Pa ak ste se vi svi spasili iz Francka, ULPL i DLKV, Ine, LKPC i sl. zašto mislite da se ja nisam izvukao iz svojih?
Kako LEDO?
haha
A i onaj Plavi je tvrdoglavio oko LKPC kad je bila na 1.800 kuna a lijepo sam mu rekao da se tada treba prodavati [wink]
Mislim da sam ja dovoljno jasno na 7300 pisao da prodajem svoj ledo..Nije li tako bilo?
Da ali si ga poslije toga neumjereno hvalio, koliko se sjećam, a ne vjerujem da je to nekome koristilo, jel da………
A ne vidim ni da su mu rezultati bog zna kakvi? A Toda najavljuje rasformiranje Leda i još nekih perjanica. Sad se pitam kako će to utjecati na cijenu dionice? Kome će sad PBZ i ostali prodati? To te ja pitam…..
A Plavi mi se više ne javlja po pitanju LKPC već prijeti da će ići na skupštinu kod g.Pavlovića. Žali bože putnih troškova……….hihi
NHF [bye]
Da ali si ga poslije toga neumjereno hvalio, koliko se sjećam, a ne vjerujem da je to nekome koristilo, jel da………
A ne vidim ni da su mu rezultati bog zna kakvi? A Toda najavljuje rasformiranje Leda i još nekih perjanica. Sad se pitam kako će to utjecati na cijenu dionice? Kome će sad PBZ i ostali prodati? To te ja pitam…..
A Plavi mi se više ne javlja po pitanju LKPC već prijeti da će ići na skupštinu kod g.Pavlovića. Žali bože putnih troškova……….hihi
NHF [bye]
To sto ce biti s pbz mirovinskim me kuri bolac, ionako svi koji misle živjet od svojih mirovina za 20 god nece se usreciti..Ja i dalje mislim da je ledo odlicna tvrtka, ali necu kontra trenda…
Sto se Plavoga tice, to moras raspraviti s njim…mislim da on zna sto radi, nije od jucer na burzi
A Toda najavljuje rasformiranje Leda i još nekih perjanica. Sad se pitam kako će to utjecati na cijenu dionice? Kome će sad PBZ i ostali prodati? To te ja pitam…..
Nisam baš siguran da će se Ledo rasformirati. Treba uzeti u obzir da je Ledo jamac po onim obveznicama Agrokora i ne znam kako bi vlasnici tih obveznica reagirali da izgube takvu garanciju.
Da se razumijemo, nemam ni Ledo ni bilokakvu dionicu ijedne firme u vlasništvu Agrokora. Mislim da je to privatna prčija i ne vidim kako se cijela priča može dobro završiti.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
DANAS RAST GRAĐEVINSKIH DIVOVA IGH TEHNIKE VIADUKTA I INGRE
I SLATINSKE BANKE
Rast crobexa fokus na građevinski sektor
Potrošnja Amerikanaca oduševila Wall Street
Svi se nadaju dobroj shopping sezoni
Rastrošni Amerikanci dižu Wall Street
Datum objave: 1.12.2010 | 22:23
Zadnja izmjena: 1.12.2010 | 23:29
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Indeksi uzletjeli više od 2%
Autor/izvor: Siniša Malus / CNBC
NEW YORK – Američki su indeksi posljednji ovogodišnji mjesec započeli snažnim rastom.
Investitorima se vratilo povjerenje u američku ekonomiju, a i kineske brojke dale su dodatnu potporu. Dow Jones bio je najveći dobitnik skokom od 2,27 posto, na 11.255,78 bodova, S&P 500 je ojačao 2,16 posto, na 1.206,07 bodova dok je Nasdaq porastao 2,05 posto, na 2.549,43 boda.
Home Depot sa skokom od 4,6 posto i Caterpillar koji je ojačao 3,1 posto bili su najveći dobitnici u sastavu Dow Jonesa. Energetske, industrijske i dionice vezane s tržištima roba bile su najveći dobitnici.
Tržištu kapitala na ruku je išao i pad vrijednosti dolara od 0,65 posto u odnosu na košaricu valuta. Unca zlata porasla je iznad 1.390 dolara za uncu.
Fed je danas otkrio detalje o hitnim zajmovima iz razdoblja 2007-2009. godine. Među najvećim zajmodavcima bio je Citigroup čije su dionice danas uzletjele 2,4 posto te Morgan Stanley koji je skočio 1,9 posto. Bez obzira na spekulacije kako će biti na meti WikiLeaksa, Bank of America na kraju je ojačala 3,1 posto.
Na meti kupaca bile su i dionice iz autoindustrije. Ford je uzletio 3,3 posto, General Motors 1,7 posto dok je najveći dobitnik bio Nissan sa skokom od 4,1 posto. Razlog su tome dobre brojke o prodaji automobila i kamiona tijekom proteklog mjeseca.
