Zadarske časne sestre među najvećim dioničarima Hajduka
Među 20 najvećih dioničara splitskog Hajduka odmah iza poduzetnika i tvrtki koje su izdvajale po nekoliko milijuna kuna našle su se i časne sestre benediktinke iz Zadarskog samostana Svete Marije, saznaje Večernji list. [cry]
[bye] Dobar i poučan primjer umjesto boga moliti one se bacile u biznis i špekulacije. [pray]
[cry] [bye] Europske burze počele s padom većim od 2 posto
Na europskim su burzama na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi pali više od 2 posto zbog strahovanja ulagača od recesije, te pada cijena nafte i sirovina. [bye] [cry]
[bye] Jučer neopravdano danas opravdano , ali svaki dan konstantno niže i sve niže. [bye]
Poučna priča.
Wall Street i majmuni
Došao jednom jedan gospodin, lijepo obučen, odsjeo u jedinom hotelu koji je postojao u naselju i objavio na cijeloj stranici lokalnog lista da plaća za svakog majmuna kojeg mu donesu 10$. Seljaci koji su znali da je šuma puna majmuna pojuriše da love majmune i čovjek ih je uredno isplaćivao, kako je bio objavio.Kad je ostalo malo majmuna i postalo teško da se ulove, seljaci su prestali da ih donose. Gospodin je tad obecao 20$ za majmuna i seljaci su potrčali da ih love. Opet su majmuni ponestali i gospodin je povećao cijenu na 25$ i lovci su ulovili onih nekoliko preostalih, ali i tome je došao kraj. Sad je gospodin obećao 50$, ali majmuna vise nije bilo…. On je otputovao i njegov ortak se uputio seljacima i rekao: Pogledajte ove kaveze, puni su majmuna koje je moj šef kupio za njegovu kolekciju.
Predlažem vam da ih kupite za 35$ i kad se šef vrati on će vam ih kupiti za 50$, što je bila posljednja cijena. Seljaci sakupiše ono sto su uštedjelli cijelog života i kupiše
hiljade majmuna koji su bili po kavezima i očekivaše povratak gospodina.
Od tog dana nisu više vidjeli ni jednog ni drugog. Jedino sto su vidjeli su kavezi puni majmuna, koje su kupili uštedom cijelog života.
Sad imate jasnu ideju kako funkcionira burza.
Prava pouka,jer mnogi još ne shvaćaju da na burzi zarađuju samo burza, brockeri i samo poneki pametni investitori,kojih je kod nas jako malo.
Nekima se potrefi pa nešto zarade,ali to opet krivo investiraju,pa na kraju opet spuše.
Ne kaže se badava da su ljudi ko’ ovce…. kuda jedna …svi za njom.
Ali zato ima i ovnova,koji pokupe vrhnje.
Prava pouka,jer mnogi još ne shvaćaju da na burzi zarađuju samo burza, brockeri i samo poneki pametni investitori,kojih je kod nas jako malo.
Nekima se potrefi pa nešto zarade,ali to opet krivo investiraju,pa na kraju opet spuše.
Ne kaže se badava da su ljudi ko’ ovce…. kuda jedna …svi za njom.
Ali zato ima i ovnova,koji pokupe vrhnje.
i zato prika moraš uvjek imati spremne čizme kad naletiš na ovcu, znaći prednje noge u ćizme i udri
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Moram priznati da ništa ne razumijem ovu TA. Ako netko dobar ima volju, da li se može i što, predvidjeti za PTKM i ADRS-P-A.
