BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

[cool] [thumbsup]

Europske burze zelene , američka bilježi svakodnevni rast kod nas se očekuje rast samo što u oporavku burze kasnimo za svijetom. Već je sada svima jasno da će rast predvoditi dva građevinska diva Tehnika i IGH . Ove dionice su totalno podcijenjene u odnosu na neke druge. To ima i svojih prednosti očekuje ih veći rast od ostalih. Preporuka svakako kupiti dionice podcijenjenih građevinara. [thumbsup] [smiley] [wink]

Kolega ,sta sada da radim [shocked] [shocked] [kiss] [lol]

[cool] [thumbsup]

Europske burze zelene , američka bilježi svakodnevni rast kod nas se očekuje rast samo što u oporavku burze kasnimo za svijetom. Već je sada svima jasno da će rast predvoditi dva građevinska diva Tehnika i IGH . Ove dionice su totalno podcijenjene u odnosu na neke druge. To ima i svojih prednosti očekuje ih veći rast od ostalih. Preporuka svakako kupiti dionice podcijenjenih građevinara. [thumbsup] [smiley] [wink]

Kolega ,sta sada da radim [shocked] [shocked] [kiss] [lol]
[/quote]
Možeš za početak ignorirat šefa [bye] [bye]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

http://www.poslovni.hr/vijesti/turizam-spas-za-gospodarstvo-ali-ne-i-za-burzu-175541.aspx
fondovi nam zaglibili u nelikvidusama…. [huh]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Zašto ne postoji tema Hoteli Haludovo Malinska (HHLD-R-A)????? Moderatoru, molim te otvori tu temu…please….

Malo me iznenadila činjenica da su Hoteli Haludovo Malinska drugi po tržišnoj kapitalizaciji.

Samo u proljetnom periodu proučavam hotelske dionice, no nisam ih nikada "uparivao" po tržišnoj kapitalizaciji (nije mi baš neki pokazatelj [lol] ).

Što kažete na tu dionicu? Imam tko kakve informacije, podatke ili sličnu dokumentaciju/komentar od velike važnosti za podjeliti na forumu sa ostalima. [thumbsup]

Prvo je potrebno osnovati povjerenost za ulazak u krizu, pa tek onda ući u nju.

[cry] [bye] [bye]

Datum objave: 28.3.2011 | 8:42
Zadnja izmjena: 28.3.2011 | 9:29
PRED NAMA JE NOVO ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA
IGH , TEHNIKE , HIDROEKEKTRE , INDUSTROGRADNJE ITD.
GRAĐEVINSKI RADOVI
Građevina: U siječnju pad radova 8 posto
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nuklearni problemi spustili indekse
Autor/izvor: SEEbiz / H
TOKIO – Na azijskim je burzama tjedan počeo padom cijena dionica, dok je na valutnim tržištima euro pod pritiskom zbog poraza demokršćana njemačke kancelarke Angele Merkel na izborima u ključnoj pokrajini.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks u 7,30 sati bio na gubitku oko 1 posto, dok su cijene dionica u Južnoj Koreji, Australiji, Singapuru i Hong Kongu pale između 0,1 i 0,7 posto.

U Šangaju su, pak, porasle za 0,6 posto, dok je MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, u 7,30 sati bio u minusu 0,5 posto.

Kriza u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima ušla je u treći tjedan, a konačno rješenje problema s istjecanjem radijacije još se ne nazire. Negativno na raspoloženje ulagača utječu i rat u Libiji, te nemiri na Bliskom istoku, stoga se na azijskim burzama jutros trguje vrlo oprezno.

Na valutnim je, pak, tržištima euro pod pritiskom jer je Kršćansko demokratska unija (CDU) njemačke kancelarke Angele Merkel u nedjelju doživjela težak poraz na izborima za parlament savezne pokrajine Baden–Wuerttemberg.

To bi moglo otežati položaj njemačke vlade kako na unutarnjem, tako i na vanjsko-političkom planu.

Zbog toga je tečaj eura prema američkoj valuti jutros pao s 1,4075 dolara, koliko je iznosio u petak, na 1,4050 dolara.

Dolar je ojačao i prema japanskoj valuti, što je posljedica komentara dužnosnika američke središnje banke u petak da bi Fed uskoro trebao zaoštriti monetarnu politiku kako bi spriječio buđenje inflacije.

Tečaj američke prema japanskoj valuti porastao je jutros s 81,25 jena, koliko je iznosio u petak, na 81,75 jena.

I euro je ojačao u odnosu na japansku valutu, pa mu je cijena porasla sa 114,60 na 114,90 jena.

