BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Nathan se naravno šali i na taj način pokazuje što misli o postupcima nekih članova (analogija).

Ja recimo iskreno sam protiv jer postojanje takvog nečega samo pokazuje odobravanje takove ophodnje. Yok, moliti ću lijepo da svi uvažavate sve posebno kolegu Nathana jer voli pravdu [smiley11]

nema mi druge nego se zae..ti

Šta mislite koja bi od ovih dionica mogla najviše porasti u sljedećih godinu dana
PIVK, SAPN, ZVZD, KOEI, DLKV, BELJE, MAIS, HMAM

DLKV

..."Postoji samo matematička i dijalektička logika, sve ostalo je....... ženska. :))"...

Evo imam jedan prijedlog i ako moderatori nemaju nista protiv krenuo bi u njegovo ostvarivanje. Otvorio bih temu ‘Stup srama’ na kojoj bi svako mogao svakog popljuvati zbog njegova misljenja, neovisno sto mu je isto statutom ove drzave (ukljucujuci slobodu govora) zajamceno. Onda cemo fino sve one koji nisu nasi istomisljenici potrpati u virtualni konc logor i zajednickim ih snagama omalovazavati do besvijesti – prozivati cemo ih neukim investitorima dok cemo sebe prikazivati kao dugogodisnje investitore koji su popili pamet svog svijeta (nema veze sto trgujemo 6 mjeseci i nemamo pojma koja je razlika izmedju povlastene i redovne dionice) i koji si mogu dati za pravo da isamaraju neinformirane i, budimo iskreni, glupave gustere… tako cemo ih sorati sve dok im ne unistimo kredibilitet ili ubijemo volju za pisanjem (sto god dodje prvo, i jedno i drugo je dobro)… naravno za sve ovo je potrebno odobrenje moderatora, ali kako bismo ostvarili nas cilj mozemo srociti peticiju… ko je uz mene?[smiley2][smiley2] p.s. za one koji nisu shvatili sve gore navedeno je ruglo na trenutno stanje foruma, nista od gore navedenog ne mislim ozbiljno, dapace – protiv toga sam

Uvaženi kolega mislim da bih ja bio Vaša omiljena tema pa ne bi bilo loše otvoriti podforum ( znanac ) kako bi kolege došli na svoje kao i podforum ( Adris ) kako bi si ja mogao dati oduška.
[smiley2]

Šta mislite koja bi od ovih dionica mogla najviše porasti u sljedećih godinu dana PIVK, SAPN, ZVZD, KOEI, DLKV, BELJE, MAIS, HMAM

Ako smijem odgovoriti, a da me ne obrišu, Zvijezda je moj tip.
Pozdrav!

...samo je smrt siguran posao...

Uvaženi kolega mislim da bih ja bio Vaša omiljena tema pa ne bi bilo loše otvoriti podforum ( znanac ) kako bi kolege došli na svoje kao i podforum ( Adris ) kako bi si ja mogao dati oduška.
[smiley2]

kolega, pa vi imate svoju temu – znanac best buy ili kako vec… a sto se tice ADRS-a ima i on svoju temu na kojoj ce, siguran sam, uskoro puno njih pisati[smiley2]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Šta mislite koja bi od ovih dionica mogla najviše porasti u sljedećih godinu dana
PIVK, SAPN, ZVZD, KOEI, DLKV, BELJE, MAIS, HMAM

SAPN naravno. Ova godina +140%. Iduća, valjda još toliko.[smiley2]

cartmann:

S druge strane, onom tko ulaze 10k kn su ruke potpuno vezane, mislim da je nedavno u jednom dnevnom listu provedeno istrazivanje kolika kolicina kapitala je najpovoljnija za ulaganje, a po sjecanju mislim da se radi o 200k kn.