Al,onako seljački da i ja razumijem. [thumbsup]
u ovakvoj situaciji na burzi ti moze bilo ko kaj reci jer i sam vidis da se sve ovo pretvorilo u papet šou
neka vlad 1111 ili neko od ovih ozbiljnih kaj kuze kresne nekakav graf pa cak ni ne treba za te dve dionice bar da vidimo kam bi mogle ici(bilo kaj nek stave ak imaju volje,moze i crobex)
ah eto kad sam vec tolko ocajan jer sam vec dugo vremena u minusu i samo dalje srljam molio bih osvrt uvazenog kolege Vjeke zvanog moderator da malo prokomentira ono kad mi je objasnjavo zasto nisam odmemoriran da ja samo bezveze kukam kao tipova postovi ajoj,hm ….itd.
znam da su bili bezvezni postovi ali su sigurno bili kvalitetniji od onih idemo up,up ,up
cak nisam ni reko da idemo dole nego sam samo htel reci da mi je lose……
uopce mi nije jasno zakaj nisam izletil sve van sa dobrim minusom nego sam sad sa ogromnim
i za kraj
jedina svijetla tocka u dionica ste mi Vi forumasi
uvijek Vas
pofukov duh
p.s. molim ak nekome nije tesko da stavi jedan za crobex graf
unaprijed hvala
Poštovani pofukov duše,
Budući nas je Pofuk napustio, mislim da nije potrebno nikakvo objašnjenje već ću mu to izravno objasniti dok se sretnemo tamo gdje se već ljudi susreću dok napuste forum.
Ostavi se grafova jer ćemo poludit od njih.
Ovoliko izvješća, analiza ,grafova ni u NASI nema.
Prati nas,prati Evropu,prati Ameriku….ma čoviče ne znam šta više treba pratit!
Ostalo mi je nešto novaca ,pa ako budeš prolazija kroz Dalmaciju javi,pa da kupim par boca kvalitetnog vina.
Pozdrav
Ma već po defoltu Ameri će pred kraj dana biti u -0,5-1%
sutraće biti izuzetno zanimljiv dan! Kladim se da će Azija u – a europa u + .Mi ćemo pričekati otvaranje Amera pa ćemo vidjeti.
Kod nas je to pravilo zadnih 10 dana. Interesantno je kad odemo jako u – a onda pred zatvaranje burze snimimo da su Ameri u velikom + brzo krenemo u popravak situacije. Problem je što 2 fond menađera nemogu ništa kad ih 10 drugih ne misli glavom,(čitaj usrano nesigurni) . meni su Islanđani vrlo interesantni. Oni su odlučili zajebati taj trend i sad kad su svi tresnuli oni okrenuli ploču. To je uspješan recept za prikupljanje likvidnosti. Ako im to potraje dana svi će reći : gle tamo raste pomalo ali sigurno- ajmo tamo uložiti naše pare.
Vrlo domišljato!
probali su sa bankama ali ih sjebao Englez. bar su domišljati za razliku od nas.
Poštovani pofukov duše,
Budući nas je Pofuk napustio, mislim da nije potrebno nikakvo objašnjenje već ću mu to izravno objasniti dok se sretnemo tamo gdje se već ljudi susreću dok napuste forum.
ha ha ha ha ha
sad mi je jasno zasto Vas je pofuk toliko volio i cijenio jer samo Veliki ljudi imaju istancani smisao za humor u kriznim situacijama
da je barem pofuk ziv sto bi se on nasmejo na ovaj Vas post
svaka Vam cast
pofukov duh
Ostavi se grafova jer ćemo poludit od njih.
Ovoliko izvješća, analiza ,grafova ni u NASI nema.
Prati nas,prati Evropu,prati Ameriku….ma čoviče ne znam šta više treba pratit!
Ostalo mi je nešto novaca ,pa ako budeš prolazija kroz Dalmaciju javi,pa da kupim par boca kvalitetnog vina.
Pozdrav
hvala ti najljepsa
makar mi je psihic danas rekel da sam u takvom psihofizickom stanju da i ne pomislim na nikakvu kapljicu
cak mi je savjetovao da vodu prije konzumiranja rascepam na kisik i vodik jer da bum ipak malo lakse disal
i os cut vrhunac svega
cini mi se da je i on malo igral na burzi jer mi je danas zvucal totalno stiltan jer me kao fol zabunom pital a kak amerikanci stoje
za neverovat
ja sam mislil da me pita za nbiej ligu kad ono sezona ni jos ni pocela
zamisli ti mog psihica i on je postal dugorocni investitor
uzas
pa ko bu mene sad ljecil ak crobex nastavi ovakvim tempom tonut
pofukov duh