Dragi moj studošu…
valjda si do sada mogao uočiti da uvelike podrćavam znanje, učenje itd… Tako da sve vrijedi što si napisao (osim da bi radje išao doktoru nego alternativcima…) no te usporedbe u ovom slučaju ne vrijede. Temelj takvog stava leži u činjenici da ekonomija je znanost o večim dijelom svemu samo ne investiranju. Imaš brdo knjigovođa (koje jedva znaju osnovne pojmove ekonomije) koje ne mogu niti svojim samostalnim razmišljanjem meni pomoći u ‘skrivanju dobiti’ a da ne pričam ostale ideje koje mi sve padaju na pamet. itd
Slažem se , ako govoriš o ekonomistima koju su ekonomiju završili ne znajući gdje je fax.
Da te ispravim, danas se na ekonomiji i te kako uči o investiranju, F analizama (i preko računovodstvenih predmeta – kojih ima 4) i preko teorijskih i praktičnih predmeta koji su nerazdvojni od investiranja, derivatima, invest. okruženju, našoj situaciji, uglavnom je sve aktualno i nema anahronih teorija kao prije. Zato mogu samo preporučiti takvu podlogu u investiranju.
Da budem jasniji, mnoge stvari su ti jasne, znaš zašto se nešto događa (bliže i dalje) kakav uticaj to može imati sad i uskoro…itd…mogao bih te još puno daviti, ali nema smisla.
Nikad nisam podcjenjivao nekog tko tu podlogu nema, vjerojatno ima nešto što ja nemam, svatko ima svog aduta.
Zato, neka nam svima, na ovaj ili onaj način bude uspješna sezona trgovine. Pozdrav.
E pa kad imaš tako lijep uvid u ono što se uči na ekonomiji (za razliku od mene) sigurno imaš mogućnost poslati mi neke literature o tome pošto sam ja nezasitan [smiley2]
Dakle, još jednom molim, nabavi mi štiva da čitam dok putujem jer za znanje nikad nije kasno čak i za starce kao ja…
Ipak se slažemo.
Ja sam odavno postao svjestan da bez konstantnog nadopunjavanja odeš u …..
Kako mi u nick nije stalo “Vječni student” ostalo je “studoš”. [smiley2][smiley2][smiley2]
Pa dobro hoćeš li ti više nama reći koliko je to godinica u pitanju? [smiley2]
Ma naši su fakulteti katastrofa. Ekonomija pogotovo. Veni, vidi, vici…
Kada sam studirala prije nekoliko godina, katastrofa. Sada kada već radim, ta katastrofa mi još više upada u oči i još me više živcira pa se još i više svađam sa njima. Mislim da previše traže od mene za raznorazna doškolovanja, a za to ne dobivam “ni pišljiva boba” a kamoli štogod konkretno i upotrebljivo, osim onih ružnih certifikata i diploma. Osobna i ekonomska pismenost ovisi o čovjeku samom i da li je lijen ili ne, tako da mi ne spominjite mikro i makro ekonomiju i kvalitetu predavanja po fakultetima i profesorske plaće za ono što nude i koliko truda ulažu.
Dobro je, slovenski specijalci se povukli…[smiley15] Sad mi je laknulo. BTW, zasto mi uopce imamo granicne prijelaze sa Slovenijom? Skocis u zrak na Bregani, i dok padnes, zemlja se okrene i sletis u Italiju…[smiley8]
Šteta, što su se specijalci povukli.
Ova ekipa sa kojom popijem kavicu je super. Mrge od cca 2m. Kažu oni: “Ma ‘ajmo se skupiti nas par, obučemo one maskirne, ukrcamo se u auto i za 10 min. smo već na granici, za 5 min. ih sredimo, zabijemo zastavu na Bregani za 2 min. i još popijemo kavicu na povratku u Rupi sa lovcima za šankom.”
Tko kaže da se ne može zarađivati sa 10.000 kn… laže.
Ma naši su fakulteti katastrofa. Ekonomija pogotovo. Veni, vidi, vici…
Kada sam studirala prije nekoliko godina, katastrofa. Sada kada već radim, ta katastrofa mi još više upada u oči i još me više živcira pa se još i više svađam sa njima. Mislim da previše traže od mene za raznorazna doškolovanja, a za to ne dobivam “ni pišljiva boba” a kamoli štogod konkretno i upotrebljivo, osim onih ružnih certifikata i diploma. Osobna i ekonomska pismenost ovisi o čovjeku samom i da li je lijen ili ne, tako da mi ne spominjite mikro i makro ekonomiju i kvalitetu predavanja po fakultetima i profesorske plaće za ono što nude i koliko truda ulažu.
Potpuno se sa tobom slažem.
Ali nisi primijetila da kod nas radi privatni ekonomski faks već 5 godina. To je sasvim nešto drugo nego redoviti. Skup je ali se isplati. Tamo zaista naučiš ako hoćeš.
eeee studoš, kolegica i ja smo očito imali krive pretpostavke na što ste mislili…
dakle, pošaljite nam nešto vrijednog materijala sa tog malo skupljeg faksa…
p.s. imam ja jednog prijatelja sa tog faksa pa do sada nije kupio niti jednu dionicu jer su ga prestrašili sa činjenicama koliko je to opasno
Potpuno se sa tobom slažem.
Ali nisi primijetila da kod nas radi privatni ekonomski faks već 5 godina. To je sasvim nešto drugo nego redoviti. Skup je ali se isplati. Tamo zaista naučiš ako hoćeš.
To ovo sto imaju kombinaciju engl-hrv nastave, i predavaci su neki valjda sa engleskih koledza?