I energetski sektor prošao je sjajno. Najviše je dobio Schlumberger koji je uzletio 4,5 posto no nije previše zaostajao ni trolist najvećih – Chevron (+2,1%), ExxonMobil (+2,5%) te ConocoPhilips (+3,8%).
Nekolicina trgovačkih dionica zaključila je na najvišoj razini u godinu dana primjerice Tiffany koji je ojačao 1,1 posto te Coach koji je vrijednost podigao 0,2 posto.
Analitičari procjenjuju da je u studenom u SAD-u otvoreno 140.000 novih radnih mjesta. Pokaže li se to točnim, bio bi to drugi mjesec zaredom kako zaposlenost znatno raste.
I na europskim su burzama cijene jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 1,36 posto, na 5657 bodova, dok je frankfurtski Dax skočio 1,77 posto, na 6823 boda, a pariški CAC 0,62 posto, na 3747 bodova. Do daljnjeg rasta cijena dionica moglo bi doći i zbog toga, kažu analitičari, što su neki ulagači zakasnili s ulaskom na tržište dok su cijene rasle pa bi idućih tjedana mogli kupovati dionice koje su najviše ojačale kako bi pred kraj godine poboljšali sliku svojih portfelja. Kod nas je svakako za očekivati veći rast na dionicama IGH, Tehnika, Ingra i Viadukt , te rast dionice u hrvatskom vlasništvu Slatinske banke koja ima poslovnice širom ljepe naše pa tako i u metropoli . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: VLDS (Validus)
Kada svi pišu, pa hajde da i ja koju napišem. Zašto se stoji baš na ovoj brojci od 8,67 kn. Postoji malo slovo "C" koje još nije odrađeno po EWT , malo je višlje nego ova narečena brojka i vjerujte mi da će do nje doći, što znači UP.
Drugo, razgovarao sam telefonski s NN osobom, (svi znate da sam krcat s VLDS i nemam namjeru Van), ovo NN znate što znači, a osoba je u samom vrhu negdje i nečega. Razgovor ju upravo bio u svezi VLDS. " NE PRODAVATI SADA, samo DOKUP ". Hoče li se pokazati točnim, nađite moj prethodni graf gdje sam rekao " Ako probije 3% iznad linije trokuta", probilo je sada se radi jedan flat mali valić, ja ga osobno zovem zaštekanko pa onda preko ovih danas 8,67 Kn.
Svima lijepi pozdrav od mene, tako i od NN osobe.
P.S Graf stiže kasnije !! [bye]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] Jedana od najboljih kupnji svakako je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit će vam kasno i žao što niste skupljali ovaj nebrušeni dijamant . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] Jedana od najboljih kupnji svakako je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit će vam kasno i žao što niste skupljali ovaj nebrušeni dijamant . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
"zarada po dionici u trecem kvartalu -0.16 kn/dionica, u istom razdoblju rethodne godine iznosila je 4,54 kn/dionica."
pa bolje da je zatvore i daju placu radnicima da ne dolaze na posao manje bi gubitaka radili.
dokup ??? bolje u zahod (ingr) bcit lovu
EVO VIDITE TKO NAM VODI FINANCIJE.
Ministru financija trebala 21 godina da završi fakultet: Šuker diplomirao tek u 40. godini životaŠuker nakon završetka Srednje strojarske škole kratko studirao i strojarstvo, ali je od toga studija brzo odustao jer mu navodno nije dobro išla matematika. Nakon ovog podatka možda je i jasnije zbog čega Šuker nakon svakog novog kredita ili plasiranja obveznica tvrdi kako to i nije novo zaduženje za državnu blagajnu
Ivan ŠukerPrvi čovjek zadužen za financiranje državne, ministar Ivan Šuker u svojoj je službenoj biografiji napravio ‘malu’ pogrešku te je kao godinu završetka Ekonomskog fakulteta naveo 1983. Međutim, Jutarnji list piše kako je Šuker zapravo diplomirao 1997. godine i to u čedrtesetoj godini života.
Iako je ministar financija tvrdio kako je diplomirao 1983. te je godine tek završio stručni studij na Ekonomskom fakultetu za što mu je trebalo sedam godina. Dvije godine kasnije upisao je treću godinu studija nakon čega je uslijedila desetogodišnja stanka. Nastavio je studirati tek 1995. godine i diplomu stekao nakon dvije godine. Diplomirao je, i to odličnim, 28. travnja 1997. na temu "Izvozni krediti i osigurane naplate".
Nepotpuna ministrova biografija nimalo ne čudi Ekonomski fakultet sa kojeg su potvrdili da je ta informacija svima odavno poznata, a poznato je i da je bez diplome radio kao financijski direkor i voditelj Porezne uprave u Velikoj Gorici što u današnjim uvjetima nikako ne bi mogao jer je uvjet visoka stručna sprema.
