Šefe ovo je strasno koliko si novaca popusio. Ne moras vise pisati te plahte,dovoljno je da napises prodao sam gradjevinare,kupio sam gradjevinare,dalje nam je sve jasno.
Daj vise sprzi i taj ostatak novca da vise ne moramo trpiti ovaj teror.
Šefe ovo je strasno koliko si novaca popusio. Ne moras vise pisati te plahte,dovoljno je da napises prodao sam gradjevinare,kupio sam gradjevinare,dalje nam je sve jasno.
Ovo želim reći već mjesecima, ali nikad nisam uspio ovako lijepo to formulirati.
B R A V O
pustite šefa neka piše, on vam je najbolji kontraindikator. kad on kupuje znači da je vrh rasta i treba prodati, kad on prodaje znači da je dno i treba kupovati. vrlo jednostavno. od kad slijedim to pravilo narastao mi je portfelj 50% [thumbsup]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
KUPUJTE DIONICE SLATINSKE BANKE
Datum objave: 21.3.2011 | 8:17
Zadnja izmjena: 21.3.2011 | 8:19
ŠTO SE KUPOVALO?
Slavonski ZIF postao najveći vlasnik Slatinske banke
Autor/izvor: SEEbiz
ZAGREB – Mirovinski fondovi nisu protekloga tjedna bili pretjerano aktivni na burzi.
PBZ Croatia osiguranje bio je najaktivniji a najveći paket kupio je u redovnom Adrisu (ZSE:ADRS-R-A) i to 4.500 komada, no ostao je šesti najveći vlasnik s 2,95 posto udjela. Isti je mirovinac kupio i 560 dionica Ine (ZSE:INA-R-A) čime je učvrstio šesto mjesto s 0,61 posto udjela te 209 dionica Janafa (ZSE:JNAF-R-A) i 17 dsionica Leda (ZSE:LEDO-R-A).
Raiffeisen OMF kupio je 30.676 dionica HT-a (ZSE:HT-R-A) i učvrstio treću poziciju s 4,3 posto udjela. Isti je mirovinac nastavio dokup Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) gdje je kupnjom 675 dionica učvrstio drugo mjesto s 9 posto udjela te 186 dionica Belišća (ZSE:BLSC-R-A) gdje je također drugi s 8,03 posto dionica. AZ OMF kupio je 100 dionica Končara EI (ZSE:KOEI-R-A) gdje je i dalje osmi s 2,71 posto udjela.
Kod investicijskih fondova, KD Victoria kupio je 100 dionica Uljanika (ZSE:ULJN-R-A) a i dalje je sedmi najveći vlasnik s 1,32 posto udjela.
Nenad Bakić kupio je 900 dionica Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) i učvrstio osmu poziciju s 1,41 posto udjela. Kupovao je i AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) gdje je kupnjom 168 dionica ostao četvrti s 3,03 posto udjela. Najveći paket od 6.080 dionica kupio je u Dom Holdingu (ZSE:KORF-R-A) čime je učvrsatio šestu poziciju s 1,69 posto udjela.
Skrbnički račun Societe Generale Splitske banke kupio je 3,450 dionica Dalekovoda (ZSE:DLKV-R-A) čime je učvrstio sedmu poziciju s 1,44 posto udjela. Luka Miličić prodao je 22.469 dionica i ispao s liste deset najvećih vlasnika.
Skrbnički račun RBA kupio je 2.361 dionicu Ine (ZSE:INA-R-A) čime je učvrstio devetu poziciju s 0,15 posto udjela.
Skrbnički račun Zagrebalčke banke kupio je 827 dionica Optima Telekoma (ZSE:OPTE-R-A) i učvrstio četvrtu poziciju s 4,6 posto udjela.
Skrbnički račun PBZ-a prodao je 1.200 dionica Petrokemije (ZSE:PTKM-R-A) no i dalje je deveti najveći vlasnik s 1.51 posto udjela.
Slavonski ZIF kupio je 1.003 dionice Slatinske banke (ZSE:SNBA-R-A) i s drugog prešao na prvo mjesto najvećih vlasnika s 8,33 posto udjela.
