Premješteno iz teme: VLDS (Validus)
Ja sam samo osoba, nisam fond.
Malo ipak pripazite na cijenu kada prodajete.
Ne valjaj ljude kad i ti sam prodaješ Staviš veliki nalog na kupnju a male prodaješ Ja isto to slijedim dosta uspješno ,al nemoj valjat ljude sa nalozima
[/quote]
I onda počistim ask po većoj cijeni……..znači da sam na gubitku. Matematički ne stoji, to što si napisao………ali misli šta hoćeš.
[cry] [bye] [bye]
DANAS DALJNJE ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA I BRODARA
TEHNIKE , HIDROELEKTRE , INDUSTROGRADNJE , ATLANSKE PLOVIDBE itd.
Datum objave: 13.4.2011 | 8:12
Zadnja izmjena: 13.4.2011 | 8:31
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi pali i četvrti dan uzastopno
Autor/izvor: SEEbiz / H
NEW YORK – Zbog oštrog pada cijena nafte, razočaravajućih kvartalnih prihoda Alcoe i nuklearne krize u Japanu, na Wall Streetu su u utorak cijene dionica pale, četvrti dan zaredom.
Dow Jones indeks potonuo je 117 bodova, ili 0,95 posto, na 12.263 boda, dok je S&P 500 pao 0,78 posto, na 1.314 bodova, a Nasdaq indeks 0,96 posto, na 2.744 boda.
Cijene dionica na Wall Streetu neprestano slabe od prošloga četvrtka, a jučer se silazni trend intenzivirao zbog oštrog pada cijena nafte drugi dan zaredom, što je izazvalo snažan pritisak na energetski sektor.
Nakon Goldman Sachsa u ponedjeljak, jučer je i Međunarodna agencija za energiju upozorila da bi visoke cijene nafte mogle izazvati slabljenje potražnje za crnim zlatom.
Zbog toga je terminska cijena nafte na burzi u New Yorku potonula daljnjih 3 posto, na 106,25 dolara po barelu, najnižu razinu u ovom mjesecu.
To je, pak, izazvalo pad cijena dionica u energetskom sektoru, pa je S&P indeks tog sektora izgubio 3 posto. Pritom je cijena dionice naftnog diva Exxon Mobila pala 2, a Chevrona 3 posto.
Nemiri na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi posljednjih su mjeseci potaknuli rast cijena nafte na najviše razine u 30 mjeseci, što je poticalo i dionice u energetskom sektoru.
S&P indeks tog sektora ojačao je u prvom tromjesečju 11,1 posto, dok je S&P 500 u istom razdoblju osvojio 4,5 posto.
„Dulje vrijeme na tržištu su predvodili sektori povezani s rastom cijena nafte i sirovina. No, kada će cijene sirovina početi klizati, slijedit će ih i dionice iz tih sektora“, kaže Robert Van Batenburg, direktor u tvrtki Louis Capital.
Zajedno s cijenama nafte, pale su i cijene metala te drugih sirovina, pa se pod pritiskom našao i rudarski sektor.
S&P indeks tog sektora oslabio je jučer 1,4 posto, pri čemu je dionica australskog rudarskog diva Rio Tinta pala 2,3, a njegovog američkog konkurenta Freeport-McMoRan Copper & Golda 3,1 posto.
[cry] [cry] [bye] [bye] [bye] [bye]
Premješteno iz teme: THNK (Tehnika d.d.)
Mogu se samo pohvaliti da sam otkrila razlog padanja dionica Tehnike . Moja me brokerska kuća fino pismeno obavijestila da se pod hitno moram riješiti dionica Tehnike zbog toga što mi kod njih više ne mogu biti pokriće margin kredita . Mislim da to u potpunosti nije u redu kao i te liste A i B dionica . Svako malo se mjenjaju dionice koje su pokriće i tako se pljačkaju dioničari kordiniranom akcijom . Znači sad svi koji su primili obavijest danas od svojih brokera krenu s prodajom normalno da će pad biti veliki .
Premješteno iz teme: VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)
Kratak info , iz prve ruke :
26 tis. tona šečerne trske došlo u luku Rijeka.
Skoro Svaki dan po jedan teretni vlak ide za Viro
Logičan zaključak – materijala ima, posla ima !
P.S.
Kvalitetniji je domaći šećer od repice, al šta ćeš,
ovo je jeftinije – zarada je bolja !
[cry] [bye] [bye]
DANAS SUTRA I IDUĆI TJEDAN DALJNJE ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA I BRODARA
Datum objave: 14.4.2011 | 9:56
Zadnja izmjena: 14.4.2011 | 9:57
TRŽIŠTE KAPITALA
EU tržišta: Kineski strahovi proširili pesimizam
Autor/izvor: SEEbiz
FRANKFURT – Europska su tržišta otvorila u minusu zbog naznaka rasta kineske inflacije koja obnavlja strahovanja od zaoštravanja monetarne politike.
