ZSE STATISTIKA
Zagrebačka burza: Tržišna kapitalizacija u studenom manja za 142 milijarde kuna
30.11.2008 18:06:41
ZAGREB – CROBEX od početka godine spušten gotovo 70 posto, a promet najslabiji ove godine.
"Kupujmo hrvatsko"
Hoće li Hrvatska opet dobiti ‘po prstima’ od EU zbog HGK?
Nadan Vidošević, predsjednik HGK
Nedugo nakon što je prvi put krenula kampanja ‘Kupujmo hrvatsko’, Hrvatska je ‘dobila po prstima’ zbog tog slogana koji je Europskoj komisiji mirišao na protekcionizam.
.hr
Svećenici se obrušili na Mesića i Sanadera: Vi ste "smrznuti djedovi", a narod zbunjeno stado
Business.hr
30.11.2008 11:53
Kako ovih dana svatko ima mišljenje o financijskoj krizi, imaju ga i svećenici. Don Ivan Grubišić tako kaže kako treba izbjeći "potrošačku groznicu" koja je svojstvena našem civilizacijskom i mentalnom sklopu.
Slobodna Dalmacija provjerila je što Crkva kaže na "stezanje remena", pri čemu je jedan od najoštrijih komentara dobila od dona Josipa Čorića koji se obrušio na predsjednika Stjepana Mesića i njegove prijedloge o mjerema štednje: "Nije li žalosno da je naša generacija – sada pomalo umirovljenih, osim ako nije u politici, pa se bavi razmišljanjem o štednji na pogrebima onih pred kojima bismo trebali danima klečati, jer bez njih ne bismo bili što jesmo – bila svjedok ‘plastičnih operacija’ svetog Nikole u Djeda Mraza, djeda, da ne kažem pradjeda Božićnjaka, a svetu se Lucu jednostavno maklo. Kasnije je Božji narod nazvao Djeda Mraza bratom svetog Nikole, ali u komunističkoj partiji. Sada je opasnost da se i sveta Luce i sveti Nikola, pa i malo božićno dijete iz Betlehema – Isus – pretvore u neke kapitalističke strice iz Amerike", kazao je Čorić, koji dodaje kako nije za ukidanje darova u prosincu, "ali ne darova koji sliče na soljenje Mrtvoga mora, nego sam za edukacijsko darivanje djece".
Don Anđelko KaćunkoDon Anđelko KaćunkoDon Luka Vuco zapitao se vole li političari na vlasti, "koji su nas doveli u ovoliko zaduženje", ovaj narod i njegovu djecu. "Da vole ovaj narod i njegovu državu, ne bismo svi mi došli u ovu situaciju. Oni vole samo sebe, svoju vlast i svoje interese kao drogu. Ova država je odavna u krizi, a ne samo sada", kaže on. Dodaje kako bi se mladi trebali zapitati, jer "političari ne uskraćuju samo njima pristojne darove, nego zbog tih dugova, njihove nesposobnosti i ogromnih plaća, neće moći davati pristojne darove ni svojoj djeci".
Don Anđelko Kaćunko "propovijeda" kako je "materijalno obilje dovelo do duhovne bijede, u kojoj je bogatima do beskrupuloznosti otupjela savjest". "Umjesto da se pred Božić sami odreknu svojega golemog suviška, hrvatski se politički ‘smrznuti djedovi’ priklanjaju globalnom strašenju ‘zbunjenoga stada’", kaže on.
Don Mile Čalo misli da političare treba darovati šibama, uz dodatak kako mjere štednje na svojoj koži ne smiju osjetiti ni hrvatski branitelji ni ona najmanja djeca.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Vsi ste odlični analizi le eno vprašanje:
CROBEX je 1600 ali Koľko, vendar ne bistveno, in S & P 500 na 900th
Vladek pravi, da je agencija S & P 500 na 440, in nekaj, da to niti ni dna.
in tako lahko CROBEX do 600?
Kaj lahko CROBEX in 400?
A se je začelo z 1000!
Bolan
Bute in nato pravkar rekel?