Jutarnji piše i kako je Šuker nakon završetka Srednje strojarske škole kratko studirao i strojarstvo, ali je od toga studija brzo odustao jer mu navodno nije dobro išla matematika. Nakon ovog podatka možda je i jasnije zbog čega Šuker nakon svakog novog kredita ili plasiranja obveznica tvrdi kako to i nije novo zaduženje za državnu blagajnu. Očito kako mu matematika doista nije jača strana.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Poslije jučerašnje kupnje preko 3.000 dionica Slatinske banke vidi se da ulagači prepoznaju potcijenjenu dionicu. Danas nam se za nadati daljnjem rastu cijena ove odlične dionice.
Jedana od svakako najboljih kupnji je kupnja dionica Slatinske banke koja je još uvijek u većinskom vlasništvu malih dioničara. Bilo tko da ju želi preuzeti mora izaći s javnom ponudom. Ako se sjećate VABA je kupovala po 550 kuna i baš se nešto nije proslavila niti skupila značajniju količinu. Sad je kriza i veliki love u mutnom besramno po samo 100 kuna , no netreba sad prodavati i šopati debelu gusku. Svaki dioničar bi trebao u granicama svojih mogućnosti dokupiti dionice Slatinske banke i tako povećati udio u ovoj banci. Kad se burza oporavi bit će vam kasno i žao što niste skupljali ovaj nebrušeni dijamant . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] Ne Tic normalno da nisam sad je vrijeme za dokup građevinara i sam znaš . DANAS RAST GRAĐEVINSKIH DIVOVA IGH TEHNIKE VIADUKTA I INGRE
I SLATINSKE BANKE
Rast crobexa fokus na građevinski sektor
Datum objave: 3.12.2010 | 8:27
Zadnja izmjena: 3.12.2010 | 8:28
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Građevinari i trgovci zaslužni za novi rast
Autor/izvor: SEEbiz / H
NEW YORK – Na Wall Streetu snažan rast već drugi dan zaredom, što se može zahvaliti dobrim vijestima iz američkog gospodarstva i ublažavanju strahovanja od širenja dužničke krize u eurozoni.
Dow Jones je skočio 106 bodova, ili 0,95 posto, na 11.362 boda, dok je S&P 500 ojačao 1,28 posto, na 1221 bod, a Nasdaq 1,17 posto, na 2579 bodova.
Europska središnja banka poručila je jučer da nastavlja s programom otkupa državnih obveznica članica eurozone kako bi ublažila dužničku krizu. No, nije potvrdila da povećava vrijednost tog programa, čemu su se ulagači nadali. Ipak, trgovci kažu da je ECB jučer kupovala portugalske i irske obveznice, pa je smanjen pritisak na rast prinosa tih obveznica.
To je ublažilo strahovanja ulagača od širenja dužničke krize, pa su pozornost usmjerili na makroekonomske podatke. A oni pokzuju da američko gospodarstvo jača.
Nacionalna udruga trgovaca nekretninama izvijestila je da je u listopadu prodaja postojećih kuća porasla neočekivano snažnih 10,4 posto, što možda znači da se potrošnja i tržište nekretnina oporavljaju.
Zahvaljujući tome, snažno su porasle cijene dionica u građevinskom sektoru, pa je Dow Jones indeks tog sektora skočio 3,7 posto.
Ulagače su oraspoložili i trgovački lanci od kojih je većina izvijestila o rastu prodaje u proteklih mjesec dana. Stoga je S&P indeks trgovačkog sektora jučer ojačao 1,8 posto, a među najvećim je dobitnicama bila dionica JCPenneya, s rastom cijene za 2,3 posto.
Nekolicina trgovačkih dionica zaključila je na najvišoj razini u godinu dana primjerice Tiffany koji je ojačao 1,1 posto te Coach koji je vrijednost podigao 0,2 posto.
Analitičari procjenjuju da je u studenom u SAD-u otvoreno 140.000 novih radnih mjesta. Pokaže li se to točnim, bio bi to drugi mjesec zaredom kako zaposlenost znatno raste.
I na europskim su burzama cijene jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 1,36 posto, na 5657 bodova, dok je frankfurtski Dax skočio 1,77 posto, na 6823 boda, a pariški CAC 0,62 posto, na 3747 bodova. Do daljnjeg rasta cijena dionica moglo bi doći i zbog toga, kažu analitičari, što su neki ulagači zakasnili s ulaskom na tržište dok su cijene rasle pa bi idućih tjedana mogli kupovati dionice koje su najviše ojačale kako bi pred kraj godine poboljšali sliku svojih portfelja. Kod nas je svakako za očekivati veći rast na dionicama IGH, Tehnika, Ingra i Viadukt , te rast dionice u hrvatskom vlasništvu Slatinske banke koja ima poslovnice širom ljepe naše pa tako i u metropoli . [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]