[cry] [bye] [bye]
PRED NAMA JE NOVO ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA
IGH , TEHNIKE , HIDROEKEKTRE , INDUSTROGRADNJE ITD.
GRAĐEVINSKI RADOVI
Građevina: U siječnju pad radova 8 posto
Datum objave: 29.3.2011 | 8:08
Zadnja izmjena: 29.3.2011 | 8:11
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Marriott gubitnik dana, indeksi u minusu
Autor/izvor: SEEbiz / H
NEW YORK – U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica pale jer je nekoliko kompanija objavilo slabije poslovne procjene nego što se očekivalo, što je razočaralo ulagače uoči sezone objave kvartalnih financijskih rezultata.
Dow Jones indeks oslabio je 0,19 posto, na 12.197 bodova, dok je S&P 500 pao 0,27 posto, na 1.310 bodova, a Nasdaq indeks 0,45 posto, na 2.730 bodova.
Lanac hotela Marriott International upozorio je da će mu prihodi u prvom tromjesečju biti u donjem dijelu planiranog raspona. Cijena dionice Marriotta pala je više od 6 posto, a to je pritisnulo i druge dionice u hotelskom i potrošačkom sektoru.
Naftna kompanija Hulliburton također je upozorila da bi joj zarada u tekućem kvartalu mogla biti manja nego što se planiralo, zbog političkih previranja u sjevernoj Africi i na Bliskom istoku.
To je ulagače navelo na oprez jer su moguća i druga slična upozorenja uoči skorašnjeg početka sezone objave poslovnih rezultata kompanija za prvo tromjesečje.
Upozorenja kompanija zasjenila su dobre makroekonomske podatke. U veljači je u SAD-u potrošnja kućanstava porasla po najvišoj stopi u posljednja četiri mjesec. No, to je djelomice posljedica rasta cijena goriva.
Među najvećim je dobitnicima jučer bio S&P indeks telekomunikacijskog sektora, s rastom od 1,4 posto. Posljedica je to povećanja preporuka analitičara za dionice nekoliko telekom kompanija.
Zahvaljujući tome, cijena dionice AT&T-a porasla je 1,8, a Verizon Communicationsa 1,2 posto [cry] [cry] [cry] [bye] [bye]
LAJKAM TE
Premješteno iz teme: KORF (Dom Holding d.d.)
Ovdje je stvarno postalo zabavno. I na ovoj temi, a malo sam gledao to danas pa vidim i na trgovanju 😀
Ovdje se može puno toga naučiti. Jedna od glavnih stvari npr. to da ljudi, barem u RH i sada, ne mogu biti investitori. U duši su špekulanti i gotovo, ne mogu se promijeniti niti da im se Isus ukaže i objasni im što je vrijednost.
Za investitore je takvo okruženje po definiciji dobro! 😉
Imam osjećaj da kad bi kupci iznenada povukli sve svoje naloge, stavili neki zafrkantski na par puta nižu cijenu da bi se ovim ljudima noge odsjekle, ne bi znali što da rade, krenuli bi lupati i po takvom bidu :rotfl:
Nekim ljudima jednostavno možeš pružiti zlatnik u ruci, reći im "poklanjam ti", a oni će ti: "ma nije, zezaš se, to je kamen, niti se ne žuti, meni izgleda sasvim sivo, zar ne?, ma siv je, obični je sivi kamen, nije zlatnik", i okrenuti će se…
Nekoga varaju oči, a nekoga um. Um zaista može proizvesti svakakve slike, da čovjek može i pored zdravih očiju ne vidjeti.
vidite dragi, mladi kolega i ja sam volio priče o skrivenim gusarskim zlatnicima i blagu koje treba biti otkriveno i pokupljeno.jako sam volio takve knjige,bajke, blogove…
ali sam tad imao 5-6 godina.
nego recite vi meni, zašto ste napustili onaj "zlatnik" FRNK, koji košta manje od 900kn, a ima keša po dionici više od toga, dugova nema, a ostala imovina dođe pride.još usto povećava svoj kapital, a daje i kakvu takvu dividendu.
zašto ste pobjegli?
zbog uprave netransparentnosti??
pa bolji je Artuković 10x od ovih majstora iz valamara!!a i dionica je u odličnom defanzivnom sektoru, na 0,3BV ima brandove, za razliku od ovog bućkuriša.
e pa FRNK koji mi se i ne sviđa baš je 60-70x bolja investicija od KORFa po ovim cijenma navedenih.
i tako ste i taj "zlatnik" prodali…a isto je bio (ne)skriveno blago.