Cijene nafte nisu se, pak, znatnije promijenile u odnosu na petak. Na burzi u New Yorku terminska cijena ‘crnog zlata’ stabilno se kreće oko 105,35 dolara po barelu, a na Londonskom tržištu oko 115,60 dolara. [bye] [bye] [bye] [cry] [cry]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Premješteno iz teme: KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Kosovo Bond Steel – NATO baza imate na wikipedii, je nastala na poljoprivrednom zemljištu.. A počelo je sa tobožnjim stranim fodnom koji je tamo želio uzgajati voće i povrće za potrebe vojnika.
Cijelokupna priča je dostupna na Internetu – slobodno potražite i pročitajte malo o tome
[wink]

A ja sam neki dan čuo da nije samo NATO zainteresiran. Naime preko svoje mreže doušnika i agenata pukovnik Gadafi je također izrazio interes za kupnju staklenika i razvoja zračne baze za svoju eskadrilu bombardera i lovaca. Pošto je u dobrim odnosima sa bivšim predsjednikom Mesićem postoje dobre šanse da se ta njegova namjera i ostvari. Pukovnik ima dovoljno kapitala da to provede, a naša je Vlada ionako došla u situaciju da više niti jednog investitora ne smije odbiti. Izradu projekta i izgradnju radila bi naravno Ingra. Zbog dobrih veza sa Mesićem.

To je sve od informacije koje trenutno imam jer je, nažalost, razgovor krenuo u drugom smjeru pa smo ostatak večeri raspravljali o stanju u hrvatskom nogometu i o emisiji Zvjezde pjevaju. Onaj Ervin je super.

@frckavi

kolega a jel imate neki link koji bi potkrijepio takove smjele tvrdnje [smiley]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

@frckavi

kolega a jel imate neki link koji bi potkrijepio takove smjele tvrdnje [smiley]

Nemam. Rek’o mi čovjek uz litru i vodu.

Inače, moderator, kako misliš da ću te shvatiti ozbiljno kad moje baljezganje o Gadafijevoj kupnji Kaštelanskih staklenika prebacuješ na BEZ CENZURE, a Plejbojevo baljezganje o NATOvoj kupnji Kaštelanskih staklenika ostavljaš na temi KSST? Ne vidiš li tu nikakav problem?

kolega frckavi svaka čast za gore napisano [thumbsup] , tamo dečko za igru valja i lupeta dan noć o rusima , brodovima , svemircima , gardalandu , izraelu , u biti lakše bi mi bilo nabrojati o čemu ne piše nego o čemu piše

i na to nitko nema prigovor , jer su sve to kao suvisle i racionalne varijante oko javnog poziva za kupnju ksst

pa čovjek tamo idealizira nekog železnjaka , čovjeka u najmanju ruku sumnjive reputacije , da ne kažem nešto gore

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

Premješteno iz teme: HT (Hrvatski Telekom d.d.)

ULPL sam imao u svom portfoliu prije 4 godine, prije financijske krize i utržio sam ga sa dobitkom. Sada mi ne pada na pamet da ga kupujem a sa HT-om nebi nikako uspoređivao ULPL jer su ko nebo i zemlja. Sto puta ti je Antiša, bolje kupiti HT od ULPL još dok nije kasni, dobiješ dividendu, mirno spavaš! A ULPL ti je poprilično netransparentna u onome smislu- "ne znaju ni kuda niti što da rade" dok u HT-u dobro znaju što rade i zašto rade. Antiša, nećeš valjda tek na 333, kn kupovati HT ili ćeš stvarno se odlučiti?

Reci mi Antiša samo jednu, barem jednu dionicu (tj. firmu) na Zagrebačkoj burzi koja je močnija, bolja, transparentnija, perspektivnija, sa većoj godišnjoj dobiti, sa izvrsnim P/E od HT-R-A!
Još jedno pitanje za Antišu- što će DT sa 39 milijardi USD??? Zar nisu rekli da će pokupovati sve što se može u istočnoj Europ ( sve telekome koje još mogu), kapitalna ulaganja u nove tehnologije ( G4) i ostalo. Mislite li da će svoju uspješnu "kćerkicu" HT ostviti u nemilosti ili će ju "nagraditi" za dosadašnje uspješno poslovanje i još više potpomoći?

ULPL vam ima P/E 3,5 ima još dosta firmi na zse s boljim pokazateljima profitabilnosti.
Ht-ov P/E je iznad prosjeka telekom industrije u svijetu, što znači da je ova dionica sada precijenjena.

Kakve veze ima DT-ovih 39 mlrd USD s HT-om?
Što će napraviti, dokapitalizirati HT pa kupiti Telekom Srbije. Zašto bi to radili i koja je tu logika kada to mogu sami napraviti?

