BEZ CENZURE-OPĆENITO

[color=blue]Rizični kvadrati[/color]

http://www.emportal.co.yu/zines/bankar/35917.html

http://www.bhbusiness.ba/kosovo-proglaava-nezavisnost-u-nedelju-u-17-sati

pogledajte što nam naš lookaborna (po nekima od forumaša to je matrix) piše na forumu http://www.posao.hr. Umro sam od smijeha…Pa sad mi je jasno zašto je tako ljut na sve nas. Pažljivo čitajte:
Luka & Borna (izvorni
Advanced Member

PostPostano: sri studeni 14, 2007 00:14 Naslov: jad i čemer Citiraj i odgovori
Jeste li kada imali osjećaj da svi nekamo napreduju, postaju direktori/manageri a vi stojite na mjestu?
U čemu je problem?

Završili ste školu, dodatno se obrazujete, dajete sve od sebe na poslu, niste glupi, radite već godinama na istoj poziciji (u nedržavnoj firmi), a opet uvijek se nađe netko kompetentniji i spretniji/sretniji kad je u pitanju promocija.

A onda se javi stari prijatelj/prijateljica s faksa za koju nikada ne bi rekli da će nešto značajno postići u poslovnom životu – i kaže vam da je postala izvršna direkorica u nekom d.d. ili d.o.o.
Ili u novinama pročitate vijest kako je vaš kolega s faksa (koji nema više od 5 god staža) postao financijski direktor u jednom manjem telekom operateru,..itd,itd….
A najviše sam pop* kad sam skužio da je jedna moja poznanica koja je došla u moju firmu isto kad i ja (na jednu drugu poziciju) sa završenom pazi sad: poljoprivrednom školom – postala voditeljica tima za kreditnu analizu poduzeća ! Hej? Pa njeno je da analizira utjecaj gnojiva i hibrida na mahunarke, a ne da rukovodi timom analitičara i odlučuje o kreditnim rizicima! Tko ju je uopće i pustio u firmu sa tom strukom?
Strašno…

Pitate se što to krivo radim? Zar u njihovom radnom okruženju nema kompetentnijih ljudi s više znanja i iskustva? Izobrazbe? Pa nitko iz moje generacije nije mogao steći više od 5-6 godina staža, a već su direktori. Da ne spominjem razno razne poljoprivrednike i slične koji sad glume velike financijske stručnjake. Pa nemaju baš svi veze. Ili imaju?

Počeo sam na to gledati kao i na pronalaženje posla. Ne uspijevaju u poslu najpametniji niti oni koji najviše/najbolje rade, već oni koji imaju jako zaleđe i koje netko gura. I iz tog razloga, sve da nešto i postignem kroz koju godinu znao bih da to ništa ne znači. Znao bih da to nije nagrada za moj rad i trud već u najboljem slučaju splet sretnih okolnosti…

...povijest se ponavlja...

Radikalima i Kostunici se polako izmice stolica… huskaju se mase… a razne sluzbe “bezbednosti” opet jasu.
Izgleda da bi opet moglo biti krvi. Ranije premijerove a sada predsjednicke.

http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=40322
[shocked][shocked][shocked]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

hrpa ludih i bolesnih ljdui kojim atreba sve pare pobrat

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

hrpa ludih i bolesnih ljdui kojim atreba sve pare pobrat

[thumbsup]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Počeo sam na to gledati kao i na pronalaženje posla. Ne uspijevaju u poslu najpametniji niti oni koji najviše/najbolje rade, već oni koji imaju jako zaleđe i koje netko gura. I iz tog razloga, sve da nešto i postignem kroz koju godinu znao bih da to ništa ne znači. Znao bih da to nije nagrada za moj rad i trud već u najboljem slučaju splet sretnih okolnosti…

ko mu kriv kad nije zensko…
[thumbsup]

iz današnjeg N.lista…moguće vlaničko povezivanje Novog lista i Glasa istre…
Dio malih udjelničara Glasa Istre, predvođenih trećim najvećim udjelničarom i nekadašnjim glavnim urednikom Igorom Brajkovićem, ponudio je svoje udjele na prodaju novom većinskom vlasniku Novog lista Robertu Ježiću.
Informacija je to koju je, u intervjuu s Ježićem, objavio zagrebački poslovni tjednik Lider. …
…hm…zanimljivo kolanje informacija…

MARKOVIĆ: ILI ĆE BITI NAPRAVLJENA VLADA SA DS ILI IZBORI

BEOGRAD , 5. juna (Tanjug) – Ili će biti napravljena vlada sa Demokratskom strankom ili idemo na nove izbore i to je definitivan stav Jedinstvene Srbije (JS), izjavio večeras Tanjugu lider JS Dragan Marković Palma.

"Bez tri poslanika Jedinstvene Srbije i dva poslanika Sulejmana Ugljanina nema nove vlade, jer će onda biti pat pozicija – 125 prema 125 poslanika", precizirao je Marković.

