Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Tigrus
Znam da nisu zato sam i dobio po ušima x puta al to i priznam minus kao kuća al šta da radim
borim se koliko mogu i hranim obitelj
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Na kupnji sam od VDKT pa me zanima da vidim kako sam postavio
Postavi na 300-305 i kupit ćeš
Crobex ide već sam rekao na 2070-2000 nadam se da neće ponovo biti brisano
Premješteno iz teme: HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)
Naravno da će isplatiti plaće, a bit će i dividende u nekim sretnijim vremenima.
A ako ti je do dividnede, prebaci se u HT.. oni dijele šakom i kapom… !
[/quote]
Kolegice, meni ulpl i kodt redovito isplacuju dividendu , a veci dio dobiti stavljaju u kapital i rezerve
Koliko su u prvom kvartalu ovdje stavili dobiti u kapital i rezerve?
[/quote]
Ja kupovao KODT-R-A po 16xx a frknuo prije koji mjesec na 2100 (tu negdje). Koliko je to vece od dividende? Usput, RBA Bonds mi je donio cca 3x vise prinosa nego je KODTova dividenda. Uzivajte u dividendi kolega
Naravno da će isplatiti plaće, a bit će i dividende u nekim sretnijim vremenima.
A ako ti je do dividnede, prebaci se u HT.. oni dijele šakom i kapom… !
[/quote]
Kolegice, meni ulpl i kodt redovito isplacuju dividendu , a veci dio dobiti stavljaju u kapital i rezerve
Koliko su u prvom kvartalu ovdje stavili dobiti u kapital i rezerve?
[/quote]
Ja kupovao KODT-R-A po 16xx a frknuo prije koji mjesec na 2100 (tu negdje). Koliko je to vece od dividende? Usput, RBA Bonds mi je donio cca 3x vise prinosa nego je KODTova dividenda. Uzivajte u dividendi kolega
[/quote]
Redovna dividenda iskazuje jednu politiku poslovanja i raspodjele dobiti prema vlasnicima…nebitna je tu zarada od dividende, ali ako pogodis pravu tvrtku kroz par godina mozes ostvarivati 30-ak % dividendnog prinosa na ulaznu cijenu…A meni je to dosta…
Ht je tu loš jer isplacuje više nego zaradjuje, al pogledajte ljepotu kodt-poslovanja i ulpl poslovanja…
Odite cestitat radije plavom na lkpc
Odite cestitat radije plavom na lkpc
Tesko. Samo se sjetim LKRI i vremenskog perioda koji je bio potreban za fajn prinos.
Imam i ja ULPL, pa se ne k….m s njom okolo. Tih 20 isplaćenih i 20 obećanih i nije neka fora. Više bi radovalo da pređe 800,00 kuna.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Datum objave: 3.5.2010 | 22:33
Zadnja izmjena: 4.5.2010 | 7:22
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Dow Jones s najvećim rastom u dva mjeseca
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Dow Jones odradio je dan s najboljim rastom u više od dva mjeseca nakon nekoliko pozitivnih poslovnih rezultata i europskog paketa za spas Grčke.
Dow Jones porastao je 1,3 posto, na 11.151,83 bodova, S&P 500 je ojačao 1,19 posto, na 1.202,06 bodova dok je Nasdaq bio najveći dobitnik skokom od 1,53 posto, na 2.498,74 bodova.
Najveći dobitnik u sastavu Dow Jonesa bio je Caterpillar koji je ojačao 2,72 posto, odmah do njega Boeing s rastom od 2,71 posto dok je American Express porastao 2,34 posto, na 47,20 dolara. Financijske dionice predvodio je Goldman Sachs koji je skočio 3 posto za što je očito zaslužna obrana koju je javno izrekao legendarni investitor Warren Buffett. JP Morgan skočio je 2,2 poato dok su Bank of America i Citigroup bili u plusu po 1 posto.
