BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zagrebačka Skupština odbila novog Sanaderovog načelnika policije

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine nisu večeras dali pozitivno mišljenje o imenovanju načelnika zagrebačke Policijske uprave Branka Perana, iako su većinom glasova dali pozitivno mišljenje o razrješenju bivšeg načelnika PU-a Ivice Tolušića. [thumbsup]
[thumbsup] Konačno da se malo počelo razmišljati glavama a ne samo klimati. [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Prosvjednici pred Wall Streetom traže od dionica da rastu
Business.hr
26.09.2008 20:40
Kad sve ostale metode ne daju očekivani rezultat i kad svi prokušani načini za zaradu na burzi ne daju rezultate vrijeme je da se primjene manje ortodoksne metode.
Vezane vijesti

Bush dovodi zastupnike u red nakon propasti dogovora u Kongresu

Vjerojatno je, upravo to imajući na umu, Đuro Tomljenović u svojoj emisiji Poslovni klub na HTV-u ugostio astrologinju da daje burzovne savjete i objasni ljudima što učiniti s dionicom Ine.

S druge strane Atlantika dioničari se nisu okrenuli astrologiji već puno konkretnijoj akciji te su se za porast na burzi odlučili izboriti prosvjedom. Prosvjednik s najorginalnijim transparentom umjesto traženja više sile obratio se direktno dionicama, "pristojno" zatraživši od njih da skoče. [thumbsup]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Stipo Ćorić kolegicu iz Holdinga i novinarke nazvao "četničkim kurvicama"
Business.hr/Hina
26.09.2008 21:05
Zastupnik HSP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i savjetnik predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Stipo Ćorić danas je na hodnicima Skupštine, koja danas zasjeda, uvrjedljiivm riječima nazvao novinarke i članicu Uprave Zagrebačkog holdinga, no poslije se novinarkama ispričao kazavši da je uvrjede izrekao u afektu.
Vezane vijesti

"Kralj nekretnina" u Poglavarstvu čeka okončanje Uskokovih istraga

Ćorić, bivši tehnički direktor Zagrebačkih cesta, novinarke "Večernjeg lista" Senku i Velinku Knežević te članicu Uprave Zagrebačkog holdinga Lidiju Tomić nazvao je "četničkim kurvicama", a ostale novinarke prostitutkama.

Tijekom razgovora s novinarima Ćorić je, ljut zbog niza novinskih tekstova u kojima se pisalo o njegovoj imovini i optužnom prijedlogu Državnog odvjetništva, rekao da će "debelo naplatiti račun".

Nakon upita novinarke "Večernjeg lista" Velinke Knežević je li istina da je njezinu kolegicu nazvao pogrdnim rječnikom, Ćorić je kazao da ta njegova izjava nije bila namijenjena Senki, već njoj, te da joj se za to duboko ispričava. "To sam rekao u afektu", rekao je.

No na upit novinarke jedne radijske postaje savjetnik predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića rekao je kako izraz "četnička kurvica" nije išla novinarkama "Večernjeg lista", već Lidiji Tomić, članici Uprave Zagrebačkog holdinga za nabavu. "Ona bi trebala biti u istražnom postupku, a ne ja", kazao je Ćorić.

Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro izjavio je da su zgroženi postupkom kolege Ćorića te da ljudi koji tako komuniciraju s drugim ljudima jednostavno ne mogu biti na čelnim mjestima u Holdingu. Istaknuo je da će zatražiti sve relevantne činjenice i prema njima poduzeti odgovarajuće mjere.

Šokirana rečenicama HSP-ova zastupnika bila je i predsjednica Zagrebačke skupštine Tatjana Holjevac. Rekla je da unatoč tomu ne će biti nikakvih posljedica za njega (Ćorića) dok ne dođe službena prijava.

Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je da u to ne vjeruje te da najprije mora čuti Ćorića.

Inače, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužni prijedlog protiv bivšeg predsjednika Uprave zagrebačkog Holdinga Slobodana Ljubičića i bivšeg tehničkog direktora Zagrebačkih cesta Stipe Ćorića, koje tereti za zlouporabu položaja i ovlasti na štetu Holdinga.
[angry] Domaći šerifi opet jašu nakon brojnih ispada ljudi koji bi trebali sjediti po zatvorima a pošto policija i sudstvo ne preduzimaju ništa pravna država uopće ne funkcionira.Neznam onda d kojoj pravnoj državi govori Mesić kad vladaju ovakovi kauboji koje štite političari i sudstvo i koji nikada ne odgovaraju. [angry] Sa ovakovim ljudima nećemo mi u Europsku uniju nikada [lol]

[thumbsup] [thumbsup]Bush dovodi zastupnike u red nakon propasti dogovora u Kongresu
Business.hr/Hina
26.09.2008 17:37
Predsjednik SAD-a George W. Bush u petak je intervenirao kako bi buntovne članove njegove stranke naveo da podrže 700 milijardi dolara vrijedan plan vlade za spašavanje financijskog sustava dok se demokrati republikanci međusobno oštro optužuju za propast pregovora.
Vezane vijesti

Prosvjednici pred Wall Streetom traže od dionica da rastu
Busheva "galama" s McCainom i Obamom izazvala kaos na burzama

Bush je dao kratku izjavu u Bijeloj kući u kojoj je rekao da zastupnici imaju pravo iznijeti svoje dvojbe i raspravljati o nesuglasicama, ali je istaknuo da moraju postupati u skladu sa situacijom i prihvatiti plan za sprečavanje urušavanja gospodarstva.