"Šta će reći Socijalistička partija Srbije na ovakav stav JS je njihova stvar ali to je definitivan stav JS", naglasio je lider JS.

On je ponovio da je stav njegove stranke da više ne učestvuje u razgovorima sa D S S, jer je JS za koaliciju sa DS, imajući u vidu da stavovi DS odgovaraju toj stranci i uklapaju u program JS.

Marković je najavio da će u nedelju, 8. juna, svojim koalicionim partnerima SPS-u i PUPS-u preneti stav JS.

(Kraj)

Vlada DS i SPS do 15. juna

Vaš linkhttp:// http://www.blic.co.yu/temadana.php?id=44464%5B/url%5D

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=07&dd=22&nav_id=309606

Iako ce mnogi kazati da ovo nema veze s burzom… mislim da se varaju. Ako nastave ovim smjerom… ima da se sve burze od Vardara do Triglava zazelene cim se EU financijski market stabilizira.
Ocekujem iduce godine: zelenilo, regionalne integracije burzi… pa opet zelenilo… juhuuu!! [cool]

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

PRIVATIZACIJA
Za akcije manje od hiljadu evra
Autor/izvor: SEEbiz / B92

BEOGRAD – Nakon završetka upisa besplatnih akcija, ekonomisti ocenjuju da će građani dobiti manje novca od prvobitno obećanih hiljadu evra.
Pošto je upis besplatnih akcija završen, građane Srbije najviše zanima da li će dobiti po hiljadu evra, koliko je ranije procenjeno da će vredeti akcije šest javnih preduzeća.

Ekonomisti smatraju da je već sada očigledno da će taj iznos biti manji, jer se prijavilo milion ljudi više od predviđenog broja, ali i da će sve zavisiti i od cene koja bude postignuta za prodaju preduzeća.

Prvobitni plan Vlade Srbije bio je da građani Srbije dobiju besplatne akcije šest javnih preduzeća, čija je vrednost tada procenjena na hiljadu evra. Ipak, kako sada stvari stoje, taj iznos će biti znatno manji.
"Prošle godine, prosečna cena akcija na Beogradskoj berzi bila je dvostruko veća nego sada. To znači da, kada dobijate na poklon akcije, vi dobijate nešto što u različitim vremenima ima različitu vrednost".

Problem je u tome, kako objašnjavaju ekonomisti, što se, u međuvremenu, promenio i plan privatizacije pojedinih preduzeća. Tako će, zbog male prodajne cene Jata, građani, umesto akcija avioprevoznika, dobiti novac.

"Prošle godine, prosečna cena akcija na Beogradskoj berzi bila je dvostruko veća nego sada. To znači da, kada dobijate na poklon akcije, vi dobijate nešto što u različitim vremenima ima različitu vrednost".

"Imate opciju da čekate bolje vreme i prodateih po najvećoj ceni. Međutim, varijanta da se preduzeća prodaju, pa da mi dobijemo novac, znači smanjivanje vrednosti onoga što ćemo dobiti na poklon“. Iako građane najviše zanima koliko će novca dobiti, oni, kako kažu, ne očekuju mnogo.

Ekonomista Goran Nikolić je rekao da građani, kada budu dobili akcije, ne bi trebalo odmah da ih prodaju. Kako Nikolić objašnjava, novi vlasnici mogu da povećaju vrednost preduzeća, mada se ne isključuje mogućnost i obaranja cene.

"Ja bih uzeo akcije EPS-a i Telekoma. Te akcije bih najviše držao, jer očekujem da tržišna kapitalizacija i moj deo u tim akcijama najviše porastu“, savetuje Nikolić. Prvi novac od besplatnih akcija građani Srbije mogu da očekuju već u prvoj polovini sledeće godine, dok će se same akcije deliti do kraja 2010.
Bujanovac: Više od 10.000 osoba bez interesa za akcije

U Opštini Bujanovac za besplatne akcije prema podacima pošte prijavilo se 27 hiljada građana, a sudeći po broju građana upisanih u biračke spiskove, više od deset hiljada građana nije bilo zainteresovano za to.

Prema podacima pošte u Bujanovcu, do 31. jula kada je bio poslednji dan za upis akcija prijavilo se više od 27 hiljada građana. U bujanovačkoj opštini u biračke spiskove upisano je 36.314 građana i 1.339 raseljenih sa Kosova i Metohije.

Direktror pošte u Bujanovcu Goran Spirić rekao je da se prijavljivanje za besplatne akcije odvijalo bez većih problema i da je završeno i prijavljivanje nepokretnih osoba iako je rok za njih produžen do 8. avgusta.

Najviše građana za besplatne akcije prijavljeno je u centralnoj pošti u Bujanovcu (17.000), zatim u pošti u Veikom Trnovcu (6.000), dok se u posttama u Kleniku i Biljači prijavilo po dve hiljade ljudi.

Kad prodreš plitko, na jakom si terenu

Ne znam da li ste posetili ovoaj site http://aikb.net/forum.htm
Veoma zanimljivo o Belexu !!

New Report

Close