[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
KONAČNO CROBEX OVAJ TJEDAN IDE
NA 3.000 BODOVA DANAS NOVA NAVALA NA KUPNJU GRAĐEVINARA
I TO IGH , TEHNIKU , VIADUKT , INGRU i
NAJBOLJU HRVATSKU BANKU SLATINSKU BANKU
SVJETSKA TRŽIŠTA
Putokaz za investitore: Neki novi bikovi nastavljaju rast tržišta dionica
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Rast na dioničkim tržištima vrlo bi se lako mogao nastaviti u tjednu pred nama, a svježi novac na tržištu glavno je jamstvo tome.Investitori će, međutim, i dalje pratiti znakove koji bi mogli donijeti korekciju, sad je tržište u plusu gotovo 6 posto od početka godine. Neke od tema koje potiču na zabrinutost su Bliski istok, puzajuća inflacija i rast kamatnih stopa. Obje stope inflacije potrošačka i proizvođačka bit će objavljene u narednih tjedan dana, kao i maloprodaja, i stanovanja te izvješće s posljednjeg Fed-ova sastanka. Tu su i neki ključni poslovni rezultati, kao što su Dell i Deere. "Sve oči su uprte na tržište obveznica", rekao je David Bianco, šef američke dioničke strategije Bank of America Merrill Lyncha. "Neki novi bikovi vodit će karavanu prema 1.300. Postoje novi bikovi lijevo i desno, na sve su više mjesta. Naš cilj za S&P 500 ostaje na 1.400, ali 1.500 je više vjerojatno.", kaže Bianco. Prinos na 10-godišnje obveznice u petak je spušten na 3,644 posto, ispod svojih tjednih vrhunaca iznad 3,7 posto, a blizu mjesta na kojem je završio prethodni tjedan. No, nedavno dizanje kamatnih stopa je uhvaćen pozornost nekih na tržištu dionica. "Ako kamatne stope ostanu ispod 4 posto (10-godišnje prinose) u prvoj polovici i 4,5 posto u drugoj polovici godine, mislimo da sve repa rizika ostati uspavan ", izjavio je Bianco. "Želimo vidjeti da podaci pokazuju gospodarstvo raste po stopi od 3,5 posto, spor napredak u stopi zaposlenosti i Fed koji završava svoj program otkupa imovine u proljeće. Mi samo želimo biti sigurni da tržište obveznica uzima u obzir sve te činjenice", rekao je. On ne očekuje kamatne stope ostati kod benignih razinama. "Naše viđenje je da će one rasti. Očekujemo 4 posto do kraja 2011. i 5 posto u 2012.," rekao je. Dionice su zaključile tjedan impresivnim dobicima, nakon što je egipatski predsjednik Hosni Mubarak bio prisiljen podnijeti ostavku u petak. Dow je ojačao 1,5 posto, na 12.273 i S&P 500 je ojačao 1,4 posto, na 1329. Najveći dobitnici u tjedan dana bile su dionice okrenute potrošačima koje su ojačale 3,5 posto, a slijede industrijalci i financije, s po 2,9 posto. Najgori izvođači bili energetski sektor, koji je pao 0,3 posto i zdravstveni sektor, koji je ostao nepromijenjen.Nafta je nakratko bila skočila na strahovima da će Egipat pasti u kaos, ali su prodaje krenule nakon Mubarakove ostavke pa je do kraja tjedna nafta spuštena najniže u 10 tjedana, na 85,58 dolara po barelu.Richard Bernstein, CEO Richard Bernstein Capital Management, rekao je da su tržište sklonija podacima o poboljšanju američkih gospodarskih vijesti od priča o Egiptu, koja je i dalje neizvjesna."Fed će objaviti nove projekcije, tako da će biti vrlo zanimljivo vidjeti što će točno poduzeti. Očekujemo da će smanjiti prognozu stope nezaposlenosti prognoza a možda i povećaju prognoze rasta BDP-a." Najbolja ulaganja na hrvatskoj burzi
1 ) IGH
2 ) TEHNIKA
3 ) VIADUKT
4 ) INGRA
5 ) Slatinska banka
Jedana od najboljih kupnji na našoj burzi svakako je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit
Šefa za predsjednika!
