i na "bez cenzure" ovakve glupave postove stvarno je smiješno čitati…kupuj si ti sinko onaj balon od ZVZD…plakat ćeš vrlo brzo [bye]
[/quote]
[lol] [lol] [lol]
Premješteno iz teme: KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)
Čiji su ovo nalozi po 33 komada na prodaju – jel zna tko tog tipa [lol] [lol]
Malo kurc…enja sa kolicinama nikad nije na odmet. Tek da razbijem iluzije svima koji tu pisu da sam ja nesto prodao, osim par komada za Valentinovo…
Koje sam morao, jer je ipak Valentinovo jednom u godini [kiss] [kiss]
Trecina jos ide na 6999 i to je to.
PLEJBOJ THE 99 PLAYER [cool]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
KONAČNO CROBEX OVAJ TJEDAN IDE
NA 3.000 BODOVA DANAS NOVA NAVALA NA KUPNJU GRAĐEVINARA
I TO IGH , TEHNIKU , VIADUKT , INGRU i
NAJBOLJU HRVATSKU BANKU SLATINSKU BANKU
Jaka ti banka , najmanji promet koji sam ikada vidio na ZSE [lol] [lol] Ovo je za puknut od smijeha – 345 KN Prometa!!!
-Netko je morao platiti kaznu za parking , dok je trcao u Agram otvoriti početnički računčić za trejdanje
[lol] [smiley]
A Viadukt je toliko zadužen , ajme mama mia .. Loša ti je reklama frende, malo u Agoru na tečaj iz Advertising-a preporučam, iako su i škole danas puš…ona [cool] [yawn]
AKO ŽELITE BANKU ISPOD CIJENE MORAT ĆETE NAUČITI KAKO SE TREJDA KOD O.K. KABARA, TOCNO U JEDAN !
Premješteno iz teme: HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)
Ubrzo ide tunel……čekamo službenu potvrdu i izvješče u medijima. [thumbsup](korisnik posjeduje dionice Hdel)
Na sta je spala ova nasa jadna burza – da svak druka neke svoje CRAP dionice, koje vise ne mozemo nikome uvaliti, samo jedni drugima [lol] [lol] [lol]
Ljudi najbolje vam je sve to gnojivo rasprodati prije nego se potonuce nastavi, ubosti KSST , uzeti duplo na natjecaju, skupimo se nas 20 i lijepo preuzmemo VIS (vidi VIS-r-a – Plejbojevo novo otkrice – best buy award this week – 5000m2 nekretnine , mozda i vise – samo 17 000 000 kn dugovanja, i jos nesto sitno, bude li spika kao sa KSST racunajmo 5000 kvadrata puta 2000 eura plus zemlja, sveukupno cca barem 80 000 000 kn – dugovanja – gubitak = 40 000 000 kn, podijeljeno na 500 000 dionica ispada 80 kn po dionici. 400 % rast !!!!)
GDJE SAM STAO ??
[undecid]
E da, s državom RH dogovorimo da nam oprosti dugove (s time da si cijenu medjusobno ne dizemo kao inace, jer nismo hrpa debila nego razumni obrazovani igraci) , dakle preuzimamo udio od 51 % VISA po cca 25 kn dionica, 30 max … PUTA 250 000 = milion eura.
Sitnica – nas 30 ovdje to preuzmemo.
Onda ide nova Uprava – nas 6 odavde, novi Nadzorni Odbor, i oprost dugova na temelju zaposljavanja mladih i podizanja imidža regije.
Kada dignemo hotel na noge, ide prodaja po 200 kn po dionici.
Dakle svatko dobiva za svoj udio cca 600 % rast.
Ubacis 20 000 eura , izadjes sa 120 000 eura za 3 do 4 godine. I jos ljetujes džabe svo to vrijeme.