"Postoje nesuglasice glede aspekata plana za spašavanje, no nema nesuglasja glede toga da se nešto bitno mora napraviti. Učinit ćemo da se paket odobri", rekao je Bush.

Demokrat Barney Frank, predsjedatelj kongresnog odbora za financije, izjavio je da su vodeći demokrati u Kongresu šokirani razinom podijeljenosti koja se pojavila na izvanrednom sastanku u Bijeloj kući u četvrtak i potkopala šest dana intenzivnih nastojanja da se dođe do dogovora dviju stranaka o planu spašavanja, samo nekoliko sati nakon što su vodeći kongresnici obje stranke objavili da su se složili glede nacrta 700 milijardi dolara vrijedne odluke.

Zbog opasnosti od panike na financijskim tržištima ključni republikanski i demokratski zastupnici u SAD-u izvijestili su još u četvrtak da su postigli načelan dogovor o 700 milijardi dolara sanacije financijske industrije i najavili da će ga predstaviti Bushevoj administraciji, izrazivši nadu da će se o njemu glasati u roku nekoliko dana.

Suština plana predviđa da vlada otkupljuje loše plasirana sredstva financijskih tvrtki u krizi kako bi spriječila njihovu propast i otklonila opasnost možebitno teške recesije. [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup] Mislim da ćemo idući tjedan dobro rasti ako Buš posloži stvari kako treba. [thumbsup]

Na forumu je 105.000 gostiju koji čitaju postove koji su svi isti: Sadržaj posta će se prikazati nakon …

26. 09. 2008. | 18:10
ŽIVOT NA ‘VERESIJU’
Male trgovine uvode prodaju na poček
Autor Sandra Veljković, Nikola Sever Šeni

Foto: Boris Ščitar

Pola crnog kruha, glavica luka, litra najjeftinijeg mlijeka. Tek toliko da se preživi dan jer je od jučer ostalo još pola glavice zelja pa će ga malo prodinstati na luku. Za doručak i večeru nadrobit će kruh u mlijeko.

"Stavi u teku"
Mumlja to, onako više sebi u bradu, sitna ženica dok pred prodavačicom u vrećicu trpa tu sirotinju. Ceh – jedva 11 kuna. No Vesna (71) iz Novog Zagreba ne može ga platiti. Umirovljenica je sa 35 godina staža. Udovica je, živi sama sa 1680 kuna mirovine.

Kad plati režije, za život joj ostane manje od 20 kuna na dan. Zato danas, tri tjedna otkako je "sjela" mirovina, umjesto da iz novčanika izvuče, za mnoge mizernih, 11 kuna, gledajući u pod od stida, šapne prodavačici da je "stavi u teku".

Dug joj već iznosi 200 kuna. I nije jedina. Kupnja "na teku, pismo, olovku, veresiju" mučna je svakodnevica stotina tisuća Hrvata. I dok se rijetki sjećaju "bilježnica" iz osamdesetih, one su već treću godinu opet aktualne, kažu nam trgovci iz dvadesetak zagrebačkih malih trgovina u Španskom, Rudešu, Maksimiru, Ravnicama, Dubravi, na Trnju, Sigečici…

U jednom dućanu na Sveticama 15-ak ljudi dnevno dolazi s molbom da im odgode plaćanje. Jedini kvart u kojem bilježnica ne prolazi jest strogi centar. U tamošnjim dućanima malo je stalnih mušterija, a većina kupuje u prolazu. Pojam "bilježnice" danas pokriva cijeli niz scenarija. Kad ime kupca ide u bilježnicu, računa nema, već se cijene zbrajaju računarom.

A kad trgovac otkuca račun na službenoj blagajni, napiše ime dužnika i spremi u blagajnu s novcem. Za upitne kupce tu je i dodatno osiguranje: kod trgovca moraju ostaviti potpisan bjanko-ček. Paradoksalni i parazitski odnos kupaca i trgovaca počiva na obostranoj koristi: malim trgovcima stalni kupci, pa makar kupovali na dug, znače opstanak na tržištu, a kupcima garanciju da će izbjeći glad, iako su cijene kudikamo više nego u trgovačkim centrima.

U svakom zagrebačkom kvartu postoji barem nekoliko trgovina u kojima se, isključivo za stalne mušterije, nađe način da plate mjesečni dug čim im sjedne bilo kakav novac.

– O, da. Imamo njih tridesetak, iz nekoliko najbližih zgrada. Kako ću ih odbiti? Kad ih vidim kako posramljeni dolaze moliti. Ne pitam previše. Sve mi je jasno kad vidim što kupuju: par šljiva, papriku ili rajčicu, paštetu… Mjesečno, umirovljenici "natuku" do 150 ili 200 kuna. Nikad, ali baš nikad me nisu prevarili.

