Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Mislim da MOL ruši namjerno cijenu, kako bi pokazao našoj plahoj Vladi šta može! Nisu pristali na zamjenu dionica uz argument da MOLove dionice ne vrijede puno! Sad će MOL pokazat koliko INA vrijedi! 🙂 A onaj HANFIN fond za spašavanje od 150 miliona kuna može samo plakat! 🙂
danas pumpaju lovu u sustav, onda su je povlacili, znas li koja je razlika u potezima centralnih banaka?tko je Keynes?sta je radio F.D Roosevelt, sta najavljuje Obama?zasto je SSSR jedina zemlja na planetu koja 1929. nije bila pogodjena depresijom?zasto Obamu zovu komunistom?kolika je nezaposlenost bila 29′ kolika je sada?etc,etc..
He, he tu sam te ceko [thumbsup] , zato sam se malo informiro od zadnji put, mozemo to raspravit offline. Zato sam i postao one grafove s novcem, vidi kako je lijepo Greenspan pumpao od 1987 [lol]
naravno ako uzimas kredit da ti nemas te novce i da posudjujes, ali to znaci da ih netko ima!
korea, kina, centralna banka, komercijalna banka…netko potrazuje taj dug!
lako se nabacivati takvim pojmovima.
ali trebalo bi znati da su 1929. republikanci sa predjsednikom H.Hooverom na celu,
ne da nisu pomogli trzistu, nego su ga gurnuli u depresiju.
danas pumpaju lovu u sustav, onda su je povlacili, znas li koja je razlika u potezima centralnih banaka?
tko je Keynes?
money is debt [bye]
FED je kontrakciju počeo tek 1929/30…tad je bilo prekasno za išta osim još krivih poteza…a zašto je FED nije trpo još love na tržište…zato jer nije mogo, nije više zlata jer je tijekom 20tih trpo do neba….isto kak sad trpa već godinama (i nastavit će jer mu više ne treba zlato)…
John Maynard Jurčić misliš? [smiley]
više puta sam stavio link jedinima kojima vjerujem po ovim pitanjima, Keynesa je ionak pobio ko god se bavio njim.
http://en.wikipedia.org/wiki/Austrian_School
danas pumpaju lovu u sustav, onda su je povlacili, znas li koja je razlika u potezima centralnih banaka?tko je Keynes?sta je radio F.D Roosevelt, sta najavljuje Obama?zasto je SSSR jedina zemlja na planetu koja 1929. nije bila pogodjena depresijom?zasto Obamu zovu komunistom?kolika je nezaposlenost bila 29′ kolika je sada?etc,etc..
He, he tu sam te ceko [thumbsup] , zato sam se malo informiro od zadnji put, mozemo to raspravit offline. Zato sam i postao one grafove s novcem, vidi kako je lijepo Greenspan pumpao od 1987 [lol]
[/quote]
di si me cekao?
inflacije nema, dakle moze pumpat jos punopuno, ako zeli sprijeciti deflaciju.
a mislim da zeli!
[tongue]
kad se vrati povjernje i smire strasti i price o sudnjem danu, smaku svijeta i kraju civilizacije, onda moze nastati hiperinflacija, tu treba povuci lovu, odigrati igru sa "jakim novcem" dizanjem kamatnjaka.
jer ako ne dignu, ne znam kako ce to pomoci onima sa velikim dolarskim rezervama, Kini and co. [bye] [smiley]
Na burzi je sve moguće.Sentiment se promjeni u jednoj sekundi s razlogom ili bez.Obzirom da je crobi pao 60% od ath znači da tek rastom od 120% bi bio na prošlogodišnjoj razini.A ovaj promet(isti broj dionica) bi u najboljim danima bio cca.80mil.To znači nije mali nego solidan promet.Za očekivati odbijanac sutra-prekosutra.
Poštovani!
Ovo pišem samo jednom!
Hvala svima koji svoje znanje dijelite sa nama običnim i lijenim smtnicima. Treba dignuti spomenik vladu i kolegama. Čak i ako drukaju (pametni će to razlučit).
Osobno sam više vjerovao u fundamente nego u nekakve trokute, klinove, ramena, pravce i sl. ali poslije svega moram priznati da su se u ovom padajućem trendu pokazali kao jako dobar i precizan pokazatelj.
U kontaktu sam sa jednim jako dobrim prijateljem koji je na našem tržištu od 95-96 prošao sve. Počeo sa par tisuća kuna, a sad ima milijunski portfelj. U međuvremenu je stekao i formalno obrazovanje i radno iskustvu u našoj "financijskoj" industriji čiji je još dio. Tehničku analizu uči od samih početaka. Pročitao desetke knjiga i donio puno odluka na osnovu nje. Tip kojem vjerujem jer je i mene uveo na tržište (HVALA mu). Pričamo mi sat vremena o tržištu prije 5 dana. Između ostalog pitam ga ja što ti misliš o prognozama koje se pojavljuju na forumu poslovnog? Odgovara on meni: Ja to ne čitam, imam ja svoju TEHNIČKU analizu i svoje tumačenje svega što se događa. I pitam ja dalje što nas čeka. Kaže on meni u sljedeća dva-tri dana ću dobit odgovore!
Danas zovem. Prijatelju, prošla dva-tri dana! Kud ćemo? A on meni bez puno filozofiranja odgovara: moja tehnička analiza govori (za DOW) da to to. Dno ili vrlo blizu dna. Ja sam, kaže on meni, danas potrošio zadnju kunu koju mogu investirat (investira i vani), a naravno jedan manji dio portfelja mu je u kešu (NIKAD pa ni onda nije 100% u dionicama). Očekuje lagani rast do kraja godine kad će kako kaže znati jel pogriješio. Moram samo reći da je rijetko bio tako izravan i bez ograda o budućem kretanju i da je naravno predviđao pad i na vrijeme izlazio iz dionica!
