[thumbsup]U koje dionice se preporučuje ulagati :
PREHRANA
Po pisanju The Economistovih analitičara, proizvođače hrane i pića u trenutačnoj situaciji najviše muči rast cijena osnovnih sirovina u kombinaciji s kupcima koji traže sve jeftinije proizvode, kako u svijetu tako i u nas, što će im dodatno narušiti prodajnu maržu. Analitičari Bloomberga i UN-a nedavno su uporozili na rastuće cijene hrane, koje bi u kombinaciji s rastom cijena sirove nafte mogle rekordno porasti i uzrokovati novu krizu. Hrvatska prehrambena industrija (koja čini petinu domaće industrijske proizvodnje) u ovoj godini nije pretrpjela veliku štetu, a nikakve potrese ne bi trebala osjetiti ni dogodine, ponajviše zbog stabilne domaće prodaje i daljenjeg rasta inozemne prodaje u kojoj prednjače Vindija, Dukat te Agrokorove uzdanice Belje, Jamnica, PIK Vrbovec Ledo i Zvijezda. [thumbsup]
Odgovorni najozbiljnije razmišljaju o izbacivanji građevinara iz sastava crobexa jer on nema budućnosti s ovim dionicama pred kojima su teška vremene krize i padova. Umjesto građevinara u crobex treba uvrstiti Todorićeve dionice tzv. todex . U Agrokoru je kroz sindikalni rad zastupljeno oko 7000 zaposlenika. Todrićeve dionice ili TODEX postaju brend koji treba svakako imati u portfelju naročito podcjenjene Ledo i Zvijezda. Dokup i samo dokup naročito biser dionice Ledo Todorić je najavio da će svaki zaposlenik Agrokora dobiti i božićnicu u iznosu od 1.400 kuna što je i ispunio .
To je primjer a ne građevinari ili brodari u rasulu.
Možete li pretpostaviti koliki će biti uzlet dionica LEDO i ZVIJEZDA kad Ivica Todorić bude Kosoričin savjetnik ? Samo je nebo granica. [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
prošo poso u alžit
MORE LINK?
prošo poso u alžit
21.01.10. na temi Općenito o dionicama je filija objavio da je sklopljen posao u Alžiru.
Imate li neki link kolega?
Premješteno iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)
Dobra vijest je da su dobili posao na Kosovu….
[thumbsup] [thumbsup] [thumbsup]
NEMA STRAHA DIONICE ĆE RASTI MANJE KOREKCIJE SU NEBITNE
Agrokor: Pripremamo dokumentaciju za Mercator
Slovenska tvrtka Arkas, koja zastupa osam banaka u prodaji njihova 35,9-postotna udjela u Mercatoru, za četvrtak je najavila predstavljanje te trgovačke grupacije potencijalnim kupcima. Među njima bi se pritom mogli pojaviti i predstavnici Mercatora.Naime, iako nam nisu željeli potvrditi putuju li u Ljubljanu, iz Agrokora poručuju da se uključuju u utrku.
„Svoj interes za kupnju 36 posto Mercatorovih dionica u vlasništvu osam slovenskih banaka iskazao je i Agrokor“, kazala je za Business.hr glasnogovornica koncerna Anja Linić, kratko dodavši da za taj posao pripremaju svu potrebnu dokumentaciju.
Laško se premišlja
Podsjetimo, iz Agrokora su dosad nekoliko puta potvrdili načelni interes („prate što se događa“), a ovo je prvi put da su u Agrokoru potvrdili kako se uključuju u proces prodaje i pripremaju dokumentaciju.
Na prodaju bi moglo biti još 23,3 posto dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarna Laško, no oni se još nisu odlučili hoće li i koliki udjel prodavati.
Međutim, pišu Finance, banke u konačnici možda i neće utržiti sve svoje dionice jer im u naredne tri godine ti udjeli neće utjecati na njihove bilance.
Interes Delte
Osim Agrokora, koji bi prema nekim izvorima u posao mogao ući s Adrisom, za kupnju 36 posto Mercatora interes su iskazali i međunarodni investitori CVC, KKR, Bain Capital, Goldman Sachs, Blackstone, Merrill Lynch, a u igri je navodno i srpska kompanija Delta. Samo je nebo granica dionicama Ledo i Zvijezda danas novi veliki uzlet a vjerovatno i pozitivna blokada. [thumbsup] [smiley] [wink]
Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
@split
ako i ode do 1070, to ce biti na silu…
sma20 je danas 1089 na tjednom.
SMA20 na tjednom je ipak SMA20 na tjednom.
s obzirom da je BRUTALNI KAPITAL odlucio da korekcija u USA zavrsava,
ameri ce poslusati.
kolege, morate shvatiti da BRUTALNI KAPITAL odlucuje kamo ce ici trziste,
ako kaze da je kraj korekcije – onda je to stvarno kraj korekcije.
BRUTALNI KAPITAL uvijek najbolje zna koji alat u kojem trenutku korisiti kako bi posalo uputu svom trzistu kamo da se krece.
ovaj put sam odlucio da to bude SMA20 na tjednom SP500 grafu.
da provjerimo Vase znanje – od koje potpore ce se Crobex odbiti?
[proud]
kaže neki lik prechter,da počinje duga era medvjeda,da vidi sp 500 ispod 650
dali je to moguće
molim komentare
mislim da ćemo se načekati na ovoj dionici
dali je to moguće
molim komentare
Tip je poznati pesimista. Kao da kažeš : umrjet ću, pa zašto onda da živim.
U tih njegovih 5 godina sigurno je da će biti uspona i padova kao i u svemu, ali će i zbog povećane volatilnosti tržišta biti i puno prilika za zaradu svugdje, a pogotovo na ingri [thumbsup]
dali je to moguće
molim komentare
a neki lik VELIKI POGLAVICA kaže duga era bikova. Za VELIKOG POGLAVICU znam da mlati pare, a za Precthera znam da je fulo najveći bull market svih vremena u 90-im i 15 godina cvilio uplakan u shortevima. Lako je tuđe pare gubit…a puno teže vlastite zarađivat…
prodaj… [bye]
dali je to moguće
molim komentare
a neki lik VELIKI POGLAVICA kaže duga era bikova. Za VELIKOG POGLAVICU znam da mlati pare, a za Precthera znam da je fulo najveći bull market svih vremena u 90-im i 15 godina cvilio uplakan u shortevima. Lako je tuđe pare gubit…a puno teže vlastite zarađivat…
prodaj… [bye]
[/quote]
Prechter živi od prognoza tog tipa. Jednom sam se registrirao na njegove stranice i od tada mi spamaju mailbox s raznoraznim najavama apokalipse. Sve u formi evo ti neki povijesni graf, a da vidiš nastavak plati 29$. Uglavnom između redaka njegove najave su da slijedi bear sve do tamo 2015.
Naravno, možeš dobiti već sada preporuke što kupovati kad se dogodi konačni oporavak. Jasno, prvo moraš platiti šaku dolara i uštedit ćeš si milione…
Crobex bez ikakve sumnje ide prema 2300
ako ovo na Podravci nije testiranje gornje linije rastuceg trokuta pojesti cu svoj sesir.
i sve to na tjednom grafu
+ 500 kom PODR-R-A
preporucam da ga posolis jer ovo nije rastuci trokut
[/quote]
ok, prihvacate izazov (naivac…)
dakle ako ispadne rastuci trokut pristajete li na to da Vi pojedete svoj sesir?
[proud]