BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Evo, dajte mi recite koju dionicu zelite da gurnem u blokadu – pozitivnu ili negativnu, izaberite – sam samcat cu, ne treba mi nicija pomoc!

Ht bi bilo lijepo, u gornju po mogućnosti.

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Premješteno iz teme: INA (INA-Industrija nafte d.d.)

Evo, dajte mi recite koju dionicu zelite da gurnem u blokadu – pozitivnu ili negativnu, izaberite – sam samcat cu, ne treba mi nicija pomoc!

Ht bi bilo lijepo, u gornju po mogućnosti.
[/quote]

Moze!
Za pripremu tog kolaca nam je potrebno:
a) 4-5 mirovinskih fondova (ovecih, sto glupljih) oguliti i u hladnu vodu!
b) jedna lubenica iz madarske (izvana ‘zelena’, iznutra ‘crvena’)
c) malo medija, podatnih, blagih iskuhati – jedan prstohvat da se moze primit, ogulit i mahat onim sto ostane …
d)1 limun (po mogucnosti ciparski) – uzmes, otvoris na vrhu i spricas okolo (malo pece ako dobijes u oko, al nije opasno)

priprema:
sve to vrtis nekoliko mjeseci i gledas jel se priblizavaju mali posteni mravi koji bi malo sebi te smjese, a onda uzmes cekic i udri po svemu!
pa malo odmoris, pa opet udri!

Događaji u budućnosti uvjetovani su onima u prošlosti, a na njih više ne možemo utjecati ...

Premješteno iz teme: KODT (Končar-Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

Kolegice Ivana, nesumnjivo je KODT ok firma,kao i KOEI. Al morate shvatiti da su to i dalje socijalistička poduzeća koja nisu sposobna za širenje, dobro rade što rade i stagniraju.
Dugoročno ove dionice neće dati nikakav pomaka znatnijeg oblika, tako da zarada 100-200-300% ovdje jednostavno se neće dogoditi. A ima itekako boljih dionica tipa ZVCV, TEP, TISAK…
To treba kupovati jer KODT po meni je blizu realne cijene i nema ni približno potencijal kao jedan TEP.

gospon Machete.

– vi sve znate ali puno bih bila pametnija kada bih znala kako se je zvao vaš lik u prošlom forumskom životu.
– nezgodni su tipovi s dudicom koji sve znaju.
– do neki dan ste drukali za HDEL, pogledajte što ima gospon vipy u svom potpisu.

– možete slobodno napisati kako ja tu drukam, ali ovo je jedina firma u RH koja nije osjetila krizu.
– napisati kako je skupa a cijena joj je ista kao i 2006. godine, koliko je od tada povećana dobit ???

– a je li tu cijena raste ????
– evo ja sam ovu dionicu kupovala na dnu, kada je kriza bila na vrhuncu, i tada je većini bila skupa.
– kupujem i sada sitne količine.
– 2009. godine sam ju plaćala preračunato 460kn, evo te dionice će mi uskoro donijeti 3 dividende.
– zadnja cijena je 1.349kn, evo postotak rasta na tu cijenu je 193.26% .

– nikada tu nije bilo nekog spektakularnog rasta, ali imamo konstantan rast.
– i mišljenja sam kako je moja procjena za sljedeće 4 godine 100% skromna.
– ali taj postotak plus dividenda je godišnji prinos od 30% .
– u ovoj godini je već bez dividende donjela tih 30% .

– znam kako je tih 30% godišnje većini vas malo, pa uživaje vi meni na INGR, ZVCV, HDEL, TEP, TISK…
– i tražite svoje zarade od 100 – 200 – 300% godišnje, jer na KODT ih sigurno nema.
– gospon Lopina vam lijepo piše na temi Best buy o svim tim stečajnim biserima.

– I love this game.
Pozdrav !

Prvo su nam Mađari otvorili oči ,pa nam inu poduplali,tako da i mi Hrvati skužimo da imamo nešta šta vrijedi.A mi ko da si konju stavio one pute na oči- vidimo samo INU.Šta sad, trebaju doći neki drugi mađari,talijani bugari……..i bog te pitaj ko, da bi shvatili da SVE naše dionice vrijede više od naše procijene.A hebote tek smo stvorili državu nakon milion godina i ne znamo cijeniti ama baš ništa u toj NAŠOJ HRVATSKOJ.Zašto je tuđe uvijek bolje,i zašto ostali vide ono šta mi ne vidimo pokraj zdravih očiju.Bože čuvaj Hrvatsku,jer će ju kojekakvi mulci izvana kupiti za šaku dolara.A mi ćemo ostati ponosni Hrvati u nekoj tuđoj HRVATSKOJ.

peyo

Pa dobro što je ovo?
Miče se svaki bezazleni post.
Do neki dan su se nekim forumašima puštala tako vulgarna vrijeđanja
da je to bilo mučno za čitati, a sada steglo nas obične smrtnike za svaku sitnicu. [angry]

Prvo su nam Mađari otvorili oči ,pa nam inu poduplali,tako da i mi Hrvati skužimo da imamo nešta šta vrijedi.A mi ko da si konju stavio one pute na oči- vidimo samo INU.Šta sad, trebaju doći neki drugi mađari,talijani bugari……..i bog te pitaj ko, da bi shvatili da SVE naše dionice vrijede više od naše procijene.A hebote tek smo stvorili državu nakon milion godina i ne znamo cijeniti ama baš ništa u toj NAŠOJ HRVATSKOJ.Zašto je tuđe uvijek bolje,i zašto ostali vide ono šta mi ne vidimo pokraj zdravih očiju.Bože čuvaj Hrvatsku,jer će ju kojekakvi mulci izvana kupiti za šaku dolara.A mi ćemo ostati ponosni Hrvati u nekoj tuđoj HRVATSKOJ.

