BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: [color=blue]PTKM (Petrokemija d.d.)[/color]

Post od 07.09.

Nisam za računalom ovih dana pa sam zbog toga danas likvidirao PTKM, tako da ću danas dobro spavati. 30% u par dana meni je i više nego dovljno. Ako se korigira nalozi su spremni.

Post od 09.09.

No hard feelings. PTKM je “tek” 3 tjedan u overbought području. Crobex je, kako sam napisao na jednoj drugoj temi, u overbought području 2 i pol mjeseca. Ja nažalost nisam vrač i ne mogu napisati koji je to duži period. Da to znam ne bi u petak prodao istu.

Kolega Quark, niste iskreni nažalost. Zanima nas da li ste prodali Petrokemiju u četvrtak kao što ste prvi puta spomenuli ili u petak kako ste maloprije rekli?
Također, moram vas obeshrabriti kako ste masu puta krivo iznijeli analize pojedinih grafova i situacija što je izazvalo nepovjerenje većina nas ovdje na forumu prema vama. Molim vas suzdržite se od nepotrebne prodaje i neiskrenih odgovora jer ipak imate dosta dug staž na forumu.

ovaj post ne poziva na kupnju/prodaju dionica

Kolega Quark, niste iskreni nažalost. Zanima nas da li ste prodali Petrokemiju u četvrtak kao što ste prvi puta spomenuli ili u petak kako ste maloprije rekli? Također, moram vas obeshrabriti kako ste masu puta krivo iznijeli analize pojedinih grafova i situacija što je izazvalo nepovjerenje većina nas ovdje na forumu prema vama. Molim vas suzdržite se od nepotrebne prodaje i neiskrenih odgovora jer ipak imate dosta dug staž na forumu.

Hvala što ste me ispravio. Očito da sam prodao u čet. Kao što sam napisao bio sam na službenom putu pa sa brigu o dionicama prepustio bratu. Cijena se ionako kretala na istim nivoima. Nažalost morat ću te razočarati glede mojih analiza i komentara. Ne namjeravam ih prestati pisati zbog velikog broja upita koje dobivam na PM. Uostalom mislim da još nikad nisam bio moderiran za razliku od tebe. Ako misliš da je neko moje tumačenje krivo uvijek imaš mogućnost napisati svoje mišljenje i svakako ću ga uvažiti. Da mogu 100% točno prognozirati ne bi se ovdje bavio tobom. Ovakve nebuloze “argumentum at hominem” i to još nakon nekoliko dana ne mogu uvažiti. Budi frajer i probaj ti argumentirano prognozirati. Ne misliš valjda da čitam tvoje postove i da na temelju njih odlučujem što ću i kada kupiti ili prodati?

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Ne misliš valjda da čitam tvoje postove i da na temelju njih odlučujem što ću i kada kupiti ili prodati?

Nemoj tako ,to sad govori bijes iz tebe ,što te Davorin uhvatio u raskoraku!!!
Zašto bih pratio Dnevno grafove ako čekam privatizaciju nečeg, mislim da to nema smisla!!
Vi daytraderi to morate pratiti i na analize svakojakih vrsta da bi ste bili uspješni !
Nemoj se ljutit!!!!
POZDRAV !!!

quark: ” Ne misliš valjda da čitam tvoje postove i da na temelju njih odlučujem što ću i kada kupiti ili prodati? ” Nemoj tako ,to sad govori bijes iz tebe ,što te Davorin uhvatio u raskoraku!!! Zašto bih pratio Dnevno grafove ako čekam privatizaciju nečeg, mislim da to nema smisla!! Vi daytraderi to morate pratiti i na analize svakojakih vrsta da bi ste bili uspješni ! Nemoj se ljutit!!!! POZDRAV !!!

Tu je osnovna razlika između tebe i mene. Ja sam relativno novi na burzi. Prvu transakciju mislim da sam napravio u veljači. U ovome trenutku nije mi interesantno kupovati dionice na duži rok jer sam još u fazi kad učim, isprobavam razne tehnike i trudim se što brže okretati novce. Dakle, pokušam što brže ulaziti i izlaziti iz dionica koje su aktualne. Tako sam već u ovih par mjeseci uspješno kupio i prodao na desetke dionica. Imao sam i par promašaja a najskuplja do sada mi je bila mini korekcija prije dva, tri mjeseca u kojoj sam ostao blokiran mjesec dana u minusu. Zbog toga sada ulazim u dionicu puno brže, držim je kraće vrijeme i kad procjenim da mi je dovoljno izađem van. PTKM sam kupio i prodao već 3 puta. Ovaj zadnji ulazak je bio najplodniji. Moram priznati da od kada sam promijenio strategiju imam i dosta bolje prinose a rizik svodim na minimum pošto mi je uvijek 50-60% portfelja u kešu.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

