Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
LKPC-R-A
lose.
Mislite, očajno..
[/quote]
http://www.poslovni.hr/forum/tehnicka-analiza–grafovi-savjeti-i-analize-2434-pg3349.aspx#post1073567
Hebemu miša, opet tehnička analiza dala pogrešan podatak.
Umjesto na 1100 otišlo na 1500, koji je to promašaj bio?
Zamislite samo..
Valjda će se ponekad i pogoditi sa tim tehnikalijama, i proroci ponekad pogode ( od njih 500 jedan ili dva nešto i pogode ), pa će tako valjda i sa BRA, pardon TA biti.
Ali nebitno, glavno da se svi lijepo zabavljate i razvijate vlastiti umjetnički stil slikanja i pisanja.
lp
Ma ti si u pravu.. Ovo je sve u biti samo zajebancija i nitko ozbiljan ne ulaže na temelju toga..
Mislite, očajno..
[/quote]
http://www.poslovni.hr/forum/tehnicka-analiza–grafovi-savjeti-i-analize-2434-pg3349.aspx#post1073567
Hebemu miša, opet tehnička analiza dala pogrešan podatak.
Umjesto na 1100 otišlo na 1500, koji je to promašaj bio?
Zamislite samo..
Valjda će se ponekad i pogoditi sa tim tehnikalijama, i proroci ponekad pogode ( od njih 500 jedan ili dva nešto i pogode ), pa će tako valjda i sa BRA, pardon TA biti.
Ali nebitno, glavno da se svi lijepo zabavljate i razvijate vlastiti umjetnički stil slikanja i pisanja.
lp
[/quote]
kolega plavi..nije tehnička dala krivi podatak…krivo su pojedinci protumačili sličicu..ali na to smo već naučeni pa nitko više ni ne kometira
Ma ti si u pravu.. Ovo je sve u biti samo zajebancija i nitko ozbiljan ne ulaže na temelju toga..
Dragi kolega, nažćalost ima puno naivaca koji ulažu po principu TA kada vide sliku koju im vi ili netko drugi servisira i to onako kako vama paše.
Ali ne bojim se ja za vas, ionako ćete promijeniti nickove, kao i uviejk do sada, pa opet iz početka, tražiti nove naivce.
lp
Imam samo jedan nick, kolega.. Tako će i ostati..
A svako ulaže na temelju svog znanja i mišljenja, zar ne.. I svatko snosi rizik svojih odluka..
Ja, recimo, ulažem isključivo na temelju TA.. I ne kažem Vama da dovodite ljude u zabludu kad im pričate priče o LKPC..
Pomalo ste paranoični, kolega.. lp
Imam samo jedan nick, kolega.. Tako će i ostati..
A svako ulaže na temelju svog znanja i mišljenja, zar ne.. I svatko snosi rizik svojih odluka..
Ja, recimo, ulažem isključivo na temelju TA.. I ne kažem Vama da dovodite ljude u zabludu kad im pričate priče o LKPC..
Pomalo ste paranoični, kolega.. lp
nisam ja kolega paranoičan, ako bi netko trebao biti paranoičan, to su onda oni koji pišu o TA analizama, jer ljudi kad po tome ulažu i onda spuše, znate kako je kod nekih… netko im mora biti kriv, premda se slažem sa vama, svatko donosi samostalno odluku.
Kažete da pričam priču.. pričam ja po tome onda priče od 2006. na ovome forumu?
Pa kad je tako..ne znam da li sam vama ili nekome drugome, mislim da čak i vama, ponudio javnu okladu – ja ću uložiti 5 puta više novaca od vas ili bilo koga tko ulaže isključivo na temelju TA ( dokaz za to je da piše često na temi TA- i to može potkrijepiti ulaganjima po tim TA predviđanjima ) pa da vidimo tko ima bolji prinos na tržištu kapitala.Npr. vi uložite 10 000, ja ću 50 000, tko ima bolje prinose taj nosi sve.
Mislim da je ovo otvoreni poziv po drugi puta na koji mi se nitko nije javio, a i to valjda nešto govori o uspješnosti ulaganja po TA analizi. Naravno da bi zamolili moderatore da nam pomognu.