On govori ono što mi želimo! [pray]
[thumbsup] Što ću kad sam takav [pray] znam da nam je svima previše minusa i padova osim burek investitorima koji mi uredno djele jedinice i ruše svaku dionicu nakon 5 % rasta . Ja razmišljam o 500 % rastu npr. na Tenici i tada bi tek bila 7.500 a kako svi dobro znamo bila je 12.000 kuna . Isto to vrijedi za većinu dionica pad je bio katastrofalan , no nadam se velikom rastu jer uvijek poslije kiše dolazi sunce pa tako i ova katastrofa ne može vječno trajati . Stoticu si zaslužio opravdano . [thumbsup]
[thumbsup] Što ću kad sam takav [pray] znam da nam je svima previše minusa i padova osim burek investitorima koji mi uredno djele jedinice i ruše svaku dionicu nakon 5 % rasta . Ja razmišljam o 500 % rastu npr. na Tenici i tada bi tek bila 7.500 a kako svi dobro znamo bila je 12.000 kuna . Isto to vrijedi za većinu dionica pad je bio katastrofalan , no nadam se velikom rastu jer uvijek poslije kiše dolazi sunce pa tako i ova katastrofa ne može vječno trajati . Stoticu si zaslužio opravdano . [thumbsup]
[/quote]
Zar nisu takvi na vlasti.Govore narodu upravo sta narod zeli cuti,nego je narod GLUP pa brzo ZABORAVLJA.
Sta je ovo danas ?
Nema nam sefa a sa svojim analizama? [shocked]
p.s. mora da je uzeo godisnji. [lol]
Premješteno iz teme: DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)
ZZ TOP – ZAR NISI TI PREDLAGAO PRODAJU KSST JUCER i PREKJUCER ISPOD 4000 KN ===???
Mislim da je ova cinjenica itekako relevantna za ovaj ovdje forum jer govori o kvaliteti pisaca..
Zanimljivo je da dionice koje ti i Walter drukate da ce padati – odu gore.
A koje drukate da ce rasti – odu dolje
Možda ste ovaj put slučajno u pravu baš vas dvojica
Ajde, vidjet cemo jos kraj danasnjeg dana [proud] [wink]
@Plejboj
kolega –
1. činjenica je da je ĐĐ ima "potpisan" ugovor sa MORH-om u vrijednosti od cca 1.300.000.000 Kn odnosno cca 650.000.000 Kn po godini u naredni dvije god.
2. činjenica je da HFP "samo misli i pretpostavlja" da će za KSST dobit cca 600.000.000 Kn
No, ako Luka ili netko drugi možebitno čak i kupi KSST, bit ću sretan za vas i za ĐĐ, jer će novi kupac vjerovatno od ĐĐ naručit lijepu količinu plugova itd.
btw: ako vas moja mišljenja iritiraju – očito da ste debelo nesigurni u konačni ishod "za sada samo planirane" prodaje KSST
Ipak sretno vam na KSST ili inoj dionici bilo.
@Plejboj
kolega –
1. činjenica je da je ĐĐ ima "potpisan" ugovor sa MORH-om u vrijednosti od cca 1.300.000.000 Kn odnosno cca 650.000.000 Kn po godini u naredni dvije god.
2. činjenica je da HFP "samo misli i pretpostavlja" da će za KSST dobit cca 600.000.000 Kn
No, ako Luka ili netko drugi možebitno čak i kupi KSST, bit ću sretan za vas i za ĐĐ, jer će novi kupac vjerovatno od ĐĐ naručit lijepu količinu plugova itd.
btw: ako vas moja mišljenja iritiraju – očito da ste debelo nesigurni u konačni ishod "za sada samo planirane" prodaje KSST
Ipak sretno vam na KSST ili inoj dionici bilo.
Hahhaha .. [lol] [lol] …
Brate pa mene ne moze iziritirati ni nevjerna žena a kamoli tvoji presmijesni post-ovi .. Ili gubis na svim dionicama po ovome kako pises il si teži drukie …
A Djuro da je trebao potegnuti na 50 vec bi potegnuo i prije objave ove gomile vijesti jedne za drugom (kao slučajno, moš mislit 😉 … jer bi ga brstili Insajderi
Tako da … Budi sretan ako se iskrcas danas po ovih visokih 40 , vjeruj mi
Premješteno iz teme: DLKV (Dalekovod d.d.)
…dok ima ovakovih dioničara kao što je gosn Mrao neće naša burzica propasti…
…oni se jednostavno zaljube u određenu dioničicu,i nek sve govori protiv nje…oni su joj vjerni…
…e,sad dal novac i vjernost idu zajedno,vidjet će se… [rolleyes]
Premješteno iz teme: DLKV (Dalekovod d.d.)