Slatinska banka
Jedana od najboljih kupnji na našoj burzi svakako je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit će vam kasno i žao što niste skupljali ovaj nebrušeni dijamant . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
Šefe, ako nastaviš sa vrhunskim savjetima mogao bi te ADZ vrbovat za ministra…treba im topovsko meso koje će da gine dok oni budu spašavali guze…Šuker i Čobi nabavili po jedan brod za rasute terete [thumbsup] [thumbsup]
Ima mjesta u remetincu i za nekadašnje i buduče šefove ,ne nagovarajte ovaj napaćen narod na propast zbog svoje koristi ,,,,več dosta puta je ova zemlja bila vrbovana zbog ljudi koji van hrvatske žele bolje ovom narodu a sami su pobjegli na zapad i sad sa malo deviza dižu pojedine dionice kako bi navukli masu
Kakva slatinska banka čovječe ,ljudima ste pisalii da če biti 150kn a ona ostala na 110,i ko ste vi da spominjete … ,,,šefom sebe danas nazivaju sluge,,a šefovi kao Bandić sebe nazivaju slugom ,,,,,kolege pazitese šefa da nebi opet meni plakali na privat,,, [angry]
Ima mjesta u remetincu i za nekadašnje i buduče šefove ,ne nagovarajte ovaj napaćen narod na propast zbog svoje koristi ,,,,več dosta puta je ova zemlja bila vrbovana zbog ljudi koji van hrvatske žele bolje ovom narodu a sami su pobjegli na zapad i sad sa malo deviza dižu pojedine dionice kako bi navukli masu
Kakva slatinska banka čovječe ,ljudima ste pisalii da če biti 150kn a ona ostala na 110,i ko ste vi da spominjete … ,,,šefom sebe danas nazivaju sluge,,a šefovi kao Bandić sebe nazivaju slugom ,,,,,kolege pazitese šefa da nebi opet meni plakali na privat,,, [angry]
Pa kolega tko još sluša šefa, pa lik je totalna smijuruja [rolleyes] [lol] [lol]
[cry] [bye] [bye]
USKORO POČINJE ISKRCAVANJE NA TEHNICI I ZVIJEZDI
Mirovinci moraju prodavati Tehniku i Zvijezdu
Kompanija ima nisku kapitalizaciju
Hanfa je domaćim obveznim mirovinskim fondvima opet produžila rok za usklađivanje aktivnosti ulaganja imovine.
Dubravko Štimac, PBZ/CO obvezni mirovinski fond Dubravko Štimac, PBZ/CO obvezni mirovinski fond Ovoga puta “krivci” su dionice Tehnike i Zvijezde. AZ obvezni mirovinski fond u Tehnici ima, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), ukupno 2186 komada dionica, što je 1,15 posto udjela. Dionica se moraju riješiti do listopada. Ostali OMF-ovi isto tako imaju rok do listopada ove godine u kojem, po Zakonu o obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, moraju prodati dionice Tehnike. Uz spomenuto izdanje, PBZ Croatia osiguranje mirovinski fond i Raiffeisen OMF moraju još prodati i dionice Zvjezde. Točnije, PBZ CO posjeduje ukupno 900 komada dionica Zvijezde što je 0,9 posto udjela, dok Raiffeisen fond ima 420 dionica Zvjezde , što čini 0,42 posto udjela. Ovo je drugi puta kako Hanfa produžuje rok mirovincima. Naime, prošloga tjedna Hanfa je fondovima izdala rješenje prema kojemu moraju prilagoditi portfelje zbog ulaganja u dionice Čakovečkih mlinova jer je tržišna kapitalizacija pala ispod 600 milijuna kuna. Podsjetimo, u posljednjih nekoliko mjeseci Hanfa je fondovima izrekla nekoliko mjera po kojima oni moraju uskladiti svoja ulaganja, odnosno prodati dionice ili čekati da im cijena opet naraste kako bi društvima porasla i kapitalizacija. No kako bi prodaja tih dionica i dalje snizila njihovu cijenu, to je vidljivija problematičnost te odredbe. Kako smo već pisali, fondovi već dulje vrijeme upozoravaju na taj problem, no zasad se rješenje ne vidi. Problem je prije svega nastao zbog snažnog pada vrijednosti dionica uslijed svjetske financijske i gospodarske krize. Svakako rasprodati dionice Tehnike i Zvijezde prije fondova i kasnije od njih dokupiti jeftinije kao što rade trejderi .
