BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: [color=blue]LLRB (Lola Ribar d.d.)[/color]

Lijepo rečeno kolega Dejavue. I još ljepše sročeno. Nathane, ako ste ovdje došli razmjenjivati informacije onda to učinite. Barem jednom nam dajte jednu informaciju od koje ćemo imati koristi kao što smo imali od delboyeve. Tada ću i vas cijeniti. A pošto vi nemate informacije jer ste adris kupovali samo zato što je to najjača hrvatska firma (a nipošto najjača hrvatska dionica), onda bolje ne pišite ništa ako već nemate nešto pozitivno za napisati o nečemu. Što vas tjera uopće čitati o Loli Ribaru ako ga nemate niti ga ne namjeravate kupiti. Dobro je pogodio kolega Dejavue- ovdje se radi isključivo o tuzi i ljutnji zbog propuštenih prilika. Ali da vas utješim kolega, LLRB je povoljna kupnja sve do 450 kuna, koliki mu je BV. Tek onda krećemo u vrednovanje posla s Todorićem.

pa korisnice cayman moram priznati da ste u jednu ruku meni autor omiljenog stiva, svaki put se dobro nasmijem na insinuacije i spekulacije kojima su vase recenice protkane… vas je problem sto se drzite one ‘hvalim samo svoje a za drugo me nije briga’ – ja vidite drugacije razmisljam… osjecam se slobodnim komentirati sve i sva a da pisem konstruktivno svjedoci niz postova na temama ADRS, TRFM, FRNK itd…. to sto moja konstruktivnost ne ide vama u prilog također je (pogađate?) vaš problem… inace vas prethodnik hD je pisao na gotovo identican nacin, otud moja zbunjenost pa cete mi valjda oprostiti ako koji put pogrijesim i nazovem vas krivim imenom [smiley2]

p.s. Adris nije samo najjaca firma, ona je i najjaca dionica ali to ce vrijeme pokazati

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Premješteno iz teme: [color=blue]Komentari trgovanja[/color]

evo kolega…argumet u polemici sa drugim, vraca se kao bomba u vlastita usta…plavo i podebljano…

nathan47: ” User ID? Pa to se zaobidje proxy serverom… uostalom sta onda i da jesi Delboy ako nisi? Evo, ja priznajem da sam ja cartmann, quark, tima, KuciloOro, milovan, trajko, petko i naravno Vlahovic… i sta sad? nes ti potrebe za sankcioniranjem… a sto se vas tice korisnice Dejavue sta ste malo pogubili rezone? Pa nije ovo navijacki forum pa da svako pise samo dobro o dionicama koje ima u portfelju u nadi da ce ih dici. nemam potrebe opravdavati se za to sto mi je pola portfelja u ADRS-u (op.a. po milijardu i pedeseti put ADRIS sam kupovao ispod 3000), kao sto cete vrlo skoro vidjeti – to ce se jako dobro isplatiti, niti kontriram nekim korisnicima zato ‘jer mi je zao zbog propustenih prilika’… za mene ne postoje propustene prilike… mislim da je vecina korisnika ovdje potpuno smela s uma koji je nas zajednicki cilj – razmjenjivati informacije, komentirati aktualne teme…[color=blue] majko mila pa ovdje se ljudi mase za katanu cim neko u negativnom kontekstu spomene njihovu dionicu… isti pojedinci koji u nedostatku boljeg stofa pune svoje teme omjerima kupnje prodaje i istim tipom komentara tipa ‘ici ce to gore’ ili ‘ubrzo ce na xxx’ a samo kako bi im tema ostala na vrhu… [/color]to je u najmanju ruku jadno, i zalosno je sto se tolerira… molim moderatore da ovo prebace na temu bez cenzure opcenito ili jednostavno obrisu…

p.s. jos uvijek ne vjerujem da ste me usporedili sa magarcom izmedju dva plasta sijena… vjerojatno ste uz quarka ili elvara bili zadnja osoba od koje bih to ocekivao”

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

evo kolega…argumet u polemici sa drugim, vraca se kao bomba u vlastita usta…plavo i podebljano…

nathan47: ” majko mila pa ovdje se ljudi mase za katanu cim neko u negativnom kontekstu spomene njihovu dionicu… isti pojedinci koji u nedostatku boljeg stofa pune svoje teme omjerima kupnje prodaje i istim tipom komentara tipa ‘ici ce to gore’ ili ‘ubrzo ce na xxx’ a samo kako bi im tema ostala na vrhu…

Dobro kolega Dejavue koji dio od napisanoga vam nije jasan? Rekao sam isti pojedinci koji u nedostatku boljeg stofa punesvoje teme, dakle ono sto vi radite na Zitnjaku, Djuri i sta ja znam cemu sve ne…. to radite kako bi tema ostala na vrhu umjesto da omjere k/p stavljate na za to predvidjeno mjesto u ‘KOMENTARE TRGOVANJA’ gdje sam ja i stavio opasku na k/p Terrafirme. Manite se, sto bi moja mater rekla, corava posla

K/P je isto podatak o dionici, zar ne?
Usput pogledajte ZTNJ i DDJH sa jedne i “svoje” sa druge strane[smiley1]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

K/P je isto podatak o dionici, zar ne?
Usput pogledajte ZTNJ i DDJH sa jedne i “svoje” sa druge strane[smiley1]

Zamislite temu na kojoj bi korisnici samo trpali k/p-e, na sto bi to licilo? Jel to stvarno ono sto zelimo. Ako moderatoi namjeravju ovakvo ponasanje odobravati kunem se da cu si dati truda i zatrpati svaku pojedinu temu omjerima kupnje i prodaje… da se na kraju dana stavi zavrsetak k/p sa transakcijama ne bih nista rekao ali ovo je previse. a sto se tice Usput pogledajte ZTNJ i DDJH sa jedne i “svoje” sa druge strane moram priznati da me podsjecate na klince iz mog kvarta koji se igraju ‘pokvarenog telefona’… sta vi ne razumijete pojam portfeljaske dionice? Okosnice portfelja? Temelja? Sta je vama citav portfelj spekulantski? Ako je tako dobro proucite poslovicu iz mog potpisa… namijenjena je takvima poput vas

Nathane, izgleda da te nitko ne razumije ovdje. Svi smo u krivu a ti jedini u pravu. Što ćeš, sve puno luđaka a ti jedini normalan.