…dok ima ovakovih dioničara kao što je gosn Mrao neće naša burzica propasti…
…oni se jednostavno zaljube u određenu dioničicu,i nek sve govori protiv nje…oni su joj vjerni…
…e,sad dal novac i vjernost idu zajedno,vidjet će se… [rolleyes]
Sprdajte se sa mnom koliko vas volja.Kad nemate ništa pametnije odgovoriti na ono što sam napisao onda se izmjenjujte i sprdajte.Al neka,moj obraz je čist.Vi se ponašate kao insajderi ili bankarski brokeri koji ovdje imaginarno pokušavaju opravdati ovo silovanje,ja ne.
Uz sve što sam napisao pogledajte malo Korf.Pogledajte njegovo izvješće i zabilježeni gubitak.Evo vam i graf.Pronađite logiku u svemu tome kad ste takve mudrice.
Kao što sam već pričao,nema ovo veze s ničim osim sa raznim manipulacijama na plitkom tržištu.Vama na dušu.Meni je obraz draži od tih par tisuća kuna koje ću za kratko vrijeme ionako opet vidjeti.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
KONAČNO CROBEX IDUĆI TJEDAN IDE
NA 3.000 BODOVA DANAS NOVA NAVALA NA KUPNJU GRAĐEVINARA
I TO IGH , TEHNIKU , VIADUKT , INGRU i
NAJBOLJU HRVATSKU BANKU SLATINSKU BANKU
Datum objave: 25.2.2011 | 8:19
Zadnja izmjena: 25.2.2011 | 8:18
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Pad cijene nafte podigao indekse
Autor/izvor: Siniša Malus / CNBC
TOKYO – Azijski su indeksi prekinuli negativnu tjednu seriju jer su investitori ohrabreni sinoćnjim padom cijena nafte.
MSCI Asia Pacific Index ojačao je više od 1 posto za što su najzaslužnija uvjeravanja Saudijske Arabije kako će proizvodnjom nafte nadomjestiti eventualne libijske minuse.
Japansko je tržište poraslo prvi put u četiri dana, Nikkei 225 ojačao je 0,2 posto. Toyota Motors ojačala je 1,6 posto, na 3.735 jena uz visok promet nakon što je Credit Suisse poboljšao preporuke i podigao ciljanu cijenu na 4.520 jena. Elpida Memory bila je među dobitnicima dana skokom od 3,2 posto nakon što je najavio da želi podići cijene čipova.
Korejski Kospi oslabio je minimalnih 0,04 posto a najveći su pritisak vršile dionice rafinerija i banaka. SK Innovation predvodio je pad energetskog sektora korekcijom od 1,1 posto. Dobitnik dana bio je Hynix Semiconductor koji je uzletio 3 posto. Rasle su i cijene u automobilskom sektoru pa je Hyundai Motor ojačao 0,9 posto dok je Hyundai E&C skočio 4,2 posto. Dionice Samusng Electronicsa pale su 0,3 posto nakon što je Samsung Group najavio osnivanje biofarmaceutskog joint venturea s početnim kapitalom od 264,4, milijuna dolara.
Australski S&P/ASX 200 Index ojačao je 0,7 posto. Dionice rudarskih divova BHP Billitona i Rio Tinta bile su u minusu, ali su gubitke nadoknadile banke koje su ostvarile solidan rast. Među gubitnicima dana bio je Fairfax Media koji je potonuo 2,2 posto nakon što investitori nisu bili oduševljeni njegovim polugodišnjim rezultatima.
Honkoški Hang Seng Index ojačao je 1,6 posto. Dobitnik dana bio je osiguravatelj AIA Group koji je uzletio 6 posto nakon što su rezultati bili iznad očekivanja i pokazali skok neto dobiti od 54 posto. Shanghai Composite Index ojačao je 0,2 posto.
Najbolja ulaganja na hrvatskoj burzi .
1 ) IGH
2 ) TEHNIKA
3 ) VIADUKT
4 ) INGRA
5 ) Slatinska banka
Jedana od najboljih kupnji na našoj burzi svakako je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit će vam kasno i žao što niste skupljali ovaj nebrušeni dijamant . Jedino IGH i TEHNIKA mogu zamjeniti INU na samom vrhu tržišta što znači i veliki porast cijene ovih dionica . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup] Zelenilo Europskih burzi link :Vaš link
Evo mene malo opet!!!!
Prošao nam je i petak. Padalo je, a trebalo je rast. Mislim građevinari…i nešto još drugo…
A kaj bu tek danas… danas znamo da bu padalo, pa bu moglo biti bolmo…za sve koji se nisu sklonili zaključno sa petkom, ali neki vole bol :-)))
Lijepi pozz.