I naravno, u prinose računamo i sve transakcijske troškove.
lp i javite ako ste zainteresirani
[smiley]
Plavi jel se može znati koji je prosjek ulaza na LKPC i kakav je prinos na dionici?
Prinos je dvoznamenkasti po trenutnoj cijeni, nije nešto ali je dobro, kako je bilo prije koji tjedan. Premda je jednoznamenkasti ako ne uzmemo u obzir ono što sam prodavao na 2 000, ali realno gledajući i to bi trebalo uzeti u obzir tako da je u tom slučaju prinos dvoznamenkasti.
Pogađali su me padajući noževi na LKPC, da nisam dokupljivao, bio bi možda i u minusu po ovoj cijeni sada.
Ove godine prinosi su bili dvoznamenkasti na gotovo svim dionicama – LKPC, ADPL, INA, JNAF, ATGR,jedino je KOEI bio jednoznamenkasti prinos. Minusa nije bilo, jedino ULPL je bio zanemariv gubitak.
[smiley]
lp
Eto vidiš da ni FA ne funkcionira bez pametnog upravljanja novcem. Da nisi prodao na vrhuncu vjerojatno bi bio u minusu, da nisi kupovao na dnu vjerojatno bi bio u minusu. Tako da nije sve ni u fundamentima firme ima nešto i u trgovanju. E tu pomaže TA kod izraženog trenda što posložiš više tehničkih alata rastu ti šanse da ćeš bit u pravu. TA nije egzaktna nauka ali bome nije ni TA. Sami smo bili svjedoci po kojim su se multiplama vrtile firme do prije koje godine, sad su te multiple puno puno niže.
Da bi dionice rasle potrebno je da kupnja nadjača prodaju i to je cila priča. Dok su dionice rasle nikoga nije bilo briga za pokazatelje koji su puno puno brže rasli nego su to firme u realnom sektoru ostvarivale pa se desilo što se desilo. Jel ko od vas fundamentalista predvidio ovakvu krizu?? Nije jer je to gotovo nemoguće predvidjeti kad će lupit recesija i iz kojih će razloga nastati.
Psihologija masa je presudan faktor za burzu i dok se krdo ne vrati nema ni crobexa na PE 50.
Svaka čast na prinosima ja sam isto imao izuzetan uspješan stint na burzi al zadnje vrijeme ne ide pa neide.
jooj tko ce sad ovog plavog trpit …neki dan je vristao .HANFA HANFA… panika je bila….a jos par ljudi potkurilo vatru…. [proud] plavi priznaj da ti nije bilo svejedno ,cim si ti zvao hanfu…moralo je bit gusto… [lol] [lol] [lol] ok…ovdje se nesto pokrenulo….mozda bude i neto od naseg crobija…
Eto vidiš da ni FA ne funkcionira bez pametnog upravljanja novcem. Da nisi prodao na vrhuncu vjerojatno bi bio u minusu, da nisi kupovao na dnu vjerojatno bi bio u minusu. Tako da nije sve ni u fundamentima firme ima nešto i u trgovanju. E tu pomaže TA kod izraženog trenda što posložiš više tehničkih alata rastu ti šanse da ćeš bit u pravu. TA nije egzaktna nauka ali bome nije ni TA. Sami smo bili svjedoci po kojim su se multiplama vrtile firme do prije koje godine, sad su te multiple puno puno niže.
Da bi dionice rasle potrebno je da kupnja nadjača prodaju i to je cila priča. Dok su dionice rasle nikoga nije bilo briga za pokazatelje koji su puno puno brže rasli nego su to firme u realnom sektoru ostvarivale pa se desilo što se desilo. Jel ko od vas fundamentalista predvidio ovakvu krizu?? Nije jer je to gotovo nemoguće predvidjeti kad će lupit recesija i iz kojih će razloga nastati.
Psihologija masa je presudan faktor za burzu i dok se krdo ne vrati nema ni crobexa na PE 50.
Svaka čast na prinosima ja sam isto imao izuzetan uspješan stint na burzi al zadnje vrijeme ne ide pa neide.
Ja ne trgujem isključivo po FA, premda ju koristim.
lp