BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – O DIONICAMA

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/144128.aspx ima li ko sta rec za ovo?

Ti kao da nemaju isti prefiks ‘Raiffeisen’ kao i Raiffeisen OMF koji stalno akumulira. Tu stvarno čovjek nije pametan. OMF skuplja a ovi drukaju na prodaju.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Mislim da već sutra ide HT doli a mi gori….

[cry] [bye]

Daljnji pad dionica građevinara prvenstveno Hidroelektre i Tehnike

Svi veliki i kapitalni poslovi u Hrvatskoj su završeni ili više nema keša isto tako u inozemstvu građevinari redaju neuspjeh za neuspjehom što navodi na samo jedno daljnji pad dionica građevinara.
» Hrvatska » Na zagrebačkoj aukciji od 54 ponuđene prodane samo dvije nekretnine
zastoj tržišta
Na zagrebačkoj aukciji od 54 ponuđene prodane samo dvije nekretnine

Na trećoj aukcija nekretnina, održanoj u Zagrebu, od 54 ponuđene nekretnine iz cijele Hrvatske, stambene i nestambene, prodane su dvije, zemljište u Varaždinu za licitaciju kupca od 20.000 eura, te netom nakon aukcije stan u Zagrebu “kasnom ponudom” kupca od 120.000 eura, piše portal slobodnadalmacija.hr

Prema riječima Tomislava Muževića iz zagrebačke tvrtke “Aukcija nekretnina”, organizatora aukcija u Hrvatskoj, za još nekoliko stanova u Zagrebu za koje vlada najveći interes kupaca, kao i apartmana vrijednih do 100 tisuća eura, kupci su predali svoje ponude na aukciji. Budući da su, ipak, bile niže od minimalne cijene koju su zacrtali njihovi vlasnici, nisu realizirane.

-Mi smo svjesni teškog stanja na tržištu nekretnina, kao i opće gospodarske situacije, stoga nam je primarni cilj da upravo aukcije nekretnina postanu pravo mjesto gdje se postižu samo realne cijene nekretnina. Održana aukcija nekretnina još jednom dokazuje da su cijene nekretnina u Hrvatskoj, čak i sada u vrijeme krize i recesije, i dalje previsoke, te da prodavatelji imaju nerealna očekivanja.Upravo na aukcijama kupci kupuju nekretnine po cijeni koju su spremni platiti, a prodavatelji imaju priliku dobiti konkretne ponude za svoje nekretnine od više kupaca, te doznati koliko za njih mogu zapravo dobiti novca- komentirao je Mužević rezultate i očekivanja sudionika zagrebačke aukcije.

Potencijalni kupci i dalje se mogu javljati za neprodane nekretnine ponuđene na aukciji, među kojima se po vrijednosti izdvajaju zemljište u Šibeniku (2,4 milijuna eura), te nekoliko vinskih podruma u Istri procijenjenih na oko milijun eura. Sljedeća aukcija nekretnina u Hrvatskoj održat će se za nekoliko mjeseci pod nazivom “Ljeto 2010”, najavljuje organizator. (www.slobodnadalmacija.hr) [cry] [bye] [bye]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

[cry] [bye]

Daljnji pad dionica građevinara prvenstveno Hidroelektre i Tehnike

. (www.slobodnadalmacija.hr) [cry] [bye] [bye]

Je dok su svi na koljenima Hrvacki duvani i Vis uzdignuta čela gaze ka nebu (koje je granica) [bye] A željama se pridružuje i Atlas.

PEYO vizionar slijepac, kolekcionar minusa

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Očekuje se opravdano veliki skok Todinih dionica .
Dobit Agrokorovih perjanica premašila 610 milijuna kuna

No, to je impresivno

Nikolina Rivosechi

Pet Agrokorovih tvrtki koje su do sada objavile rezultate za prošlu godinu ukupno su ostvarile dobit od impresivnih 610,67 milijuna kuna.

Radi se o pet od devet perjanica koncerna Ivice Todorića čijim se dionicama trguje na Zagrebačkoj burzi – Belju, Jamnici, Konzumu, Ledu i Zvijezdi.

Više od pola dobiti od 610,67 milijuna kuna otpada na najveći maloprodajni lanac u Hrvatskoj – Konzum, koji je ostvario 341,67 milijuna kuna dobiti, što je 3,8 posto više od dobiti iz 2008., dok su mu prihodi pali 0,7 posto.