Dionice BP-a bile su među najvećim gubitnickma padom od 3,8 posto nakon što je postalo očito kako će čišćenje naftne mrlje u Meksičkom zaljevu koštait kompaniju više od 14 milijardi dolara.
Pala je i vrijednost dionica kompanija koje su povezane s tržištem zlata. Tako je Barrick Gold oslabio 1,7 posto dok je Newmont mining srezan 2,1 posto.
Danas očekujem rast kvalitetnih a podcijenjenih dionica IGH, LEDO, INGRA, ZVIJEZDA, SLATINSKA BANKA itd. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]
U Todorićevoj šestorki neuspješan samo Žitnjak
Preko Zvijezde do profita
Ante Pavić
Čak je pet kompanija iz sastava koncerna Agrokor u petak objavilo rezultate iz prvog tromjesečja ove godine, iz kojih je kod svih vidljiv rast dobiti ili smanjenje gubitka, uz izuzetak Žitnjaka.
Ivica Todorić (Snimio Saša Ćetković)
Povezana tema
Poslovni rezultati – 1. kvartal 2010.
* Dobit Agrokorovih perjanica premašila 610 milijuna kuna
Veliki skok dobiti ostvarila je tvornica ulja Zvijezda, čak 53 posto u donosu na isto razdoblje prošle godine, 7,8 milijuna kuna.
Ukupni prihodi Zvijezde porasli su na 207 milijuna kuna, što predstavlja rast od 4,3 posto, no rashodi su ostali ispod 200 milijuna kuna. Na domaćem tržištu ostvareno je 84 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 16 posto, navode iz Zvijezde i dodaju da su glavna izvozna tržišta Bosna i Hercegovina i Slovenija.
Konzumov rast dobiti
Konzum, kao okosnica Todorićeva koncerna, najviše je pridonio koncernu kada su u pitanju financijski rezultati.
Ukupni prihodi od prometa bilježe povećanje oko 5 posto te su dosegnuli 2,3 milijardi kuna. Dobit je iznosila 7,7 milijuna kuna, što je gotovo 50 posto više nego u istom razdoblju lani.
Baranjska tvrtka Belje, kao jedna od Agrokorovih perjanica, izvijestila je da je u prvom kvartalu ostvarila 2,5 milijuna kuna dobiti, što je porast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
Ukupni prihodi Belja iznose 238 milijuna kuna i manji su 4,9 posto, dok su rashodi također pali na 235,5 milijuna kuna. Prodaja je međutim pala 6,3 posto, na ukupnu vrijednost 207,2 milijuna kuna. Uprava Belja u svom je osvrtu na rezultate najavila uštede kroz daljnje poboljšanje organizacije proizvodnje. Danas bi se ovi rezutati trbali odraziti na jači skok todexa , Todorićevih dionica LEDO, ZVIJEZDA, BELJE itd. [cool] [thumbsup] [smiley] [wink]
@Sef
Kad si kupio Igh i Ingru? Nedavno si govorio da su gradjevinari smece, a posebno Igh.Glavno da je Slatinska jos na popisu [lol]
Jesi zaboravio sto si nedavno pisao:
"
TOTALNI SLOM GRAĐEVINARA
Urušavanje gospodarstva . Bez posla ostaje još 20.000 građevinara
Da građevinarstvo u Hrvatskoj srlja u dosad neviđenu krizu, koja će za sobom vući i sve drugo, potvrđuje i podatak da je u posljednjih godinu dana bez posla ostalo 13.400 radnika. A nakon gubitka posla u Crnoj Gori, val otkaza tek se očekuje"
[cry]TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Grčki domino porušio indekse
Autor/izvor: Tina Šušnjar, ST invest
KOMENTAR – Većina azijskih indeksa i jutros je potonula u crveno, s iznimkom Kine.