Gospodine Quark, svaki od nas je gospodar svoga novca i svak želi s istim što više zaraditi.
Sada tu postoji rizik i koliko je tko voljan rizikirati. Veći rizik veći profit (pametno).
U ova zadnja dva mjeseca biti u kešu 50 – 60% ???? Pa moj prinos u ova dva mjeseca je 50 – 60%.
PTKM prodati i kupiti 3 puta (žali bože provizija, da li radite za sebe ili brokera ?)
Ja sam osobno od veljače na desetke puta ulazio u PTKM (2-3 puta s većim kolićinama). I u petak sam je kupovao. Dnevne korekcije su svakodnevna pojava, sada čekam za jednu veću kupnju da PTKM prijeđe 250kn, zašto .??? obično se otpori javljaju na okruglim brojevima, kad to prijeđe sljedeća je granica hakelinih 300kn (do kraja godine) mada mislim da će to biti i puno prije.
Ma da Vam previše ne objašnjavam idite na onaj drugi forum pogledajte cifre 635kn !!
Sa bivše cijene 130 – 140kn ova današnja još nije povećanje od 100%, pogledajte samo koliko puta su se dizale cijene nekih dionica kod nas.
Za kraj kako disperziram rizik? Pa nalazim se u PBZ, DDJH, PLVA … na nekin dionicama u ovom periodu su mi prinosi i veći nego na PTKM. Zato mi je sada sav novac angažiran dok ovo sve raste.

PTKM prodati i kupiti 3 puta (žali bože provizija, da li radite za sebe ili brokera ?)

Ja sam osobno od veljače na desetke puta ulazio u PTKM (2-3 puta s većim kolićinama). I u petak sam je kupovao.

Nisam shvatio zašto ste na desetke puta kupili i prodali PTKM ako vam je žao provizije? Za koga vi radite za sebe ili za brokera?

Osobno sam zadovoljan svojom strategijom. Na našem tržištu kojemu jako malo fali do kolapsa mislim da je ovakva strategija trenutno bolja.

Gospodine Quark krivo ste me pročitali (ulazio) znači kupovao i nadokupljivao nigdje nisam napisao da sam jednu dionicu PTKM prodao.
Ovo drugo Vaš novac Vaše zadovoljstvo.
Posebno napominjem da na forumu nikoga ne nagovaram da nešto kupi ili proda. Ja tu navodim moje mišljenje i ono što radim na tržištu dionica, a interesantna su mi i mišljenja ostalih članova foruma.

meni osobno je prošli vikend bila interesantna diskusija s gospodinom cartmanom tada smo diskutirali kupiti/prodati na cijenama 180 – 185kn. Danas može ista diskusija samo kako vidite letvica je podignuta na pono više.

Premješteno iz teme: [color=blue]PLVA (Pliva d.d.)[/color]

Upravo sam dobio vijest (13:35) od MOJ NOVAC da je obustavljena trgovina na Plivi. Kasne samo sat i 35 min.
Ažurni su nema što. [smiley2][smiley2][smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Premješteno iz teme: [color=blue]LLRB (Lola Ribar d.d.)[/color]

Sva sreca da ti pises ‘normalne’ stvari dragi caymane, uostalom sto sam krivo napisao? Pa nisi li nam ti (pod nickom Delboy) najavio da Todoric kupuje Lolu…? I koje su to ogromne kolicine koje netko skuplja? Daj se saberi i odi hvaliti LRH ili Dioki ili DDJH[smiley2]

Kolega nathane47…cesto vidim da imate nostalgicni poriv patnje za propustenim prilikama, a razlog tome je nedostatak novca koji je jos uvijek u ADRS, kupljenom na cca 5 000 kuna. Osjecate se vjerojatno kao magarac izmedju 2 plasta sijena, gledajuci u ADRS sa jedne strane i tome kako se “ludo” priblizava ponovnoj brojci od 5 000 kuna, a sa druge strane vjecita dilema…prodati ga sada…i kompenzirati izgubljeno u 2 tjedna na DDJH, PTKM, SAPN, DIOK, KOEI, PLVA, LRH.
Pisite o svojim dionicama….na nacin kao sto pisete o LLRB, DDJH, LRH, mozda i one(a) poraste 45% u 2 tjedna…
Neki to zovu “pila naopako”
[smiley15][smiley9]

