BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)

Još 1 Kunu i Validus nas prestiže !

kvaliteta (VLDS) je kvaliteta…ma koliko mi šutjeli o tome [thumbsup]
a INGRA je INGRA…. bez obzira na tisuće postova koje su drukeri namljeli ovdje [bye]

Cijena može da padne još 5 posto, ali to je to, dok rasti može preko 200 posto…….

…gdje BB dođe komentirat,tu trava ne raste… [lol] [lol]
[/quote]

ne da ne raste, nego se povuče pod zemlju [lol]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

Premješteno iz teme: KORF (Dom Holding d.d.)

Opet pokušaji spuštanja. Uzalud laži, prevare, uzalud zamke, zavjere, ne vrijedu suze, kajanje…
Vaš link

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Crobex kao i većina dionica ima padajući trend.
Samo je pitanje dana kada će grafovi svoje napraviti .

Slažem se kolega s vama burza je pred novim velikim padom naročito građevinari .

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Crobex kao i većina dionica ima padajući trend.
Samo je pitanje dana kada će grafovi svoje napraviti .

Slažem se kolega s vama burza je pred novim velikim padom naročito građevinari .
[/quote]

Kao da su građevinari narasli neznam koliko pa se očekuje pad

Ja jedino vidim da bi svi dionice kao što Todorić kupuje po 1 kn

Jedino je jedno sigurno da imamu i vladu i TK naj jadnije u svijetu i da je naj veći kriminal kod nas od vlade do TK

[cry] [bye] [bye]
DANAS SUTRA I U NAREDNIM DANIMA VELIKA RASPRODAJA DIONICA GRAĐEVINARA I BRODARA
Datum objave: 6.4.2011 | 15:17
Zadnja izmjena: 6.4.2011 | 15:17
GRAĐEVINA
Sumrak građevine: Gubi se tisuću radnih mjesta mjesečno
Autor/izvor: SEEbiz / H

ZAGREB – Kriza u građevinarstvu ne jenjava o čemu svjedoče svi glavni pokazatelji građevinske aktivnosti, a hrvatski građevinari sve veći interes pokazuju za nastupe na stranim tržištima, istaknuto je na Danu graditelja koji je održan u organizaciji Hrvatske gospodarske komore.

Podaci Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK svjedoče o padu svih glavnih indikatora odnosno o krizi građevinarstva nakon završetka velikih javnih investicijskih projekata te zbog krize stanogradnje i tržišta nekretnina. Tako je vrijednost izvršenih radova u 2010. godini u odnosu na 2009. pala za 25,7 posto, a u odnosu na 2008. godinu za 34,7 posto. Broj zaposlenih u građevinskim tvrtkama prošle je godine u odnosu na 2009. pao za 12,5 posto, a prema 2008. za 21,2 posto.

U građevinarstvu se, kako je rečeno, u prosjeku gubi tisuću radnih mjesta mjesečno – krajem 2008. u Hrvatskoj je radilo 108 tisuća građevinara, a krajem 2010. godine nešto više od 85 tisuća. Procjene HGK govore da je zajedno s obrtništvom i pratećom industrijom u zadnje dvije godine u građevinarstvu izgubljeno 40 tisuća radnih mjesta.

U padu je i fizički obujam građevinskih radova i to 23 mjeseca zaredom, a u 2010. u odnosu na 2009. godinu građevinski radovi smanjeni su za 15,9 posto. Oštar pad zadesio je i stanogradnju: 2010. godine izgrađeno je približno 9.000 stanova, gotovo tri puta manje stanova nego 2008. godine, uz pad cijena prodanih stanova. Pouzdane statistike neprodanih stanova nema, a procjene se kreću od 9 do 15 tisuća.

Sudeći po raspravi na Danu graditelja, hrvatski građevinari malo nade polažu u skori oporavak domaćeg tržišta, pogotovo na razine iz godina prije krize te se sve više okreću stranim tržištima koja su, kako je ocijenjeno, do 2006. godine bila zapostavljena zbog dovoljnog opsega posla u Hrvatskoj. Građevinarima su posebno zanimljive zemlje bivše Jugoslavije, Albanija, zemlje nekadašnjeg Sovjetskog Saveza i arapske zemlje. [cry] [cry] [cry] [bye] [bye]

Znači gadno nam se piše .

Znači gadno nam se piše .