To je razlog, zakaj ljudje, preden sprejmete ali odgovorite na CROBEX in NEK propadanju borza, kot je bilo pričakovano.
Naj Dinko koprca v svoje načrte in naj mu jesti.
Doći će uskoro vrijeme za ulaganje, do tad moramo vjerovati tehničarima, jer se za ništa drugo ja ne mogu hvatati.
Kakvi fundamenti.
[/quote]
Čuj fundamenti [rolleyes]
Pa dajte molim vas.
Pa kad su to fundamenti igrali bilo kakvu ulogu?
Pa to su priče za malu djecu
Kaj lahko CROBEX in 400?
A se je začelo z 1000!
Bolan
To je razlog, zakaj ljudje, preden sprejmete ali odgovorite na CROBEX in NEK propadanju borza, kot je bilo pričakovano.
Doći će uskoro vrijeme za ulaganje, do tad moramo vjerovati tehničarima, jer se za ništa drugo ja ne mogu hvatati.
Kakvi fundamenti.
[/quote]
Bed Ascolta
Quindi, si prega di dare.
Quindi, quando sono letto svolto alcun ruolo?
Quindi, queste sono storie per bambini
[/quote]
Iskreno, sa funamentima se može muljati.
Kod Tehničke analize već postoje utvrđeni primjeri, uzorci i formule.
Kaj lahko CROBEX in 400?
A se je začelo z 1000!
Bolan
Kakvi fundamenti.
[/quote]
ti im vjeruj i rasprodaj,druga svrha trenutno i nije….zato se pojavljuju novi nickovi poput tebe,,,,,ceka se na bidu,ne brini….ima se….
Onda, TA vračevi, što bi bilo sutra dobro za pazarit? Ako me moderatori ne skinu (ne vole me na TA jer znaju da o njoj nemam pojma, a usudim se nešto propitkivat), želim znati hoće li stvarno ATPL na 300 kn žive vage u dogledno vrijeme, kako ste onomad prorekli, oli da uljetim između 500 i 600?
Čuj fundamenti [rolleyes]
Pa dajte molim vas.
Pa kad su to fundamenti igrali bilo kakvu ulogu?
Pa to su priče za malu djecu
fundamenti su igrali veliku ulogu u americi od 1982 do 2007. godine, razdoblje tzv. "goldilocks" ekonomije… stalni i postojani rast ekonomije obilno potpomognut monetarnom politikom, selektivni rast dionica… razdoblje kada se buffett obogatio… buffett kao takav nigdje drugdje i ni u kom drugom vremenu i nije mogao postojati. da sam ja živio tamo u tom razdoblju, istinski bi mislio da tehničarima nisu sve daske na broju…
Soros, koji je isto zaradio milijarde, nije "investitor" nego "špekulant", on je dugo godina igrao kontra fundamenata. ne tehnički, nego baš kontra fundamenata. i dobio.
u hrvatskoj fundamenti od početka crobexa do sada nisu igrali apsolutno nikakvu ulogu. i neće još negdje do 2012-te, po mojoj računici. prva godina vlade koja dolazi nakon sanadera će biti ključna. to će biti trenutak kada ću ja početi ulagati "po fundamentima". ne prije.
Onda, TA vračevi, što bi bilo sutra dobro za pazarit? Ako me moderatori ne skinu (ne vole me na TA jer znaju da o njoj nemam pojma, a usudim se nešto propitkivat), želim znati hoće li stvarno ATPL na 300 kn žive vage u dogledno vrijeme, kako ste onomad prorekli, oli da uljetim između 500 i 600?
ako dosad nisi kupovao atpl od 600 pa do nule nemozes fulat….ne slusaj tehnicare,oni imaju sasvim drugu ulogu na tk….
POSLJEDICE KRIZE
Turizam: Rusi od Hrvatske i Crne Gore traže da snize cijene
12/1/2008 8:59:20 AM
BUDVA / ZAGREB – Hrvatski ministar turizma Damir Bajs najavljuje kako se cijene u hrvatskom turizmu ne bi trebale snižavati.