BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uglavnom do kraja kolovoza pad dionica i povremena iskrcavanja. [/b][cry] [cry] [bye] [bye] [bye]

[lol]

Hvala kolegi Šefu na vremenskoj prognozi za mjesec kolovoz [thumbsup]

Na vas se čovjek uvijek može osloniti

Nepogrešivo kao uvijek
[thumbsup]

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

Šefe,Šefe, ima li kod tebe ikada dobrih vijesti !!!!! Evo jedna da ti podignem raspolozenje !

Analitičari: Hrvatska iz recesije izlazi u trećem kvartalu

ZAGREB – Nakon pada gospodarstva u nekoliko uzastopnih tromjesječja, treće i četvrto trebalo bi donijeti oporavak i izlazak zemlje iz recesije, a takav će se trend nastaviti, prema procjenama ekonomskih analitičara, i sljedeće godine.

Neki je dan Agrokor objavio rekordnu prodaju u srpnju, trendove rasta donose i još neki proizvođači, potrošnja bi što zbog ljeta, što zbog ukidanja prve stope kriznog poreza mogla pokazati oporavak u ljetnim mjesecima, dok su financijski učinci od turizma, prema pokazateljima, slični onima lani.

Takvi pokazatelji, uz onaj o završetku pregovora s EU, mogli bi vratiti optimizam među ulagače i građane, a pojačati ga dodatno nakon ukidanja druge stope kriznog poreza u studenome. Veća stopa odnosi se na građane s većim prihodima pa bi se taj novac mogao preusmjeriti u potrošnju. Velik dio analitičara progonozira da će rast BDP-a u drugom dijelu godine biti oko pola do jedan posto. Dovoljno za izlazak iz recesije, no ne sa sigurnošću i iz krize. Prvo tromjesečje završilo je u minusu od 2,5 posto, a drugo će, prema procjenama, biti u minusu oko 2,6 posto.

– Predviđam u drugom dijelu godine rast BDP-a od oko 0,5 posto, a na razini cijele godine pad od 1,4 posto. U sljedećoj godini gospodarstvo će se oporaviti i porasti na 1,5 posto – prognozira Zdeslav Šantić, glavni ekonomist SG Splitske banke.

U Raiffeisen banci predviđaju također blagi oporavak gospodarstva do kraja godine.

– On bio mogao biti oko pola do jedan posto, a kao rezultat stabilizacijskih mjera ekonomske politike, uspješne turističke sezone, blagog oporavka domaće potrošnje i povećanja stranih investicija, potaknutih optimizmom zbog okončanja pregovora Hrvatske o pristupu EU. No cijela godina bit će u minusu od jedan posto, ali već 2011. u plusu od dva posto – kažu analitičari banke.

I Goran Šaravanja, glavni ekonomist Zagrebačke banke, očekuje oporavak u drugom dijelu godine, a za cijelu godinu pad BDP-a od 1,5 posto. No iako kraj godine donosi pozitivan BDP, mnogi analitičari taj oporavak opisuju kao stagnaciju gospodarstva jer je pitanje koliko rast potrošnje ili bolja turistička sezona mogu biti element za trajni oporavak.

– Među negativnim kretanjima i dalje se ističu investicije, rast nezaposlenosti, a neizvjestan je i oporavak proizvodnje u drugoj polovici godine. Neto izvoz u sljedećem bi razdoblju mogao biti niži. U prvoj polovici godine imao je dobar rezultat zbog izvoza brodova. Po tom pitanju još uvijek kaskamo za istočnoeuropskom konkurencijom, čemu je razlog nedovoljna pozicioniranost na brže rastućim tržištima, poput BRIC-a – kaže Hrvoje Stojić, glavni ekonomist Hypo Alpe Adria banke.

Stojić smatra da, ako se i dogodi oporavak u drugom dijelu godine, to će biti prije svega stvar pozitivne volatilnosti, ali pravi izlazak iz recesije vidi tek početkom sljedeće godine. Šantić upozorava da bi optimizam kod građana moglo pokvariti poskupljenje komunalnih usluga i energenata te prehrambenih proizvoda. Nedostaju i kapitalne investicije. U sljedećih nekoliko godina Hrvatska će, smatra Stojić, imati znatno niži rast gospodarstva nego što je imala prije krize.

Nemam pojma zašto mi moderatori brišu postove pa ću ponoviti

Vjerovatno nemaju pametnijeg posla

Siguran sam da ga nikad ni nisu imali

Društvo Plava laguna dostavilo je korigirano tromjesečno financijsko izvješće za Grupu Plava laguna za drugo tromjesečje 2010. godine. Društvo navodi:“ U izvještaju, točnije u računu dobiti i gubitka iznos ostvarene dobiti za Grupu za tromjesečje upisali smo u rubriku gubitka umjesto u rubriku dobiti.

[shocked] [sealed] [bye] [lol] [thumbsup]

Ko to može platit [thumbsup]

Pa ti kupuj hrvatske dionice [thumbsup]

Vaš link

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

Uglavnom do kraja kolovoza pad dionica i povremena iskrcavanja. [/b][cry] [cry] [bye] [bye] [bye]

Nepogrešivo kao uvijek
[thumbsup]
[/quote]
[thumbsup] Samo mene slušaj i nećeš imati gubitke na dionicama .Pogledaj kako su navukli naivce na kupnju Tehnike a sad će ti isti veliki napraviti iskrcaj po malim naivcima . [tongue]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Pozdrav!

