[thumbsup]PREOKRET
Wall Street: Najveći dnevni rast u šest godina!
1.10.2008 8:15:56
NEW YORK – Dionice triju najvećih američkih banaka, po tržišnoj kapitalizaciji, Bank of America, JPMorgan Chase i Citigroup rasle su više od 13 posto. [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup] Danas svi iz keša u dionice . [thumbsup]
[thumbsup]Kad će kod nas biti optimizam par dana zaredom čekamo to kao suha zemlja kišu.
[thumbsup]Optimizam na europskim burzama uoči ponovnog glasanja
Na europskim su burzama na početku današnjeg trgovanja vodeći indeksi porasli, povučeni rastom cijena dionica banaka, jer se ulagači nadaju da će američki Kongres ipak prihvatiti plan za sanaciju financijskog sustava. [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: IGH (Institut građevinarstva Hrvatske d.d.)
Evo vam citiram komentar sa businessa———-kaže———
Pa evo i ja bi im se sad javno obratio ako su zainteresirani za gradnju najmodernijeg POLJSKOG ZAHODA-u regiji i šire naravno posjedujem svu potrebnu dokumentaciju a ako i nešto nije u redu sa dozvolom uopće ne sumnjam da će oni to uredit[/u]!!!!!!!!!!!!!! [lol] [lol] [lol] [thumbsup]
Inozemni dug u ovoj godini 2,2 milijarde eura veći Piše: NT
Suprotno preporukama o štednji država se očito tome ne zna prilagoditi pa je povećanje inozemnog duga isti dovelo do 35,4 milijarde eura.
To je povećanje za 6,7 posto u odnosu na kraj prošle godine, što je neznatno ubrzanje u odnosu na pokazatelj za isto razdoblje 2007. od 6,6 posto, napominju analitičari središnje banke.Rast vanjskog duga u prvih sedam mjeseci ove godine isključivo je posljedica nastavka intenzivnog zaduživanja u inozemstvu ostalih domaćih sektora, odnosno poduzeća, čiji je ukupni dug povećan za 2,18 milijardi eura.
Banke istodobno bilježe smanjenje inozemnih zaduženja i onih od strane države. Inozemni dug ostalih domaćih sektora na kraju srpnja iznosio 15,88 milijardi eura, što predstavlja 44,8 posto ukupnoga hrvatskog inozemnog duga.
Trgovci najzaduženiji
Iz HNB-a napominju kako su se među ostalim domaćim sektorima najviše zadužila trgovačka društva, čak 1,6 milijardi i to većinom zbog rasta obveza s osnove dugoročnih kredita. Istodobno je kod javnih i mješovitih trgovačkih društava te nebankarskih financijskih institucija zabilježen upola manji prirast duga, nego u istom razdoblju prošle godine.
Vanjski dug banaka na kraju srpnja iznosio je pak 8,3 milijarde eura, što čini 23,5 posto ukupnog bruto inozemnog duga RH. Banke su u prvih sedam mjeseci ove godine smanjile svoj inozemni dug za 6,1 posto. Osim djelovanja mjera monetarne politike te dokapitalizacija u prvom dijelu godine, smanjenju inozemnih obveza banaka dodatno su pridonijeli i snažni priljevi deviznih depozita u turističkoj sezoni, navode analitičari HNB-a.
Inozemni dug države na kraju srpnja iznosio je 6,6 milijardi eura, a njegov je udio u ukupnom vanjskom zaduženju Hrvatske 18,7 posto. Dodatno rasterećenje dužničkih obveza države čine otplata samurajske obveznice u vrijednosti od 25 milijardi jena (oko 150 milijuna eura) i redovite otplate duga Londonskom i Pariškom klubu, dok se najveći dio novih korištenja odnosio na sindicirani kredit odobren HBOR-u (230 milijuna eura).
http://www.poslovni.hr/94185.aspx
Konacno se nesto pocelo rjesavati. Izgleda da ce se neki morati prekvalificirati.
Premješteno iz teme: INA (INA-Industrija nafte d.d.)
odlučila sam zadržati svoje dionice iz rodoljublja. hoću li opet zbog toga ispaštati ?
Pa nisi na burzi valjda iz "rodoljublja"…
Katastrofa!
BYTW nadao sam se da smo se riješili rodoljuba i da su ostali domoljubi, ali to ionako nije tema za financijski forum…
Premješteno iz teme: INA (INA-Industrija nafte d.d.)
Katastrofa!
BYTW nadao sam se da smo se riješili rodoljuba i da su ostali domoljubi, ali to ionako nije tema za financijski forum…
[/quote]
novi imaju "dom", a stari rodnu grudu i rod – pa je stoga rodoljublje. imaš pravo da to nije tema, pa si na temu trebao i odgovoriti [smiley]
Katastrofa!
[/quote]
novi imaju "dom", a stari rodnu grudu i rod – pa je stoga rodoljublje. imaš pravo da to nije tema, pa si na temu trebao i odgovoriti [smiley]
[/quote]
Draga moja, odgovorio sam …
Nadam se da si na burzi isključivo iz razloga investiranja, tj. ostvarivanja dodatnog profita vjerujem.
Dakle da ako si kupila dionice na IPO sada ti se nudi lijepa zarada (za period dvije godine skoro). Isto vrijedi i ako si dionice kupšovala po cijeni nižoj od 2800 kn (minus brokerska provizija) – uključivo radničke.
Ako si pak kupovala po cijeni većoj od 2800 kn, nemoj opravdanje za svoj gubitak tražiti u ničim drugim nego isključivo svojoj lošoj procjeni.
Nažalost stanje na tržištu je takvo, odluku trebaš donijeti – prodati ili zadržati.
Nemoj za to opravdanje nikako tražiti u ničem drugom.
Pozdrav!
Mesić: Nije smjelo biti spektakla u akciji Indeks
ZAGREB – Predsjednik kaže da kad bi rektor mogao utvrditi obim korupcije onda ne bi trebali USKOK, Državno odvjetništvo ni policija.