Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
@mrgud28
Ne nisam u + štaviše sam u debelom minusu gledajući trenutni portfelj. No, bio bih nepošten kada bih ovdje kukao, jer dugo sam ja na burzi i u onim "divnim" godinama kada smo samo rasli, podosta sam zaradio, tako da je ovo samo dio zarade koji je ostao u dionicama. A već sam i star, pa i da kriza potraje, ostaviću ovo unucima jer djecu i sebe sam već "zbrinuo". Žao mi je samo što su mi oduzeli najljepšu igricu i moj najdraži "hobi"……trgovanje na burzi i adrealin kada ona poraste. Ovako…šamaranja mi je već pomalo dosta. Šta god da kupim, pretvaram se u "dugoročnog ulagača" a taj izraz mrzim kao mrgud u štrumfovima [thumbsup]
@mrgud28
Ne nisam u + štaviše sam u debelom minusu gledajući trenutni portfelj. No, bio bih nepošten kada bih ovdje kukao, jer dugo sam ja na burzi i u onim "divnim" godinama kada smo samo rasli, podosta sam zaradio, tako da je ovo samo dio zarade koji je ostao u dionicama. A već sam i star, pa i da kriza potraje, ostaviću ovo unucima jer djecu i sebe sam već "zbrinuo". Žao mi je samo što su mi oduzeli najljepšu igricu i moj najdraži "hobi"……trgovanje na burzi i adrealin kada ona poraste. Ovako…šamaranja mi je već pomalo dosta. Šta god da kupim, pretvaram se u "dugoročnog ulagača" a taj izraz mrzim kao mrgud u štrumfovima [thumbsup]
Kada te ovako slušam, kao da slušam sebe, jer i sam upravo to radim. Da ne čitaju sada svi (na PS sam objasnio Vladu i Alexandru mislim i governeru) ali upravo pokušavam djecu zbrinuti a iskreno ZNAM da hoću jer kada bih mislio suprotno nebi niti ulagao u glupe dionice. No bile one glupe ili ne 2009 je godina naša, pa tko voli nek izvoli, jer jednom se početi mora, bilo to na 14xx, 15,, ili po Vladu ako se ne varam 2100 (sigurnih). Ja slušam sebe i žao mi je što sada iznosim javno nisam poslušao ALEXANDRA, "pozdrav prijatelju", pa da sam izašao između Božića i NG, pa sad ušao, imao bih oko 60.000 kn više. Greške se plaćaju, a čovjek se uči dok je živ.
Zato u ponedjeljak svi u sebi odabrane dionice i sigurno, sigurno idemo GORE.
Nemoj se ljutiti Zagerec ali to i moja pokojna baba zna da sve što se digne i spusti se pa se opet digne, samo je upitno i za TVOJE crtkarije koliko če se nešto dići i kada i koliko će pasti, a to ti ni tvoji cincilatori ni crtkarije ne mogu reći, pa prema tome ja sam i dalje u pravu, vidjet će se. I ti si u pravu što će se isto vidjeti, ićemo mi i dole ali kada i koliko to u svojim Crtkarijama i cincilatorima pregrijanim ili pothlađenim nemožeš vidjeti kao niti ja gledajući u šareni grah.
Pozdrav tebi Zagerec i TA koja pojma nema (kada ući i kada izaći, ako mi to dokažeš svaka ti čast)….Zbogom !!
Krikmane što ti misliš prijatelju ?
Nemoj se ljutiti Zagerec ali to i moja pokojna baba zna da sve što se digne i spusti se pa se opet digne, samo je upitno i za TVOJE crtkarije koliko če se nešto dići i kada i koliko će pasti, a to ti ni tvoji cincilatori ni crtkarije ne mogu reći, pa prema tome ja sam i dalje u pravu, vidjet će se. I ti si u pravu što će se isto vidjeti, ićemo mi i dole ali kada i koliko to u svojim Crtkarijama i cincilatorima pregrijanim ili pothlađenim nemožeš vidjeti kao niti ja gledajući u šareni grah.
Pozdrav tebi Zagerec i TA koja pojma nema (kada ući i kada izaći, ako mi to dokažeš svaka ti čast)….Zbogom !!
Vjeruj mi iskreno stari moj, znaš pomoću kojeg oscilatora sam izašao van kad je Crobex bio na 5300
bodova? Najobičniji Moving Average Convergence Divergence oscilator. Tada sam samo njega znao.
TA jako dobro prati trendove, ali ne može pokazati ulazak na dnu, već moraš propustiti barem 15%
rasta, ali čeka te siguran zarada nakon toga. Isto tako i sa izlaskom u cash.
Ne znaš o čemu pričaš, jer pričaš neargumentirano o TA, i nabadaš ovo naše jadno tržište prema
feelingu, ko koka zrno, i kada krene gore, sav si sjeb.., a kada pada, nemaš pojma šta raditi.
Vjeruj mi iskreno stari moj, znaš pomoću kojeg oscilatora sam izašao van kad je Crobex bio na 5300
bodova? Najobičniji Moving Average Convergence Divergence oscilator. Tada sam samo njega znao.
TA jako dobro prati trendove, ali ne može pokazati ulazak na dnu, već moraš propustiti barem 15%
rasta, ali čeka te siguran zarada nakon toga. Isto tako i sa izlaskom u cash.
Ne znaš o čemu pričaš, jer pričaš neargumentirano o TA, i nabadaš ovo naše jadno tržište prema
feelingu, ko koka zrno, i kada krene gore, sav si sjeb.., a kada pada, nemaš pojma šta raditi.
