BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ja pak nastojim ingnorirati ingnorante kojima je žao što šef opet govori istinu…

Možda ste u pravu i možda zaista Šef govori istinu, ali eto situacija je takva da to nikad neću saznati jer mi je na ignore pa ne znam što govori.

Pohvale poslovnom na ovoj mogućnosti.

U bilo kojem momentu na svoj portfelj možete gledati kao da vam ga je tog časa netko poklonio i nije vam rekao kupovne cijene

Proracun RH za 2011 predviđa deficit koji ekvivalentan sumi tržišnih kapitalizacija sljedećih dioničkih društava, pa pogledajte onda što imamo, što nemamo, koliko se zadužujemo, koliko ekipa na vlasti ne želi sebi smanjiti sve plaće, povlastice itd, pa iz toga plaćati doplatke itd…no idemo redom, sami zbrojite do 14, nesto milijardi.

1. adris grupa 16,4 mil dionica, prosjek povlastena i redovna sam uzeo 300 kn
2. atlantic grupa
3. atlantska plovidba
4. dalekovod
5. igh
6. podravka
7. viro
8. petrokemija
9. ledo
10. lura

Jel da da ova imena izazivaju respekt, popis imovine ovih poduzeca trajao bi danima, e pa kad zbrojite vrijednost svih tih poduzeca 100% njihove udjele na burzi, dobit ce deficit proracuna RH za 2011. koji je Jadranka Kosor nazvala realnim za doba u kojem živimo.

Ako cemo krace, kad se nesto proda, a novi vlasnik dobro posluje, pa plaća radnike i uplaćuje porez na dobit i ulaže, to je razvoj zemlje…a ovih 14 milijardi ce se pokriti ili nekom prodajom ili novim kreditima, a tih 14 milijardi je skraceno cijela ina na 1400 kn…dakle, toliko smo prodali ove godine unaprijed svoje imovine. plus kamate naravno. No, dobit cemo 2 milijarde eura navodno ako udjemo u EU do 2012. mozda i od tuda hrabrost/ludost ove vlade da ide u proracun od deficita jedne cijele ina-e.

Radim u drzavnom sektoru i imam prosjecnu palu u RH. Jel moze netko objasniti gdje bi radili direktori HAC-a, HEP-a itd…da im se smanje plaće s 20-30 tis na 6tis kn recimo…gdje bi j kosor radila za vise od 6 tis kn da nije u politici..gdje bi to sapunari i ostali zaradjivali kruh…? tu trebaju strogi rezovi..saborski zastupnici i svi ti direktorcici drzavnih firmi…sve to baciti na 10 tis kn place (tko ima skolu za to)…a oni koji nemaju nazalost na ulicu..jer zasto bi ili drukciji od radnika dalmatinke nove, pik sljemena itd…

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
DANAS RAST GRAĐEVINSKIH DIVOVA IGH TEHNIKE VIADUKTA I INGRE
I SLATINSKE BANKE
Rast crobexa fokus na građevinski sektor
Datum objave: 24.11.2010 | 9:41
Zadnja izmjena: 24.11.2010 | 9:41
ZSE EQUITY PREVIEW
Zagrebačka burza: Viadukt kao odskočna daska za građevinare

Autor/izvor: Siniša Malus – sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB – Ono što Jadranka Kosor nije uspjela s prekjučerašnjom izjavom o ulaganju 4 milijarde kuna u cestogradnju, danas bi mogao polučiti pozitivan efekt Viaduktova mega-posla u Rusiji.

Nakon dugih mjeseci posta, građevinari su napokon dočekali i jednu dobru vijest. Viaduktov (ZSE:VDKT-R-A) iskorak u Rusiju dobra je vijest, naravno, prvenstveno za njega, ali otkriva ponešto i o potencijalima domaće građevinske industrije, napose kad se radi o znanjima u cestogradnji stečenim u posljednjem desetljeću na domaćem terenu. U svakom slučaju, Viadukt je najveći promet ove godine imao 10. veljače (865 tisuća kuna) pa će biti zanimljivo vidjeti može li se ta brojka danas premašiti.

Pa iako je ovo prije iznimka i daleko od pravila, jutrošnja informacija mogla bi povući u plus i cijeli građevinski sektor. Ionako je iz tehničke perspektive sektor previše (ras)prodan u posljednja tri tjedna. Možda je najbolji primjer toga Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) kojemu ne pomažu ni objavljeni poslovi u inozemstvu u posljednja dva tjedna. Tako je bilo i jučer kad je informacija o poslu u Ukrajini bila dostatna tek za treći pad uzastopno, doduše blaži od prosjeka tržišta (-0,4 posto). I likvidnost je netragom nestala u posljednje tri trgovine rušeći tako prosječan promet koji je u studenome bio znatno ojačao.