Imam jedno malo pitanje

Prije 14 dana poslao sam u ATPL i SKDD informaciju o mojem ziro racunu..U privitku sam poslao zahtejv za unos podataka koji je objavljen ovdje na forumu, fotokopiju osobne i fotokopiju kartice ziro racuna.

Danas mi je stigao odgovor od SKDD da moj zahtjev ne moze biti proveden jer nedostaju

a.)fotokopija ugovora o otvaranju racuna
b)potvrda banke o ziro racunu

E sada koja je to glupost?Racun je otvoren prije 10g jos kad sam radio preko ucenickog servisa, odkuda mi ugovor kada su ti ugovori o otvaranju ionako nevazni i ne poznajem ama bas ikoga tko te ugovore cuva.

Nije li fotokopija kartice dovoljan dokaz da je racun u mojem vlasnistvu?Je li se nekome desila slicna situacija, hoce li pomoci samo ako im faksiram potvrdu banke o otvorenom racunu ili moram ici u banku traziti kopiju ugovora (koja je ko zna gdje njima u arhivi)????

...

Mislim da ne žele prihvatiti kopiju kartice žiro računa jer na njoj jednostavno nema dovoljno podataka da te točno identificiraju. Naime na njoj piše samo tvoje ime i prezime, a teoretski može postojati još xy osoba koje se zovu i prezivaju isto kao i ti. Zato im treba JMBG, OIB ili tako nešto kojim će te točno identificirati jer ne žele preuzeti rizik da isplate dividendu krivoj osobi.

Potvrda banke o otvorenom računu bi trebala biti dovoljna, ali nisam siguran da će prihvatiti faks. Najbolje da nazoveš i pitaš.

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] Datum objave: 11.8.2010 | 10:29
Zadnja izmjena: 11.8.2010 | 11:20
POSLOVI
Jankomir 3: Tehnici novi ugovor vrijedan 28,75 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz

ZAGREB – Tehnika, kao izvođač radova, u ponedjeljak, 9. kolovoza, sklopila je ugovor o izvođenju radova sa Zagrebačkom bankom kao naručiteljem.

Kako se navodi u priopćenju, vrijednost ugovora je 28,75 milijuna kuna bez PDV-a. Radovi se odnose na izgradnju ab konstrukcije, čelične konstrukcije, hidroizolacije u zemlji, temeljne instalacije kanalizacije i gromobranske instalacije u sklopu izgradnje Poslovne zgrade Jankomir 3 u Zagrebu.

Prije nekoliko mjeseci, Tehnika je od Zabe dobila i prvu fazu izgradnje ove zgrade vrijedan gotovo 14 milijuna kuna. Danas je siguran daljnji rast dionica građevine koje predvodi Tehnika a nadam se i većem opravku cijene IGH . Zvijezda se lagano opravlja jer nema niti zdravog rasta precijenjenoga Leda ako se ne podigne cijena podcijenjenoj Zvijezdi.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)

Navodno da ingra mahnito vani radi ,njie mi jasno zašto to ne objavljuju!? Jel se stvarno čeka da se veliki ukrcaju ? Ovo stopiranje cijene očito nije svima vidljivo kad prodaju.

Navodno da ingra mahnito vani radi..

hahaha, ovo je druk godine [lol]
pa ingra objavi i najmanje posliće od po par milja EUR jer joj velike poslove više netko ne da zbog prezaduženosti. navodno je Ingra i Alžir popušila, a to je bila zadnja nada za rast dionice [bye]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

[lol]

Nepogrešivo kao uvijek
[thumbsup]
[/quote]

Otkad ja slušam Šefa što treba kupovati a što prodavati puno manje pušim nego prije. [thumbsup]
Bravo Šefe vi ste najbolji analitičar na forumu!!! [cool] [cool] [thumbsup]

svi imamo casha manje-više za dokup ako padne, dakle ako se fond manageri ("KONZORCIJ") usude srušiti ingru, neće moći nakrcati sebe i svoje prike jer ćemo mi podmetnuti svoje naloge. neki nadobudni forumaši čekaju da im fond manageri prodaju svoje dionice po 15, a konzorcij čeka da netko od malih pukne i proda im svoju djedovinu u njihove ruke.
nitko ne popušta i zato je jedini izlaz odavde BRUTALNI RAST…
još malo pa kreće rast na 23,50 da se probije psihološka barijera a poslije će ići samo od sebe do 40. onda ulazi u igru kolega loris koji kreće u kupnju skroz do 60[thumbsup]

Danas show "NAJBRŽI PRST".
Vjerovatno padaju nebranjeni gradevinari, Argokorova izdanja (posebno Zvijezdica-tzv. Zvijezda padalica), te slabo likvidna izdanja Vis, Atlas i male banke.
Prilika za dokup hrabrima [thumbsup] [thumbsup]

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

New Report

Close