BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde nemojte odmah na zadnje noge. Kad se fino vratite s Hvara onda ćemo pisati o dijagnozama. Do tada vam preporučujem uloške i gaze od Lole Ribara. Vidim da vam je svoj trojici ludnica tamo.

...povijest se ponavlja...

što je u glavi to je i na papiru…

nastavak sage od delboyima, hromimam i aligatorima

ono što ONI znaju vrlo me zanima (radi proučavanja ponašanja ugroženih)

nema mi druge nego se zae..ti

Elvare, pa valjda imaš nešto pametnije za reći od nekih izreka koje smo učili u školi . Ajde, brzo u apoteku, već zatvaraju. Ipak je Hvar turistički otok.

to ti je vrlo duboka misao koja te može prosvijetliti… ali imaš prejako negiranje… morati ćemo biti strpljiviji s tobom i imati više ljubavi i razumijevanja nego za ostale

nije potrebno elvare, sredio si ti da i mene izbace s foruma. znaš da će tvoja biti zadnja uz pomoć moderatora. tako i ja mogu polemizirati.

kolega delboy, mada su vam prinosi ipak niži od mojih, biti ću tako nesebičan i malo ću vas poučiti nekim osnovama trgovanja.

Burza = mjesto svakodnevnog trgovanja VP, pravima, robama i uslugama
vidite kolega po vašem modelu trgovanja burza bi se otvarala samo onda kada bi neko društvo odlućilo ponuditi svoje dionice putem javne ponude, došlo bi 1000 delboya, kupilo dionice i svi bi otišli doma čvrsto odlućivši da ih neće prodavati barem 10 godina…ali gle problema, pa sa njihovim dionicama se ne trguje!?! pa kako će onda naš mali delboy znati za 10 godina kolika je realna vrijednost njegove dionice, kada sa njom još nitko nije trgovao jer su svi slušali najpametniji od svih savjeta: drži ti svoju dionicu što duže, a ko ju drži najduže: pobjednik!
Vidite da bi na burzi rasla cijena neke dionice mora se sa njom trgovati…i mora biti različitosti…nekom će biti dosta 10%, nekom 30%, a netko će sve ispod 100% smatrati neuspijehom…a netko će usporediti prinos npr. državne obveznice sa 3-godišnjim dospjećem i reći da je sve iznad toga isplativo.
vidite dragi kolega svi oni čine tržište i unatoć vašem mišljenju, svi oni su potrebni kako bi svaka dionica u svakome trenutku bila što bliža svojoj realnoj vrijednosti.
Ovaj vaš staromodni princip investiranja sa natruhama socijalizma (SVI IMA DA ČUVAJU SVOJE DIONICE BAREM 10 GODINA) bi vrlo brzo propao, a i svi oni koji su držali dionice bi propali zajedno sa tim konceptom…

i na kraju jedan dobronamjerni savjet vama, pustite se vi burze, jer to nije za vas. ne razumijete ju, a svatko pametan se ne upušta u nešto što ne razumije.
Ja vam predlažem da probate ulagati u d.o.o. jer to je nekako najsvojstvenije vašem profilu ulagača. lijepo uložite u neki takav doo, postanite udjeličar i ja vam garantiram da će to zasigurno biti dugoročno ulaganje, a i neće nitko previše trgovati sa udjelom. ako ipak želite ostait kod ulaganja u d.d. (a meni stvarno nije jasno, zašto to radite) preporučam vam dionice kao što su TEŽ ili IKOM (a to su među boljim firmama) i slićne dionice sa kojima se već barem godinu dana nije trgovalo…to je ziher dugoročno

vidite dragi kolega svi oni čine tržište i unatoć vašem mišljenju, svi oni su potrebni kako bi svaka dionica u svakome trenutku bila što bliža svojoj realnoj vrijednosti.

na isti način rečenica djeluje i kada se primijeni na suživot i život ljudi i drugih biča na zemlji…

kladim se da naš Delboy tuče doma psa, žene smatra domačicama a svaku večer slavi 100% prinos u društvu sličnih

nakon dužeg praćenja foruma iz sjene odlučih se registrirati na forumu u nadi da ću svojim postovima pridonijeti kvaliteti ovog foruma.

I love the smell of napalm in the morning...

Nathane nadam se da si samozadovoljan . Svojim provokacijama uspio si rastjerati forumaše i danas uglavnom ti pišeš, samo nažalost od toga nema nitko koristi. Pozdrav .

nakon dužeg praćenja foruma iz sjene odlučih se registrirati na forumu u nadi da ću svojim postovima pridonijeti kvaliteti ovog foruma.

dobro nam došli kolega [smiley2]

Nathane nadam se da si samozadovoljan . Svojim provokacijama uspio si rastjerati forumaše i danas uglavnom ti pišeš, samo nažalost od toga nema nitko koristi. Pozdrav .

Darko, pa on je daleko od provokacije, za razliku od nekih… Čim netko piše na način da se možeš nasmijati nije provokacija…

Pozdrav novopridošlom.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

New Report

Close