Na makro planu, jučerašnji podatak o padu industrijske proizvodnje samo nas je ponovno podsjetio na to gdje živimo, koliko god nas iz Banskih dvora uvjeravali da stvarnost nije tako crna. Jest itekako, na to je upozorila jučer i Svjetska banka a tko je pratio prekjučerašnju konferenciju na kojem je govorila domaća poslovna i stručna elita, mogao je shvatiti dubinu blata u kojem se nalaze hrvatska goapodarska kola. U tom kontekstu, naravno da je teško očekivati da tržište kapitala bude nekakav otok izuzet iz te priče. Upravo suprotno, rekao bih da je Zagrebačka burza pravo ogledalo domaće ekonomije. Napokon, reklo bi se, nakon što je godinama pružala neprimjereno lijepu sliku o stvarnim potencijalima domaćeg gospodarstva. U brojkama, prije bih se kladio da ćemo krajem godine biti bliže razini od 1.800 nego 1.900 bodova.

Osim "građevinskih" argumenata, čini se da i globalne okolnosti jutros sugeriraju rast CROBEX-a. Europska su tržišta jutros startala u plusu na krilima poticaja s tržišta metala. FTSEurofirst 300 porastao je 0,2 posto, na 1.078,74 boda, nakon što je jučer potonuo 1,5 posto. Rudarska su izdanja najveći dobitnici prijepodneva zbog slabijeg dolara i rastućih cijena metala. STOXX Europe 600 Basic Resources Index ojačao je jutros 0,6 posto. Do daljnjeg rasta cijena dionica moglo bi doći i zbog toga, kažu analitičari, što su neki ulagači zakasnili s ulaskom na tržište dok su cijene rasle pa bi idućih tjedana mogli kupovati dionice koje su najviše ojačale kako bi pred kraj godine poboljšali sliku svojih portfelja. Kod nas je svakako za očekivati veći rast na dionicama IGH, Tehnika, Ingra i Viadukt , te rast dionice u hrvatskom vlasništvu Slatinske banke koja ima poslovnice širom ljepe naše pa tako i u metropoli [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

IDUĆI TJEDAN RAST GRAĐEVINSKIH DIVOVA IGH TEHNIKE VIADUKTA I INGRE I SLATINSKE BANKE
Potrošnja Amerikanaca oduševila Wall Street
Svi se nadaju dobroj shopping sezoni
Business.hr/ Hina

Na Wall Streetu su jučer cijene dionica snažno porasle jer su ulagače ohrabrili podaci o rastu potrošnje i poboljšanju na američkom tržištu rada, što budi nadu da bi predstojeća blagdanska shopping sezona mogla biti bolja nego proteklih godina.

IGH-ova Geotehnika dobila posao od tri milijuna eura

Sanirat će hidroelektranu u Rami

26. studenog 2010 10:53

Dražen Tomić

Geotehnika inženjering, tvrtka kćer Instituta IGH, i Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna iz Mostara potpisali su u srijedu ugovor vrijedan tri milijuna eura.

Geotehnika inženjering će za Elektroprivredu raditi sanaciju injekcione zavjese Hidroelektrane Rama.

Ugovor financijski prati EIB (Europska investicijska banka), a hrvatska je tvrtka posao dobila na međunarodnom natječaju na kojem su sudjelovale renomirane europske tvrtke.
I na europskim su burzama cijene jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 1,36 posto, na 5657 bodova, dok je frankfurtski Dax skočio 1,77 posto, na 6823 boda, a pariški CAC 0,62 posto, na 3747 bodova. Do daljnjeg rasta cijena dionica moglo bi doći i zbog toga, kažu analitičari, što su neki ulagači zakasnili s ulaskom na tržište dok su cijene rasle pa bi idućih tjedana mogli kupovati dionice koje su najviše ojačale kako bi pred kraj godine poboljšali sliku svojih portfelja. Kod nas je svakako za očekivati veći rast na dionicama IGH, Tehnika, Ingra i Viadukt , te rast dionice u hrvatskom vlasništvu Slatinske banke koja ima poslovnice širom ljepe naše pa tako i u metropoli [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Mislim da je naša burza HT,sve ostalo minus nula-jadni naši brokeri od čeg vi živite.

peyo

jadni naši brokeri od čeg vi živite.

I to širom Lijepe naše pa tako i u metropoli!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

DANAS RAST GRAĐEVINSKIH DIVOVA IGH TEHNIKE VIADUKTA I INGRE
I SLATINSKE BANKE
Potrošnja Amerikanaca oduševila Wall Street
Svi se nadaju dobroj shopping sezoni
Rastrošni Amerikanci dižu Wall Street
BORBA PREDBOŽIĆNOG ŠOPINGA I DUŽNIČKE KRIZE