Nathane, izgleda da te nitko ne razumije ovdje. Svi smo u krivu a ti jedini u pravu. Što ćeš, sve puno luđaka a ti jedini normalan.

Nadajte se kolega ‘visegodisnji investitoru koji ceka da mu se vrijednost dionice utrostruci da bi je prodao a glavno mjerilo vrijednosti je Bv’ da se nece obistiniti mit o velikom medvjedu… tek biste tada upoznali pravo znacenje portfeljaskih dionica

Opet ste pobrkali lončiće kolega nathan. Ja to nikada nisam izjavio. Niti sam spominjao BV kao glavno mjerilo vrijednosti. Bit će da vam opet dionice baš ne rastu kako ste očekivali pa ste opet pomiješali nas nekoliko. Ne znam jel mislite na delboya, hromog dabra, zimzelenog, ili s kim me sve niste počastili.

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Za ove vaše zadnje postove primjerenija je Iskrica, smokvica, sex.hr i ostali chatovi. Udaljili ste se s teme.
U svezi čađare citirao bih našeg nestora Galinca:
“Čak i kupnja bitno precijenjene dionice(…)može biti unosno ulaganje. Da to nije specifičnost hrvatskog tržišta, pokazuje i termin bigger fool theory kojim se na Zapadu opisuje sasvim legitiman motiv ulaganja – kupnja u očekivanju većeg naivca (budale). (…) Količina naivaca je ipak ograničena, a promjena trenda često vrlo brza i oštra. Stoga, ako vam susjed koji do jučer nije razlikovao dionice od obveznica, gorljivo preporuči ulaganje (u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, svejedno…) vrijeme je da razmislite o rasprodaji portfelja”
FINANCIJSKI MAGAZIN INVESTITOR
Ipak, utješno je, na svaku dionicu ponuđenu na prodaju, još uvijek čeka 4,4 kupaca[smiley2], pa stoga najrizičniji dio svog portfelja i dalje je na hold!

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

Za ove vaše zadnje postove primjerenija je Iskrica, smokvica, sex.hr i ostali chatovi. Udaljili ste se s teme.
“Čak i kupnja bitno precijenjene dionice(…)može biti unosno ulaganje. Da to nije specifičnost hrvatskog tržišta, pokazuje i termin bigger fool theory kojim se na Zapadu opisuje sasvim legitiman motiv ulaganja – kupnja u očekivanju većeg naivca (budale). (…) Količina naivaca je ipak ograničena, a promjena trenda često vrlo brza i oštra. Stoga, ako vam susjed koji do jučer nije razlikovao dionice od obveznica, gorljivo preporuči ulaganje (u Hrvatskoj ili Crnoj Gori, svejedno…) vrijeme je da razmislite o rasprodaji portfelja”
Ipak, utješno je, na svaku dionicu ponuđenu na prodaju, još uvijek čeka 4,4 kupaca[smiley2], pa stoga najrizičniji dio svog portfelja i dalje je na hold!

Mislim da ste u slučaju PTKM potpuno fulali. Razlozi za rast se ovdje znaju, i teško je reći da se 50-60 kupaca dnevno na PTKM može podvesti pod “bigger foot theory”. Osim toga, velika je razlika naša i zapadna burza.
Za sada neusporedivo, a tako u vodu padaju mnoge njihove teorije ulaganja kada se primjenjuju kod nas.

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Hvala na velikoj pozornosti, dragi forumaši. Potpuno sam nov, do sada sam se iskušao samo u nekim sexi chatovima.
Bigger fool theory je primjenjiva na 90% dionica ove naše male pijace. S izuzetkom Plive (posebna priča), ERNT-a, TNPL-a i par časnih izuzetaka, tržište napuhavaju fondovi zbog umjetno visokih prinosa i bigger fools than me. Kad dođe do korekcije, fond manageri će reći: “E, j.. ga! Svi su pali, padamo i mi. A Big fools će ostati big fools ne izađu li na vrijeme.
G. Mika, pitat ću Galinca koliko vrijedi PTKM i obavijestit vas o odgovoru.

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

APOKSIOMEN:

” Za ove vaše zadnje postove primjerenija je Iskrica, smokvica, sex.hr i ostali chatovi. Udaljili ste se s teme.

Uvaženi kolega , ma molim vas ako je novi financijski amgazin INVESTITOR mjerodavan u procjeni tržišta kapitala u Hrvatskoj ili Crnoj Gori , a vi u to vjerujete, onda ste na pravome putu da prodate svoj portfelj…. Ako ste čitali nebulozne najave pod naslovom NE MOŽEMO IZBJEĆI KOREKCIJU, ČEKA NAS KOREKCIJA… da to je valjda svima jasno…. samo KADA ….nije navedeno. Općeniti tekstovi tipa rekla -kazala, možda, negdje , nekada …. itd. nisu REFERENCA…. a sigurno na ovaj napisani i prezentirani način nikada neće niti biti…
Vama svako dobro i puno sreće s takovim tipom nazovi magazina….[smiley1]

Scio me nihil scire

New Report

Close