Premješteno iz teme: VLDS (Validus)
Poštovani!
Imam info da bi jedan od zainteresiranih kupaca VABA Banke mogla biti OTP Banka.
Takve price kruze u bankarskim vodama.
Poštovani!
Imam info da bi jedan od zainteresiranih kupaca VABA Banke mogla biti OTP Banka.
Kako kažu u TV prodaji, al to nije sve, ima tu još zanimljivih kupaca – jako zanimljivih
[thumbsup]
Poštovani!
Kako kažu u TV prodaji, al to nije sve, ima tu još zanimljivih kupaca – jako zanimljivih
[thumbsup]
[/quote]
da, upravo je objavljeno da Lehman Brothers kupuju VABU i VLDS u paketu! [thumbsup]
Nešto se doista šuška da OTP želi zagristi u Vabu, međutim to je malo teško za povjerovati jer
OTP ima dosta svojih dubioza s kojima se teško nosi. Kada bi mogli, Mađari bi prodali OTP Hrvatska, ali sad ne mogu dobiti ni približno koliko bi htjeli, pa i dalje su tu.
Nego, Societe Generale odnosno Splitska banka želi Vabu, i trenutačno rade due diligance banke. Zbog toga je vjerojatno bli nekoliko istrčavanja kupnje dionica Vabe. Validus je u teškoćama i MORA prodati dionice Vabe. Bude li SG kupio tih 30-tak %, neće se francuzi zadovoljiti samo time. Ubrzo će oni još malo kupiti, prefarbati zelene boje u crno crvene i to je to. Koliko sam čuo iz varaždinskih krugova, predsjedniku uprave Vabe isitće mandat uskoro, a nadzorni mu nije sklon produžavati mandat, što i on zna pa je i njemu u interesu imate novog gazdu, ili barem tu priću zaokružiti uspješno pa makar to bila prodaja banke, kako bi mogao negdje odstupiti. Bit će tu svega u danima pred nama
[cry] [bye] [bye]
OŠTAR PAD OČEKUJEMO NA DIONICI TEHNIKE
Fina: Građevinarima bruto dobit pala 63 posto
Autor/izvor: SEEbiz / H
ZAGREB – Hrvatski su poduzetnici građevinari u prvih devet mjeseci prošle godine poslovali s bruto dobiti od 816 milijuna kuna, što je za 63,2 posto manja dobit nego u istom razdoblju 2009. godine, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).
Gospodarska kriza je u 2010. godini utjecala na smanjenje osobne potrošnje i prometa u građevinarstvu, a time i bruto dobiti građevinarstva prema devet mjeseci 2009. godine za 63,2 posto. Ostvareno je 816 milijuna kuna bruto dobiti, prema 2,2 milijarde kuna u istom razdoblju 2009. godine, navode iz Fine, napominjući kako se poslovanje s bruto dobiti odnosi na poduzetnike kojima su prihodi nadmašili rashode.
Od 11.731 poduzetnika građevinarstva s bruto dobiti je u devet mjeseci prošle godine poslovalo njih 4.864, ili 41,5 posto, dok je njih 58,5 posto, ili 6.867 poduzetnika imalo bruto gubitak.
Ti podaci pokazuju da je, u odnosu prema proteklim razdobljima, porastao broj poduzetnika koji u otežanim uvjetima poslovanja nisu uspjeli uspješno poslovati i ostvariti veće prihode od rashoda, ističu iz Fine.
Naglašavaju i da je građevinarstvo djelatnost koja ima veliku važnost u gospodarstvu Hrvatske, što potvrđuju i podaci za prvih devet mjeseci 2010. godine – građevinarstvo je u ukupnom broju poduzetnika imalo udio od 13 posto, u broju zaposlenih 10,9 posto, ukupnom prihodu 8 posto i bruto dobiti 5,2 posto.
Hrvatski su poduzetnici u građevinarstvu u devet mjeseci prošle godine zapošljavali 93.714 radnika (na temelju sati rada), što je 11.756 radnika ili 11,1 posto manje nego u razdoblju siječanj-rujan 2009. [cry] [cry] [cry] [bye] [bye]
kazu triba vidjeti stablo od šume, a sta ću gledati kad nestalo mi municije ,ostao sam praznih gaća na burzi,pomislim sad će dionica rasti kad ona još trusne 30% u strahu prodam još niže samo da izvučem lovu,,kad ono pojavi se dobra vijest ja lupim na kupnju,,fino se drži do kraja dana i opet padne ,, ja od straha opet prodam,,,,pa dokle će tako
[cry] [bye] [bye]
PRED NAMA JE VELIKI PAD DIONICA GRAĐEVINARA
TEHNIKE , IGH , HIDROELEKTRA , INDUSTROGRADNJA
EIB: Nećemo financirati pelješki most jer vam ne treba
4. travnja 2011 13:10
Nikola Sučec
Europska investicijska banka (EIB) lani je u hrvatsko gospodarstvo plasirala 511 milijuna eura vrijedne zajmove. Kao svojevrsni odgovor na gospodarsku krizu banka je u posljednje dvije godine pojačala kreditiranje pa je i u 2009. plasirala 415 milijuna eura, a od 2001. godine EIB je u zemlju uložio 2,4 milijarde eura.
Potpredsjednik EIB-a Matthias Kollatz-Ahnen kazao je kako od 2001. godine najviše novca — čak 888 milijuna eura — potrošeno na posredovane zajmove. Osim toga više od 800 milijuna eura otišlo je i na prometnu infrastrukturu, posebice autoceste, dok je 334 milijuna eura plasirano u gradsku i komunalnu infrastrukturu.