DA Vama (Muratu, šefu, fin. savjetniku, goranka) se gadno piše [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

Premješteno iz teme: DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

Kolega lime -da li vi meni možete objasniti u šta želite nas uvjeriti,i kakav ste zaključak vi izvukli iz bakićevog odgovora.Da li posjedujete dionicu đure ili ne,da li kupujete ili ne.Ovo šta ste prepisali je ok,ali zanima me šta ste vi sa bakićevim odgovorom svima nama htjeli reći.

peyo

Kolega lime -da li vi meni možete objasniti u šta želite nas uvjeriti,i kakav ste zaključak vi izvukli iz bakićevog odgovora.Da li posjedujete dionicu đure ili ne,da li kupujete ili ne.Ovo šta ste prepisali je ok,ali zanima me šta ste vi sa bakićevim odgovorom svima nama htjeli reći.

NIsam izvlačio nikakve zaključke niti sam išta želio reći, niti uvjeravati bilo koga..pa vidiš to, prenio sam vijest
Kao što radim već više od 3 godine na ovoj temi
Razumijem ja navijanje u granicama normale, to je ok..i sam sam isto činio
Ali ovo što ti radiš je pretjerano..ti ne navijaš.Ti iznosis netočne podatke, manipuliraš činjenicama i krivo interpretiraš članke
Jer kao što vidiš sada, nije prodavala zaba kako si ti tvrdio npr.Prodavao je čovjek sa imenom i prezimenom.Kao što vidiš za sada novih poslova nema..a šta si ti tvrdio?Bože moj je li ti ikad čitaš ono što napišeš?
Umjesto da tu energiju koju trošiš pokušavajući diskreditirati mene bolje bi ti bilo da proučavaš svoja ulaganja malo kvalitetnije.I ne vuci me za jezik ako baš ne moraš..vjeruj mi bio sam iznimno blag u iznošenju pojedinih stavova a i puno toga sam jednostavno prešutio.A koji su razlozi te moje autocenzure kao i da li posjedujem dionicu ili ne?Iako se razlozi mogu isčitati iz mojih poruka kao i trenutačna izloženost…ako nisi pohvatao još i bolje.Nemam pametnija posla u životu nego se Peyi ispovjedati..ma daj molim te…

sijem žito raste grahorica

"Ti iznosis netočne podatke, manipuliraš činjenicama i krivo interpretiraš članke"
Molim te konkretno i da evo vučem te za jezik.Po meni imaš manje od 18 godina i nemaš blage veze ni o dionicama ni o trgovanju.I jedna velika ulizica,to šta čitam se tvog posta.Ja ljude ne cijenim po portfelju,nego ono kako piše.A ti nisi konkretno odgovorio niti na jedno pitanje koje sam ti postavio.
Ja ne poznajem ni Bakića,niti sam znao da je on prodavao,a ti si izgleda njegova desna ruka kad sve njegove transakcije znaš.Post koji si prepisao je stvarno ok ,čovjek ti govori činjenice,ali sumnjam da ćemu biti drago da govoriš u njegovo ime

peyo

[cry] [bye] [bye]

OČEKUJE NAS VELIKI PAD DIONICA TEHNIKE , HIDROELEKTRE , INDUSTROGRADNJE itd.
Nekretninski biznis u regiji pritisnut krizom