Jedino što mogu je da kažu " ne trebamo više povlačiti novce iz Hrvatske neko vrijeme pa HT neće isplaćivati dividendu". A opet pošto HT sve svoje investicije može financirati iz tekućeg poslovanja nema logike da ne isplaćuju dividendu, nije ovo Adris.

E sada, vi ovdje očekujete da će HT preuzeti PTK pa će dionica rasti? Zašto bi rasla?

Sve u svemu ovo je jedna dosadna dionica o kojoj ću tek početi razmišljati kada navršim 70 godina. Uz ovakav švedski stol na ZSE grijeh je ulagati u uvakve firme!
[/quote]

Eto Antiša ja sagriješih, a za pokoru ću uzeti lijepu dividendu i počastiti se duuuugim godišnjim na moru, kao neki penzić… 🙂

[/quote]

...biti najbrži čovijek na svijetu...

Premješteno iz teme: HT (Hrvatski Telekom d.d.)

ULPL sam imao u svom portfoliu prije 4 godine, prije financijske krize i utržio sam ga sa dobitkom. Sada mi ne pada na pamet da ga kupujem a sa HT-om nebi nikako uspoređivao ULPL jer su ko nebo i zemlja. Sto puta ti je Antiša, bolje kupiti HT od ULPL još dok nije kasni, dobiješ dividendu, mirno spavaš! A ULPL ti je poprilično netransparentna u onome smislu- "ne znaju ni kuda niti što da rade" dok u HT-u dobro znaju što rade i zašto rade. Antiša, nećeš valjda tek na 333, kn kupovati HT ili ćeš stvarno se odlučiti?

Tako mi je prošlo ljeto netko objašnjavao kako nevalja kupovati KORF na 30 kn jer je to netransparentna firma. Evo ih sada na 60 kn i još su uvijek netransparentni, do 120 kn stignu popraviti tu transparentnost!

HT 294 kn, EPS 22,36 kn, div yld 7,73% — svi pokazatelji u padu već drugu godinu
ULPL 612 kn, EPS 176,69 kn, div yld 5,71%(predujam) – svi pokazatelji u rastu

Možda sam lud ali netko mora ulagati i u netransparentne firme.

P.S.
Već prije par dana sam vam objasnio zašto HT ne može ići iznad 320 kn, zaporavite tih 333 kn realnije je 222 kn!

[cry] [bye] [bye]

PRED NAMA JE NOVO ISKRCAVANJE IZ DIONICA GRAĐEVINARA
IGH , TEHNIKE , HIDROEKEKTRE , INDUSTROGRADNJE ITD.
GRAĐEVINSKI RADOVI
Građevina: U siječnju pad radova 8 posto
Datum objave: 29.3.2011 | 8:08
Zadnja izmjena: 29.3.2011 | 8:11
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Marriott gubitnik dana, indeksi u minusu
Autor/izvor: SEEbiz / H
NEW YORK – U ponedjeljak su na Wall Streetu cijene dionica pale jer je nekoliko kompanija objavilo slabije poslovne procjene nego što se očekivalo, što je razočaralo ulagače uoči sezone objave kvartalnih financijskih rezultata.

Dow Jones indeks oslabio je 0,19 posto, na 12.197 bodova, dok je S&P 500 pao 0,27 posto, na 1.310 bodova, a Nasdaq indeks 0,45 posto, na 2.730 bodova.

Lanac hotela Marriott International upozorio je da će mu prihodi u prvom tromjesečju biti u donjem dijelu planiranog raspona. Cijena dionice Marriotta pala je više od 6 posto, a to je pritisnulo i druge dionice u hotelskom i potrošačkom sektoru.

Naftna kompanija Hulliburton također je upozorila da bi joj zarada u tekućem kvartalu mogla biti manja nego što se planiralo, zbog političkih previranja u sjevernoj Africi i na Bliskom istoku.

To je ulagače navelo na oprez jer su moguća i druga slična upozorenja uoči skorašnjeg početka sezone objave poslovnih rezultata kompanija za prvo tromjesečje.

Upozorenja kompanija zasjenila su dobre makroekonomske podatke. U veljači je u SAD-u potrošnja kućanstava porasla po najvišoj stopi u posljednja četiri mjesec. No, to je djelomice posljedica rasta cijena goriva.

Među najvećim je dobitnicima jučer bio S&P indeks telekomunikacijskog sektora, s rastom od 1,4 posto. Posljedica je to povećanja preporuka analitičara za dionice nekoliko telekom kompanija.

Zahvaljujući tome, cijena dionice AT&T-a porasla je 1,8, a Verizon Communicationsa 1,2 posto [cry] [cry] [cry] [bye] [bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

New Report

Close