Financiranje pelješkog mosta još uvijek nije u planu EIB-a. Prema njihovu mišljenju, pitanje granice bilo bi bolje i isplativije riješiti regionalnim sporazumom. Ulaskom Hrvatske u Uniju, pa zatim i u schengenski prostor, ukinule bi se unutarnje granične kontrole i nesmetani protok ljudi između Hrvatske i članica, pa bi se zapravo granica Unije pomaknula na granične prijelaze između Hrvatske i BiH.
"Dugoročno gledano, BiH će također postati članica Unije, pa će most izgubiti svrhu", kazao je potpredsjednik EIB-a. [cry] [cry] [cry] [bye] [bye]
[cry] [bye] [bye]
DANAS I U NAREDNIM DANIMA VELIKA RASPRODAJA DIONICA GRAĐEVINARA I BRODARA
TEHNIKE , IGH , HIDROELEKTRA , INDUSTROGRADNJA , ATLANSKA PLOVIDBA I JADROPLOV
Datum objave: 4.4.2011 | 16:39
Zadnja izmjena: 4.4.2011 | 16:37
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Dom holding TEHNIKA i IGH predvodili rasprodaju
Autor/izvor: Siniša Malus – sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB – Zagrebačka burza otpočela je tjedan negativno uz nešto bolju likvidnost.
Ostvareno je gotovo 16,7 milijuna kuna redovnog prometa. CROBEX je oslabio 0,8 posto, na 2.251,81 bod dok je CROBEX10 korigiran 0,4 posto, na 1.252,87 bodova.
Najtrgovanije izdanje dana i danas je bio HT (ZSE:HT-R-A) koji je ostvario 2,88 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 1,2 posto, na 289 kuna. Zakljulna je cijena najniža cijena HT-a od 18. ožujka.
Status drugog najtrgovanijeg izdanja pripao je jedinom pravom dobitniku dana u društvu likvidnijih Končaru Elektroindustriji (ZSE:KOEI-R-A) čija je cijena povećana 0,2 posto, na 551 kunu, uz preko 2,8 milijuna kuna prometa.
S druge strane, gubitnik dana uvjerljivo je bio Dom Holding (ZSE:KORF-R-A) koji je potonuo 6,2 posto, na 54,40 kuna, najniže u dva tjedna, uz preko dva milijuna kuna prometa. Kvartet najtrgovanijih zatvara Ericsson Nikola Tesla (ZSE:ERNT-R-A) koji je ostvario 1,3 milijuna kuna prometa uz minimalni pad cijene od 0,03 posto, na 1.640,01 kunu, bliže gornjem dijelu raspona.
Građevinski je sektor prometom predvodio Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) koji je ostvario 742 tisuće kuna prometa uz pad cijene od 0,4 posto, na 247,99 kuna. Zaključna je cijena ovdje bila bliže gornjem dijelu dnevnog raspona. Institu IGH (ZSE:IGH-R-A) bio je jedan od gubitnika dana padom od 3,5 posto, na 1.861,80 kuna, uz 311 tisuća kuna prometa.
Brodare je predvodila Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je ostvarila 885 tisuća kuna prometa uz korekciju od 0,8 posto, na 714,93 kune, a cijena je u jednom trenutku pala i ispod 700 kuna.
Dogovor s bankama pretovorio je dionice HG Spota (ZSE:HGSP-R-A) u uvjerljivog dobitnika dana. Dionice su lansirane 20,9 posto, na 20,01 kunu, uz 316 tisuća kuna prometa. Najviša je to cijena ovih dionica od 4. veljače. [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]
Premješteno iz teme: DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
Citiram iz dnevnika
"u Hrvatsku jako poželjno ulaganje prije ulaska u EU"
To je ono šta pričam već godinu dana,na svim svojim postovima.Hrvatska je svima jako,jako ,jako zanimljiva i ulagači čekaju da se sami razhebemo,šta već skoro pa da i jesmo.Toliko negativnih pogleda na đuru,viru,PTKM………………..ma na sve naše dionice.Čekaju da sami spustimo cijene svojih dionica,pa onda oni ulaze.Danas božinović sa veleposlanikom Finske,o Patriji.Ma i Đuro će odletjeti u tuđe ruke,a kontraši će samo nestati,mi ćemo dobro zaraditi,a za par godina ćemo gledati kako je duro dakovic-kako vele Ameri na svojim stranicama,fantastično prosperira na svjetskoj sceni.
I znate šta ćemo se pitati-joj imao sam 2000,3000,500,60,……..komada,sad sam mogao biti bogat čovjek.A tako će biti i sa svim našim dionicama.INA je živi dokaz ovoga šta govorim.Na samo jednu izjavu-MOL daje 2800 kuna za dionicu INE,KRENULA JE NEVIĐENA TARAPANA.Pa sve su naše dionice INA,i tako će i završiti.A vlade-,vlade odlaze,dolaze,ali ono šta se proda gotovo je.Uskoro ćemo imati prvu Srpsku banku u Hrvatskoj,a Hrvatska koliko svojih banaka ima.Ma mogao bi ovako pisati do prekosutra.Nadam se da shvaćate šta sam htio reći,a đuro- da, i dalje tvrdim da je i 100 kuna malo.
Šefe, trebate nešto za smirenje….. na biljnoj bazi.?
Šefe, trebate nešto za smirenje….. na biljnoj bazi.?
Bolje daj Tomahawk !!