BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

To dal sam ja pogodio kao čorava kokoš ili ne je ne bitno..

Ako si ti pogrijesio -300 bodova, onda i ja mogu ‘fulati’ dno za 300 bodova i reci kako prema TA slijedi BULL razdoblje! Ima dosta dionica koje nisu potegle kao one sto su naglo pale. Isti qrac.

Ti si zaradio 100k eura? Ako je istina, cestitam! Jedino je pitanje obzirom kako ne prodajes dionice sta je sa onima na 2000 ili 3000 bodova ?

Taj isti Buffet je rekao kako nebi kupovao americke dionice ni za zivu glavu tamo negdje 2005-6 jer su precjenjene ,a trziste je naraslo puno vise nego nas Crobex u zadnjih 3 tjedna sto tebe JAKO veseli! Po tebi je Buffet usrao motku jer je prerano dao tu izjavu.
Koliko sam citao njegova zadnja kupnja dionica trenutno stoji -25% . Nebitno jer sve pada … i uopce ne volim takve usporedbe sa Buffetom ili Soros ili Kostalani. Ispravi me ako pogrijesim , dali je Kostalani rekao da je normalno da covjek i bankrotira na burzi te krene ponovo sto ga moze uciniti milijunasom? I to negdje pise, ali osobno nebi volio proci takav put stjecanja iskustva na burzi!

Ja polako prestajem sa raspravom … vidim kako ni ti ni governer ne pisete o TA tematici .

[/quote]

Nisam zaradio ništa jer nisam prodao..nisam prodao niti dionice kupljene na 2500 bodova..ali nisam prodao niti atpl kupljenu na 120kn.

Isto tako je kostolani rekao da se kupuje kad banke više ne nude kredite…mislim daje to vrijeme

….
Aleksa veze ti nemaš. A još si i pokvaren.

Najpokvareniji ako treba, najprljaviji, najpodliji.

Zato i jesam tu di jesam
Koliko imaš godina?
Što si napravio do sad u životu tim svojim znanjem..Bez uvrede, pretpostavljam da otplačuješ kredit za stan, voziš auto tipa golf radiš za pristojnu plaću i to je to..Nije malo, za prosjecnog gradjanina..(neka se ne uvrijede ljudi koji se nadju ovdje, ovo sam naveo radi usporedbe moje i njegove sposobnosti)
slobodno se smij mom primitivizmu, al s 25 sam vozio auto od milju kuna s 600(w 220) , imao gajbu na ksaveru, i zaradjivao 5 mjesecnih placa tjedno.
Sve sam svojim rukama…danas se sve umnožilo..A vi svi pošteni crtajte grafove, pišite da je knele glup, pokvaren i lažov i zao..na forumu me poznaje barem 20 ljudi, od Miga, Geronima, Febe, zmrklica, zg 28, pofuka…Niko od njih za mene ne tvrdi ovakve stvari
[/quote]

A ništa od toga. Loš si mi profil napravio. Skroz loš.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

…..
Nisam zaradio ništa jer nisam prodao..nisam prodao niti dionice kupljene na 2500 bodova..ali nisam prodao niti atpl kupljenu na 120kn.

Isto tako je kostolani rekao da se kupuje kad banke više ne nude kredite…mislim daje to vrijeme

Ma jesam li ti reko da te nešto muči!

Šta vama informatičarima, matematičarima il šta si već nije bilo još u srednjoj jasno kad ste išli dečkima po pljuge da nije pristojno zabadat nos u tudje probleme? [shocked]

Šta vama informatičarima, matematičarima il šta si već nije bilo još u srednjoj jasno kad ste išli dečkima po pljuge da nije pristojno zabadat nos u tudje probleme? [shocked]

Sorry, prvi si započeo, s ne fer igrom! Čak si mi do maloprije bio i na listi prijatelja – i to na tvoj zahtjev. Nedavno sam na jedan eksces Vjeki napiao – Aleksandar je prepametan za takve gluposti. Sad vidim da možda i nisam baš sasvim bio u pravu. Što se može – život ide dalje.

Tehnicka analiza-savjeti, grafovi, analiza. To je naziv! Dakle, grafova ima u prosjeku o.ooooo1 po stranici. Analiza se svodi na psiholosku obradu pojedinih likova sa foruma. Savjeti? Najbolji je onaj: Vi recite sto, a ja onda obratno i zaradim! Malo se saberite i krenite ponovno.

…kolege…mislim da nije primjereno da se ovako prepucavate preko foruma…svako ima pravo na svoje mišljenje…bar nam to ostaje kao utjehe na ovoj burzi kakva je sada…neko je gubio prije, neko sada, neko će u budućnosti… možda je neko toliko vješt da na burzi neće nikada izgubiti…ali u životu općenito IZGUBITI ĆE BILO KADA, i čovjek treba biti utjeha drugome, kao zaklon od vjetra, kao potok u zemli sasušenoj…pa mi smo ljudska bića, morali bi biti bolji jedni prema drugima… neznam koliko je ko vjernik, ali probajte zamisliti Isusa Krista da si dopušta ovakve razgovore…nemožemo to niti zamisliti zar ne… Zato molim VAS kolege potrudimo se prije svega biti bolje osobe a onda i sve ostalo… Hvala

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Ovo sa slovencima i blokadi pregovora,to je samo farsa.Malo ljudi zna da je Sarkoziyev predhodnik unio promjene u francuski ustav gdje jasno stoji da nakon što Rumunija uđe u EU za svako daljnje proširenje unije francuzi moraju održati refefendum!!!! A kakve su šanse trenutno da referendum prođe ne moram objašnjeveti.Sa slovencima će se drivo kad tad dogovoriti ali francuski ustav promjeniti–malo morgen [tongue]