– Neki drugi, malo mlađi, jesu, ali ti sad u velikom luku zaobilaze moju trgovinu – kaže trgovkinja Drina Marčić iz Sigeta. Jedna od takvih savjesnih "kupaca na bilježnicu" je i samohrana majka četvero djece Jadranka G. (37) (podaci poznati redakciji).
– A kako drukčije? Nemam, nemam… Radim, ali nemam. Lako je za mene, ali djeca moraju jesti. Sramim se. Tjedan dana mi je trebalo da skupim hrabrosti i da odlučim zamoliti kruh i mlijeko na dug.

Sram ili gladna djeca?
Čak i kad sam došla, nije mi bilo svejedno, triput sam obilazila zgradu. Onda sam shvatila da je moj sram puno manje zlo od moje gladne djece. Krv mi je navrla u obraze, u glavi mi je bubnjalo. I ne sjećam se što sam izgovorila. Znam da sam izašla iz dućana s vrećicom za koju nisam imala novca – kaže Jasna. Dok jedni peglaju kartice u trgovačkim centrima, najčešće na luksuzne stvari, drugi u malim kvartovskim trgovinama ponizno mole trgovkinje da im pomognu preživjeti još jedan dan.

[thumbsup]Nada u dogovor političara podigla Wall Street

Jučer su na Wall Streetu Dow Jones i S&P indeks porasli zahvaljujući rastu cijena u financijskom sektoru jer se ulagači nadaju da će se ovoga vikenda postići dogovor o planu američke vlade za spašavanje banaka. [thumbsup] [smiley] [wink]

drage kolege forumaši bio bih vam zahvalan ako bi mi bilo tko dao neku informaciju o VUPIK d.d. Vukovar
imaju zabranu trgovine zbog privatizacije al sve stoji.bar ih nije zahvatila ova kriz i nisu ništa pale.ha.ha
unaprijed zahvaljujem

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

kolega alfa…sve pet ali ovo kaj se događa u USA je prvi put u povijesti…tako da sve knjige i sve TA i sva znanost svijeta ne vrijedi jer se još nismo susreli sa time…

dao bog da sam u krivu…
ali do sada kaj se tiće amera nisam bio u krivu nimalo…

ovo je posebna situacija koje Kostalany nije doživio.

..slažem se potpuno,
ja bih još KAO LAIK dodao slijedeće;
kako smo danas svi pomalo upućeni da tamo gdje se vrti veliki novac vrte se i nenormalne mućke i prevare..
ameri su lopine u tome koji ne prezaju ni pred čim i nema im ravnih u smišljanju baš ovakvih prevara, (globalnih svjetskih razmjera)..
što ako se njih 10-12 glavnih (nije bitan broj, 5-6..) u centralnoj federalnoj banci SAD, dogovore o namjernom rušenju svojih banaka, te znaju unaprijed da će doći do financijske krize katastrofalnih razmjera na cijelom planetu, (što dokazuje i stalno bombardiranje medija; KRIZA, KRIZA, KRIZA, isto kao nedavno; TERORIZAM, TERORIZAM, TERORIZAM), te tako unaprijed znaju da će u svim zemljama većina dioničara u strahu od krize jeftino rasprodati svoje dionice koje će njihovi USA mešetari ubrzo pokupovati po europi i po dr. zemljama od svih nas i u nekoliko mjeseci postati većinski vlasnici naših dionica..te tako i dobiti iz njih..

možda se baš sada
dok nam burza pada
Jack Daniel’s pije
a ivo se smije

dok se hrvat nada
dok u jamu pada
ivo si na ruku
metnul novu "čuku".. [lol]

P.S.
ako rasprodamo dionice sada (što sam ja ovih dana i napravio pa sad čekam nekakvo dno..)
rizična varijanta, vrabac u ruci..
ako krenu gore više ih možda nikad skupiti nećemo..(onda moramo iz početka..)
AKO krenu gore! golub pjeva na grani!!
ako ih imamo i još dokupimo, onda ih imamo i opet čekamo dno ali moraju ići gore
..najbolja varijanta..
nisam baš jak u pravopisu, al jesam u KEŠU…
možda ovo ima nekog smisla, tko zna?..jer ja više ne vjerujem nikome.. [cool]

"Oprosti tvojim neprijateljima, ali ne zaboravi nikada njihova imena" John F. Kennedy

Deal je postignut [thumbsup]
http://biz.yahoo.com/ap/080928/financial_meltdown.html

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/strauss-kahn-kriza-posebno-opasna-za-istocnu-europu,26242.html

UPOZORENJA
Strauss-Kahn: Kriza posebno opasna za istočnu Europu
Autor/izvor: SEEbiz
WASHINGTON – Vodstvo Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocjenjuje da sadašnja globalna financijska kriza ima "sistemski karakter" i da može ozbiljno ugroziti i zemlje sa tranzicijskom (prijelaznom) ekonomijom.

Banke će učiniti sve da ne potonete u stečaj
KOMENTAR – Više od pola hrvatskih građana je zaduženo na neki način. A to su samo oni za koje se zna.

New Report

Close