Kolega skidam kapu na ovom postu. Nažalost to je tužna istina o nama mrziteljima svega što je Hrvatsko. Nismo slučajno bili tolike godine bez države, a kako mi se čini ni ova neće dugo potrajati ili će se samo tako zvati a vladati će drugi, koji možda već i sada vode glavnu riječ, a mi smo samo pijuni i poslušnici kao što smo uvijek i bili DOBRE SLUGE A LOŠI GOSPODARI.

[cry] [bye] [bye]

DANAS DALJNJE ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA I BRODARA

TEHNIKE , HIDROELEKTRE , INDUSTROGRADNJE , ATLANSKE PLOVIDBE itd.

Datum objave: 12.4.2011 | 8:35
Zadnja izmjena: 12.4.2011 | 8:38
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nikkei 225 zbog Fukushime potonuo 1,8%
Autor/izvor: SEEbiz / H
TOKIO – Na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale jer su ulagači zabrinuti zbog nuklearne krize u Japanu, a oštro su pale i cijene nafte, kao i tečaj eura.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio u minusu 1,8 posto, a više od 1 posto pale su i cijene dionica u Hong Kongu te Australiji.

Burzovni indeksi u Južnoj Koreji i Singapuru oslabili su između 0,3 i 0,7 posto, dok su u Šangaju cijene dionica blago porasle.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati na gubitku 1,4 posto.

Nakon novih potresa u utorak, japanska agencija za nuklearnu sigurnost povećala je stupanj ozbiljnosti incidenta u elektrani Fukushima na 7, najvišu razinu na ljestvici, što je dosad zabilježeno samo u incidentu u Černobilu 1986. godine.

Negativno na tržište utječu i izgledi da će nekoliko zemalja u regiji povećati kamatne stope kako bi suzbile inflaciju.

Nakon nedavnog povećanja kamata u Kini, danas se očekuje da će i južnokorejska središnja banka zaoštriti monetarnu politiku.

Na burzama je pod najvećim pritiskom energetski sektor, zbog pada cijena nafte, nakon što su jučer analitičari Goldman Sachsa poručili svojim klijentima da bi, nakon višemjesečnog snažnog rasta, cijena nafte mogla pasti zbog mogućeg prekida vatre u Libiji i slabljenja potražnje u SAD-u.

Uz to, Međunarodni monetarni fond smanjio je procjene rasta američkog i japanskog gospodarstva, što je izazvalo strahovanja od pada potražnje za naftom.

Nakon što je jučer potonula za 2,8 dolara, jutros je terminska cijena ‘crnog zlata’ na burzi u New Yorku pala daljnjih 1,7 dolara, na 108,2 dolara po barelu, znatno ispod 113,4 dolara, najviše razine u posljednjih 30 mjeseci.

Na Londonskom je tržištu, pak, cijena nafte pala sa 127,02 dolara, najviše razine u 32 mjeseca, na 121,9 dolara.

Na valutnim je, pak, tržištima tečaj eura naglo oslabio, što je posljedica dobitonosnih prodaja, nakon njegovog snažnog rasta posljednjih dana, zbog čega je prema dolaru dosegnuo najvišu razinu u 15 mjeseci.

Tečaj europske valute pao je jutros s jučerašnjih 1,4460 na 1,4395 dolara.

U odnosu na japansku valutu, cijena eura pala je s jučerašnjih 122,55 na 120,65 jena.

I dolar je oslabio prema japanskoj valuti, pa je njegov tečaj skliznuo s jučerašnjih 84,75 na 83,80 jena. [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Premješteno iz teme: TISK (Tisak d.d.)

Veča iskrcavanja na dionicama belja i konzuma, mislim da to govori sve, pričekat ću cijenu još malo niže.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Premješteno iz teme: VLDS (Validus)

VLDS ne može ozbiljnije rasti dokle god ja imam tu dionicu. čim ja prodam u tri dana ide bar 40% gore. e sad neću ni ja prodat bez zarade. začarani krug, kažem vam. ne znam možda da mi skupite neku lovu 50-100 kn svako, ja prodam, i začas vam vlds skače na 18 kn. ja zelenim od bijesa, a vi od zelembaća.

vrijedi i slijedeće: kad ja kupim, mogu javit i tad slobodno prodajte jer mora ići barem 20% niže – empirija je to pokazala.

jednostavno vražja dionica neće gore kad ju imam, a neće ni dole kad bi ju kupio. kad izgubim živce pa ju kupim, odma rokne 20-30%

Premješteno iz teme: VLDS (Validus)

onda? ćemo skupit lovu? [sealed] ako je tako medvjediću onda prodaš pola i na miru si [wink]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

[cry] [bye] [bye] Kad se baci pogled na europske burze ovaj tjedan ide rasprodaja dionica a ako ne dođe neka bolja vijest mogao bi pad produžiti i idući tjedan . [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

dobar potpis [lol]

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

New Report

Close