"kad je kriza velika,glupom je to razočaranje do smrti ,a pametnom prilika još veća"

STUDIJA
Evers&Jung: Nijemci godišnje gube 30 milijardi eura jer ne znaju u što ulažu

12/28/2008 4:10:16 PM

BERLIN – Dok Savez njemačkih osiguravatelja tvrdi kako je studija "neozbiljna i paušalna", banke su priznale kako ima potrebe za poboljšanjem.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

REAKCIJE
Pankretić: Napadi na mene i zakon su licemjerni

Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Ministra poljoprivrede Božidara Pankretića nisu uznemirile učestale najave ustavnih tužbi kojima se kani srušiti Zakon o poljoprivrednom zemljištu niti primjedba koja stiže od predsjednika HHO-a Ive Banca da HSS novom zemljišnom politikom okreće leđa svojoj bazi i malome seljaku, a pomaže velikom agrobiznisu.

Bančeve optužbe naziva glupošću, a protivnicima spomenutog zakona poručuje da su licemjeri, piše Večernji list.

– Oni će prvi sutra napasti Vladu, mene kao ministra i HSS kao stranku zbog prekomjernog uvoza hrane. Kad želimo preokrenuti trendove, optužuju nas gotovo za otimačinu. Oni koji to rade kao da žele da Hrvatska bude neobrađena, zarasla u šikaru i ambroziju”, kazao je Pankretić.

Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kaže, ne dira u privatno vlasništvo, ali polazi od toga da je ono nacionalno dobro. Vlasnik može izabrati, dodaje, hoće li njive obrađivati ili će ih dati u zakup ili prodati zato što je star pa ih ne može obrađivati ili živi u Australiji, SAD-u ili Srbiji… Izbjegli Srbi, za koje se posebno zauzima SDSS, već su, kaže, doznali za novi zakon, zovu Ministarstvo i zanimaju se što im donosi. Ne moraju se, kaže Pankretić, bojati da neće imati vremena za donošenje odluke o tome što im je najbolje učiniti, jer zakon stupa na snagu 1. siječnja 2010.

– Bitno je reći da se poljoprivrednim zemljištem koje se nalazi u Hrvatskoj neće moći gospodariti niotkuda osim iz Hrvatske, i zato je u sustav uključena lokalna samouprava. HSS nije usmjeren protiv onih koji imaju zemlju u Hrvatskoj, nego protiv onih koji je ne obrađuju. To više neće biti moguće, zaključuje Pankretić.

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

PROGNOZE
Suzuki: Slijedi val spajanja u japanskoj auto industriji

TOKIO – Sektoru japanske autoindustrije predstoji val spajanja, nakon kojeg će u Japanu ostati samo tri velike automobilske kompanije, najavio je predsjednik proizvođača automobila Suzuki Motor, Osamu Suzuki.

On smatra da je takav scenarij realan, jer globalna financijska kriza sve više utječe na poslovanje kompanija koje se bave proizvodnjom automobila.

“Kriza s kojom je suočena američka velika trojka iz Detroita pogodit će uskoro i japansku autoindustriju, vjerojatno u srpnju ili kolovozu”, upozorio je Suzuki.

Najveći japanski proizvođač automobila, Toyota Motor primjer je koliko globalna recesija negativno utječe na poslovanje proizvođača automobile u Japanu. Ta kompanija je ove sedmice prognozirala prvi gubitak u 71 godinu dugoj povijesti, dok je očekivanja u vezi s godišnjim profitom značajno smanjila i konkurentska Honda. Suzuki je u studenom snizio proizvodnju deset posto, zbog slabljenja potražnje na domaćem i stranim tržištima. Iz Toyote su priopćili da je globalna proizvodnja u studenome pala 27 odsto, što je najveće smanjenje u posljednjih 20 godina.

Stručnjaci prognoziraju da bi japanska prodaja vozila u narednoj godini mogla pasti na najnižu razinu od kraja 70-ih godina prošlog stoljeća, zbog rasta nezaposlenosti, starenja stanovništva i usporavanja ekonomije. Japanski proizvođači automobila, pored slabe prodaje, zabilježili i veliku korekciju dionica. Toyota je ove godine oslabila 54 posto, Honda 51 posto, a Suzuki 65 posto.

KRIZA
Rusija: Gotovo 300 kompanija čeka državnu pomoć

MOSKVA – Vlada Rusije pripremila je spisak skoro 300 ruskih kompanija, koje će dobiti državnu pomoći za otklanjanje posljedica globalne finansijske krize.

Na Vladinom popisu je 295 kompanija iz različitih sektora, a među onima koje će dobiti direktnu financijsku pomoć države nalaze se skoro sva najveća ruska poduzeća. Na popisu su energetski div Gazprom, dva naftna diva Lukoil i Rosneft, metalurški kombinati Norilsk Nickel i Rusal, proizvođači ugljena, električne energije, aviona, ali i niz drugih proizvodnih kompanija, u kojima je zaposleno skoro 400 tisuća radnika. Ruska Vlada je krajem listopada predstavila 200 milijardi dolara vrijedan paket pomoći bankama i proizvodnim kompanijama. Industrijska proizvodnja u Rusiji u studenome je pala na najnižu mjesečnu razinu od 1998. godine, kada je Moskva bila prisiljena proglasiti moratorij na otplatu stranih dugova i jednokratno devalvira rublju preko 70 posto.

Ruske devizne rezerve, koje su prema veličini treće u svijetu, pale su sa kolovoških 600 milijardi dolara na 451 milijardu, zbog Vladinih intervencija u bankarskom i drugim sektorima.

New Report

Close