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

User ID? Pa to se zaobidje proxy serverom… uostalom sta onda i da jesi Delboy ako nisi? Evo, ja priznajem da sam ja cartmann, quark, tima, KuciloOro, milovan, trajko, petko i naravno Vlahovic… i sta sad? nes ti potrebe za sankcioniranjem… a sto se vas tice korisnice Dejavue sta ste malo pogubili rezone? Pa nije ovo navijacki forum pa da svako pise samo dobro o dionicama koje ima u portfelju u nadi da ce ih dici. nemam potrebe opravdavati se za to sto mi je pola portfelja u ADRS-u (op.a. po milijardu i pedeseti put ADRIS sam kupovao ispod 3000), kao sto cete vrlo skoro vidjeti – to ce se jako dobro isplatiti, niti kontriram nekim korisnicima zato ‘jer mi je zao zbog propustenih prilika’… za mene ne postoje propustene prilike… mislim da je vecina korisnika ovdje potpuno smela s uma koji je nas zajednicki cilj – razmjenjivati informacije, komentirati aktualne teme… majko mila pa ovdje se ljudi mase za katanu cim neko u negativnom kontekstu spomene njihovu dionicu… isti pojedinci koji u nedostatku boljeg stofa pune svoje teme omjerima kupnje prodaje i istim tipom komentara tipa ‘ici ce to gore’ ili ‘ubrzo ce na xxx’ a samo kako bi im tema ostala na vrhu… to je u najmanju ruku jadno, i zalosno je sto se tolerira… molim moderatore da ovo prebace na temu bez cenzure opcenito ili jednostavno obrisu…

p.s. jos uvijek ne vjerujem da ste me usporedili sa magarcom izmedju dva plasta sijena… vjerojatno ste uz quarka ili elvara bili zadnja osoba od koje bih to ocekivao [smiley5]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Time nisam rekao da ste magarac…cak nisam pomislio ni da pricam basnu!
A sto se tice komentara o dionicama, dobrih, losih…informacija…vas je nacin da pokusate diskretitirati SVAKU informaciju koju stavi korisnik sa kojim ne dijelite misljenje…uopce nije bitno da li je informacija tocna ili ne…da li joj je izvor autentican ili nije…a to sto netko suti, ne znaci da odobrava ono sto drugi pisu.
Pisanje nekih stalnih ljudi u zadnje vrijeme na ovom forumu je ispod ocekivanog nivo-a, a to samo znaci da im je krenulo losije od ocekivanog, nista vise…
Da li je Todoric zainteresiran za kupnju LLRB ili ne…mislim da je manje bitno u ovom trenutku od cinjenice koja je neupitna, a to su pregovori sa jedinim proizvođaćem navedenog asortimana u HR, a koji je Kozmu nuzno potreban u borbi sa konkurencijom…
Male proizvođaće Agrokor veže uz sebe tako što im čini veliki postotak u ukupnom prometu, na taj načim im diže realizaciju naplate (ovdje nema polemike o tome da “kasni” u početku, ali je po ugovoru).
Pokušavate biti inteligentni buntovnik…a tu vam nešto fali, niste buntovnik…
Ostanite ono što orginalno jeste…i pištite u tom stilu.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Lijepo rečeno kolega Dejavue. I još ljepše sročeno. Nathane, ako ste ovdje došli razmjenjivati informacije onda to učinite. Barem jednom nam dajte jednu informaciju od koje ćemo imati koristi kao što smo imali od delboyeve. Tada ću i vas cijeniti. A pošto vi nemate informacije jer ste adris kupovali samo zato što je to najjača hrvatska firma (a nipošto najjača hrvatska dionica), onda bolje ne pišite ništa ako već nemate nešto pozitivno za napisati o nečemu. Što vas tjera uopće čitati o Loli Ribaru ako ga nemate niti ga ne namjeravate kupiti. Dobro je pogodio kolega Dejavue- ovdje se radi isključivo o tuzi i ljutnji zbog propuštenih prilika. Ali da vas utješim kolega, LLRB je povoljna kupnja sve do 450 kuna, koliki mu je BV. Tek onda krećemo u vrednovanje posla s Todorićem.

New Report

Close