Premješteno iz teme: KORF (Dom Holding d.d.)
ovaj post je na tragu Andyja Warhola.
čista umjetnost.
*** brisno ***
ovdje želimo lovu.radi se o biznisu.
možete li skratiti kolega Lynks?
dajte u par riječi, buy, sell, hold?
Nikad ne dajem preporuku za kupnju, prodaju ili držanje.
[/quote]
A što je ovo?
Lynx , ovdje ti savjetuješ da je IGH po 9200 kn dobar za kupnju
Kakve su to agende?
Koji su tvoji interesi bili iza svega toga, tj još bolje čiji su to interesi bili, kada si tako pisao.
A gdje ti je disclaimer?
Što kažeš na svoje preporuke? Zgodno, jelda?
http://www.poslovni.hr/forum/igh-institut-igh-dd-1441-pg852.aspx#post626367
Zbilja ti to ne bih znao odgovoriti, ne sjećam se zašto sam to onda mislio (i naravno, svatko može pogriješiti, i ja i sada – pa zar misliš da sam uvijek u pravu? Nitko nije!). Kao što vidiš to je bilo u trenucima kada sam tek počinjao sa investiranjem, puno manje znao, kada sam napravio i neke druge svoje poznate greške (pogle PKMI-R-A i sl. fore u kojima sam u početku bio teško pogriješio).
Mislim da sam kroz tih 3-4 godine od svojih početaka pa do sada prilično napredovao. To se vidi i po mom portfelju. Ako si ti na istoj razini na kojoj sam ja bio u svojim počecima, samo se primi knjige i vidjet ćeš kako se za par godina puno može napredovati.
Drago mi je što sam ti inspiracija, kada si već išao istraživati moje postove od prapočetaka do sada, ali puno više od gledanja drugih (valjda si gledao onda i moj portfelj, povremeno nekome u nekoj replici ga prikažem) se uči vlastitim čitanjem tih izvješataja i literature (počni od Inteligentnog investitora pa na dalje, recimo dobro je pročitati i pisma WB-a, dobro je malo pročitati Damordana, općenito naučiti čitati fin. izvjšetaje itd., imaš tu i onu našu dobru knjigu Analiza financijskih izvješataja… ).
Ako već čitaš sve moje postove od prethistorije do danas, predlažem da se više usredotočiš na one novije, jer je to velika razlika, nisam ostao na istom cijelo vijeme, napredak je osnova svega – svakim danom se nešto nauči!
@Ridjobradi
Zbilja ti to ne bih znao odgovoriti, ne sjećam se zašto sam to onda mislio (i naravno, svatko može pogriješiti, i ja i sada – pa zar misliš da sam uvijek u pravu? Nitko nije!). Kao što vidiš to je bilo u trenucima kada sam tek počinjao sa investiranjem, puno manje znao, kada sam napravio i neke druge svoje poznate greške (pogle PKMI-R-A i sl. fore u kojima sam u početku bio teško pogriješio).
mačak, to te ne opravdava. neznanje ne ekskulpira od odgovornosti, pa ni kaznene. to je jedan od temeljnih postulata prava.
ako ste bili maloljetni, onda vaši roditelji snose odgovornost.ako niste, onda vas svi oni labilni koji su kupili IGH po 9200 mogu tužiti. viđao sam ponude gdje se nagovaara na takve tužbe, pa nude da će snositi troškove, samo da labilni podnesu tužbu.
a sve što vrijedi za IGH, vrijedi i za KORF.
možete li mi navesti citat, ili referencu, misao Damodarana, ili WB po kojoj ste zaključili da je KORF dobra kupnja? osobno sam veliki Damodaranov obožavatelj, pa me jako zanima, meni je to promaklo.
hvala
@Ridjobradi
mačak, to te ne opravdava. neznanje ne ekskulpira od odgovornosti, pa ni kaznene. to je jedan od temeljnih postulata prava.
ako ste bili maloljetni, onda vaši roditelji snose odgovornost.ako niste, onda vas svi oni labilni koji su kupili IGH po 9200 mogu tužiti. viđao sam ponude gdje se nagovaara na takve tužbe, pa nude da će snositi troškove, samo da labilni podnesu tužbu.
možete li mi navesti citat, ili referencu, misao Damodarana, ili WB po kojoj ste zaključili da je KORF dobra kupnja? osobno sam veliki Damodaranov obožavatelj, pa me jako zanima, meni je to promaklo.