TKO JE ZA NEKA MI SE JAVI POD HITNO DA PREUZMEMO VIS JOS PRIJE NEGO GA ŠELEBAJ IZLIFRA TIJEKOM STEČAJNOG PROCESA
Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
Konsolidirano.
Nakon dokapa oko 950 mi kuna duga prema bankama, ili 1,05 sa dobavljačima
A u bilanci arena po 120 mil eura (tko zna koje realne vrijednosti) i lapada 40 mi eura (tko zna koje realne vrijednosti)
i negativan EBITDA od 30-ak mil kuna.
Dzaba dokap ako dug raste
Optima je za ovo BMW-e.
Brojke za Optimu (BMW) ….
2010 2009 2008
P/S 0,19 4/10 0,19 0,21
P/E -1,41 4/10 -0,78 -0,81
P/B -0,21 4/10 -0,24 -0,40
BVPS -148,16 4/10 -126,38 -76,69
EPS -21,81 4/10 -39,39 -38,04
Brojke za Ingru
2010 2009 2008
P/S 0,91 4/10 0,42 0,17 (trenutna cijena dionice naprema prihodima)
P/E -2,31 4/10 -2,94 44,97 (trenutna cijena dionice naprema zaradi)
P/B 0,42 4/10 0,46 0,40 (omjer knjigovodstvene vrijednosti i trenutne cijene)
BVPS 37,05 4/10 33,42 38,53 (knjigovodstvena cijena po dionici)
EPS -6,68 4/10 -5,26 0,34 (zarada/gubitak po dionici u kn)
O ovim EBITDA-ovim s kojima valjaš neuki narod i širiš paniku neću ni riječi trošiti.
Dovoljno je samo reći da je ovo bila teška godina za sve građevince i svijetlo na kraju tunela postoji.
Bilo u Hrvatskoj, bilo vani. Reference postoje, znanje postoji.
Mislim da svatko sa malo razuma može ocijeniti smisao tvog posta i da li je ovo realna cijena dionice.
Premješteno iz teme: LEDO (Ledo d.d.)
Ha, trećina profita je iz finansijskih transakcija, a ne iz kore biznisa… ipak, za kriznu godinu izgleda neloše. Dug je smanjen otplatom bonda za Agrokor, no ono šta dugoročno bode u oči jest nema rasta prodaje… i to mi je veoma žao.
Ledo je fantastičan lokalni brend i marketinška priča i bio bi veoma nesrećan ako dase iz Agrokora ne uspiju od njega napraviti šire regionalno prepoznat brend.
A da to usporedite s Franckom po svim pokazateljima, posebno po P/Bv,ili će ovo jako dolje ili ono jako gore.
Ha, trećina profita je iz finansijskih transakcija, a ne iz kore biznisa… ipak, za kriznu godinu izgleda neloše. Dug je smanjen otplatom bonda za Agrokor, no ono šta dugoročno bode u oči jest nema rasta prodaje… i to mi je veoma žao.
Ledo je fantastičan lokalni brend i marketinška priča i bio bi veoma nesrećan ako dase iz Agrokora ne uspiju od njega napraviti šire regionalno prepoznat brend.
A da to usporedite s Franckom po svim pokazateljima, posebno po P/Bv,ili će ovo jako dolje ili ono jako gore.
[/quote]
Kako da ne kolega..
OVO JE LEDO EJJJJJJ
kakav frnk, tamo se nikada ne zna kada ce vam gazda ugasiti televior i gotovo…
Nemojte se cuditi ako jedan dan ode s burze ili svu lovu prebace na ivero
Ledo na 3 booka je bolja kupnja od frnka na 0,3..
pa taj frnk bi kroz dvije tri god mogao i s minusom poceti raditi, jer je ugrozen od modernih, visokoprofitbilnih DELUXE firimi poput atgr!!!
