Oštar pad europskih burzovnih indeksa
Danas bi moglo biti zapravo danas ĆE BITI čupavo.
Keš is king zato ne kupujte preuranjeno jer nikuda nećete zakasniti.
Ne pomažite ovima kaj su zaglibili u bezvrijedne papire da se preko vaše grbače izvuku.
LP [thumbsup]
Zanimljivo je vidjeti dobronamjeran savjet " uvijek dežurnog " kolege on niti je zaglibio , niti misli zaglibiti dionice ga ne zanimaju a nema svoj mir niti početkom vikenda . Piše li ga piše i prodaje jeftinu demagogiju a svima je jasno da je zaglibio čim se ne skida s foruma . Pravi igrači koji su prodali dionice u pravo vrijeme više ne piskaraju po forumu kao jadnici već uživaju u životu .
[/quote]
A šta ti onda radiš ovdje???? [kiss]
kakva glupost… rasprodaja u građevisnskom sektoru… [tongue]
VDKT je rasprodano cijelih 26k kuna, HDEL 18k kuna a THNK užasnih 2800 kn …
toliko o naslovu koji MORA biti udaran inače nije naslov… [lol]
kakva glupost… rasprodaja u građevisnskom sektoru… [tongue]
VDKT je rasprodano cijelih 26k kuna, HDEL 18k kuna a THNK užasnih 2800 kn …
toliko o naslovu koji MORA biti udaran inače nije naslov… [lol]
Hmmm i najduže putovanje počinje prvim korakom, kap po kap-slap….
Zanimljivo je vidjeti dobronamjeran savjet " uvijek dežurnog " kolege on niti je zaglibio , niti misli zaglibiti dionice ga ne zanimaju a nema svoj mir niti početkom vikenda . Piše li ga piše i prodaje jeftinu demagogiju a svima je jasno da je zaglibio čim se ne skida s foruma . Pravi igrači koji su prodali dionice u pravo vrijeme više ne piskaraju po forumu kao jadnici već uživaju u životu .
[/quote]
A šta ti onda radiš ovdje???? [kiss]
[/quote]
Ja …………ja sam puno izgubio kao i većina na ovom forumu osim par lažljivaca koji djele drugima savjete i zarađuju kad je cijeli svijet u krizi .
Malo sam danas zbunjen…nema šefa da da smjernice o trgovanju…kako stoje Japanci, Ameri???…šta je sa Evropom????
Koje su ono najperspektivnije dionice kod nas????Jel IGH dobio koji novi posao i sl….
JAVIIIII SEEEEEEEE…….
Malo sam danas zbunjen…nema šefa da da smjernice o trgovanju…kako stoje Japanci, Ameri???…šta je sa Evropom????
Koje su ono najperspektivnije dionice kod nas????Jel IGH dobio koji novi posao i sl….
JAVIIIII SEEEEEEEE…….
zemlja dragi moj. [sealed]
MAlo gledam kako stoje poluge Rvackoh gospodarstva, generatori rasta, izvlakači iz krize-IGH i Tehnika. IGH pada sa nosom nadole 5%-što je respektabilan pad, A Tehnika ne pada puno jer ju nitko ni ne želi kupiti, pa se sporadično uvali koja dionica neopreznima, u petak evo 3 komada.
E božre ako nas ovi budu izvlačili iz krize [bye] [bye]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Azijske burze zanemarile japanske probleme i zazelenile se
Građevinci u plusu
14. ožujka 2011 09:23
Business.hr/ Hina
Unatoč oštrom padu Nikkei indeksa, zbog strahovanja ulagača od posljedica razornog potresa u Japanu, na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, posebice u sektoru proizvođača građevinskog materijala.
Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros potonuo 6,2 posto, što je njegov najveći dnevni pad u dvije godine. Zaronio je na 9.620 bodova, najnižu razinu od rujna prošle godine.
No, MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je u 7,30 sati u plusu 0,2 posto, što se zahvaljuje rastu cijena dionica u Šangaju, Hong Kongu i Južnoj Koreji između 0,1 i 0,8 posto.
U Singapuru i Australiji cijene su dionica oslabile između 0,2 i 0,5 posto.
Većina azijskih burzi stabilizirala se nakon jutrošnjeg početnog pada, izazvanog strahovanjima od posljedica razornog potresa i tsunami vala u Japanu u petak.
„Turističke, brodarske i osiguravajuće kompanije bit će pogođene zbog slabije potražnje iz Japana. No, silazni je trend za tržište dionica ograničen. Potražnja za naftom, čelikom i cementom bit će veća zbog obnove u Japanu nakon potresa, a to će izazvati rast cijena dionica u tim sektorima“, kaže Yu Rayming, direktor u tvrtki Prudential Financial.
No, na azijskim se burzama trguje oprezno jer ulagači prate razvoj krizne situacije u oštećenim nuklearnim elektranama u Japanu.
Neki ulagači kupuju dionice jer procjenjuju da su im cijena pale prenisko, no svi su ipak oprezni zbog problema s nuklearnim elektranama, pa bi ovoga tjedna trgovanje moglo biti nestabilno“, kaže Frances Cheung, strateg u banci Credit Agricole CIB.
Cijena nafte na Londonskom tržištu pala je, pak, jutros za gotovo 2 dolara, zaronivši ispod 112 dolara po barelu, nakon vijesti da su snage libijskog vođe Muamera Gadafija vratile kontrolu nad nekim područjima koja su bila u rukama pobunjenika.
Na burzi u New Yorku terminska cijena nafte pala je, pak, za 1,6 dolara, na 99,50 dolara po barelu.
Na valutnim je, pak, tržištima jen oslabio nakon snažnog rasta u petak, neposredno nakon potresa.