S tom analizom se ne bih slozio, jer je tu faktor provizije brokera.
Analizu su radili bankarski brokeri, koji deru 100-150 kn po transakciji, a koji ciljaju na velike igrace, jer provizija pada i do 0.4% za takve, dok male odbijaju sa velikim minimalnim provizijama.
Uz takve provizije se ne isplati kupovati manje od 10000 kn pr transakciji, jer uz 150 kn covjek mora biti 3% u plusu samo da je na nuli.
Hipotetski: kada bi provizija bila 0.6% ili min. 1 kn, mogao bi se napraviti portfelj i sa 10 kkn, uzeti npr 10 dionica za oko 1000 kn svake (naravno, ne bi mogli kupiti JMNC, pa niti BCIN), i bio bi isti kao onaj od 1 mil. kn sa 10 dionica po 100 kkn, samo u malom.

Evo, ja sam novi (počeo krajem srpnja) i krenuo sam s 10k (dodao nedavno jos 5k) i možete me popljuvat zbog toga [smiley2]. Slažem se da je s time teško imati veliku fleksibilnost, ali da su ruke vezane to nije točno. Brokera koji uzimaju 0,7% ili 50 kn min. ima (pretpostavljam da je reklamiranje zabranjeno, pa ga sukladno time neću spominjati) i ako čovjek malo pazi i dobro si posloži tabelu u excelu može se. Naravno da bi bilo lakše da sam mogao upucati više, no ja sam tip step-by-step, pa ću i dodavati sredstva ovisno o mogućnostima. Niti sam ekonomist niti financijaš pa se ovako polako učim svemu ovome i sa nekih 2,4k plusa u mjesec i par dana na spomenutu ulaznu cifru ne mogu reći da sam nezadovoljan. Dapače, samo nek nastavi tako.

zašto bi te itko popljuvao zbog 10-15000 kn? Pa mora se početi nekako. Zapamti: ekonomisti su najgori investitori. Budi maštovit, budi hrabar ali ne budi lud pa ćeš poduplati vrlo brzo svoj iznos. I drži dionice neko vrijeme da shvatišneke pravilnosti kod njih. i bude onda rezultat odličan.

ove godine crobex je dosao s 2000 bodova na 3200, pa iz toga se vidi da su i naj losiji investitori mogli zaraditi 50%…

zato samo hrabro naprijed!

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

ove godine crobex je dosao s 2000 bodova na 3200, pa iz toga se vidi da su i naj losiji investitori mogli zaraditi 50%…

zato samo hrabro naprijed!

Da, osim onih koji su postali udjelnicari…[smiley2]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Evo, ja sam novi (počeo krajem srpnja) i krenuo sam s 10k (dodao nedavno jos 5k) i možete me popljuvat zbog toga [smiley2]. Slažem se da je s time teško imati veliku fleksibilnost, ali da su ruke vezane to nije točno. Brokera koji uzimaju 0,7% ili 50 kn min. ima (pretpostavljam da je reklamiranje zabranjeno, pa ga sukladno time neću spominjati) i ako čovjek malo pazi i dobro si posloži tabelu u excelu može se. Naravno da bi bilo lakše da sam mogao upucati više, no ja sam tip step-by-step, pa ću i dodavati sredstva ovisno o mogućnostima. Niti sam ekonomist niti financijaš pa se ovako polako učim svemu ovome i sa nekih 2,4k plusa u mjesec i par dana na spomenutu ulaznu cifru ne mogu reći da sam nezadovoljan. Dapače, samo nek nastavi tako.

Bit ce ti tesko, trebat ces imati mnogo strpljenja, posebno u vrijeme kad burza vise ne bude isla strelovito gore vec bude isla dole (i to ce doci), ali ti to moze biti samo poticaj da se vise potrudis i uspijes, lova ide na lovu, sad si na 12.4k, istina, ne mozes svakodnevno trgovati vec cekati, ali polako, kad dodjes na 100+k bit ce ti mnogo lakse. Samo strpljivo i pametno!

New Report

Close