Slijedi Ledo, čija je dobit lani skočila 13,3 posto i premašila sto milijuna kuna – dosegnula je 101,36 milijuna kuna, i to usprkos 2,1 posto manjim prihodima.

Dobit Jamnice prošle je godine iznosila 72,25 milijuna kuna i bila praktički identična kao godinu dana ranije – kliznula je 0,3 posto, dok su prihodi tog proizvođača mineralnih voda pali 4,2 posto.

Prihodi Belja lani su se stropoštali 14,9 posto, no ta je tvrtka usprkos tome poslovala s dobiti od 63,97 milijuna kuna, dok je 2008. završila s gubitkom od 45 milijuna kuna.

Iz gubitaša u dobitnika prošle se godine prometnula i Zvijezda koja je 2009. ostvarila dobit od 31,12 milijuna kuna, a godinu dana ranije zabilježila je 4,5 milijuna kuna gubitka.

Ostaje vidjeti kako su prošlu godinu završile ostale članice koncerna Agrokor – PIK Vinkovci, Tisak, Vupik i Žitnjak, ali čak i ako neke od njih budu u gubitku, gotovo je nemoguće da će uspjeti izbrisati trenutačan fascinantan rezultat.
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]Oporavak svijetskih burzi
Zelene se američki futuresi zelene se europske burze možda se i naša burza trzne i ovako je u velikom zaostatku s oporavkom za svijetskim burzama.Odgovorni najozbiljnije razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex treba uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Dokup i samo dokup naročito biser dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1.400 kuna što je i ispunio .
To je primjer a ne građevinari ili brodari u rasulu.
Možete li pretpostaviti koliki će biti uzlet dionica LEDO i ZVIJEZDA kad Ivica Todorić bude Kosoričin savjetnik ? Samo je nebo granica. [thumbsup] [smiley] [wink]

DELUX,Brankica,Croman.Rekvijem,Lyux,vatreni,valentine,vodavoda,fajrunt,kanabis,lanicaCroman,=ista osoba

Premješteno iz teme: HGSP (HG Spot d.d.)

malo jača kupnja se povukla na cca 20 kn, iznad je nešto sitno, velikih igrača više nema…. šuška se da su rezultati za 1Q katastrofa i sve više vlada strah od stečaja jer da će banka dići ruke od HGSP-a.
nije baš ugodno za slušati [shocked]

[cry] [bye]
Datum objave: 14.4.2010 | 9:53
Zadnja izmjena: 14.4.2010 | 9:55
PROGNOZE
Daljnji slom dionica građevinara i velikog očekivanog iskrcavanja na Tehnici , Hidroelektri, Dalekovodu i Viaduktu.HNB: U građevini se očekuje nastavak negativnih kretanja
Autor/izvor: SEEbiz / VL

ZAGREB – U graditeljstvu se intenziviraju negativna kretanja koja će se, prema svemu sudeći, nastaviti. BDP u graditeljstvu, prema izvješću HNB-a, lani je u trećem tromjesečju bio 6,8 posto niži nego u istom razdoblju 2008. godine.

Indeks fizičkog obujma građevinskih radova tijekom listopada i studenoga dodatno se smanjio u odnosu na prethodno tromjesečje i bio je 12,7 posto manji nego u istom razdoblju 2008. zbog manjeg broja novih projekata te usporavanja ili odgađanja započetih. Tomu su podjednako pridonijela smanjena ulaganja privatnog sektora u stambene i druge objekte kao i slabije investicijske aktivnosti države.

Zamjetno manje površine novih objekata za koje su izdane dozvole, stagnacija prodaje stanova i poslovni pesimizam graditelja koji su u istraživanju Pulsa stanje ocijenili nezadovoljavajućim upućuju na nastavak nepovoljnih kretanja u graditeljstvu. [cry] [bye] [bye] [bye] [bye] [sealed] [sad]

Možemo propast SAMO ako nas ZDRMA POTRES SRIJEDA 13h,pozdrav kolegama trenutno zauzet

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/oporavak%3f-zaustavljen-pad-izdanih-gradevinskih-dozvola,74248.html

http://www.kucilooro.webs.com

[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
Datum objave: 14.4.2010 | 22:29
Zadnja izmjena: 14.4.2010 | 22:41
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Banke podigle S&P 500 iznad 1.200 prvi put u 19 mjeseci
Autor/izvor: SEEbiz

NEW YORK – Američki su indeksi porasli i peti dan uzastopno na krilima dobrih poslovnih rezultata Intela i JP Morgana.