čudim se…
doduše tamo nema lažnih bidova i puno reklame
ispravite ako griješim. [lol]
deca jel zna netko što je pjesnik htio reći?
korneriranje
nema nestašice dionica
nitko nije uspio kornerirati tržište
korneriranje free floata
intrizična vrijednost
preuzimanje
niš mi nije jasno
[huh]
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/ina-mol-tko-ce-u-korneriranju-ostati-kratkih-rukava%3f,108496.html
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Danas novi rast dionica građevinara IGH , Viadukta , Ingre i najbolje male banke Slatinske banke
Kod Tehnike mogući pad zbog obveze fondova da je se moraju riješiti iz portfelja što će stvoriti dodatni pritisak na daljnji pad cijene ove dionice .
Datum objave: 30.3.2011 | 9:33
Zadnja izmjena: 30.3.2011 | 9:33
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Institut IGH izdigao se iz sivila
Autor/izvor: Siniša Malus – sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB – Dosadno, mlitavo, nezanimljivo, tako bi se u tri riječi mogla opisati trgovina na Zagrebačkoj burzi u protekla dva dana.
Kombinirano je u dva dana ostvareno jedva preko 21 milijun kuna redovnog prometa što je na razini jednodnevnog prosjeka u ožujku. I doista, u atmosferi potpune nesigurnosti, nije realno očekivati da će se investitori odlučiti na neke veće akcije. Posebno stoga što ni na globalnim tržištima atmosfera nije previše različita, i tamo investitori "prelaze" u druge oblike imovine, a dionička tržišta zasad su na "holdu".
Tek je nekolicina izdanja u prethodna dva dana uspjela ostvariti dojmljive izvedbe, neki na temelju informacija, a neki na temelju spekulaciuja. U ovu prvu skupinu spada Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) kojega je potpis Memoranduma s Patrijom podigao na 44,20 kuna, najvišu zaključnu razinu od 24. siječnja. U posljednja tri dana protrgovano je dionica vrijednih 2,7 milijuna kuna a to značajno nadilazi prosjek trgovine od početka godine. Bit će i primjetnih promjena u vlasničkoj strukturi jer u ova je tri dana protrgovano oko 2 posto vlasničkog udjela.
Na temelju spekulacija ponovno raste Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je jučer skočio na 2.040 kuna, najvišu cijenu u tri tjedna. U četiri dana pozitivne serije tržišna kapitalizacija povećana je 13,3 posto a sve je pratio i sasvi solidan obujam trgovine, govoreći u kontekstu smanjene likvidnosti tržišta. Ipak, gledajući na mjesečnoj razini, dionice su još uvijek u minusu. Cijena je jučer zaključila na najvišoj dnevnoj razini pa će biti zanimljivo vidjeti može li se serija danas nastaviti i peti dan.
Globalna je situacija jutros pozitivna što sugerira da bi domaći indeksi mogli ubilježiti prvi ovotjedni rast. Europski su indeksi jutros otvorili na najvišim razinama u tri tjedna jer su investitori optimistični uoči objave podatka s američkog tržišta rada. FTSEurofirst 300 ojačao je 0,7 posto, na 1.134,21 boda nakon što jučer praktički nije imao promjena. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
Zahvaljujem se svima koji su danas od mene kupili IGH.
Puno, puuuuuuuuno hvala.
Vaš Vatreni.