U petak je tečaj dolara prema jenu potonuo čak 1,2 posto, što je njegov najveći dnevni pad od početka prosinca prošle godine, jer se očekuje da će japanska osiguravajuća društva idućih dana prodavati svoju imovinu u inozemstvu i kupovati domaću valutu kako bi nadoknadila štete od potresa.No, nakon vijesti da će japanska središnja banka u financijski sustav ubrizgati rekordne 183 milijarde dolara kako bi se stabilizirala financijska tržišta, jen je jutros oslabio.
Tečaj dolara porastao je s 81,85 jena, koliko je vrijedio u petak, na 82,10 jena.
I euro je ojačao prema japanskoj valuti, pa je njegova cijena porasla sa 113,80 jena, koliko je iznosila u petak, na 114,40 jena.
Europska je valuta ojačala i prema američkoj, pa je njezin tečaj porastao s 1,3905 na 1,3935 dolara.
Najbolja ulaganja na hrvatskoj burzi .
1 ) IGH
2 ) TEHNIKA
3 ) VIADUKT
4 ) INGRA
5 ) Slatinska banka
Jedana od najboljih kupnji na našoj burzi svakako je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit će vam kasno i žao što niste skupljali ovaj nebrušeni dijamant .
Jedino IGH i TEHNIKA mogu zamjeniti INU na samom vrhu tržišta što znači i veliki porast cijene ovih dionica . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
je šef sigurno naša građevina bu odmah tamo pohrlila
He’s back. Jači je i od terminatora. U sljedećem nastavku roboti šalju šefa da zatuče malog Connora, a ljudi šalju sve dosad terminatore u obranu. Šef robotima pokvari sustave copy/paste naredbom, a malog udavi do smrti…skroz na skroz….i uništi čovječanstvo. AMEN.
Premješteno iz teme: VPIK (VUPIK d.d.)
@plavi
Što se škole tiče ja je imam u svakom pogledu i formalno i iskustveno za razliku od nekih.
Nadalje oni radnici kojima je bila kriza imali su gotovo pola godine za prodati dionice!
Osim toga cijena ove dionice je bila 200 kuna i više nakon preuzimanja.Kratko,ali je bila.
Meni je cijena između 70-80 kuna nerealno niska i ja ću kupovati ovu dionicu jer sumnjam da će biti manja.
Prije preuzimanja ova dionica je bila na 320 kuna.
Nadalje u godišnjem izvješću se nalaze ogromna ulaganja od 320.000.000 kuna i kupljeni
repromaterijal za 2011.
Izvješće za 2011 će biti po meni odlično.
Ova dionica,po meni će u razdoblju 3-5 godina biti ne 200 već između 400-700 kuna.
No to je moje mišljenje i stav za koji smatram da imam valjane argumente,a svatko za sebe neka odlučuje.
Pozdrav
Znam da imate vlastitu školu kolega bisakovi, vi ste Vupik kupovali i dok je bio debelo preko 200 kuna, tako da ste tu imali što naučiti, minus vam je nažalost povelik.
Ali vas moram podsjetiti.. dok ste vi kupovali preskupi Vupik, na temi Luka Ploče pisali ste kako ništa od najavljene dokapitalizacije. Kada je dokapitalizacija odobrena, pisali ste da će radnici dobiti dionice besplatno. Kada su radnici dobili dionice po 400 kuna, pisali ste da će to prodavati na burzi i da će zbog toga pasti cijena. Onda je izašao lock up tj. zabrana prodaje dionica radnika od 5 godina. Za sve to vrijeme ja sam vam ukazivao da niste u pravu, a upozoravao sam vas na Vupik kako je skup i da će cijena vjerojatno pasti.
I pogledajte gdje smo sada?
Vi u minusu, a da ste kupili Luku Ploče, ostvarili bi pravo na sudjelovanje u dokapitalizaciji i time povlaštenu kupnju dionica i imali kapitalnu dobit.
Vi kažete da je Vupik nekada vrijedio preko 200 kuna. Je vrijedio je, kao i masa drugih dionica u HR.
Ali evo ono što niste napisali, mala usporedba, već kad sam spomenuo Luku Ploče:
Luka Ploče vrijedila je 6 500 kuna. Danas vrijedi 1 370 kuna. Luka Ploče danas posluje nikada bolje, a najave poslovanja su još bolje + dokapitalizacija društva za koju se čeka samo da izađe prospekt.
S druge strane Vupik posluje danas gore nego ikada, ima dionice radnika kao omču oko vrata. Nikakvih dobrih vijesti.
Pitanje: slijdom navedenog, što mislite da li će se prije Vupik vratiti na 200 ili Luka Ploče preko 6 000????
lp i sretno
Premješteno iz teme: VPIK (VUPIK d.d.)
@plavi
Onaj tko je kupovao LKPC je u velikom minusu i biti će u još većem.
LKPC već tjednima nesmiljeno pada.Preskupa je i još će padati.
LKPC neće vjerovatno više nikada biti niti na 3000 kuna jer za to nema razloga.
Ja sam inače kako se vidi na temi LKPC kupio 100 kom LKPC oko 1375 kuna i pobjegao između
1460-1470 kuna što je bio super potez ,jer sam zaradio,a bojim se da će ovi drugi puno izgubiti.
Moj minus na Vupiku datira od prije kada je dionica bila blokirana tri godine.
Sa dionicama kupljenim poslije preuzimanja imam znatnu dobit.
Moj stav je da je Vupik daleko bolja akvizicija na ovim razinama nego LKPC.
I kolega ja imam VSS uz Vupikovu školu,a vi?
Pozdrav