Meni laknulo! Pa sam ovo odlučio podijelit s Vama, ako netkom može pomoći!
Veliki pozdrav!
Poštovani!
Ovo pišem samo jednom!
Hvala svima koji svoje znanje dijelite sa nama običnim i lijenim smtnicima. Treba dignuti spomenik vladu i kolegama. Čak i ako drukaju (pametni će to razlučit).
Osobno sam više vjerovao u fundamente nego u nekakve trokute, klinove, ramena, pravce i sl. ali poslije svega moram priznati da su se u ovom padajućem trendu pokazali kao jako dobar i precizan pokazatelj.
U kontaktu sam sa jednim jako dobrim prijateljem koji je na našem tržištu od 95-96 prošao sve. Počeo sa par tisuća kuna, a sad ima milijunski portfelj. U međuvremenu je stekao i formalno obrazovanje i radno iskustvu u našoj "financijskoj" industriji čiji je još dio. Tehničku analizu uči od samih početaka. Pročitao desetke knjiga i donio puno odluka na osnovu nje. Tip kojem vjerujem jer je i mene uveo na tržište (HVALA mu). Pričamo mi sat vremena o tržištu prije 5 dana. Između ostalog pitam ga ja što ti misliš o prognozama koje se pojavljuju na forumu poslovnog? Odgovara on meni: Ja to ne čitam, imam ja svoju TEHNIČKU analizu i svoje tumačenje svega što se događa. I pitam ja dalje što nas čeka. Kaže on meni u sljedeća dva-tri dana ću dobit odgovore!
Danas zovem. Prijatelju, prošla dva-tri dana! Kud ćemo? A on meni bez puno filozofiranja odgovara: moja tehnička analiza govori (za DOW) da to to. Dno ili vrlo blizu dna. Ja sam, kaže on meni, danas potrošio zadnju kunu koju mogu investirat (investira i vani), a naravno jedan manji dio portfelja mu je u kešu (NIKAD pa ni onda nije 100% u dionicama). Očekuje lagani rast do kraja godine kad će kako kaže znati jel pogriješio. Moram samo reći da je rijetko bio tako izravan i bez ograda o budućem kretanju i da je naravno predviđao pad i na vrijeme izlazio iz dionica!
Veliki pozdrav!
i ja imam takvu info. [thumbsup]
Poštovani!
Ovo pišem samo jednom!
Veliki pozdrav!
i ja imam takvu info. [thumbsup]
[/quote]
pitaj onda tvog prijatelja kako objasnjava nezavrseni padajuci klin na crobexu.
a kako nepotpune fomacije trokuta na dionicama.
sigurno ce imati dobar odgovor.
Kad sam pričao prije neki dan s njim rekao mi je da vjeruje samo u dugoročne analize (više od 200 dana) i u MACD, HSI i ostalo a ne u nikakve trokute, klinove i sl. Kaže da se to može izrežirat pogotovo na našem tržištu. Zato mi je danas i rekao da misli za DOW iako sad kad gledam ovog trena DOW -3,20 neznam šta da kažem!!!!
Pozdrav!
Kad sam pričao prije neki dan s njim rekao mi je da vjeruje samo u dugoročne analize (više od 200 dana) i u MACD, HSI i ostalo a ne u nikakve trokute, klinove i sl. Kaže da se to može izrežirat pogotovo na našem tržištu. Zato mi je danas i rekao da misli za DOW iako sad kad gledam ovog trena DOW -3,20 neznam šta da kažem!!!!
Pozdrav!
daj gazda Joza, ako ti je prijatelj nesto i ocekivao , onda j eto moglo biti samo triple bottom na SP500.
a dva dna su bila na 840, sad ti je 865 (tih tvojih -3%), dakle jos moze pasti 25 bodova da bude triple bottom.
problem sa crobexom je to sto nase formacije nisu zavrsene a jako su izrazene…
padajcu klin se zatvara oko 1900,
plus toga ni formacije na dionicama nisu gotove…
eventualno bi se mogli odbini na oko 2020….ali i to bi bio mali odbijanac…
tigrus
ja se nažalost ne mogu ravnopravno raspravljati s tobom
kažem da mi je rekao da vjeruje jako u TA, spominjao indikatore, MACD, HSI i još niz nekakvih al na dugi rok (preko 200 dana)
da nevjeruje u NIKAKVE trokute, ramena, glave, pravokutnike klinove i sl
da više vjeruje u transparentnost DOW nego crobi koji sa odstupanjem u režiji ipak dugoročno prati "svijet"
pametan je, uspješan je, prijatelj mi je i nema nikakvih razloga da me laže
kao što ih ni ja nemam kad sve ovo pišem [smiley]
tigrus
ja se nažalost ne mogu ravnopravno raspravljati s tobom
kažem da mi je rekao da vjeruje jako u TA, spominjao indikatore, MACD, HSI i još niz nekakvih al na dugi rok (preko 200 dana)
da nevjeruje u NIKAKVE trokute, ramena, glave, pravokutnike klinove i sl
da više vjeruje u transparentnost DOW nego crobi koji sa odstupanjem u režiji ipak dugoročno prati "svijet"
pametan je, uspješan je, prijatelj mi je i nema nikakvih razloga da me laže
kao što ih ni ja nemam kad sve ovo pišem [smiley]
dobro, nema veze,…
inace i "trokuti, glave i klinovi " su isto TA.
uglavnom da zakljucim – ima jos malo prostora za pad…(prije odbijanca, jel ?! )…