Pogledajte sto je atgr napravila u srbiji s grand kafom…
to isto mozete ocekivati i ovdje, totalnu devastaciju frnka…
Koliko god vi kolega Delux pljuvali Franck,uz Adris je najbolja tvrtka na marketu.Posebno obratite pozornost na obveze,vama isto gazda može ugasiti uređaj ako želi. To vaše trkeljanje s ATGR je deplasirano,oni zapravo neznaju kako dalje,morati će nešto prodati,bude to Arti kupio u pola cijene.
Koliko god vi kolega Delux pljuvali Franck,uz Adris je najbolja tvrtka na marketu.Posebno obratite pozornost na obveze,vama isto gazda može ugasiti uređaj ako želi. To vaše trkeljanje s ATGR je deplasirano,oni zapravo neznaju kako dalje,morati će nešto prodati,bude to Arti kupio u pola cijene.
Nemojte se ljutiti sto ce moj post mozda izgledati grubo, ali vi zaista ili se pravite ludi ili nemate pojma nad pojmom.
FRNK je loša firma, upamtite to!
Pa neto dobit im pada 6.godinu za redom, profitabilnost im pada 6.godinu za redom..
u 6 god Netoprofitna marza je pala sa 14 na 6 %
Znate li vi sto to znaci?
Pa taj frnk ima ROE 5 %
ledo 15%
Pa naravno da se trzi na o,4 booka, kad imate netransparentnu upravu i niskoprofitabilnu firmu..
po cemu je frnk dobro tvrtka, dajte nam objasnite..
molite Boga da vam tvrtka ne ode s burze
Pogledajte koliko su vam narasle kapial i rezerve u 5 godina, pa poledajte ledu…
Užas, koma od firme…
Na njoj cete zaraditi 2029 godine..
I molim vas da uzmete knjigu u ruke te pokusate nauciti sto razlikje dobru od loše tvrtke
Na sta je spala ova nasa jadna burza – da svak druka neke svoje CRAP dionice, koje vise ne mozemo nikome uvaliti, samo jedni drugima [lol] [lol] [lol]
Ljudi najbolje vam je sve to gnojivo rasprodati prije nego se potonuce nastavi, ubosti KSST , uzeti duplo na natjecaju, skupimo se nas 20 i lijepo preuzmemo VIS (vidi VIS-r-a – Plejbojevo novo otkrice – best buy award this week – 5000m2 nekretnine , mozda i vise – samo 17 000 000 kn dugovanja, i jos nesto sitno, bude li spika kao sa KSST racunajmo 5000 kvadrata puta 2000 eura plus zemlja, sveukupno cca barem 80 000 000 kn – dugovanja – gubitak = 40 000 000 kn, podijeljeno na 500 000 dionica ispada 80 kn po dionici. 400 % rast !!!!)
GDJE SAM STAO ??
[undecid]
E da, s državom RH dogovorimo da nam oprosti dugove (s time da si cijenu medjusobno ne dizemo kao inace, jer nismo hrpa debila nego razumni obrazovani igraci) , dakle preuzimamo udio od 51 % VISA po cca 25 kn dionica, 30 max … PUTA 250 000 = milion eura.
Sitnica – nas 30 ovdje to preuzmemo.
Onda ide nova Uprava – nas 6 odavde, novi Nadzorni Odbor, i oprost dugova na temelju zaposljavanja mladih i podizanja imidža regije.
Kada dignemo hotel na noge, ide prodaja po 200 kn po dionici.
Dakle svatko dobiva za svoj udio cca 600 % rast.
Ubacis 20 000 eura , izadjes sa 120 000 eura za 3 do 4 godine. I jos ljetujes džabe svo to vrijeme.
TKO JE ZA NEKA MI SE JAVI POD HITNO DA PREUZMEMO VIS JOS PRIJE NEGO GA ŠELEBAJ IZLIFRA TIJEKOM STEČAJNOG PROCESA
Čisto mali ispravak-imali su prije 3 mjeseca ukupni gubitak od oko 40 mil.kn. Sada će biti i preko 45 mil.kn.