Sumnja u sposobnost Grčke da provede najavljene reforme, ponovni štrajkovi, uvjetovanje 110 milijardi eura pomoći smanjenjem proračunskog deficita za 10 do 11 postotnih poena i izražavanje sumnje da će dodijeljeni iznos biti dovoljan ako se najavljene i strože mjere ne provedu, ali i zabrinutost da bi se kriza mogla preliti i na druga europska gospodarstva spustila je danas i azijske indekse. Američki indeksi su, unatoč pozitivnim pomacima u domaćem gospodarstvu, zabilježili snažan pad, najveći u posljednjih nekoliko mjeseci. Tržište u Japanu je još uvijek zatvoreno zbog nacionalnog praznika, a trgovanje se nastavlja sutra.
I korejsko tržište je bilo danas zatvoreno zbog nacionalnog praznika, a trgovanje se nastavlja sutra. ASX je zaključio padom od 1,29%, a bankarski sektor je predvodio pad. Snažan preokret se dogodio na kineskom tržištu gdje se Shanghai Composite s najniže razine u posljednjih sedam mjeseci okrenuo u pozitivno područje. Danas nas očekuje katastrofa na dionici Tehnike nešto malo kupnje tek oko 1.300 kuna . [cry] [sad]
Datum objave: 5.5.2010 | 11:05
Zadnja izmjena: 5.5.2010 | 11:05
PRODAJA
Agrokor prodao W.P. Careyu skladište na Žitnjaku za 77 milijuna eura
Autor/izvor: SEEbiz / Banka
ZAGREB – Investicijska tvrtka W. P. Carey, koja se bavi dugoročnim ulaganjima u nekretnine i financiranjem objekata građenih po mjeri, objavila je da je CPA®:17 – Global, jedna od njihovih javnih burzovno nekotirajućih podružnica kupila dva skladišno-uredska objekta u Zagrebu za 77 milijuna eura (101 milijun američkih dolara) uključujući troškove akvizicije. Prodane nekretnine su upravna zgrada i distribucijski centar Konzuma, podružnice Agrokora.
Iz Agrokora su za http://www.banka.hr izjavili kako sada ulaze u dugoročni najam tih nekretnina te da se u poslovanju Konzuma (ZSE:KNZM-R-A) time ništa ne mijenja. Agrokor je tom transakcijom unovčio svoju materijalnu imovinu te došao do potrebnog novca za financiranje poslovanja, no prestao je biti vlasnik prodane imovine i postao njezin korisnik.
Predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić istaknuo je da je ostvareni aranžman u skladu s njihovim kratkoročnim ciljevima, a istovremeno podržava i dugoročne planove kompanije. To je prva transakcija W. P. Careyja u Hrvatskoj.
"Agrokor je za nas idealan partner za ulazak na hrvatsko tržište uzevši u obzir njegovu dominaciju u poljoprivrednoj proizvodnji i niz uspješnih akvizicija i rasta", istaknuo je izvršni direktor W. P. Careyja Jeffrey Lefleur.
Pri transakciji tvrtku je savjetovao King Sturge Hrvatska u suradnji s međunarodnim timom za investicije iz Londona i Budimpešte, timom za građevinski konzalting u Pragu te zagrebačkim timom za procjene vrijednosti nekretnina. Iz King Sturgea ističu kako je ovo najveća logistička transakcija u jugoistočnoj Europi u posljednjih 18 mjeseci.
W. P. Carey & Co. LLC je tvrtka za upravljanje investicijama koja se bavi dugoročnim sale-leasebeck ulaganjima u nekretnine i financiranjem objekata građenih po mjeri korisnika diljem svijeta i upravlja globalnim investicijskom portfeljem vrijednim gotovo 10 milijardi dolara. Kroz svoju CPA® seriju nekotirajućih REITova, W.P. Carey pomaže tvrtkama i privatnim ulagačima osloboditi kapital koji leži u njihovim nekretninama. Investicije grupe su visoko diverzificirane i sastoje se od dugoročnih ugovora s otprilike 275 korporacija u 28 različitih grana industrije u 15 zemalja. Normalno da se opravdano očekuje veliki rast dionica Ledo, Zvijezda, Belje itd.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]