FTSEurofirst 300 jutros je oslabio 0,4 posto, na 1.130,80 bodova. Kineska inflacija mogla bi u ožujku iznositi 5,3-5,4 posto, najviše u gotovo tri godine. Među gubitnicima prijepodneva izdvojio se Roche koji je oslabio 1 posto obzirom da mu je prodaja iznevjerila očekivanja analitičara.
Fokus će iduććih dana bizti na rezultatima američkih industrijskih kompanija koji će "pojasniti" očekivanja od američke ekonomije i budućih poteza Feda. [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]
[cry] [bye] [bye]
DANAS I IDUĆI TJEDAN DALJNJE ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA I BRODARA
Lošije vijesti ulagače potjerale u defenzivne dionice
Wall Street
15. travnja 2011 07:29
Business.hr/ Hina
Na Wall Streetu su u četvrtak vodeći indeksi ostali gotovo nepromijenjeni jer su ulagače na oprez natjerale naznake slabljenja američkog gospodarstva i jačanja inflacije, a pod najvećim je pritiskom, drugi dan zaredom, bio bankarski sektor.
Dow Jones indeks ojačao je 14 bodova, ili 0,12 posto, na 12.285 bodova. S&P 500 ostao je nepromijenjen na 1.314 bodova, dok je Nasdaq indeks oslabio 0,05 posto, na 2.760 bodova.
Na samom početku jučerašnjeg trgovanja S&P 500 indeks pao je gotovo 1 posto zbog slabih podataka s američkog tržišta rada. Prošloga je tjedna broj zahtjeva za pomoć nezaposlenima porastao na 412.000, dok su analitičari očekivali pad.
S obzirom da i drugi makroekonomski podaci u posljednje vrijeme nisu baš sjajni, u anketi Reutersa analitičari su smanjili procjene ovogodišnjeg rasta američkog bruto domaćeg proizvoda s 3,1 na 2,9 posto.
Ulagače je zabrinuo i podatak o većem nego što se očekivalo rastu proizvođačkih cijena u ožujku. Jačanje inflacijskih pritisaka moglo bi natjerati američku središnju banku na zaoštravanje monetarne politike, a vrlo popustljiva monetarna politika i velika likvidnost financijskog sustava već dulje vrijeme predstavljaju glavne poticaje rastu tržišta kapitala.Pod najvećim su pritiskom, drugi dan zaredom, bile dionice banaka. KBW indeks bankarskog sektora pao je 1,1 posto, nakon što su se vodeći američki hipotekarni kreditori dogovorili s regulatorima o promjeni procedure pri ovrhama nad kućama.No, to neće zaustaviti istragu koja se vodi protiv njih u svim državama SAD-a zbog kršenja dosadašnje procedure u ovrhama, a mogu se, kažu analitičari, očekivati i značajne kazne.Cijene dionica JPMorgana i Bank of America pale su više od 1 posto. Najviše je pak, 2,7 posto, potonula cijena Goldman Sachsa, nakon što je istraga u Senatu došla do novih dokaza da ta banka svojedobno nije ulagačima objasnila sve rizike prilikom prodaje složenih financijskih proizvoda.Ipak, u drugom dijelu trgovanja vodeći su se indeks oporavili, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica u energetskom sektoru.
S&P indeks tog sektora ojačao je 0,6 posto, jer je terminska cijena nafte na burzi u New Yorku porasla više od 1 posto, probivši se iznad razine od 108 dolara po barelu.
Ojačale su i dionice u defanzivnim sektorima, kao što su prehrambeni i farmaceutski. Cijene dionica Coca-Cole i Kraft Fooda porasle su više od 1,5 posto, dok je dionica Mercka poskupila 1,2 posto.„Procjene o američkom BDP-u polagano se smanjuju, pa je ulaganje u defanzivne sektore sigurnije“, kaže Peter Boockvar, strateg u tvrtki Miller Tabak.
Nakon zatvaranja Wall Streeta, ulagače su razočarali i slabiji nego što se očekivalo poslovni rezultati Googlea u prvom tromjesečju, što je posljedica rasta njegovih troškova poslovanja. Cijena dionice tog tehnološkog lidera pala je 5 posto.
Obujam trgovanja ponovno je bio mršav, što pokazuje da su ulagači vrlo oprezni. Na Wall Streetu, American Stock Exchangeu i Nasdaqu vlasnika je jučer zamijenilo samo oko 6,9 milijardi dionica, dok je lani prosječan dnevni obujam iznosio 8,47 milijardi.
