Nemšić: Hrvatska je dobra prilika za strane ulagače
Nemšić: Hrvatska je dobra prilika za strane ulagače Strana gospodarstva u Hrvatskoj bi mogla naći zemlju u koju će ulagati, izjava je Borisa Nemšića, generalnog direktora Telekoma Austrija, za Financial Times.
Pušačima od danas odzvonilo
Danas počinje primjena Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda, što znači da je pušenje zabranjeno u svim odgojnim, obrazovnim i zdravstvenim ustanovama, dok će zabrana pušenja u kafićima i restoranima nastupiti u ožujku iduće godine.
Sarkozy: Europa ima 800 milijardi dolara "trulih" dugova
Sarkozy: Europa ima 800 milijardi dolara "trulih" dugova "Truli" dugovi europskih banaka dosežu iznos od 800 milijarda dolara, objavilo je u četvrtak francusko predsjedništvo, pozivajući se na britansku procjenu.
Sanaderu besplatna reklama na HTV-u
U intervjuu HTV-u nakon Dnevnika premijer Ivo Sanader odgovarao je na protokolarna pitanja koja su mu pružila priliku da se pohvali dobrim tempom pretpristupnih pregovora s EU.
Tmurne prognoze MMF-a obeshrabrile Aziju, slijedi Europa
Tmurne prognoze MMF-a obeshrabrile Aziju, slijedi Europa Na azijskim burzama jutros vlada pesimistično raspoloženje jer brojni gospodarski pokazatelji i upozorenja kompanija o pogoršanju poslovnih uvjeta potiču strah od recesije.
PESIMIZAM
Wall Street: S&P 500 u dva dana izgubio čak 10%
11/7/2008 8:41:02 AM
NEW YORK – Gubitak tržišne vrijednosti dionica u tom vremenu iznosi 1,2 bilijuna dolara, prema indeksu Dow Jones Wilshire 5000 Composite. [bye]
Danas HT počinje sa prodajom iPhonea iako vjerujem da dobar broj ljudi već i ima "senzacionalan" uređaj. Zasigurno će se u narednih par mjeseci broj vlasnika iPhone u Hrvatskoj znatno povećati, pa me zanima dali netko ima iskustva sa pračenje hrvatskog tržišta kapitala na iPhoneu, te dali je ZSE ili netko drugi isprogramirao aplikaciju koja bi nam mogla u realnom vremenu na iphoneu pokazivat trenutne cijene dionica na burzi?
Dakle nešto kao što je limun.hr napravio…nekakav widget u kojem bi mogao unjeti koliko kojih dionica posjedujem i po kojoj cijeni, te bi na iPhoneu mogao pratiti moj portfolio…
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
Dok se vi sekirate ja planiram kud ću s lovom za koji mjesec. Prvo ženi jedna mala Toyota, zatim meni 100 boca Plavca malog, 50 boca Čarkog Pošipa, 10-ak drniških pršuta, malo paškog sira, mislim posjetit Baraka Obamu,svratit usput do wall streeta i kupit nešto dionica, po povratku skoknut do Pariza i kupit nešto slika, zatim Rim i onda Avionom Atlanske u Dubrovnik, popit kavu na Stradunu i to je to, vratit se doma i opet kupit nešto Atlanske na 500 kuna.
100%
A jesi razmišlja o Grgićevom Plavcu malom. I nemoj ženi malu Toyotu, bolje štogod veće, štaš ako se spizdi u malom autiću, ko će je skrpit.
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
Dok se vi sekirate ja planiram kud ću s lovom za koji mjesec. Prvo ženi jedna mala Toyota, zatim meni 100 boca Plavca malog, 50 boca Čarkog Pošipa, 10-ak drniških pršuta, malo paškog sira, mislim posjetit Baraka Obamu,svratit usput do wall streeta i kupit nešto dionica, po povratku skoknut do Pariza i kupit nešto slika, zatim Rim i onda Avionom Atlanske u Dubrovnik, popit kavu na Stradunu i to je to, vratit se doma i opet kupit nešto Atlanske na 500 kuna.
100%
A jesi razmišlja o Grgićevom Plavcu malom. I nemoj ženi malu Toyotu, bolje štogod veće, štaš ako se spizdi u malom autiću, ko će je skrpit.
[/quote]
Veći je lexus, samo bi mora čekat misec dan više, mislim na burzi. A meni je odličan Lučićev Plavac mali, samo bez vode. [proud]
http://www.poslovni.hr/97878.aspx
Borba protiv mafije, korupcije, kriminala… Evo kako to izgleda u Njemačkoj. Kad će jedan naš vrli političar malo u istražni ?
POLITIČARI I GAFOVI
Lako za Palin i Berlusconija, ali što ćemo s Milinovićem?
7.11.2008 19:56:34
KOMENTAR – Kako ozbiljno doživjeti državu u čijem je vrhu potpredsjednica Vlade koja koristi – hakirani iPhone.
SUMMIT
Merkel i Sarkozy: Želimo jasne odgovore za rješavanje krize
Autor/izvor: SEEbiz
BRUXELLES – Europska unija tražit će na sastanku na vrhu u Washingtonu o reformi svjetskoga financijskog sustava nedvosmisleni odgovor kako se više ne bi ponovila sadašnja kriza, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel nakon završetka sastanka na vrhu Unije u Bruxellesu.
"U Washington idemo s čvrstom voljom da tražimo vrlo jasan i nedvosmislen odgovor", rekla je Angela Merkel nakon izvanrednog sastanka na vrhu na kojem su se čelnici dogovorili o zajedničkom stajalištu koje će zastupati na summitu skupine G20 sljedećeg tjedna u Washingtonu.
"Složili smo se da iz ove financijske krize trebamo naučiti lekciju kako se ovakva kriza na financijskom tržištu ne bi ponovila", rekla je.
Njemačka kancelarka također je izrazila zadovoljstvo zbog zahtjeva Europskoj komisiji da za sastanak na vrhu EU u prosincu izradi prijedlog jače koordinacije gospodarskih politika zemalja članica. Francuski predsjednik i predsjedatelj Europskog vijeća Nicolas Sarkozy sazvao je izvanredni, neslužbeni sastanak na vrhu EU kako bi se uskladila stajališta za sastanak na vrhu u Washingtonu.
Sarkozy je istaknuo da washingtonski summit ne smije biti samo sastanak na kojem će se razgovarati samo o uzrocima krize. Nakon sastanka 15. studenoga EU traži da se u roku od 100 dana, to jest krajem veljače, održi novi svjetski sastanak na vrhu na kojem bi se pronašla konkretna rješenja za reformu financijskog sustava.