hvala
[/quote]
Ma joj, sad si se gluposti uhvatio… Koliko god si u pravu, budimo iskreni, ovo nije anglosaksonsko pravo gdje možeš tužiti svakoga za svašta, ovdje i da sudiš pitanje je koliko bi sve to trajalo i da li bi polučilo nekog uspjeha, a i to što je netko na forumu slušao nekoga koji mu "jamči" ili "garantira" da "to 100% ide gore" je veća budala nego onaj sto mu je rekao da to kupi…
Veći su problem preporuke investicijskih društva tipa Erste, Raiffaisen koja ne tim preporukama i zarađuju, ali koliko znam, niti njih nitko nikada nije tužio… Iako su oni i znali zajeb*t ekipu…
Okanite tih tužbi i gluposti, nismo na Renault forumu pa da ti ekipa hoće iskreno pomoć kad imaš problema oko odvijanja šarafa ili nešto, ovdje se radi o lovi ne o krumpirima, i tu smo da zaradimo, i sve što drugi kažu treba uzimati sa rezervom…
Pa makar i kad to kaže direktor firme, jer ako ću bit iskren, i mene je Jure Radić zaje*o sa Crnom Gorom, pa ga nisam tužio, ali sam naučio školu na teži način…
Uostalom, budimo iskreni, pa i XY radi to isto, više populistički, samo on do sada nije niti jednom promašio…
Gospon Gandlaf biti će da vam pravo nije jača strana, kao niti investiranje.
Ako netko nekoga nagovara na kupnju ili ne kupnju (prodaju) nečaga onda ste to Vi i Vama slični.
Ja čak nikada nikome nisam preporučio niti KORF niti čak onda kada sam i ja vrlo konzervativo-ziheraški investitor to kupovao (cca. 50 kn) iako sam bio jako uvjeren da i tada (prije godinu dana) je vrijedilo barem 3-4 puta više od cijena koje sam platio.
Vjerojatno sam rekao koliko mislim da to vrijedi, ali neprestano vam svima ponavaljam i svoje uvjerenje da to što ja mislim koliko vrijedi nikakve veze nema sa mogućnošću predviđanja kretanja cijena, dapače među sam onima koji ekstremnije izražavaju činjenicu "da nitko nikada niti otprilike ne može predvidjeti cijene", i također vam i vrlo skromno uvijek naglasim da su i moje procjene naravno moguće i pogrešne. Ali procjene vrijednosti i "ciljane cijene" dvije su različite stvari. Probajte to već jednom naučiti! Također i svima je uvijek jasna moja investicijska pozicija. Uvije je jasno da li dionicu imam ili nemam, to vam neprestano ponavljam, jer se divim tim dionicama, drago mi je što ih imam i svima ću još 500 puta ponoviti: KORF imam!!!
Lijep pozdrav!
Pad na većini dionica a naročito na građevinarima IGH, Dalekodu, Ingri, Viaduktu, Hidroelektri, itd. Za sada Hidroelektra vodi a pitanje je samo dali će doći do margin col poziva i onda puno većeg istresanja iz navedenih građevinara. U biti marginaši su i do sada rušili dionice u kojima su bili.
Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)
Želja će vam biti ispunjena gospodine. Možda cijena bude čak i niža.
[/quote]
Dobio sam info da će se ponovno sklopiti ugovor sa Talijanima za one termoelektrane i da su bili već u Luci radi produženja jer vi imate kakve informacije.
@Ridjobradi
hvala
[/quote]
Itekako Lynxa treba pozvati na red. Baš sam malo njuškao i našao gdje zove na kupnju končara po 700 kuna. A nakon toga je končar zviznuo 80 %
Danas očekujem pad na većini dionica a naročito na građevinarima IGH, Dalekodu, Ingri, Viaduktu, Hidroelektri, itd. Pitanje je samo dali će doći do margin col poziva i onda puno većeg istresanja iz navedenih građevinara. U biti marginaši su nam i do sada rušili dionice u kojima su bili.
Danas očekujem pad na većini dionica a naročito na građevinarima IGH, Dalekodu, Ingri, Viaduktu, Hidroelektri, itd. Pitanje je samo dali će doći do margin col poziva i onda puno većeg istresanja iz navedenih građevinara. U biti marginaši su nam i do sada rušili dionice u kojima su bili.
Izvrsno zapažanje, Šefe !!!
poštovane kolege,
isprike ako nije pravo mjesto, ali zanima me jedna stvar, pa molim za pomoć. Da li je dopušteno u jednome danu više puta kupiti (po manjoj cijeni) i prodati (naravno po višoj cijeni) jednu te istu dionicu i zaraditi na razlici cijene? Da li postoje kakva zakonska ograničenja ili je to dopušteno?
Naravno da ne mislim o nekim manipulacijama umjetnog dizanja cijene, prodaje sam sebi i sl.
Klasična kupnja i prodaja s obzirom na ponudu i potražnju.
Hvala.
naravno da je dozvoljeno. ako se izvještiš u tome, možeš lijepo zarađivati.