[/quote]
Znaš Zagorec pogodio si 100% ovo što si rekao, ali mislio sam da češ shvatiti šalu i razbijanje monotonije do ponedjeljka pošto se slabo tko javljao na TA. Ipak se otišlo s prepucavanjem predaleko. Inače da ti kažem kupio sam prvu knjigu za učenje TA, vele ljudi da nikada nije kasno, prem da najkasnije u 5 -6-mjesecu izlazim iz dionica iz meni potrebitih razloga. Jedno si samo pogriješio kada krene gore nisam sjeban VESEL sam, a kad krene dole prodajem upravo po feelingu. Da izgubio sam prošle dosta jer sam slušao pojedince s TA a ne sebe, pa sam tako DDJH kupovao po 280 kn i čekao dok nije pao na 59 kn. To mi je životna pogreška ali život je vaga. Jednom dobiješ. jednom izgubiš i to ti je uvijek tu negdje. Sada ako dragi Bog da hvali mi još malo da budem na svom, jer radim upravo kako si ti rekao po svom feelingu i mogu ti reći da sam skoro pa zadovoljan !!
Pozdrav !!
ATPL kao i druge dionice, TA nije jedino mjerilo rasta/pada kao što neki pokušavaju to nametnuti.
Tko je rekao da je mjerilo, ima tu faktora i faktora.
TA nije pokretač tržišta već njezina poslijedica.
TA je besmislica modernog doba. Nažalost, trebao bi malo bolje tu besmislicu naučiti.
Na ATPL su otvorio jedan target, neću reći koji.
Ta je besmislica o kojoj nemaš pojma, a kamoli da izričeš neke targete.
Zato se toliko ljudi koncentriralo na ovu temu u dadnje vrijeme kad je besmislica [lol] [lol]
ZAŠTO SE SLOVENCI SRAME ………
03.01.2009.prelazimo hrvatsko-slovensku granicu ..idemo u Seiesberg..Na našem prelazu dobra atmosfera,subotnje jutro malom gradiću na sjeveru hrvatske..užurbanost običnih ljudi.. Cesta prema graničnom prijelazu gotovo prazna… Skijaški tjedan započeo je ..mirno.
Mi smo ove godine jednoglasno odlučili da zbog obiteljskih prilika preskočimo skijaški tjedan.
Svaki član obitelji imao je svoje razloge protiv odlaska u inozemstvo.Nakon punih 12 godina
redovitog odlaska odrekli smo se odlaska prvi put..Skijališta i dobar smještaj nisu nam bili nepoznati..uglavnom Austrija i Italija….
Naši poznanici na granici s hrvatske strane..službeno i ljubazno pozdravili su nas bez kontrole
putovnica..u našem automobilu ..NEMA SKIJA ni opreme..
Prelazimo most …stižemo do Slovenije tj. EUROPSKE UNIJE.. Namjestili smo ozbiljna lica, učvrstili
sve pojaseve , naprijed-natrag-sjedalice..provjerili da li uredno sjedimo..
Nekoliko službenih osoba..promatra nas sa znatiželjom..šute..primaju pasoše..šutimo i mi..
Nervozno…pitaju kratko i tiho..za prijaviti.. naša bezizražajna lica sve su im rekla…
suprug otvori prtljažnik..nitko ni riječi..ni pozdrav..ni sretan put..čak niti pitanje..Kam greste?
mučna situacija….gledamo ih tiho ko zločince..oni se vrpolje na hladnoći..pokušavaju pogledom
uspostaviti neki kontakt….no , s naše strane ..nema nikakvog odgovora…
Cesta u Sloveniji prazna..vozimo se ko sa kravama …poštujemo hebene propise..
Do Austrije vidimo dva hrvatska automobila..Dva auta osiječke registracije imaju sanduke za skije..
To je sve.
Povratak u večernjim satima…Gostionice uz cestu prazne…nema hrvata ni za lijek…
Nekoliko službenika šeće po graničnom prijelazu..nigdje žive duše na prijelazu..
Oko četiri-pet službenika cupka na mjestu zbog zime. Ingnoriramo ih…
Jedan se ohrabrio : ..ste bili v Grazu? …Mi šutimo..Ste bili v Austriji..on ponovi pitanje?
nema odgovora…suprug kratko odgovori..nešto smo kupili…ne treba gledati..rukom nam
odmahuje…da prođemo…
Na našem prelazu ..življe..više automobila, ljudi..novogodišnji ugođaj..zafrkavanje na
prijelazu…prekrdašili smo malo prikazane dopuštene iznose..ma, odmahuju i puštaju nas …..
Kako je lijepo kod kuće, nakon mračne i hladne Slovenije…..Ma, Slovenci..sramite se svojih
postupaka.. ostanite dosljedni svojim nerazumnim odlukama..a kad na ljeto dođete
na naše more…na cesti će Vas dočekati Turistička zajednica..hladno piće..normalne cestarine
i zdrava turistička atmosfera ….visoke cijene u restoranima, solidan smještaj…
Ako Vam se ne sviđa…produžite…ili okrenite na zapad…tamo dobrodošlice kao u Hrvatskoj
nećete naći !
Kosovo uvelo embargo Bosancima. [lol] [lol] [lol]
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vijesti/35115/Embargo-nece-pogoditi-privredu.html
Hr vs slo
http://seebiz.eu/hr/politika/brglez-ne-moze-cijeli-piranski-zaljev-biti-slovenski,34114.html
Mesić vs fašisti
http://seebiz.eu/hr/politika/tuerk-sumnja-da-ce-hrvatska-2009.-zavrsiti-tehnicke-pregovore-s-eu,34122.html
Savo š. vs team Gotovina
http://seebiz.eu/hr/politika/strbac-dokumente-o-oluji-sakrio-je-gotovinin-odvjetnik-marin-ivanovic,34131.html