[cry] [bye] [bye]
OVAJ A NAROČITO IDUĆI TJEDAN NASTAVAK MINUSA NA NAŠOJ BURZI
NAROČITO NA INGRI , TEHNICI , IGH , DALEKOVOD , HT , ATLANSKOJ PLOVIDBI , LEDU , ZVIJEZDI , VUPIKU , I HIDROELEKTRI
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Grčki strahovi i dalje ruše indekse
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 17.06.2011. – 08:54:12
TOKIO – Na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale jer se ulagači plaše produbljivanja grčke dužničke krize, pa ih nije ohrabrio ni jučerašnji rast burzovnih indeksa na Wall Streetu.
Na Tokijskoj je burzi Nikkei u 7:30 bio na gubitku oko 0,7 posto, dok su cijene dionica u Singapuru, Šangaju, Australiji, Hong Kongu i Južnoj Koreji pale između 0,2 i 0,8 posto. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u minusu 0,6 posto.Zahvaljujući jučerašnjem rastu Dow Jones i S&P 500 indeksa, cijene dionica na azijskim burzama blago su porasle na početku današnjeg trgovanja.No, kasnije su zaronile u negativno područje jer ulagače i dalje zabrinjava grčka dužnička kriza i mogućnost širenja problema na druge financijski oslabljene članice eurozone.Poruke dužnosnika Europske unije da će početkom srpnja EU i Međunarodni monetarni fond odobriti Grčkoj kredit od 12 milijardi dolara nisu umirile ulagače.Grčki premijer pokušava oformiti novu koalicijsku vladu, koja bi dobila podršku u parlamentu. Ta bi vlada potom trebala donijeti nove mjere proračunske štednje, zbog kojih su ovih dana na ulicama Atene izbili žestoki prosvjedi.Ulagače zbrinjava i to što čelnici EU-a još nemaju jedinstveni stav oko toga kako pomoći toj članici eurozone. A ako Grčka neće moći otplaćivati svoje kreditne obveze, to bi produbilo krizu i u drugim financijski oslabljenim članicama eurozone, te pogodilo europske banke koje su najviše izložene dugovima tih zemalja.Zbog toga je na valutnim tržištima euro i dalje pod pritiskom. Jučer se, doduše, uspio vratiti iznad razine od 1,42 dolara, no jutros je ponovno pao duboko ispod nje, na 1,4140 dolara.U odnosu na japansku valutu, cijena eura oslabila je s jučerašnjih 114,10 na 114,00 jena.I dolar je blago oslabio prema japanskoj valuti, pa mu je tečaj skliznuo s jučerašnjih 80,80 na 80,60 jena.Nakon jučerašnjeg pada ispod razine od 95 dolara po barelu, terminska cijena nafte na burzi u New Yorku oslabila je jutros daljnjih 60-ak centi, na 94,29 dolara.
NA DIONICAMA I DALJE ISKRCAVANJE I RASPRODAJA [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]
[cry] I na europskim burzama rasprodaja link : Vaš link [bye] [bye] [bye] [bye] [bye]
Promet mali sigurno nema nekog rasta a po meni i cijelo ljeto ovako tek možda na jesen
malo obrata.Ovo bi bilo najbolje do jeseni utrnuti i prespavati ali novci su u pitanju pa
se pokušava nešto i zaraditi.Sitnoooooooo će ga ovo biti.
Premješteno iz teme: MGMA (Magma d.d.)
Evo kolege kao frckavi i ostali sugeriraju da Magma ništa ne vrijedi pa dajte prodajte po 2-3 kn.
U mojem postu nisam sugerirao nista o Magmi (cije dionice nemam i za koju i inace mislim da je smece), vec o vasem dzonovskom obrazu kad pisete da ce se netko osramotiti sa prognozama, a sami ste toliko puta fulali da me cudi da se uopce jos javljate.
"cije dionice nemam i za koju i inace mislim da je smece"
Kako moderatori ti uopće daju da pišeš za mene je enigma, ili si mazohist pa uživaš u tuđim problemima ili si pokvaren i neiskren.
"cije dionice nemam i za koju i inace mislim da je smece"
Kako moderatori ti uopće daju da pišeš za mene je enigma, ili si mazohist pa uživaš u tuđim problemima ili si pokvaren i neiskren.
Kolega, za Vas je previse toga enigma da bi se o tome raspravljalo na forumu o dionicama…
Osim toga, dajte mi jedan dobar razlog zasto ja ovdje ne bih napisao da smatram da je ova firma gotova. Uostalom, ja sam svoje stajaliste i obrazlozio (http://www.poslovni.hr/forum/mgma-magma-dd-1588-pg419.aspx), dok se Vi i dalje drzite onoga "ma ide to gore…" i slicnih gluposti tipa ATH.