Dužnička kriza u eurozoni i dalje bi ulagačima mogla zadavati glavobolju, no prvi podaci o početku blagdanske sezone potrošnje u SAD-u ohrabruju, što bi ovog tjedna moglo pozitivno utjecati na Wall Street.
Prošlog je tjedna Dow Jones oslabio jedan posto, na 11.092 boda, dok je S&P 500 pao 0,86 posto, na 1189 bodova. Nasdaq je pak porastao 0,65 posto, na 2534 boda.
Strahovanja od širenja dužničke krize u eurozoni izazvala su pad cijene dionica s najviših razina u dvije godine, dosegnutih početkom ovog mjeseca. Od 5. studenog S&P 500 potonuo je više od tri posto, nakon što je u prethodna dva mjeseca skočio oko 17 posto.
Premda je Irskoj, prvoj žrtvi dužničke krize nakon Grčke, u nedjelju odobrena međunarodna pomoć u ukupnom iznosu od 85 milijardi eura, financijski problemi u eurozoni i dalje će ulagačima zadavati glavobolje jer je vrlo vjerojatno da će Europska unija morati baciti pojas za spašavanje i Portugalu, a možda i Španjolskoj.
I dok dužnička kriza negativno utječe na tržište, dobar početak blagdanske shopping sezone mogao bi ohrabriti ulagače.
Prvi neslužbeni podaci iz trgovina o prodaji na Crni petak, kada tradicionalno počinje shopping sezona, pokazuju da Amerikanci troše više nego prošlih godina, premda su popusti na cijene manji. Mnogi stoga očekuju da će ovogodišnja blagdanska sezona potrošnje biti najbolja u posljednje tri godine.
"Potrošači su nešto sigurniji nego lani, pa i troše nešto više. Zbog toga mislim da su dionice trgovačkih lanaca relativno jeftine, pa bi mogle porasti", kaže portfelj menadžer u fondu Hodges Capital Managament Gary Bradshaw.
Tijekom tjedna trgovački će lanci objavljivati podatke o prodaji na Crni petak i prošlog vikenda, što će dati detaljniju sliku o potrošnji Amerikanaca.
Od makroekonomski izvješća ovog se tjedna najviše očekuje od podataka o zaposlenosti, koji će biti objavljeni u petak.
Analitičari procjenjuju da je u studenom u SAD-u otvoreno 140.000 novih radnih mjesta. Pokaže li se to točnim, bio bi to drugi mjesec zaredom kako zaposlenost znatno raste.
I na europskim su burzama cijene jučer porasle. Londonski FTSE ojačao je 1,36 posto, na 5657 bodova, dok je frankfurtski Dax skočio 1,77 posto, na 6823 boda, a pariški CAC 0,62 posto, na 3747 bodova. Do daljnjeg rasta cijena dionica moglo bi doći i zbog toga, kažu analitičari, što su neki ulagači zakasnili s ulaskom na tržište dok su cijene rasle pa bi idućih tjedana mogli kupovati dionice koje su najviše ojačale kako bi pred kraj godine poboljšali sliku svojih portfelja. Kod nas je svakako za očekivati veći rast na dionicama IGH, Tehnika, Ingra i Viadukt , te rast dionice u hrvatskom vlasništvu Slatinske banke koja ima poslovnice širom ljepe naše pa tako i u metropoli .
[thumbsup]
Zelenilo na europskim burzama link : Vaš link
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

Dečki ( delux, governer, jamesknox, conan, media ) jeste se uspjeli isčupati iz Francka?

Znam da ste jedno vrijeme arlaukali AIAIAIAIIIIIIIIIIIIII……….pa sad malo zabrinut za Vas [wink]

Uglavnom čvrsti asseti.........i nešto kartušine za razbibrigu

Dečki ( delux, governer, jamesknox, conan, media ) jeste se uspjeli isčupati iz Francka?

Znam da ste jedno vrijeme arlaukali AIAIAIAIIIIIIIIIIIIII……….pa sad malo zabrinut za Vas [wink]

kolega Vidra
Ja frnk nemam od 850 kn
mozete dobiti i transakcije ako zelite..
A vi, jeste li vi prodali hdel kojeg ste kupovali na 350 i thnku na 2200′
Gotovo sam siguran da svakodnevno zbog toga arlaucete "upomoooooc" [wink]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

kolega Vidra
Ja frnk nemam od 850 kn
mozete dobiti i transakcije ako zelite..
A vi, jeste li vi prodali hdel kojeg ste kupovali na 350 i thnku na 2200′
Gotovo sam siguran da svakodnevno zbog toga arlaucete "upomoooooc" [wink]
[/quote]
Također nemam FRNK, iz koje si ti priče ispao?

te rast dionice u hrvatskom vlasništvu Slatinske banke koja ima poslovnice širom ljepe naše pa tako i u metropoli [/b] [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
[/quote]

Kakva ti je ovo rečenica?
Osobu koja ti je dala dvojku iz hrvatskog jezika trebalo bi osuditi na 10 godina zatvora i poslati na goli otok. [yawn]

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Pa ak ste se vi svi spasili iz Francka, ULPL i DLKV, Ine, LKPC i sl. zašto mislite da se ja nisam izvukao iz svojih?

Kako LEDO?

haha

A i onaj Plavi je tvrdoglavio oko LKPC kad je bila na 1.800 kuna a lijepo sam mu rekao da se tada treba prodavati [wink]

Uglavnom čvrsti asseti.........i nešto kartušine za razbibrigu

New Report

Close