kuna) zabilježila je dionica Adris Grupe, uz promet od 3,8 milijuna kuna. Visok pad cijene na 300 kuna zabilježila je i dionica Elektroprometa, uz 2,7 milijuna kuna prometa.
Najlikvidnija dionica na Varaždinskoj burzi sa 2,4 milijuna kuna prometa bila je dionica Ericssona N.T., koja je zabilježila i pad cijene na 2.320 kuna. Dionica Lošinjske plovidbe zabilježila je promet od 1,3 milijuna kuna bez promjene zaključne cijene, dok je dionica SN Holdinga zabilježila pad od 6,86% (na 190 kuna).
U prvom polugodištu rast građevinskih radova 11,7%
20.9.2006 11:40:00 | RBA analitičari
Povoljna kretanja u građevinarstvu nastavljena su i tijekom ovogodišnjeg lipnja, kada je zabilježeno povećanje građevinskih radova od 7,5% u odnosu na isti mjesec 2005. godine. Tako je nastavljen pozitivan trend rast građevinskih radova, koji je započet u prošlogodišnjem kolovoz
Premješteno iz teme: [color=blue]PIVK (PIK Vinkovci)[/color]
I kako cemo dalje… vec smo prilicno potonuli (bar moj portfelj) u zadnjih 7 dana [smiley3]
big boss nemozes ovaj forum kao ni jedan drugi stavljati u pozicju da diktira situacju na burzi , to su gloposti!!
Kako ne, kolega?
Može, može. Sjetite se samo kako g.Kardum viri i zaviruje u naše pisane “materijale” pa nas ogovara u Playboyu kao češki huligančić i to pogotovo Bigbossa. Ako Kardum prati… e pa prate onda svi… mislim sve “važne” face poput njega. Zar želite kolega reći, da g.Kardum nema 500.000 kn? Ajme… [smiley4]
Šalu na stranu. Mislim da ovaj forum diktira u maloj mjeri situaciju na burzi, ali diktira. Sigurnim tempom.
Pogledajte novinarske članke. Izvor vijesti je i mišljenje šire mase ljudi. Eto, tu i tamo se spomene kao izvor i kakav stav, zaključak ili upit i sa foruma. Na forum gledam kao na jedan veliki javni brainstorming. Zašto ne? Pa to je osnov kvalitetnog donošenja poslovnih odluka. Ja uvijek polazim od sebe i svojih postupaka. Ne govorim ovo zbog etike i sl. već zbog toga što taj stav donosi jednu malu “prihološku” pomoć pri snalaženju u novim situacijama, susretu i stavu sa nepoznatim ljudima. Jako učinkovito. Dakle, ja sam jedna od onih koji su prvo primjetili nešto u dnevnom tisku, zatim dođeš do “nekakvoga” foruma, pa proučavaš neko vrijeme, pa se uključiš, pa vidiš gdje tko ulaže i koliko, pa prodaš nešto, pa uložiš prvih 25k i nakon nekoliko mjeseci evo te… pišeš kao dio foruma koji prati 5000 ljudi i kojeg “ogovara” jedan mali Kardum.
I onda sve ispočetka… pratiš novine… medije… bla-bla…
Još uvijek misliš da ne utječemo na ništa i nikoga?
Šalu na stranu. Mislim da ovaj forum diktira u maloj mjeri situaciju na burzi, ali diktira. Sigurnim tempom.
Da, šalu na stranu kolegice, ili kolega. [smiley2]
Ovaj forum ne moze nista diktirati iz jednostavnog razloga sto je anoniman, besplatan i nicim ne obvezuje autore komentara. Npr. citajuci postove dosli bi do misljenja da je forum prepun milijunasa pa i milijardera koji svakodnevno protrguju 100-200 tisuca kuna, prinosi su redovito preko 100%, prinos od 10 tisuca dnevno se smatra premalim. A onda taj isti zica stanje s mostica koji se placa par tisuca kn godisnje?! Dapace, od “5000 posjetitelja” samo jedan (ili dva) imaju mostic, a mostic je investitoru orudje za rad, kao skare krojacu. Nije ni najmanji problem skuziti normalnom covjeku (investitoru) da veliki dio komentara cine bajke i lazi, a na temelju takvih se ne moze ulagati.
***obrisano***
Kako ne?! Evo ja vec posljednjih sest mjeseci diktiram poansanje Vrapcima na grani… i oni znaju da ce ADRS uskoro na 8k… hehe
p.s. kolega drago mi je da ste se javili i da nisu vas uhvatili ono na Bracu…[smiley2]
samo da malo dopunim cartmana od 5000 posjetitelja cirka 30 – 50 ih je registriranih (u trenutku promatranja) a od tih 30 – 50 mostich ih ima 5 – 6…
samo da malo dopunim cartmana od 5000 posjetitelja cirka 30 – 50 ih je registriranih (u trenutku promatranja) a od tih 30 – 50 mostich ih ima 5 – 6…
A sto mislite kolega, zasto je navod 5000 posjetitalja u navodnicima? [smiley2]
Spojite se na forum u 5h ujutro i bit ce vam prikazano 4500 posjetitelja.
alesar: ” samo da malo dopunim cartmana od 5000 posjetitelja cirka 30 – 50 ih je registriranih (u trenutku promatranja) a od tih 30 – 50 mostich ih ima 5 – 6… ” A sto mislite kolega, zasto je navod 5000 posjetitalja u navodnicima? [smiley2] Spojite se na forum u 5h ujutro i bit ce vam prikazano 4500 posjetitelja.
već sam komentirao ovih 5000 navodnih posjetitelja, ali mi je post bio elegantno obrisan… mislim da je prejadno tako si dizati popularnost foruma…