Sve se teže baviti prometom nekretnina

7. travnja 2011 11:11

Gorden Knezović
Specijalizirani sajam ponude nekretnina investitora u novogradnji i agencija za posredovanje u prometu nekretnina Proprio, održan prošli tjedan u Ljubljani, pokazao je da je i slovensko tržište nekretnina u velikim problemima i poprilično podsjeća na hrvatsko. Na sajmu je sudjelovalo 76 izlagača, uglavnom iz Slovenije te nekolicina iz regije – Hiška ABC iz Rijeke, P.S. IMMO iz Zadra i jedna tvrtka iz Srbije. „U cijeloj regiji tržište nekretnina stagnira i nitko nema jasno rješenje izlaska iz krize. Kupci čekaju da padnu cijene, a prodavači ih ne spuštaju. Trenutačna situacija nikome ne odgovora i netko će morati popustiti jer sada koristi imaju samo banke koje zarađuju na kamatama prije odobrenih kredita. Banke pak bilježe vrlo malo novih kredita pa im ostaje neiskorišteni kapital. Mrtvi kapital su im i stanovi čiju su gradnju financirali, a sada ih ne mogu prodati“, kazao je vlasnik nekretninske agencije Hiška ABC i predsjednik slovenskog udruženja agencija za promet nekretninama FIABCI Jože Podgoršek. Prema Podgoršekovim riječima, na slovenskom tržištu nekretnina transakcije su sada uglavnom do 150.000 eura, a vrjednijih je vrlo malo. Usto, tržište poslovnih i logističkih nekretnina stagnira jer nema novih investicija pa upita gotovo i nema.
Zanimljivo je to što se situacija na slovenskom tržištu nekretnina ne razlikuje od one u Hrvatskoj, Srbiji ili Crnoj Gori iako je Slovenija dio Europske unije i samim time dio tog tržišta. Sve se teže baviti prometom nekretnina jer se agencijama nameću sve veće obaveze – vođenje evidencije, provjeravanje stranki zbog pranje novca i financiranja terorizma, ispunjavanje uvjeta za poslovanje, licenciranje, police osiguranja, praćenja promjena zakona vezanih uz poslovanje…“, objasnio je Podgoršek napomenuvši kako agencije zato gube previše vremena ispunjavajući formulare umjesto da rade ono s čime mogu proživjeti krizu.
U Sloveniji postoje udruženje za poslovanje nekretninama pri Gospodarskoj komori i udruženje FIABCI Slovenije koje okuplja stručnjake iz djelatnosti prometa nekretninama.
Zajedno pokušamo rješavati tekuće probleme struke te dobiti povratne informacije od različitih ministarstva i s terena jer promet nekretninama treba podignuti na višu, stručniju i profesionalniju razinu“, rekao je Podgoršek, naglasivši pritom da se udruženje za poslovanje nekretninama pri Gospodarskoj komori Hrvatske premalo bavi najbitnijim poslom, a to je pomoć agencijama u prometu nekretninama. On smatra da takvo udruženje mora nuditi više pomoći u rješavanju tekućih problema agencija.
„Problema sigurno ima, Komora mora ujediniti svoje članove i pomoći im kako bi našli zajednički interes u sređivanju međusobnih odnosa, što je preduvjet za uspostavljanje dobrih poslovnih odnosa za uspješan i normalan rad cijelog sektora“ objasnio je Podgoršek.
Na naše pitanja zašto na ljubljanskom sajmu nekretnina nije bilo više izlagača iz Hrvatske, Podgoršek je odgovorio kako je u Sloveniji prije bilo više kupaca zainteresiranih za nekretnine na Jadranu, ali prošlo je vrijeme tranzicije i špekulativne kupnje pa sada ima više Slovenaca koji žele prodati svoju nekretninu u hrvatskom priobalju nego onih koji bi je kupili.
Podgoršek smatra da je hrvatsko tržište nekretnine najperspektivnije u regiji, ali vrlo je teško procijeniti što će se događati nakon ulaska Hrvatske u EU.
„Možete usporediti što se i za koliko novca prodaje u Italiji, Grčkoj, Turskoj, Albaniji, Portugalu i Španjolskoj. Investitori idu tamo gdje je povoljnije. Porezni sustavi traže od svih nas previše davanja i sve je manje ljudi koji to mogu ili će moći platiti. Smanjuje se kritična masa kupaca nekretnina“, objasnio je Podgoršek ustvrdivši kako je u mnoštvu nekre

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

"Ti iznosis netočne podatke, manipuliraš činjenicama i krivo interpretiraš članke"
Molim te konkretno i da evo vučem te za jezik.Po meni imaš manje od 18 godina i nemaš blage veze ni o dionicama ni o trgovanju.I jedna velika ulizica,to šta čitam se tvog posta.Ja ljude ne cijenim po portfelju,nego ono kako piše.A ti nisi konkretno odgovorio niti na jedno pitanje koje sam ti postavio.
Ja ne poznajem ni Bkića,niti sam znao da je on prodavao,a ti si izgleda njegova desna ruka kad sve njegove transakcije znaš.Post koji si prepisao je stvarno ok ,čovjek ti govori činjenice,ali sumnjam da ćemu biti drago da govoriš u njegovo ime

Već ti rekoh…ne mješati emocije i trgovanje
Pa nisam ti ja neprijatelj Peyo.Sam sebi si ili prijatelj ili neprijatelj
Procjene ti ne idu isto kao ni ulaganja izgleda..nisam balavac..nedavno sam prebacio 4 banke
I nisam ničija ruka niti poznajem dotičnog.Uvažavam ga kao ulagača a nikad nisam govorio u njegovo ime.
Samo sam prenio njegov tekst
A to što ste ti i klapa izakumulirali, odradili predradnje..izreklamirali u tiskovinama i po forumima pa izvisili sa distribucijom je vaš problem a ne moj

sijem žito raste grahorica

Stari moj ti si nižerazredni cruker.Ajmo na ask 19 mjesto ti koliko imaš dionica,a ja na 18 mjesto,već sam ti jednom to napisao.Ako nećeš nemoj više ni pisati-ok?

peyo

New Report

Close