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Nasdaq – index sp500 prešao je danas prema očekivanju liniju otpora od 1291 – zato nema više ako "ako" oko rasprave o rastu. Sljedeći otpor postoji na 1315. Postoji i inverse head and shoulders lako vidljiv na grafu od 15 minuta sa targetom od cca. 1328.
Knele -Delux. Mislio (samo pomislio), da sa tobom može rasprava na osnovu argumenata ali u biti si primitivčina -zato – ignore. Ajd [bye]
Kolega Knecht
Pa sta se ljutite na izrecenu istinu..Ne mozete podnijeti svoje greške
Muci vas proslost
Mozda sam ja primitivcina, ali ne dozvoljavam da se manje pametni od mene uzdižu iznad mene..to ne može , ni na forumu, ni uživo..
Jesam li na cca 680 bodova spx-a napisao da je dno?
JESAM
jesam li tada napisao da ide rast do cca 1400?
JESAM
Jesam li bio u pravu?
JESAM
Jeste li vi i vecina pisali tada o korekciji
JESTE
jeste li prepisivali grafove s nekog bloga?
JESTE
jeste li cijelo vrijeme dok je trajao rast pisali da ide pad i novo dno?
JESTE
Jeste li imali priliku jako puno zaraditi da ste pratili moje analize?
JESTE
Jeste li na kraju ispali skroz u krivu
JESTE
A STO DA VAM JA JOS NAPISEM..
Sretno sa tim vasim prepisanim grafovima, nemojte biti ljuti, a ako vam zatreba pomoć, slobodno se javite na p.m
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Nasdaq – index sp500 prešao je danas prema očekivanju liniju otpora od 1291 – zato nema više ako "ako" oko rasprave o rastu. Sljedeći otpor postoji na 1315. Postoji i inverse head and shoulders lako vidljiv na grafu od 15 minuta sa targetom od cca. 1328.
Knele -Delux. Mislio (samo pomislio), da sa tobom može rasprava na osnovu argumenata ali u biti si primitivčina -zato – ignore. Ajd [bye]
Kolega Knecht
Pa sta se ljutite na izrecenu istinu..Ne mozete podnijeti svoje greške
Muci vas proslost
Mozda sam ja primitivcina, ali ne dozvoljavam da se manje pametni od mene uzdižu iznad mene..to ne može , ni na forumu, ni uživo..
Jesam li na cca 680 bodova spx-a napisao da je dno?
JESAM
jesam li tada napisao da ide rast do cca 1400?
JESAM
Jesam li bio u pravu?
JESAM
Jeste li vi i vecina pisali tada o korekciji
JESTE
jeste li prepisivali grafove s nekog bloga?
JESTE
jeste li cijelo vrijeme dok je trajao rast pisali da ide pad i novo dno?
JESTE
Jeste li imali priliku jako puno zaraditi da ste pratili moje analize?
JESTE
Jeste li na kraju ispali skroz u krivu
JESTE
A STO DA VAM JA JOS NAPISEM..
Sretno sa tim vasim prepisanim grafovima, nemojte biti ljuti, a ako vam zatreba pomoć, slobodno se javite na p.m
[/quote]
Hoće li crobex na 15xx bodova? Nisu moje bitke ni moja posla al svatko od nas je promašio cili balun
u analizama. Negdje nedavno si napisao da bi i prechter mogao imati pravo o velikom padu samo nije pogodio baš vrijeme (nešto u takvom stilu si napisao) sad opet vadiš post di će svi medvjedi nagrabusiti. Imao sam i ja svojih momenata da će crobex potegnut na 2700 (kada se drugi put vrtio oko 2300) Trenutno sam minimalno izložen dionicama nedavno sam kratio sve pozicije ( HT KOEI KODT
ERNT KODT, ADRS-P-A prodao) Hoće li ovo biti jedan od mojih bisera vrijeme će pokazat al ne moraš baš sve forumaše zdušno omalovažavat i vrijeđat.