Bilo mi malo dosadno i otišo čitat na temu magma. od 430 recimo pa na dalje…pa to je čista pišaona..onaj mašete je prejak lik. Ja mislim da on ne bi pogodilo ili ti zaradio na dionicama ni da almanah TKa nađe. Tako sam se od srca nasmijao. ekipa tnx [thumbsup]
[cry] [bye] [bye]
OVAJ SKORO NERADNI TJEDAN NASTAVAK MINUSA NA NAŠOJ BURZI
NAROČITO NA INGRI , TEHNICI , IGH , DALEKOVOD , HT , ATLANSKOJ PLOVIDBI , LEDU , ZVIJEZDI , VUPIKU , I HIDROELEKTRI
TRŽIŠTE KAPITALA
Situacija je i dalje nejasna
20. lipnja 2011 08:31
Business.hr/ Hina
Na azijskim se burzama jutros trguje vrlo oprezno, dok je euro pod pritiskom, nakon što su jučer ministri financija eurozone odgodili odluku o dodijeli 12 milijardi eura kredita Grčkoj dok Atena ne uvede nove mjere proračunske štednje.
Na Tokijskoj je burzi Nikkei u 7:30 bio u plusu 0,2 posto, dok su cijene dionica u Singapuru porasle 0,6 posto. Burzovni indeksi u Hong Kongu, Južnoj Koreji, Australiji i Šangaju pali su između 0,2 i jedan posto. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u minusu 0,4 posto, nakon što je u petak zaronio na najnižu razinu od kraja ožujka.U fokusu ulagača je Grčka, a ojučerašnja dluka ministara financija da se kredit toj zemlji od 12 milijardi eura, u sklopu ukupne pomoći od 110 milijardi eura, odgodi dok Atena ne uvede nove mjere proračunske štednje ne pridonosi stabilnosti na tržištima, kažu analitičari.Doduše, ministri su obećali taj kredit dodijeliti do polovice srpnja."Vjerojatno će odobriti ta sredstva jer ne mogu dopustiti insolventnost Grčke. No, situacija je i dalje nejasna", kaže direktor u tvrtki Credit Suisse Securities Koji Fukaya.Vjeruje se da prvi paket pomoći Grčkoj, koja grca pod teretom 340 milijardi eura dugova, neće biti dovoljan pa će europski ministri početkom srpnja raspravljati i o drugom paketu pomoći, koji bi uključivao i privatne investitore.Ulagače brine i mogućnost širenja dužničke krize u eurozoni, s obzirom da je u petak agencija Moody’s upozorila da bi mogla smanjiti i kreditni rejting Italiji.Zbog toga je jutros na valutnim tržištima euro ponovno pod pritiskom. Nakon što se u petak probio iznad razine od 1,43 dolara, jutros je ponovno pao ispod nje, na 1,4235 dolara.U odnosu na japansku valutu, cijena eura oslabila je sa 114,55 jena, koliko je iznosila u petak, na 114,10 jena.Dolar je, pak, blago ojačao prema japanskoj valuti, pa mu je tečaj porastao s 80,05 na 80,15 jena.Osim dužničke krize u eurozoni, ulagače zabrinjava i usporavanje rasta američkog te kineskog gospodarstva. Zbog slabljenja dvaju najvećih svjetskih gospodarstava mogla bi pasti potražnja za sirovinama pa je jutros pod pritiskom i cijena nafte.Na burzi u New Yorku terminska cijena crnog zlata pala je za 40-ak centi, zaronivši ispod 93 dolara po barelu, nedaleko njezine najniže razine u četiri mjeseca.
NA DIONICAMA I DALJE ISKRCAVANJE I RASPRODAJA DOVOLJNO JE POGLEDATI EUROPSKE BURZE LINK :Vaš link [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]
šefe @ konacno i ti dosao na svoje… [proud]
@inverter
po čemu je šef došao na svoje? crobex je oko nule, promet je nikakav, sve suprotno njegovim najavama kataklizme o kojoj piše već mjesec dana [yawn]
[cry] [bye] [bye]
Kako odgovoriti tebi kolega dynamit a da ti to ipak uspiješ skontati ako gledaš potop na američkoj burz ovih dana isto kao i na europskim burzama . Gdje je gospodrastvo jedne Njemačke neusporedivo sa smijurijom od našeg gospodarstva ili usporediš njihovu i našu burzu . Čak i kod njih europske burze tonu iz dana u dan i crvene se a ti bi da mi rastemo uz ovako katastrofalnu situaciju . Pametnima i objektivnima je dovoljan jedan pogled na europske burze da donesu zaključak da su dani padanja cijena dionica pred nama . Pogled na crvenilo i minuse europskih burzi link : Vaš link [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]