Na europskim su burzama cijene dionica jučer pale. Londonski FTSE indeks oslabio je 0,78 posto, na 5.963 boda, dok je frankfurtski DAX pao 0,44 posto, na 7.146 bodova, a pariški CAC 0,89 posto, na 3.970 bodova. [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]
Kolega Šefe, ne znam zašto radite usporedbu nas i Amera i očekujete i ovdje pomicanja kao i tamo, kad jednostavno mi smo 4 val odradili,a oni ne. K tome Amerika je prezadužena i nema prirodne resurse kao Hrvatska. Nadalje indexi se više ne prate sa zapadnima, a početak ulaganja će označiti promjene i u nas. Porast BDP-a u ovoj godini, evo i sam Toda otvara 1,5milijardu kuna ulaganja…
Pametnome dosta da zbroji 2 i 2 jer Vi očito to slabo razumijete.
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
@ Mrgud
Zar vi kolega niste govorili da DDJH ništa ne valja i da uzgajaju kokoši u halama, sad odjednom tehnička govori 50+ kuna, to ste govorili kad je DDJH bio ispod 40 kn. HA HA
@ Mrgud
Zar vi kolega niste govorili da DDJH ništa ne valja i da uzgajaju kokoši u halama, sad odjednom tehnička govori 50+ kuna, to ste govorili kad je DDJH bio ispod 40 kn. HA HA
I dalje stojim iza svojih riječi, jedno je mrziti nešto što je NEKADA vrijedilo, a sada se stvarno, ako niste iz Sl. Broda, raspitajte se.. uzgajaju u hali kokoši, pilići, dijelom nekadašnjeg giganta upravlja ruska mafija, sve je u rasulu, rasprodano, propalo…nekada 17500 zaposlenih, sada cca 3000, ako je i toliko… ali u Holdingu manje,…za koji dan vjerovatno upola manje, no to nema veze s visinom vrijednosti dionice. Ovo što sam rekao-naveo bilo je prije 20 godina, prije krađe i privatizacije, tj. kupovine hala zajedno s strojevima za samo 1 kn. A onda su se milijunski strojevi prodavali u staro željezo, tada za cca 10 lipa po Kg. Čemu HA, HA ?? Što islite kolika bi cjena ĐĐ bila da je ostalo kao nekada cca 17000 zaposlenih, zato sam LJUT ??
Molim Vaše sljedeće pitanje !! ha, ha..
Poanta je u tome je drukanje na pad koji ste na DDJH jedno vrijeme provodili a kad je dionica bila znatno jeftinija, a sad kad ste kupili tehnička govori o 50+ kuna. Ako su tamo kokoši, kako će dionica rasti ,nije valjda zbog grafa. Ja to zovem licemjerje.
Poanta je u tome je drukanje na pad koji ste na DDJH jedno vrijeme provodili a kad je dionica bila znatno jeftinija, a sad kad ste kupili tehnička govori o 50+ kuna. Ako su tamo kokoši, kako će dionica rasti ,nije valjda zbog grafa. Ja to zovem licemjerje.
Slušaj me super 400ccm, iz vjerskih razloga ne kupujem ĐĐ dionicu, to sam nekoliko puta naveo u postovima,,, da skače gore bez veze, bez razloga, odnosno nakon posjete Jace i to sam naveo prem da poslova novo pogođenih nema i neznam dli če ih u skoroj budućnosti i biti. Da su ljudi na birou i dobivaju svakodnevno otkaz i to sam naveo. Da se uzgajaju kokoši "A DIONICA RASTE" dok drugi giganti padaju i to sam naveo, da me boli za ĐĐ i to sam naveo. Ali jedino kada netko stavi graf i da komentar za bilo koju dionicu, ja tražim u tome istinu, možda griješim Zato sam i naveo ĐĐ na glupih 50kn, koje iskreno i osobno ne kužim zašto ali grafovi ukazuju na to. Aako češ točnije prvo manji pad-korekcija ali ne onoliko koliko je Pero naveo pa gore prema 50. Toga sam stajališta i na to mi ukazuje nekoliko grafova, no rekao sam da ću ih objaviti slijedeči tjedan. Drukanje na pad kojega sam jedno vrijeme provodio. Koliko je meni poznato ĐĐ pada od 2xx kn do 22 kn, Od 22 radi se korekcija što je opče poznato i npisno u mojim postovima i srazložno tomu sam bio ljut jer sam u TOP dionicama koje padaju a TUPSON ĐĐ raste. I što je najgore a radi se o ATPL za mene jedna od najboljih dionica Crobexa pada a TUPSON ĐĐ raste. To je bila poanta moje priče Volvo S400, a ĐĐ nebih kupio pa taman otišao na 500 kn, kako sam naveo iz vjerskih razloga. Pročitaj sve moje postove vezane o ĐĐ i kokošima pa onda možemo diskutirati.. druk [angry]
@ Mrgud
"srazložno tomu sam bio ljut jer sam u TOP dionicama koje padaju a TUPSON ĐĐ raste"
Ovo izjava Vam je kolega bezveze,Volvo je S40, a S400 je ruski proturaketni i protuavonski sustav najnovije generacije jedini se sposoban nositi s američkim imperijalističkim zrakoplovstvom, u mojem slučaju je želja za lansiranjem naših podcjenjenih dionica.