[cry] [bye] [bye]
Datum objave: 29.3.2011 | 16:19
Zadnja izmjena: 29.3.2011 | 16:21
OŠTAR PAD OČEKUJEMO NA DIONICI TEHNIKE
Fina: Građevinarima bruto dobit pala 63 posto
Autor/izvor: SEEbiz / H
ZAGREB – Hrvatski su poduzetnici građevinari u prvih devet mjeseci prošle godine poslovali s bruto dobiti od 816 milijuna kuna, što je za 63,2 posto manja dobit nego u istom razdoblju 2009. godine, pokazuju podaci Financijske agencije (Fina).
Gospodarska kriza je u 2010. godini utjecala na smanjenje osobne potrošnje i prometa u građevinarstvu, a time i bruto dobiti građevinarstva prema devet mjeseci 2009. godine za 63,2 posto. Ostvareno je 816 milijuna kuna bruto dobiti, prema 2,2 milijarde kuna u istom razdoblju 2009. godine, navode iz Fine, napominjući kako se poslovanje s bruto dobiti odnosi na poduzetnike kojima su prihodi nadmašili rashode.
Od 11.731 poduzetnika građevinarstva s bruto dobiti je u devet mjeseci prošle godine poslovalo njih 4.864, ili 41,5 posto, dok je njih 58,5 posto, ili 6.867 poduzetnika imalo bruto gubitak.
Ti podaci pokazuju da je, u odnosu prema proteklim razdobljima, porastao broj poduzetnika koji u otežanim uvjetima poslovanja nisu uspjeli uspješno poslovati i ostvariti veće prihode od rashoda, ističu iz Fine.
Naglašavaju i da je građevinarstvo djelatnost koja ima veliku važnost u gospodarstvu Hrvatske, što potvrđuju i podaci za prvih devet mjeseci 2010. godine – građevinarstvo je u ukupnom broju poduzetnika imalo udio od 13 posto, u broju zaposlenih 10,9 posto, ukupnom prihodu 8 posto i bruto dobiti 5,2 posto.
Hrvatski su poduzetnici u građevinarstvu u devet mjeseci prošle godine zapošljavali 93.714 radnika (na temelju sati rada), što je 11.756 radnika ili 11,1 posto manje nego u razdoblju siječanj-rujan 2009. [cry] [cry] [bye] [bye] [bye]
Premješteno iz teme: KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)
@golubv
Tko će ti vjerovati.
Srušio si dionicu na vijest o raspisivanju natječaja (i dan ranije!!!), a na istu vijest si mogao puno više zaraditi da nisi onako prosipao. Sada bi KSST bio između 4500 – 5500 kuna kamo i pripada.
Pravo pitanje je zašto si tako prosipao!
@golubv
Tko će ti vjerovati.
Srušio si dionicu na vijest o raspisivanju natječaja (i dan ranije!!!), a na istu vijest si mogao puno više zaraditi da nisi onako prosipao. Sada bi KSST bio između 4500 – 5500 kuna kamo i pripada.
Ma kako da ne, možda bi već bilo na 7000?? Kakve tu sve šale može čovjek pročitati. A tko će vjerovati [lol] …na meni je da iskreno napišem a ostalo je vaša briga [tongue]
@golubv
Tko će ti vjerovati.
Hahah, ako prosipanje znači prodati 5 ili 10 dionica, onda…
Hahah, ako prosipanje znači prodati 5 ili 10 dionica, onda…
[/quote]
Bilo bi ti bolje da pitaš Plejboja koliko je bilo dionica ksst-r-a na prezime Golub (supruga i ja) nego da se blamiraš i dalje.
znači kolega golub je nakitio ove što još uvijek očekuju ponudu na 7k (odnedavno je target uduplan na 15k , ko nije pratio) , i sada lagano vraća poziciju na puno nižim valuacijama [thumbsup]
znači kako sam napisao i neki dan – neće ići gore dok ne ode dolje [wink]
a sad će me opet onaj pitat otkud meni ideja da ulažem u dionice