Dow Jones je ojačao 0,94 posto, na 11.123,11 bodova, S&P 500 je porastao 1,12 posto, na 1.210,85 bodova dok je Nasdaq bio najveći dobitnik skokom od 1.58 posto, na 2.504,86 bodova. S&P 500 je zaključio iznad 1.200 bodova prvi puta od rujna 2008.

Osim poslovnih rezultata, indeksima su podršku dale i Fedove primjedbe iz "bež knjige" koja je pokazala napredak ekonomije u većini područja. Intel je uzletio 3,3 posto, na 23,52 dolara, jer su i rezultati i prgonoze nadmašile očekivanja analitičara.

JP Morgan je uzletio 4,1 posto, na 47,73 dolara na krilima također sjajnih reezultata. Banka planira zaposliti novih devet tisuća zaposlenih u SAD-u. Osim ovih dviju dionica, najveći je dobitnik bio Bank of America koja je skočila 3,9 posto, na 19,4 dolara. Financijski je div ikmenovao Charlesa Noskija za novog financijskog direktora. Bez obzira na najavu kako bi mogla izgubiti 5,4 milijardi dolara zbog loših investicija, dionice Morgan Stanleya ojačale su 2,2 posto, na 31,14 dolara. I Goldman Sachs porastao je nakon pozitivnih preporuka Nomure skočio je 3,2 posto, na 184,92 dolara.Dok vani dionice banaka dižu burze kod nas jedna od posljednjih hrvatskih banaka koja očekuje preuzimanje nije još prepoznata. Dionica za koju je VABA plaćala 550 kuna a mali dioničari nisu dali niti po toj za njih niskoj cijeni može se sada sakupljati po puno povoljnijim cijenama ali za čudo investitori ulažu u dionice koje su bez perspektive a propuštaju priliku za buduću odličnu zaradu na dionicama Slatinske banke. [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [smiley] [wink]

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

ma dajte kolega, pa Croman ima pogotke oko 70%, Vlad1111 60%, a vi ni 9%, a najglasniji ste [bye]

hihihi, dečki pa ponestat će vam slina za pljuvanje, kolko se trudite… [wink]

enivej, uz ovakvu kulturu komunikacije, odlučio sam ubrzati rad na blogu (dečki, hvala na motivaciji), tako da će započeti sa radom za 2 tjedna… oni koji žele link, neka mi pošalju poruku tu na PD sa e-mail adresom, pa će dobit odgovor… blog je, naravno, javan, ali ne želim gomilu pljuvača tamo, pa link dajem na pvt…

blog će se baviti makroekonomskom i tehničkom analizom, dakle ništa od mikroekonomske (fundamentalne) analize, i to uglavnom amerikom i nešto manje hrvatskom…

Pametan, ako to želiš.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

enivej, prema mojim analizama, šanse za PREOKRET trenda su gotovo nula…

joj ove kategoričke tvrdnje su mi najdraže.
ko to može platit. [lol]
[/quote]

od zakompleksiranih i ljubomornih provokatora nisam drugo ni očekivao, ali džemsika, pa bar si ti racionalan dečko… ajmo zajedno još jednom pročitati kaj sam napisao, že-mo? dakle, piše "PREMA MOJIM ANALIZAMA"… tako započinje rečenica… dakle, niti je tvrdnja (nego mišljenje), niti je kategorička.. tvrdnja je kategorička kada je bez ograda, bez kvalifikacija… ok?

moja preciznost od nekih 90% je meni skroz dobra (pobroji analize u zadnjih cca godinu dana), nemam pojma koji je tebi vrag i zašto me napadaš, pogotovo kad ja tvoje nikad ništa nisam komentirao…

kao što svi znamo, ne postoji niko ko radi nepogrešive analize, niko nije 100% u pravu, a postotak od 50% je dovoljno profitabilan ako je čovjek dobar sa money managementom…
[/quote]
-šanse su gotovo nula-
na to se odnosio moj komentar, ovo ostalo sve što si pisao jer voliš pisat. [tongue]
-2,05% ni dan nakon kategoričke izjave…jebiga, to mora tako bit.
ubiše mi Goldmana, ni kriva ni dužna. [cry]

New Report

Close